Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
dezurni_ucenik

#2101 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

Dozer wrote:Jel"? Mislite da mi u Sarajevu nismo imali slicne "dozivljaje"?

Nisam znao da si bio borac, ali ne daje ti to pravo da se kreveljis na "valjo vam je Raso".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2102 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Chmoljo »

dezurni_ucenik wrote:
dozer i pm su prvi krenuli sa pricom kako se trebamo zahvaliti Rasi.
iz čista mira? jel?
LBVIEW

#2103 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by LBVIEW »

dobojlija81 wrote:ja kurtona od ljudi :shock: :run:
lafo ratnici
Hebo te,k'o da slusas ove "nepucene" banjalucke Srbe, zavidne na "audi preko logora". :-)
dezurni_ucenik

#2104 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

Chmoljo wrote:
dezurni_ucenik wrote:
dozer i pm su prvi krenuli sa pricom kako se trebamo zahvaliti Rasi.
iz čista mira? jel?
Haj dobro, povlaim se iz rasprave. Ne vrijedi vise.
mO k3

#2105 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

PM72 wrote:
Dozer wrote:Niko nista nije zaboravio Chmoljo. Neki su cak i bili u Krajini i oslobadjali je s 5, Korpusom. Ali, kada se na jednom mjestu nadje par morona koji nemaju pojma ni o cemu i ni u cemu nisu licno ucestvovali, nego o svemu "sve znaju" iz tudjih prica, i onda pocnu prosipati to svoje znanje putem, kako si i sam rekao, infantilnih doskocica...onda zaista ne mogu da sutim...

Ali, evo, njima se vise necu ni obracati. Pokazali su se u savrseno jasnom balavom svjetlu.
potpisujem :bih:
Potpisujte vi koliko hocete ,ali jednu stvar cu vam reci danasnja dijaspora je isto prezivjela neki vise, neki manje kao sto ste i vi .Da vam nije lako bilo u Sarajevu to stoji ,ali ne treba druge gradove gdje su bili bosnjaci omalovazavati koji su pretrpjeli psihicki teror .

Ovo malo dijapore sto se javi ovdje na forumu niko ne poziva na rat , niti lozi raju za 15-20 godina dijasporu vise bih nece ni zanimati u 3,4 generaciji djeca vise nece ni dolaziti , pipa ce presusiti i silne pare koje dolaze u bih u ljetnjem periodu nece dolaziti i onda samo se mozete nadati od MMF pare ,ali te pare ce se morati kada tada vratiti onda ce biti kraj bih
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2106 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

Jest samo sto svake godine odlazi novih 80 000 u dijasporu koji nas nece odmah zaboraviti i necemo umrijeti od gladi ipak :D
HomeSweetHome

#2107 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Pa, jebem mu misa, sta vam je ljudi... Nije bilo lako ni jednima ni drugima, ni jedni ni drugi nisu zeljeli da im se desi sto im se desilo, jedni nisu osjetili "cari zivotinjskog zivota" u opkoljenom gradu kakav smo mi zivjeli u Sarajevu, niti cetiri godine truhljenja po raznim cukama i vukojebinama, a mi hvala Bogu nismo osjetili drugu stranu - kad dodje da te istjeruje iz tvoje kuce, da te siluje na kucnom pragu, da te salje u logore i sve ostale zlocine koje su radili...
A nismo to osjetili zahvaljuci momcima kakvi su @dozer i @PM...
Na kraju cijela tema se svodi na pricu da rat nikome zivom nista dobro donio nije i da ga zato, iz vlastitih iskustava, niko zivi normalan ne zeli.
Mislim, nekima je rat bio brat ali ovo se svakako njih ne tice...
I samo na te kojih se sve ovo i ne tice imamo pravo biti ljuti...
julisiz es grant

#2108 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by julisiz es grant »

Chmoljo wrote:
@julisiz, kad smo kod tvojih malicioznih postova, ostaje pitanje, otkud tebi, kao doktoru medicine, toliko vremena za forumanje i bavljenje historijskim temama?

OHLADITE!!![/color]
Istorija je hobi od vremena kad sam bio srednjoškolac, a što se vremena tiče, sve je u dobroj organizaciji ;-) ...što nije teško kad ti vodiš posao, a ne posao tebe, biliv mi :thumbup:
PM72

#2109 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

Ovo malo dijapore sto se javi ovdje na forumu niko ne poziva na rat , niti lozi raju za 15-20 godina dijasporu vise bih nece ni zanimati u 3,4 generaciji djeca vise nece ni dolaziti , pipa ce presusiti i silne pare koje dolaze u bih u ljetnjem periodu nece dolaziti i onda samo se mozete nadati od MMF pare ,ali te pare ce se morati kada tada vratiti onda ce biti kraj bih
Nemojte prestati dolaziti za 15-20 godina nego nemojte od sljedeće godine.Neka nam presuši i neka pomremo od gladi.Ja od vašim para nisam pojeo ni hamburger tako da me zanimate ko lanjski snjeg.
Banksy

#2110 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:spustite lopticu!!!

@Dozer, PM, razumijem vašu ljutnju, ali nije način da se zbog infantilnih doskočica zaboravi stradanje Krajine, Kozarca, Prijedora... znam da vrlo dobro znate za sve to, i znam da vam diže živac ovo naklapanje, ali uzdržite se.

@ostali, Dozer i PM su momci koji su bili učesnici odbrane Sarajeva. ako mislite da su se oni dobro proveli u ratu, onako kako pametujete kada kažete "daBogda i tebi tako Radovan valj'o", onda i oni sigurno mogu reći "daBogda i vi guslali, onako kako smo mi guslali devedesetih."

ne mogu da vjerujem da zbog drugačijeg stava iskazujete toliko NEPOŠTOVANJE prema momcima koji su branili ovaj grad i ovu zemlju. halo ba, oni nemaju kome šta dokazivati. VEĆ su to uradili. kako sam već napisao, da naši mrtvi mogu govoriti, zar mislite da bi rekli isto što i vi? ili bi i oni trebali nešto dokazivati?

toliko je načina da se dokaže patriotizam, da se dokaže odanost državi, ali i narodu. blaćenje i demoniziranje nekoga ko se ne slaže svama na nekom forumu TO NIJE. to je samo liječenje vlastitih frustracija i fiksacija.

@julisiz, kad smo kod tvojih malicioznih postova, ostaje pitanje, otkud tebi, kao doktoru medicine, toliko vremena za forumanje i bavljenje historijskim temama?

OHLADITE!!!
:thumbup:

Mučno je bilo čitati prethodne stranice ...
mO k3

#2111 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

PM72 wrote:
Nemojte prestati dolaziti za 15-20 godina nego nemojte od sljedeće godine.Neka nam presuši i neka pomremo od gladi.Ja od vašim para nisam pojeo ni hamburger tako da me zanimate ko lanjski snjeg.
stariji si od mene , trebalo bi da znas kako stvari funkcionisu
dust in the wind

#2112 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dust in the wind »

Dozer wrote:Citiraj me u tome...
kakavo je vrijeme došlo da se čovjek poput tebe treba pravdati svakojakoj bagri po forumu :-) živ ti bio dozeru... :bih:
PM72

#2113 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

Kunem ti se djecom da nikad nisam dobio ni paket ni marku iz dijaspore.Niti sam im šta prodao niti imam ikakve veze s njima.To što dođu i pojedu ćevape ili kupe stan u Tibri samnom nema ama baš nikakve veze.Od ćevapa hajruje Šahin a od stana ratni HVO profiter iz Kiseljaka.
mO k3

#2114 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

dust in the wind wrote:
kakavo je vrijeme došlo da se čovjek poput tebe treba pravdati svakojakoj bagri po forumu :-) živ ti bio dozeru... :bih:
aha bagri...komunikacija ti nije bas na zavidnom nivou
dezurni_ucenik

#2115 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

dust in the wind wrote:
Na moje komentare kako je dozer Fox Mulder, Alex Jones, kako trazi vanzemaljce po Sehitlucima ja dobih odgovor u vidu kreveljenja na pm-ovo "valjo vam je Raso". I na kraju ja bagra ispadoh.
mO k3

#2116 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

PM72 wrote:Kunem ti se djecom da nikad nisam dobio ni paket ni marku iz dijaspore.Niti sam im šta prodao niti imam ikakve veze s njima.To što dođu i pojedu ćevape ili kupe stan u Tibri samnom nema ama baš nikakve veze.Od ćevapa hajruje Šahin a od stana ratni HVO profiter iz Kiseljaka.
nemoj se kleti djecom , nema se ti meni sta pravdati ,ali jednu stvar mi vjeruj mogu zamisliti kako ti je nije ni vama lako bilo a ni nama ...
dust in the wind

#2117 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dust in the wind »

mO k3 wrote:
dust in the wind wrote:
aha bagri...komunikacija ti nije bas na zavidnom nivou
mislim da sa svakim treba komunicirati po zaslugama... samo dupelisci komuniciraju sa neki o kome i nemaju neki stav na fin način.nepotrebno... sa finim fino sa lošim lose... :bih:
PM72

#2118 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

mO k3 wrote:
PM72 wrote:Kunem ti se djecom da nikad nisam dobio ni paket ni marku iz dijaspore.Niti sam im šta prodao niti imam ikakve veze s njima.To što dođu i pojedu ćevape ili kupe stan u Tibri samnom nema ama baš nikakve veze.Od ćevapa hajruje Šahin a od stana ratni HVO profiter iz Kiseljaka.
nemoj se kleti djecom , nema se ti meni sta pravdati ,ali jednu stvar mi vjeruj mogu zamisliti kako ti je nije ni vama lako bilo a ni nama ...
Slažem se ali to nije razlog da jednog prekaljenog vikićevog specijalca prozivaju kako traži vanzemaljce ili ide "svojima" u Bjeljinu.Njega koji je više valjao ovog državi nego tri brigade pobjegulja.

U tome je problem.I što tražite belaja preko naših leđa.
mO k3

#2119 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

PM72 wrote:
mO k3 wrote:
Slažem se ali to nije razlog da jednog prekaljenog vikićevog specijalca prozivaju kako traži vanzemaljce ili ide "svojima" u Bjeljinu.Njega koji je više valjao ovog državi nego tri brigade pobjegulja.

Niko ne trazi belaj preko tvojih ledja , jeli ti mislis da ja nemam sta izgubiti , jeli mislis da neko od nas vani zeli rat ?
Pa jebemu misa navedi nick koji je vani koji poziva na sukobe?
bh.tornjak

#2120 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by bh.tornjak »

_BataZiv_0809 wrote:Jest samo sto svake godine odlazi novih 80 000 u dijasporu koji nas nece odmah zaboraviti i necemo umrijeti od gladi ipak :D
:thumbup:

sta znaci biti optimista... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
prog321

#2121 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Nije ba Dozer tema.
Ne sjecam se da je bilo kome ikada rekao pogrdnu rijec. Na mene se rusila kama i motika. Udruze se partijski copor i opleti po ledjima. Pogotovo ovaj PM72, pa Bata i slicni. Ali Dozer nikada da je rekao jednu rijec uvredljivu i zbog toga ga respektujem.
Ali on nije tema.
Hoce li ko nesto reci o referendumu ? :-D
julisiz es grant

#2122 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by julisiz es grant »

PM72 wrote: Slažem se ali to nije razlog da jednog prekaljenog vikićevog specijalca prozivaju kako traži vanzemaljce ili ide "svojima" u Bjeljinu.Njega koji je više valjao ovog državi nego tri brigade pobjegulja.

Mogu i ja napisati da sam šta hoću, pa tako i on. Forum je anoniman.
Bodkin

#2123 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Bodkin »

PM72 wrote:
julisiz es grant wrote:
PM72 wrote:Ja znam da je Dozer išao u Banja Luku i Bjeljinu još od 1996.
Pa išo svojima, čudna mi čuda.
Svojima? Jel' se to šališ ili ozbiljno?
Bolan nisi temu upratio. Patriote proglasile dozera srbinom :D
PM72

#2124 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

Pregledaj temu iz početka pa ćeš vidjeti ko planira nekakve "blickrigove" i bosanske oluje.Sve napaljeni internet ratnici iz dijaspore.A onda pogledaj ko smiruje strasti nakon čega bude proglašen saloncem i izdajnikom.Evo,vidiš ovog iz Ljubljane kako za mene napiše "onaj PM72" kako napadam u čoporu,ko biva ja pašče...
mO k3

#2125 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

PM72 wrote:Pregledaj temu iz početka pa ćeš vidjeti ko planira nekakve "blickrigove" i bosanske oluje.Sve napaljeni internet ratnici iz dijaspore.A onda pogledaj ko smiruje strasti nakon čega bude proglašen saloncem i izdajnikom.Evo,vidiš ovog iz Ljubljane kako za mene napiše "onaj PM72" kako napadam u čoporu,ko biva ja pašče...
Ma ko ce listati :)
Uglavnom ja nisam :) ... odo ja na vrbas u ribu poz ...
Locked