Bogami je radosni u pravu za tebeilkbahar wrote:Ma ti si jedan jako pametan decko, joj sto ne mogu na rende kora, ja sa tobom ne diskutujem covjece prvi si poceo.da se nesta zgusnjavas, pardon zgnusavas nadamnom, imam pravo da iskazem.svoje misljenje ba je si cuo!cyprus wrote:Mislim da si u prethodnih nakoliko postova zaključno sa ovim krešendom rekao i više nego dovoljno o sebi i mislim da nema nikakvog razloga da nastavljamo diskusiju...ilkbahar wrote:Ne znam ja sta ti znaci ta rijec OPASKA jel to na Hrvatcki?
PS Mada mi se sad čini da bi ti lako mogao biti i ovo što je radostan dan primijetio - andrkavr ejdžntU tom slučaju, šejm on mi
Rat u BiH zbog referenduma?
-
Bodkin
#1601 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
- Johnzy
#1602 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Why can't we all just get along?
Ajde, bre, kakav rat, neće biti nikakvih ratova i čuda, ako se mi pitamo, makar i sto referendumduma i ukidanja, dana ustavnosti, državnosti bez ustava i države. Ako nekome treba rat, od ovih glavnih čvaraka na planeti, biće rata. A ja sam se nadao da nas sve može jednom da zaobiđe. Ali ne vredi, ne treba vraga svećom tražiti.
Ajde, bre, kakav rat, neće biti nikakvih ratova i čuda, ako se mi pitamo, makar i sto referendumduma i ukidanja, dana ustavnosti, državnosti bez ustava i države. Ako nekome treba rat, od ovih glavnih čvaraka na planeti, biće rata. A ja sam se nadao da nas sve može jednom da zaobiđe. Ali ne vredi, ne treba vraga svećom tražiti.
-
prog321
#1603 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Cypres je priznao po zadnjem popisu nije se uopste upisao kao Bosanac. Tako da sigurno ne bi branio ni Bosance., A ne bi ni ti. Svi vide da si prikriveni srpski nacionalista koji koristi bosanstvo kao neku vrstu kamuflaznog identiteta. Cmoljo me je banirao jer sam te nazvao djikanom. Pa da ne bi opet zijanio isto, stavio sam te na foe.
Od sad pa nadalje, citam ovo:
Bodkin, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Od sad pa nadalje, citam ovo:
Bodkin, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
- tzipiripi
#1604 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Neko puškom, neko referendumom a neko lovom razvaljuje zemlju. Meni je ovaj šupak i čopor ljudi kojem on pripada jednako neprijatelj protiv kojeg se treba borit. Nikakve razlike između ovih papaka i Dodika nema, nikakve. U stvari ovaj je gori od Mileta. Ja nikakvih zajedničkih interesa nemam s ovakvim ljudima a ni s onima koji ih godinama biraju. I za ovo ratovat i ginut u istim rovovima?
- cyprus
#1605 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Al čuj ti odabira glagola - priznaoprog321 wrote:Cypres je priznao po zadnjem popisu nije se uopste upisao kao Bosanac...
-
prog321
#1606 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Za mene nije ni bitno kako sebe zoves. Mozes biti i Srbin a da volis ovu drzavu. Mozes i da je ne volis. Svako ima svoj izbor. Samo se ne prestavljaj ono sto nisi
Sto se tice rata, nadam se da nece do toga doci.
Ja imam kucu u Banjaluci na kojoj je jos svjeza fasada. Taman mi treba da se to sve ocerupa i razvali opet?
Ja imam kucu u Banjaluci na kojoj je jos svjeza fasada. Taman mi treba da se to sve ocerupa i razvali opet?
- GeeTnT
#1607 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zar je bila razvaljena u BL? Od koga li je....prog321 wrote:Za mene nije ni bitno kako sebe zoves. Mozes biti i Srbin a da volis ovu drzavu. Mozes i da je ne volis. Svako ima svoj izbor. Samo se ne prestavljaj ono sto nisi![]()
-
prog321
#1608 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
E, koje pitanje? Ti kao da si pao sa mjeseca.
Uselili srpsku familiju u nju. Tek 2006e dobio je nazad.
- GeeTnT
#1609 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Te cinjenice nemoj zaobilazit....to je bitno!prog321 wrote:E, koje pitanje? Ti kao da si pao sa mjeseca.
-
Pedja123
#1610 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kad (ako) bude bio referendum o otcepljenju onda možeš to pričati.tandmand wrote:Ako ćete rizikovati rat zbog nebitnog referenduma onda je to dokaz da upravo vi radite na otcEpljenju i da samo tražite izgovor.Pedja123 wrote:Ako ćete početi rat zbog nebitnog referenduma onda je to dokaz da upravo vi želite rat i da samo tražite izgovor.
-
Pedja123
#1611 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Što se mene lično tiče referendum ne mora biti održan, taj dan će biti obeležavan sa ili bez referenduma, referendum je odgovor ustavnom sudu na njihovo mišljenjedogtag wrote: Pa što hoćete da sprovedete "nebitni" referendum čije se rezultat zna unaprijed? Koju poruku želite da pošaljete ovim nebitnim referendumom? Je li da će te jednog dana isto tako sprovesti još jedan nelegalni referendum o odcjepljenju. Mislite da je to vaša prćija i da možete smješnim referendumima da gazite ostale pozivajući se na demokratiju, smješno! E malo morgen!!!
-
Bodkin
#1612 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
@prog bolan ljudi te ismiju na svakoj temi na koju dodjes i ti se nasao pametovati. I da se ja pitam nije te trebao banovati. Nije chmoljo kriv sto si ogranicenog mozga. Dok sam ja ovdje pisao da rs treba ukinuti i objasnjavao likovima kako u skoli u i sarajevu na zidu drze mladicevu sliku, ti si vjerovatno i tad provaljivao kad danas na temama sa statistikama
-
benjen
#1613 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nema od toga nista.
Drzava jedina moze podici kredit kod mmf da bi dick i kompanija mogli plate i penzije isplatit.
I Drzava se postovat mora.
Inace moze SIPA da pokuca na vrata.
Ko ne vjeruje nek pita zlocince koji se 95 mislili da ce u svom entitetu bit zasticeni ko rijetke zvjerke a danas ih se kupi bez da iko migne.
Tako ce doci vrijeme kad ce se poigrati gangam style za krsenje Ustava.
Drzava jedina moze podici kredit kod mmf da bi dick i kompanija mogli plate i penzije isplatit.
I Drzava se postovat mora.
Inace moze SIPA da pokuca na vrata.
Ko ne vjeruje nek pita zlocince koji se 95 mislili da ce u svom entitetu bit zasticeni ko rijetke zvjerke a danas ih se kupi bez da iko migne.
Tako ce doci vrijeme kad ce se poigrati gangam style za krsenje Ustava.
- Skijaš
#1614 Re: RE: Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ti, ništa. Govorio sam o onima koji bi učestvovali u oružanom sukobu, a u kojeg nas, nadajmo se, povampireni Dodik ipak neće gurnuti.tzipiripi wrote:Sve pet samo ja ne koontam šta ja imam s tim što si ti napis'o.Skijaš wrote:Velikosrpska ekipa bi ratovala jer nije u stanju poštovati zakone i djelovati unutar civilizovanog društva. Strana koja bi im se suprotstavila bi to (uglavnom) uradila jer ne želi da ti divljaci imaju zadnju riječ oko toga šta ti možeš a šta ne možeš uvesti iz Ljubljane u Zenicu. Ili misliš da bi Milica Marković bila konstruktivna kao šef Dodikove granične službe, pa i onih likova na graničnom prelazu na Vlašiću ? Tvoj rezon je kao, jesu spremni na genocid i onda da ga negiraju, ali možda ako im daš da te hermetički zatvore na frtalj teritorije na kojem te mogu još lakše jebavati, možda pokažu više odgovornosti. Genijalno, ne znam kako se niko toga nije ranije sjetio.tzipiripi wrote:A red bi bio da neko napokon objasni za šta bi se eventualno ratovalo, za koga itd. itd.
- Skijaš
#1615 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne može niži nivo vlasti imati referendum o odlukama sudova sa viših nivoa vlasti. Ili, može li mjesna zajednica u manjem entitetu organizovati referendum o jednostranom izdvajanju iz pravosudnog sistema tog entiteta ?Pedja123 wrote:Kad (ako) bude bio referendum o otcepljenju onda možeš to pričati.tandmand wrote:Ako ćete rizikovati rat zbog nebitnog referenduma onda je to dokaz da upravo vi radite na otcEpljenju i da samo tražite izgovor.Pedja123 wrote:Ako ćete početi rat zbog nebitnog referenduma onda je to dokaz da upravo vi želite rat i da samo tražite izgovor.
- 512MB
#1616 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja sam je dobio 2003 nazaj u BL, samo bez podova, lamperije i vrata, posto su lozili vatru i grijali se zimi (prva suma 200m daleko), djikani...prog321 wrote:E, koje pitanje? Ti kao da si pao sa mjeseca.
-
hAZNADAR
#1617 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
OK, popravio si se. Duboko se izvinjavam.cyprus wrote:E vidiš, zbog te posljednje rečenice (slične su mi upućene na forumu već n puta) sve ovo i pišem... Da li se ima smisla boriti za Bosnu i Hercegovinu u kojoj ću morat klapnuti ušima pred svim izljevima bošnjačkog nacionalizma, da me ne bi svako malo optužili da sam isti k'o 'onaj anamo'?hAZNADAR wrote:Imas naravno, vise od polovine stanovnistva u BiH.cyprus wrote:
Nego, u našem primjeru... Postoje različiti koncepti Bosne i Hercegovine... Onaj moj nju vidi kao demokratsku, multietničku, multikulturalnu državu, manje bitnog političko-teritorijalnog uređenja, u kojoj se ljudi neće procjenjivati na osnovu svoje etničke i vjerske pripadnosti, i u kojoj je kleronacionalizam marginalna, a ne vodeća ideologija... I to je jedina Bosna i Hercegovina za koju sam ja spreman stati... Pitanje je imam li s kim...
Ali ako stavljas znak jednakosti izmedju srpskog i bosnjackog nacionalizma i svega do sada uradjenog i neuradjenog - pa se nemoj ni truditi traziti imas li sa kime stati. Sudeci po tvojim postovima odranije za prije ces naci srodne duse za svoju viziju demokratije u Banjaluci negoli u Sarajevu.
Po čemu su to moji stavovi slični onima iz službene Banja Luke, da bih tamo tražio srodnu dušu? Ne priželjkujem raspad Bosne i Hercegovine... Ne veličam ratne zločince... Ne negiram genocid... Ne negiram i ne relativizujem ostale zločine nad nesrpskim stanovništvom... Ne omalovažavam žrtve... Ne podržavam Dodikovo antiustavno djelovanje... Ne smatram Srbiju svojom maticom... Ne svršavam na Putina... Ne sviđa mi se zapišavanje teritorija u Republici Srpskoj... Ne mislim ništa dobro o četničkom pokretu... Ništa dobro ne mislim ni u ulozi VRS u proteklom ratu... Ne smatram da su Srbi žrtve svetske zavere... Ne osporavam Bošnjacima niti naziv niti jezik... Ne smatram da su Bošnjaci poturčeni Srbi... Ne smatram da je Bosna srednjovjekovna srpska država...
Ozbiljno @hAZNADAR, odgovori mi... Kakvu bih ja to srodnu dušu mogao naći u Banja Luci?
Ali shvati - bosnjacki nacionalizam je jedina realna snaga koja moze sacuvati BiH. Tako da znas koja strana je prava i ko ti nije neprijatelj.
- tututuuuu
#1618 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
haha je li ti ovo ozbiljno?
A na drugoj temi nisi naklonjen posve burkinijima i sl. Ali ti izgleda da ne shvacas da i to sa sobom nosi bosnjacki nacionalizam... Pa ovdje po vrticima odredjeni inspektori za te stvari napadaju uprave takvih vrtica i tete sto tu rade zato sto imaju slike po zidovima jer to valjda nije u skladu s islamom itd...
I to po jednom Sarajevu...
Ako bosnjacki nacionalizam spasava BiH sto se mene tice nek se odmah raspadne.
-
hAZNADAR
#1619 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
asker wrote:U Njemackoj i Italiji imas ljude od 70 godina koji pojma nemaju sta je rat, za omladinu da ne govorim. Cijeli zivot proveli u miru i blagostanju. I opet, grdno se varas da nebi stali u odbranu svoje zemlje. Ankete i statistike su sviranje kurcu.cyprus wrote: Očekivano, najveći procenat spremnih za oružje je bio u nerazvijenim državama tipa Pakistan, a najmanji u razvijenim... Ako se dobro sjećam u Italiji i Njemačkoj oko 20%... Šta nam to govori? Da li bi ti 80% Italijana rekao da se ne trebaju smatrati italijanskim građanima?
U Bosni imas jednog od mladjih kosarkaskih reprezentativaca kojeg je majka rodila u sumi, na panju, bjezeci od ovakvih kao Dodik. Nase rane su friske, nas strah je opravdan, nas pogrom dokazan i presudjen.
Zasto se pravite Englezi i necete ovo da shvatite? Na osnovu cega tvrdite da ovdje nikad nemoze doci do nemira? Skoro, historijski gledano jucer, su se lozile komode i rezale klupe iz parka. Ginulo se i gladovalo, opasnost po zivot vrebala iza svakog coska.
Kakve su to iluzije, cije garancije imamo da se to nikad nece ponovit? Kome smo mi to toliko bitni? I ako jesmo, smijemo li se mi Bosnjaci opustiti?
Receno vise puta na ovoj temi, ali padobranci padaju ko vrece krompira (ne ubrajam tebe u takve), da rata oko ovog referenduma nece biti. Dakle jos jednom, rata oko OVOG referenduma nece biti. Referendum ce se vjerovatno odrzat. Rekao bih 100% ali neznam sta ce ona grupa talibana iz PIC-a reci poslije ocitovanja Ustavnog Suda. Ostalo ih nista nece zadrzati. Nece biti SIPA-e, tenkova na ulicama.
Medjutim, to ne znaci da ne treba dizat dreku sa Bosnjacke strane do neba. Svaki dan, svaki dan, svaki dan. Ta ideja samovolje, neposlusnosti drzavi se jednostavno mora izbiti iz glave Dodiku i ekipi. Mora!
Ko hoce, moze i da vidi da postoji otpor na vise politickih frontova. Srebrenica, Brcko, CIK, Ustavni Sud, Bosnjacke stranke itd. Dakle civilizovano, legalnim i dozvoljenim metodama. Nismo Srbi da instaliramo balvane pobogu.
- Skijaš
#1620 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bošnjački nacionalizam bi samo garantovao dalju stagnaciju društva. Jedina korisna i ispravna politička opcija, po Bošnjake ali i po Srbe i Hrvate, jeste opcija koja integriše tri naroda zajedničkim interesima i potrebama. Nacionalizam je bolest čiji virus šire oni koji imaju finansijsku korist od nesređenog stanja u društvu ali i oni koji su i sami bolesni, tj. šovinističke budale.hAZNADAR wrote: Ali shvati - bosnjacki nacionalizam je jedina realna snaga koja moze sacuvati BiH.
-
L u c i f e r
#1621 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
"Nationalism does nothing but teach you to hate people you never met, and to take pride in accomplishments you had no part in." -Doug StanhopeSkijaš wrote:Bošnjački nacionalizam bi samo garantovao dalju stagnaciju društva. Jedina korisna i ispravna politička opcija, po Bošnjake ali i po Srbe i Hrvate, jeste opcija koja integriše tri naroda zajedničkim interesima i potrebama. Nacionalizam je bolest čiji virus šire oni koji imaju finansijsku korist od nesređenog stanja u društvu ali i oni koji su i sami bolesni, tj. šovinističke budale.hAZNADAR wrote: Ali shvati - bosnjacki nacionalizam je jedina realna snaga koja moze sacuvati BiH.
-
hAZNADAR
#1622 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zelje su samo zelje, raspada BiH nema zato sto glavna snaga nije po tvom ukusu. Realnost je kakva jeste i u BiH nema neutranih jer nemaju tu privilegiju. Vrlo brzo te usisaju i moras izabrati stranu. Necu te uopce ni ubjedjivati kako bosnjacki nacionalizam nije isto kao srpski i da se tu radi vise o patriotizmu. Necu jer iz iskustva znam da je nemoguce zbog hemije.tututuuuu wrote:haha je li ti ovo ozbiljno?A na drugoj temi nisi naklonjen posve burkinijima i sl. Ali ti izgleda da ne shvacas da i to sa sobom nosi bosnjacki nacionalizam... Pa ovdje po vrticima odredjeni inspektori za te stvari napadaju uprave takvih vrtica i tete sto tu rade zato sto imaju slike po zidovima jer to valjda nije u skladu s islamom itd...
I mijesas vjeru i nacionalizam. Nacionalisti sa burkama u skladu sa islamskim propisima.
-
hAZNADAR
#1623 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nacionalizam je default, alfa i omega, standard, odgoj,... u sve i jednom modernom drustvu danasnjice.Skijaš wrote:Bošnjački nacionalizam bi samo garantovao dalju stagnaciju društva. Jedina korisna i ispravna politička opcija, po Bošnjake ali i po Srbe i Hrvate, jeste opcija koja integriše tri naroda zajedničkim interesima i potrebama. Nacionalizam je bolest čiji virus šire oni koji imaju finansijsku korist od nesređenog stanja u društvu ali i oni koji su i sami bolesni, tj. šovinističke budale.hAZNADAR wrote: Ali shvati - bosnjacki nacionalizam je jedina realna snaga koja moze sacuvati BiH.
Kod nas postoji averzija prema tome samo zato sto to jedino poznajemo kroz susjedne. A ti susjedni nisu sablon.
Lijepa ti je zamisao o integraciji tri naroda ali to je utopija.
- Skijaš
#1624 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Govedima.hAZNADAR wrote:Nacionalizam je default, alfa i omega, standard, odgoj,...Skijaš wrote:Bošnjački nacionalizam bi samo garantovao dalju stagnaciju društva. Jedina korisna i ispravna politička opcija, po Bošnjake ali i po Srbe i Hrvate, jeste opcija koja integriše tri naroda zajedničkim interesima i potrebama. Nacionalizam je bolest čiji virus šire oni koji imaju finansijsku korist od nesređenog stanja u društvu ali i oni koji su i sami bolesni, tj. šovinističke budale.hAZNADAR wrote: Ali shvati - bosnjacki nacionalizam je jedina realna snaga koja moze sacuvati BiH.
- tututuuuu
#1625 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kakve "hemije"? i eto koliko ti znas komplet si fulao, jer niti sam Srbin niti mislim da se radi o istoj vrsti nacionalizma, ocito, Bosnjaci imaju, a valjda bosnjacki nacionalizma (ne zovu se Bosanci, i to su vrlo odredjeno zahtjevali) a Srbi srpski...hAZNADAR wrote:Zelje su samo zelje, raspada BiH nema zato sto glavna snaga nije po tvom ukusu. Realnost je kakva jeste i u BiH nema neutranih jer nemaju tu privilegiju. Vrlo brzo te usisaju i moras izabrati stranu. Necu te uopce ni ubjedjivati kako bosnjacki nacionalizam nije isto kao srpski i da se tu radi vise o patriotizmu. Necu jer iz iskustva znam da je nemoguce zbog hemije.tututuuuu wrote:haha je li ti ovo ozbiljno?A na drugoj temi nisi naklonjen posve burkinijima i sl. Ali ti izgleda da ne shvacas da i to sa sobom nosi bosnjacki nacionalizam... Pa ovdje po vrticima odredjeni inspektori za te stvari napadaju uprave takvih vrtica i tete sto tu rade zato sto imaju slike po zidovima jer to valjda nije u skladu s islamom itd...
I mijesas vjeru i nacionalizam. Nacionalisti sa burkama u skladu sa islamskim propisima.
Slazem se da raspada BiH nema zato sto glavna snaga tako ne zeli (ostavimo moj ukus po strani, jer ti ne znas sta je moj ukus) ali ta glavna snaga je nedavno imala sastanak koji se zove PIC.
I na kraju, ne mijesam, jer cinjenica je da prvo i drugo cesto idu ruku pod ruku a i sovinizam je obicno tu negdje u blizini.
P.S. Ja sam ujko.