Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 2011

Locked
stari grad Visegrad

#1 Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 2011

Post by stari grad Visegrad »

U Srbijanskom SANU Memorandu broj jedan od 1985 se planiranju i a kasnije izvodea ratovi u Republici Hrvatskoj 1991 i u Republci Bosni i Hercegovini 92-95, a u cilju otimacine zemlje drugih drzava. Srbijanksi SANU je izdao Memorandum drugi 2011. Srbijanci planiraju otimaju otimanje drzavnih teritorija a glavna startegija jste da prikazu Srbe u regionu zrtvama. Moglo bi se svasta dodati, ali evo isjecka. Fuj.

http://www.youtube.com/watch?v=F9hjf8mA ... plpp_video

To je rat Srbije protiv mene i tebe, i svih!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by PipiDugaDevetka »

Domaći izdajnici će nas prodati, evo ovdje imena domaćih izdajnika koje otvoreno izgovara provjereni pro-Bosanac i Hercegovac Berko Zečević:

Enver Mujezinović je pripadnik SDB ex. YU!
Jednom SDB-ovac, uvijek SDB-ovac! Brata mi rahmetli koji se i ubio zbog toga.
mO k3

#3 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by mO k3 »

Bas senad naso da izjavljuje o sanu 2 ... pa u nedjelju poslije izbora pozvao onoga ustasu susnjara/zrikavca i onu marijanu/redsonja koji se zalazu da daljnju podijelu BiH ,da oni komentiraju rezlutat izbora

Povraca mi se ...
palamuda

#4 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by palamuda »

Srbija kad nije 1992 otela teritorije neće ni u narednih 1000 godina, mogu svirat uz gusle ove svoje planove od njihovog teritorijalnog zaokruživanja nema ništa, Kosovo otišlo,Vojvodina se klima, građani RS - a jasno rekli Dodiku da ih ne zanima nikakvo odcjepljenje i secesija, a ti se našo da nama prodaješ ove redove šuplje priče, koju sastavljaju neki kvazi intelektualci oamamljeni dobrom domaćom šljivom.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Ženski Dr.Med wrote:Bas senad naso da izjavljuje o sanu 2 ... pa u nedjelju poslije izbora pozvao onoga ustasu susnjara/zrikavca i onu marijanu/redsonja koji se zalazu da daljnju podijelu BiH ,da oni komentiraju rezlutat izbora

Povraca mi se ...
Nije me briga šta priča Senad, on mora poltronisati da repa zaradi.
Važno mi je šta Berko priča i koga imenuje za prodane duše koje će i rođenu mater prodati protiv Bosne.
mO k3

#6 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by mO k3 »

PipiDugaDevetka wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Bas senad naso da izjavljuje o sanu 2 ... pa u nedjelju poslije izbora pozvao onoga ustasu susnjara/zrikavca i onu marijanu/redsonja koji se zalazu da daljnju podijelu BiH ,da oni komentiraju rezlutat izbora

Povraca mi se ...
Važno mi je šta Berko priča i koga imenuje za prodane duše koje će i rođenu mater prodati protiv Bosne.
pipi oko ovaj moj komentar nije bio upucen tebi nego na komentar sgV
hAZNADAR

#7 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by hAZNADAR »

palamuda wrote:Srbija kad nije 1992 otela teritorije neće ni u narednih 1000 godina, mogu svirat uz gusle ove svoje planove od njihovog teritorijalnog zaokruživanja nema ništa, Kosovo otišlo,Vojvodina se klima, građani RS - a jasno rekli Dodiku da ih ne zanima nikakvo odcjepljenje i secesija, a ti se našo da nama prodaješ ove redove šuplje priče, koju sastavljaju neki kvazi intelektualci oamamljeni dobrom domaćom šljivom.
RS vec jeste njihova teritorija na koju Srbija ima veci uticaj i moc negoli Sarajevo.
Gradjani u RS nisu jasno rekli dodiku da ne zele odcjepljenje- lokalni i opci izbori nisu isto.
Taman i nezelili odcjepljenje - zele defakto etnicku cistocu - za nas isti ku*ac.

Agresija jos traje, zemlja je napola okupirana i samo slijepac to ne vidi. A samo naivan misli da ce nasa multikulturalnost donijeti sa takvima neku korist i biti ikada prihvacena.
drale010

#8 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by drale010 »

Agresija jos traje, zemlja je napola okupirana
:-)

Slažem se, dok je kod Visoki i njegova svita ovdje, ova zemlja će biti skroz, ne napola okupirana. :thumbup:
PipiDugaDevetka

#9 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

drale010 wrote:
Agresija jos traje, zemlja je napola okupirana
:-)

Slažem se, dok je kod Visoki i njegova svita ovdje, ova zemlja će biti skroz, ne napola okupirana. :thumbup:
Pa hajmo se ponovo Zdogovorit' da iščeramo strance, trećerazredne političare, osnova za novi dogovor ZAVNOBIH.
palamuda

#10 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by palamuda »

hAZNADAR wrote:
palamuda wrote:Srbija kad nije 1992 otela teritorije neće ni u narednih 1000 godina, mogu svirat uz gusle ove svoje planove od njihovog teritorijalnog zaokruživanja nema ništa, Kosovo otišlo,Vojvodina se klima, građani RS - a jasno rekli Dodiku da ih ne zanima nikakvo odcjepljenje i secesija, a ti se našo da nama prodaješ ove redove šuplje priče, koju sastavljaju neki kvazi intelektualci oamamljeni dobrom domaćom šljivom.
RS vec jeste njihova teritorija na koju Srbija ima veci uticaj i moc negoli Sarajevo.
Gradjani u RS nisu jasno rekli dodiku da ne zele odcjepljenje- lokalni i opci izbori nisu isto.
Taman i nezelili odcjepljenje - zele defakto etnicku cistocu - za nas isti ku*ac.

Agresija jos traje, zemlja je napola okupirana i samo slijepac to ne vidi. A samo naivan misli da ce nasa multikulturalnost donijeti sa takvima neku korist i biti ikada prihvacena.
Vidim da si se ratnički obojio pa si spreman na ncionalističko naklapanje. Šta predlažeš, možda rat, nisam siguran da imaš love da ga vodiš ni budala da ti ginu, ja sam četiri godine trulio u rovu i znam da je RSdio BiH šta god mislio ti i ovi omaljeni šljivom kvazi četnici i na taj dio Srbija ima uticaj taman ko i na Makaedoniju koju ovi opijeni šljivom zovu vekovna srpska zemlja.

Koja naša multikulturalnost i ko ste "naši" ja sam Bošnjak i tolerantan sam i to ne smatram slabošću, nego upravo to me čini velikim i većim od pijanih srpskih intelektualaca, takvi kao ti trebaju upravo njima da nas prikažu rogatim, takvim stavovima otkrivaš svoju krizu identiteta koja ti u budućnosti može postati balast od kojeg nećeš moći uspravno hodati.
PipiDugaDevetka

#11 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Ženski Dr.Med wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Povraca mi se ...
pipi oko ovaj moj komentar nije bio upucen tebi nego na komentar sgV
Izvinjavam se, ali Berko je bio gost u Senadovoj emisiji, pa pomislih da se odnosi na moj prethodni komentar gdje sam stavio video kako Berko objašnjava ko ga koči u nekim veoma bitnim projektima za cijelu BiH.
Sezam

#12 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by Sezam »

Samo naivni ili zlobni ne vide da Srbija prema Bosni ne gaji, niti ce gajiti prijateljske namjere.

I PC ce za mene uvijek biti okupirani dio BiH.
PipiDugaDevetka

#13 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Sezam wrote:Samo naivni ili zlobni ne vide da Srbija prema Bosni ne gaji, niti ce gajiti prijateljske namjere.

I PC ce za mene uvijek biti okupirani dio BiH.
:thumbup:
bogoljub

#14 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by bogoljub »

Predlažem da NATO (ako može turske snage) rasporedi vojnike duž granice sa Srbijom.!
PipiDugaDevetka

#15 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

bogoljub wrote:Predlažem da NATO (ako može turske snage) rasporedi vojnike duž granice sa Srbijom.!
Ako Bgd-a, inšalah! I manevre neke izvedu da se uvježbaju i priviknu na novo/staro podneblje.
I sve tako dok ToNi ne prestane da podsexava sa nepriznavanjem genocida, te kinjenja Bošnjaka u Sandžaku.
herturty

#16 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by herturty »

bogoljub wrote:Predlažem da NATO (ako može turske snage) rasporedi vojnike duž granice sa Srbijom.!
Zasto bi to radile. Politika Srbije radi vrlo perfidno.Zna Srbija da je u geopolitickom smislu u kurcu. Najveci saveznik im je Rusija koja je 2011. izdvojila za vojsku 50 miljardi dolara a SAD je izdvojio 650 miljardi iste godine, Turska 25 miljardi, Velika Britanija je uvijek uz SAD kao i Kanada i Australija. Sve Islamske zemlje od Indonezije i Malezije do Arapskog svijeta zna se na cijoj su strani. Rumunija i Bugarska u NATO-u.

Na Kosovu Americka vojna baza; u Italiji Americki borbeni avionu. Jedina zemlja koja je Srbe podrzavala otvoreno je Grcka (u totalnom kurcu). Tako da nema mnogo straha. Imam Sandzak kao adut. Sandzak je od zadnjeg popisa do danas dobio 28.000 vise Bosnjaka sto znaci da Sandzaklije radjaju djecu ko ludi a jos sto imaju porast i nama izvoze Bosnjake. Na svaki spomen nezavisnosti RS-a samo upremo u Sandzak i kazemo da i on treba biti neovisan.

Srbi jednim pogresnim korakom mogu pola RS-a izgubiti i toga su vrlo svjesni. To Dodikovo trabunjanje su samo populisticke izjave pred zibore a razni memorandumi gube na vaznosti ako nemas vojsku koja ce ih provesti.

Mogu ja sada napisati memorandum o Velikoj Bosni; granice u Dalmacije ; diejlovi Dalmacije, Hrvatske i Srbije koje su nekada pripadale BiH i kako ih opet vratiti. Ako imam 150 apache helikopetera onda se susjedi i komsije moraju zabrinuti oko memoranduma ali ako sam totalni kloc sto se tice vojske i imam sve velike sile protiv sebe onda je taj memorandum samo przna prica.
bogoljub

#17 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by bogoljub »

Ništa nije prazna priča!
Napad na BiH nije prazna priča,
Odbrana BiH nije prazna priča.
Sve što se priča, nekakva je priča koja pomaže ili napadu ili odbrani.
Svako ko da svoj doprinos bilo kojoj strani u bilo kojoj mjeri je odgovoran i bit će pitan. Pa Bujrum!
herturty

#18 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by herturty »

bogoljub wrote:Ništa nije prazna priča!
Svako ko da svoj doprinos bilo kojoj strani u bilo kojoj mjeri je odgovoran i bit će pitan. Pa Bujrum!
Eh pa jarane budi malo realniji. Srbija je kurac od zemlje; ekonomija u kurcu, vojsku nema nikakvu. Sa druge strane imas Erdogana koji svaki dan spominje BiH; salje ratne brodove u Neum, spominje kako su Turci i Bosnjaci braca jucer, i salje svoga ministra vanjskih poslova mjesecno jednom u sarajevo (toliko ga nesalje ni priblizno na Kipar). I ti se brines zbog Srbije.

Pa reci mi koji su to kapaciteti Srbije? Sjedi na velikoj Albaniji; okruzena NATO paktom sa svih strana. Neki ljudi stvarno vjeruju u bajke i u teorije zavjere; babaroge i slicne stvari. Pogledaj za pocetak broj tenkova operativnih koje ima Srbija; broj aviona (nemaju niti jedan moderan avion a Turska preko 2000). Vise se Srbi brinu sto se Turska mjesa nego sto se mi brinemo za Srbiju.
PipiDugaDevetka

#19 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Trololol wrote:Ne znam kako bi to nazvao drugačije. Htjeli ste van Juge - dobro, al ne i sa mojom đedovinom.

Juge nije bilo na vidiku kada se u BiH zaratilo 1992. BiH nije imala nikakvog učešća u razbijanju SFRJ. Ne znam samo ko će odgovarati za veleizdaju SFRJ?
razgovor Mesića i novinara wrote: -Šta su radili u Karađorđevu?
-Pjevali.
-Čuj pjevali, a šta su pjevali?!
-Nema te više Alija. Nek' ti je rahmet golemi, veliki,...
poznanik

#20 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by poznanik »

stari grad Visegrad wrote:U Srbijanskom SANU Memorandu broj jedan od 1985 se planiranju i a kasnije izvodea ratovi u Republici Hrvatskoj 1991 i u Republci Bosni i Hercegovini 92-95, a u cilju otimacine zemlje drugih drzava. Srbijanksi SANU je izdao Memorandum drugi 2011. Srbijanci planiraju otimaju otimanje drzavnih teritorija a glavna startegija jste da prikazu Srbe u regionu zrtvama. Moglo bi se svasta dodati, ali evo isjecka. Fuj.

http://www.youtube.com/watch?v=F9hjf8mA ... plpp_video

To je rat Srbije protiv mene i tebe, i svih!

Ovo je odlična tema :thumbup:

I bilo bi dobro da je moderatori posebno tretiraju, obzirom da joj je povod strateški interes Srbije koji duboko zadire u unutrašnje poslove susjednih joj država, posebno Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Crnogorska Vlada je još prošle godine uputila oštro protestno pismo Vladi R. Srbije povodom namjere za ustavnu konstitutivnost Srba u Crnoj Gori, nakon čega je takva odredba izbačena iz ove Strategije. Izbačena je rečenica: "Takođe, Republika Srbija treba da kao cilj svog nastojanja postavi priznanje političke konstitutivnosti srpskom narodu u Crnoj Gori, što prodrazumeva činjenicu da do ispunjenja ovog važnog cilja srpski narod mora da uživa puna nacionalna prava".

Drugom izmjenom izbačena je rečenica "Pored Bosne i Hercegovine u kojoj su već u statusu konstitutivnog naroda, konstitutivnost bi trebalo da bude ponovo uspostavljena za srpski narod u Republici Hrvatskoj i za srpski narod u Crnoj Gori".

Osnov za donošenje Strategije očuvanja i jačanja odnosa matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu je Zakon o dijaspori i Srbima u regionu.

Ovom Strategijom, na perfidan način, prisvojeni su Srbi koji žive u susjednim državama kroz definiciju dijaspore (član 2. Zakona i al. 4. Uvodni dio: Odnos prema dijaspori i Srbima u regionu zasnovan je na članu 13. Ustava Republike Srbije, prema kome Republika Srbija štiti prava i interese svojih državljana u inostranstvu i razvija i unapređuje odnose Srba koji žive u inostranstvu sa matičnom državom) i Glava DIJASPORA I SRBI U REGIONU: Posebno treba imati u vidu da se pod pojmom "dijaspora", u skladu sa Zakonom o dijaspori i Srbima u regionu, podrazumevaju državljani Republike Srbije koji žive u inostranstvu i pripadnici srpskog naroda, iseljenici sa teritorije Republike Srbije i iz regiona i njihovi potomci. Pod pojmom "Srbi u regionu", u skladu sa navedenim zakonom, podrazumevaju se pripadnici srpskog naroda koji žive u Republici Sloveniji, Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Republici Makedoniji, Rumuniji, Republici Albaniji i Republici Mađarskoj.

Srbi u Bosni i Hercegovini, uglavnom, nisu državljani Republike Srbije, već konstitutivni narod Bosne i Hercegovine.

Da li je Bosna i Hercegovina reagirala na donošenje ove Strategije?
kliksovac

#21 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by kliksovac »

herturty wrote:
bogoljub wrote:Ništa nije prazna priča!
Eh pa jarane budi malo realniji. Srbija je kurac od zemlje; ekonomija u kurcu, vojsku nema nikakvu. Sa druge strane imas Erdogana koji svaki dan spominje BiH; salje ratne brodove u Neum, spominje kako su Turci i Bosnjaci braca jucer, i salje svoga ministra vanjskih poslova mjesecno jednom u sarajevo (toliko ga nesalje ni priblizno na Kipar). I ti se brines zbog Srbije.

Pa reci mi koji su to kapaciteti Srbije? Sjedi na velikoj Albaniji; okruzena NATO paktom sa svih strana. Neki ljudi stvarno vjeruju u bajke i u teorije zavjere; babaroge i slicne stvari. Pogledaj za pocetak broj tenkova operativnih koje ima Srbija; broj aviona (nemaju niti jedan moderan avion a Turska preko 2000). Vise se Srbi brinu sto se Turska mjesa nego sto se mi brinemo za Srbiju.

ti razmisljas kao Srebrenicani u julu 1995 godine, kad su gledali u nebo a uzdali se umjesto u Boga i svoje snage, u NATO avione i zracne udare... :-) znamo sta se desilo..

mislis da bi Turska ratovala za BiH !? :roll:

sjecam se izjave generala Sefera Halilovica u serijalu Generali, kada je rekao, parafraziram: ´´trazili smo pomoc od Turske, Turci su rekli, ok, mi bismo vam pomogli ali ako dozvole i kazu nam Amerikanci da mozemo...Amerikanci nisu rekli da moze, turska pomoc se svela na slanje rize i primanje nekoliko stotina nasih izbjeglica.. :-)

Turska ?? jarane budi malo realniji... :wink:
mO k3

#22 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by mO k3 »

Samo u sebe se uzdati,mi cekasmo 4 duge ratne godine da nam pomognu yebena evropa,yebeni un ,gledali su i samo rezolucija iza rezolucije ........ :x
palamuda

#23 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by palamuda »

Srbi u Bosni će sami sebi postati problem naročito ovi iz Istočnog dijela, imam nekih poznanika oko Višegrada tamo odavno savko dijete čim napuni 18 trči u Srbiju na "fakultet" i nikad se ne vrati, da su ti neki "naši" agilniji već sada bi ozbiljno participirali u vlasti tamo, Srebrenica je najbolji primjer, samo mislim da bi masovnija registracija Bošnjaka u RS - u izazvala dizanje tenzija na svim poljima. Pa vidite šta se Rvatima desilo u Srednjoj Bosni trubeći o matici, SDA im dođe na vlasti u Vitezu, a šarada Lijan u Kreševu.
mO k3

#24 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by mO k3 »

Superhik_ wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Samo u sebe se uzdati,mi cekasmo 4 duge ratne godine da nam pomognu yebena evropa,yebeni un ,gledali su i samo rezolucija iza rezolucije ........ :x
ne rekoše ljudi bezze, u se i u svoje kljuse. :D

da, ti licemjeri su riješili da nam "pomognu" tek kad se situacija na ratištu preokrenula u našu korist.
bas tako ... :x
hAZNADAR

#25 Re: Rat koji traje: Memorandum 2: Strategija Vlade Srbije 20

Post by hAZNADAR »

palamuda wrote: Vidim da si se ratnički obojio pa si spreman na ncionalističko naklapanje. Šta predlažeš, možda rat, nisam siguran da imaš love da ga vodiš ni budala da ti ginu, ja sam četiri godine trulio u rovu i znam da je RSdio BiH šta god mislio ti i ovi omaljeni šljivom kvazi četnici i na taj dio Srbija ima uticaj taman ko i na Makaedoniju koju ovi opijeni šljivom zovu vekovna srpska zemlja.

Koja naša multikulturalnost i ko ste "naši" ja sam Bošnjak i tolerantan sam i to ne smatram slabošću, nego upravo to me čini velikim i većim od pijanih srpskih intelektualaca, takvi kao ti trebaju upravo njima da nas prikažu rogatim, takvim stavovima otkrivaš svoju krizu identiteta koja ti u budućnosti može postati balast od kojeg nećeš moći uspravno hodati.
Tolerancija je karakterna osobina, multietnicnost je dio nase kulture i poimanja drustva,.. ali to nije politika, niti cilj, niti identiet jedne nacije. Politika i cilj nisu jer za to je potrebno najmanje dvoje, a identitet vidis i danas gdje imamo vartinu zastavu, himnu koju malo ko moze prepoznati, konfuzno i heterogeno shavatanje vrijednosti, historije, kulture, identitet varira od iskljucivo vjerskog pa do kosmopolitskog, slavimo ZavnoBiH iako znamo da su se prilike i ideologije promijenile od tada, ... krace receno - mi smo samo grupa individualaca ali nismo homogeni, slozni, organizovani i okupljeni oko istih definisanih ciljeva. I to je samo zato sto se multietnicnost forsira u politici, sve se nesto pazi da se prilagodi svima stranama u BiH a druge strane ne sljive to ni pet posto - i to ljude cini samo dezorjentisanijim. Slazem se da imas razloga da se osjecas vecim od velikosrba ali kao covjek – u politici se velicina i snaga mjeri nekim drugim kriterijima.
A kada se vec igras psihologa - da je vrijeme da se prizna - da poslije 17 god. dejtona jasno da ostali ograci nece nikakvu multikulturalnost niti ce je htjeti, nisu htjeli ni konstitutivnost, nece ni drzavu BiH osim silom prilika, odrzavaju etnicku cistocu sa uspjehom, izbrisali su bosanske prefikse, i namecu samo jedna pravila igre a toje sila – i tu i sama MZ aminuje. Vrijeme je da se prizna da je BiH ipak nacionalna drzava Bosnjaka i da je dijelom okupirana.
Pa ako mislis biti tolerantan - tolerisi misljenje i stavove vecine u Srba – a to sam upravo objasnio i to je iz dana u dan jasno. Ja prema tome ne mislim biti tolerantan. I ti i slicni mijesate pojmove nacionalizma i ekstremizma - a to dvoje nije isto.

Rat ne prizivam – rat je vec prisutan 20 god. – rat koji traje kao u naslovu teme - ovo danas je samo hladna faza. Velikosrbi i dalje rade na svojim ciljevima, a Sarajevo ima ovlast do entitetske crte – Beograd je u ovih 17 god. bio i ostao vec iautoritet na pola nase domovine negoli Sarajevo. Valjda kao Banjalucanin to dobro znam.
Nemoj misliti da je Bosnjacki nacionalizam kopija velikosrpskog – i nemoj misliti da je njihov nacionalizam jedini sablon. Nama nacionalizam treba kao nacin da se ljudi homogenizuju, bolje udruze i organizuju, imaju jasne definisane ciljeve koji su nam zajednicki bez obzira kakvi smo, … jer ce vrijeme donositi nova iskusenja sto mozes vidjet ii po memorandumima i javnom mijenu u RS i standardima kod novih generacija u RS. Multikulturalnost u politici nam samo moze donijeti neko novo nosanje titovih slika pod snajperima i mirno spavanje.

Kad me neko ovako arogantno doceka na noz – shebe mi cijeli dan.
Locked