Tranquil je dobro primijetio: u ovaj show da dođu Sonic Youth (ja bih za primjer uzeo The Pixies) ispali bi momentalno! Kao da traže najanahroničniji bend u regionu, tamo ništa progresivno nema šanse proći, pa onima bi Dubioza Kolektiv ispala zbog manjka gitarskog sola od tri minute a Siddartha zbog pogrešnog izbora pjesme.
RAT BENDOVA - OBN
Moderator: anex
- Ridjobrki
#526 Re: RAT BENDOVA - OBN
Ma meni je show kao cjelina totalno sje*an. Jednostavno, nije nešto što me može zadržati dva sata a da ne promijenim kanal a to nije do bendova nego do morona sa OBN-a. Bendovi su dobri ali žiri, kriteriji, voditelji i omojbože bekstejdž stvarno se ne daju gledati. Još samo nek ubace Vanju Bulića da digne dinamiku showa i, kako neko reče ovdje
sav voditeljski kadar će biti angažovan.
Tranquil je dobro primijetio: u ovaj show da dođu Sonic Youth (ja bih za primjer uzeo The Pixies) ispali bi momentalno! Kao da traže najanahroničniji bend u regionu, tamo ništa progresivno nema šanse proći, pa onima bi Dubioza Kolektiv ispala zbog manjka gitarskog sola od tri minute a Siddartha zbog pogrešnog izbora pjesme.
Totalan waste of space od projekta jer još od Pixiesa i R.E.M.-a preko Seatllea na prelazu 80-te/90-te, brit-popa, hard-corea i drugih pravaca koncept benda po mjeri ovog showa je prevaziđen. Ovo bi krajem 70-ih bio super projekt - bilo bi i šansi da neki od onih bendova i uspije.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#527 Re: RAT BENDOVA - OBN
Ridjobrki je izveo najbolji zakljucak
,to je to.
- janje_
#528 Re: RAT BENDOVA - OBN
jeste zira kriza, jeste voditeljski dvojac jednako naporan, bekstejdz da i ne govorimo.. ali bude tu dva sata dobre muzike, a to je ono sto mene drzi pred tv-om u na nasem programskom nebu sumorno nedjeljno vece..Ridjobrki wrote:Ma meni je show kao cjelina totalno sje*an. Jednostavno, nije nešto što me može zadržati dva sata a da ne promijenim kanal a to nije do bendova nego do morona sa OBN-a. Bendovi su dobri ali žiri, kriteriji, voditelji i omojbože bekstejdž stvarno se ne daju gledati. Još samo nek ubace Vanju Bulića da digne dinamiku showa i, kako neko reče ovdjesav voditeljski kadar će biti angažovan.
Tranquil je dobro primijetio: u ovaj show da dođu Sonic Youth (ja bih za primjer uzeo The Pixies) ispali bi momentalno! Kao da traže najanahroničniji bend u regionu, tamo ništa progresivno nema šanse proći, pa onima bi Dubioza Kolektiv ispala zbog manjka gitarskog sola od tri minute a Siddartha zbog pogrešnog izbora pjesme.Totalan waste of space od projekta jer još od Pixiesa i R.E.M.-a preko Seatllea na prelazu 80-te/90-te, brit-popa, hard-corea i drugih pravaca koncept benda po mjeri ovog showa je prevaziđen. Ovo bi krajem 70-ih bio super projekt - bilo bi i šansi da neki od onih bendova i uspije.
- Neelix
#529 Re: RAT BENDOVA - OBN
a dubioza ko neko mjerilo kvaliteta
zbog par "jebem vam mater" tekstova, ko neki dobar bend, aha. pojelo bi ih 90% ovih bendova u vjestinama sviranja.
-
dezurni_ucenik
#530 Re: RAT BENDOVA - OBN
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 12:31, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#531 Re: RAT BENDOVA - OBN
nažalost ne postoje bendovi koji sviraju moderniju muziku a da im je furka ovakav tip prezentacije...
bendovi koji se prijavljuju ovdje su tu iz jednostavnog motiva - dici sebi cijenu tezge
kraj price
bendovi koji se prijavljuju ovdje su tu iz jednostavnog motiva - dici sebi cijenu tezge
kraj price
- Neelix
#532 Re: RAT BENDOVA - OBN
mislis khaj phice 
- irvinx1
#533 Re: RAT BENDOVA - OBN
Dobro je da sviraju Judase, Mejdene, pa i Cepeline, a i slicne stvari, a ne usrani brit pop rock, fuzije i stvari od modernih govana od bendova.
Zao mi je sto nema vise power i trash death bendova
- Neelix
#534 Re: RAT BENDOVA - OBN
irvinx1 wrote:Dobro je da sviraju Judase, Mejdene, pa i Cepeline, a i slicne stvari, a ne usrani brit pop rock, fuzije i stvari od modernih govana od bendova.
- irvinx1
#535 Re: RAT BENDOVA - OBN
He, i ja mislim da nisu imali para za putovanja, a inace sasvim dobar bend...bili bi osvjezenje.
Zasad mi je Supernova najbolja, iako su pozeri teski
Zasad mi je Supernova najbolja, iako su pozeri teski
- tranquil
#536 Re: RAT BENDOVA - OBN
Sinoć su mi najbolji bili Livio Berak Trio, eto da ih dodam uz favorite uz ove koje sam već pominjao ("Forever Storm" i "Full House"). Ljudi ubiše po instrumentima, + što jedini uz one crnogorce što su svirali Kravitza imaju vokal bez ijedne greške (vokalisti su inače najlošiji segment svih bendova)
Neelix je dobro primjetio, "Full House" slabiji nego ranije - mada i dalje mislim da su daleko od najgorih, čak štaviše da su opet bili među boljim - stvar nije žestoka ali su je odradili bez falšanja, primjetilo se da pjevaču stvar možda ne leži kao prethodne (ili je fakat bio prehlađen) ali je i dalje bio korektan, malo potmulo ali bez falša. Po mom mišljenju lošiji su bili upravo zato što su odabrali stvar koja ne dopušta mogućnost improvizacije o čemu govorim cijelo vrijeme. Svejedno su dobili najveće hvalospjeve od žirija, vjerovatno na konto ranijih nastupa.
"Forever Storm" ubiše instrumentalno, oni se poslije "One" ne moraju ništa dokazivati sa sviranjem, jedino im je vokal najslabija karika. Nije toliko ni loš, ali bend je toliko siguran da svaka glasovna nesigurnost "odskače".
"Sky Wings" ispadoše fakat na osnovu toga što su ranije "naorali", sada su bili nešto bolji ali nije to to. Ovaj put mi je "Larva" bila tu negdje sa njima.
Djeca su super
odabrali su stvar kod koje će najviše biti neutralisan dječiji glas i manjak sposobnosti na instrumentima, i odradili su za 9. Vjerovatno će ispasti uskoro, ali bili su mnogo bolji od nekih bendova sa starijim sastavom.
Eto, i da dodam,
bendovi jesu dobri (makar i tezgaroši a mislim da svi do jednog to jesu što nije kritika na njihov račun jer tako stvari jednostavno idu) ali koncept ne valja. Opet, kakva je TV ponuda po pitanju raznih "talent show" programa, sretni smo što smo dobili i ovo, i mislim da je show i pored tih groznih mana i dalje gledljiv i nije "total waste of space"
. Da mi je ko prije par godina rekao da će na kanalu koji fura Full Mama House i slična sranja biti program sa ipak dobrom live rock svirkom nepoznatih bendova, ne bih vjerovao da bi tako nešto bilo izvodljivo, a kamoli gledano iz sedmice u sedmicu. I dalje mi je ovo zabava u odnosu na gledanje omladine i propalih celebrity-ja kako se prenemažu po cijeli dan u krevetu i međusobno glože u nekoj kući, ili na nekom seljačkom gazdinstvu ili na nekom tropskom ostrvu.
Neelix je dobro primjetio, "Full House" slabiji nego ranije - mada i dalje mislim da su daleko od najgorih, čak štaviše da su opet bili među boljim - stvar nije žestoka ali su je odradili bez falšanja, primjetilo se da pjevaču stvar možda ne leži kao prethodne (ili je fakat bio prehlađen) ali je i dalje bio korektan, malo potmulo ali bez falša. Po mom mišljenju lošiji su bili upravo zato što su odabrali stvar koja ne dopušta mogućnost improvizacije o čemu govorim cijelo vrijeme. Svejedno su dobili najveće hvalospjeve od žirija, vjerovatno na konto ranijih nastupa.
"Forever Storm" ubiše instrumentalno, oni se poslije "One" ne moraju ništa dokazivati sa sviranjem, jedino im je vokal najslabija karika. Nije toliko ni loš, ali bend je toliko siguran da svaka glasovna nesigurnost "odskače".
"Sky Wings" ispadoše fakat na osnovu toga što su ranije "naorali", sada su bili nešto bolji ali nije to to. Ovaj put mi je "Larva" bila tu negdje sa njima.
Djeca su super
Eto, i da dodam,
Ridjobrki wrote:Tranquil je dobro primijetio: u ovaj show da dođu Sonic Youth (ja bih za primjer uzeo The Pixies) ispali bi momentalno! Kao da traže najanahroničniji bend u regionu, tamo ništa progresivno nema šanse proći, pa onima bi Dubioza Kolektiv ispala zbog manjka gitarskog sola od tri minute a Siddartha zbog pogrešnog izbora pjesme
To je toDaysleepeR wrote:nažalost ne postoje bendovi koji sviraju moderniju muziku a da im je furka ovakav tip prezentacije...
- janje_
#537 Re: RAT BENDOVA - OBN
o tom govorim cijelo vrijeme..tranquil wrote:Da mi je ko prije par godina rekao da će na kanalu koji fura Full Mama House i slična sranja biti program sa ipak dobrom live rock svirkom nepoznatih bendova, ne bih vjerovao da bi tako nešto bilo izvodljivo, a kamoli gledano iz sedmice u sedmicu. I dalje mi je ovo zabava u odnosu na gledanje omladine i propalih celebrity-ja kako se prenemažu po cijeli dan u krevetu i međusobno glože u nekoj kući, ili na nekom seljačkom gazdinstvu ili na nekom tropskom ostrvu.
-
staza
#538 Re: RAT BENDOVA - OBN
Okrznem nekad pogledom u prolazu Rat bendova.
Ima tu i kvaliteta, a ne vidim šta to fali žiriju: Zele, Tony, Davor; pa ne očekujemo valjda da se pojave: Satriani, John Lord itd.: žiri je za južnoslavenske prostore više nego dobar, pogotovo što ovdje nema labela da se žanrovski zna repuje li neko filozofski tekst ili socijalni tekst ili poetski tekst: onda neko hip-hopuje o životu a tekst proglase visokostiliziranim poetizmom: da ne spominjem izričito o kome se radi da ne uvrijedim ovu mlađariju... i isto važi i za ostale muzičke pravce, a što se u nas ipak na kraju svede na revijsku tužaljku.
Tranquil spomenu Arctic Monkeys na nekih strana prije na ovoj temi.
To je grupa koja se pojavi jednom u desetljeću na svj. pozornici: i po energiji, i po iskrenosti, i po jednakom visokom kvalitetu sviranja svih članova, i po inovativnosti pri čemu ostaju u domenu najjednostavnijega rocka ili hard rocka.
Neka postoji Rat bendova na našim otužnim balkanskim muzičkim pozornicama: podsjeti me ovo, čini mi se, na neki od zadnjih koncerata Joksimovića, kada reče da eto to je balkanska muzika i mi imamo nešto svoje.
Svira na kompletnoj stranoj elektronici i klavijaturistici u aranžmanima koje je San Remo isfurao ranih '60-ih.
Bolje da se i to sluša, jer to je svakako prijelaz prema nečemu zaista žanrovskom, u dogledno vrijeme uz uvjet da se rat ponovno ne dogodi.

Ima tu i kvaliteta, a ne vidim šta to fali žiriju: Zele, Tony, Davor; pa ne očekujemo valjda da se pojave: Satriani, John Lord itd.: žiri je za južnoslavenske prostore više nego dobar, pogotovo što ovdje nema labela da se žanrovski zna repuje li neko filozofski tekst ili socijalni tekst ili poetski tekst: onda neko hip-hopuje o životu a tekst proglase visokostiliziranim poetizmom: da ne spominjem izričito o kome se radi da ne uvrijedim ovu mlađariju... i isto važi i za ostale muzičke pravce, a što se u nas ipak na kraju svede na revijsku tužaljku.
Tranquil spomenu Arctic Monkeys na nekih strana prije na ovoj temi.
To je grupa koja se pojavi jednom u desetljeću na svj. pozornici: i po energiji, i po iskrenosti, i po jednakom visokom kvalitetu sviranja svih članova, i po inovativnosti pri čemu ostaju u domenu najjednostavnijega rocka ili hard rocka.
Neka postoji Rat bendova na našim otužnim balkanskim muzičkim pozornicama: podsjeti me ovo, čini mi se, na neki od zadnjih koncerata Joksimovića, kada reče da eto to je balkanska muzika i mi imamo nešto svoje.
Svira na kompletnoj stranoj elektronici i klavijaturistici u aranžmanima koje je San Remo isfurao ranih '60-ih.
Bolje da se i to sluša, jer to je svakako prijelaz prema nečemu zaista žanrovskom, u dogledno vrijeme uz uvjet da se rat ponovno ne dogodi.
Last edited by staza on 20/11/2010 10:15, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#539 Re: RAT BENDOVA - OBN
sve rečeno stoji osim muzičkih želja
neće biti nikad ni alternative, ni crossovera, niti thrasha, power metala i sl, jer takvi bendovi ne vide ovu emisiju kao nešto gdje bi trebali da se pojavljuju
sve će se završavati na hard rocku, malo komercijalnijem heavy-u i to je to
@Nelix, ode lopta jarane na cestu, zaleti se
neće biti nikad ni alternative, ni crossovera, niti thrasha, power metala i sl, jer takvi bendovi ne vide ovu emisiju kao nešto gdje bi trebali da se pojavljuju
sve će se završavati na hard rocku, malo komercijalnijem heavy-u i to je to
@Nelix, ode lopta jarane na cestu, zaleti se
- Neelix
#540 Re: RAT BENDOVA - OBN
a
odmah, eo marka uzmi mi zvake dok se vratim.
- black
#541 Re: RAT BENDOVA - OBN
Arctic Monkeys
i slichni engleski bendovi sa nekim stenjucim, unjkavim glasicima...mislim...

- Neelix
#542 Re: RAT BENDOVA - OBN
mali zajebtranquil wrote:SDa mi je ko prije par godina rekao da će na kanalu koji fura Full Mama House....
-
somethings
#543 Re: RAT BENDOVA - OBN
black wrote:Arctic Monkeysi slichni engleski bendovi sa nekim stenjucim, unjkavim glasicima...mislim...
![]()
- tranquil
#544 Re: RAT BENDOVA - OBN
Neelix wrote:mali zajebtranquil wrote:SDa mi je ko prije par godina rekao da će na kanalu koji fura Full Mama House....![]()
Vrijedi ponovo crtati definiciju dobre svirke:somethings wrote:black wrote:Arctic Monkeysi slichni engleski bendovi sa nekim stenjucim, unjkavim glasicima...mislim...
![]()
![]()
-
MUNAFIK
#545 Re: RAT BENDOVA - OBN
Ovi bi odmah ispaliRidjobrki wrote:Ma meni je show kao cjelina totalno sje*an. Jednostavno, nije nešto što me može zadržati dva sata a da ne promijenim kanal a to nije do bendova nego do morona sa OBN-a. Bendovi su dobri ali žiri, kriteriji, voditelji i omojbože bekstejdž stvarno se ne daju gledati. Još samo nek ubace Vanju Bulića da digne dinamiku showa i, kako neko reče ovdjesav voditeljski kadar će biti angažovan.
Tranquil je dobro primijetio: u ovaj show da dođu Sonic Youth (ja bih za primjer uzeo The Pixies) ispali bi momentalno! Kao da traže najanahroničniji bend u regionu, tamo ništa progresivno nema šanse proći, pa onima bi Dubioza Kolektiv ispala zbog manjka gitarskog sola od tri minute a Siddartha zbog pogrešnog izbora pjesme.Totalan waste of space od projekta jer još od Pixiesa i R.E.M.-a preko Seatllea na prelazu 80-te/90-te, brit-popa, hard-corea i drugih pravaca koncept benda po mjeri ovog showa je prevaziđen. Ovo bi krajem 70-ih bio super projekt - bilo bi i šansi da neki od onih bendova i uspije.
inace meni jedna od najboljih obrada ove pjesme...
- Neelix
#546 Re: RAT BENDOVA - OBN
ma ja ne mogu vjerovat da neko ovdje o limp bizkitu i linkin parku govori kao o nekom kvalitetu
jarane, i ceca je uspjela...
- 2407
#547 Re: RAT BENDOVA - OBN
Sto se tice limun biskvita

Arctic Monkeys i dobra svirka
... mozda onome ko to voli 
EDIT:
Nisam ovo prije vidio:

Arctic Monkeys i dobra svirka
EDIT:
Nisam ovo prije vidio:
-
MUNAFIK
#548 Re: RAT BENDOVA - OBN
To mozda nije tvjo ukus ali ljudi su sa ovom muzikom odrasli i u njoj uzivaju... LB nije bend koji fura fazon solaza, i neki fazon 70-tih i 80-tih... Nije da sam i ja neki veliki fan LB, ali jednostavno ne mogu negirati ono sto je LB uradio i sto je izgradio, a vala ne mozes reci ni da je LB neki bend koji se prodaje tek tako oni su jednostavno posebni po svom stilu i energiji i to je to... nego ja sam postao njihovu obradu mettalice, koja je po meni odlica, a koja bi ovom takmicenju vjerovatno bila popljuvana od nekih ko fol ''muzicara'' metalaca i slicnih...Neelix wrote:ma ja ne mogu vjerovat da neko ovdje o limp bizkitu i linkin parku govori kao o nekom kvalitetujarane, i ceca je uspjela...
Razlog postanja ove pjesme je da pokazem ovako sta fali ovom takmicenju i u muzickom pravcu a Bogami i u nacin obrade pjesama, jer ovi Hmetal bendovi i furke rade pjesme copy/paste (BUKVALNO) a meni licno se puno puno vise svidja kada se u to sve unese nesto svoje al et, a ovo je dokaz da se i metallica moze odsvirati drugacije a da to bude dobro i zestoko...
- Neelix
#549 Re: RAT BENDOVA - OBN
lb "fura" fazon bekstrit bojsa samo malo glasnije, kratko i jasno
mislim, volim ja i bekstrice poslusat nekad
al sad da tvrdim da su neki kvalitet aman.....jebiga
kazem ti nije to do ukusa, nego do cinjenice 
- Neelix
#550 Re: RAT BENDOVA - OBN
poslusati "nesto svoje" od Forever Storm