Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vozdra raja .evo nakon desetak godina potucanja po inostranstvu i ja sam odlucio da se vratim u bosnu .
kontam da otvorim diskoteku malo izvan grada. lokaciju imam a treba mi oprema.
ako znate nekoga da mi preporucite ko ce mi to uraditi profesionalno i evropski .
najbolje bi bilo kada bi na jednome mjestu mogao naci sve skupa.bio sam na par mjesta po gradu cijene su zara pa sam se zato odlucio ovim putem potraziti pomoc.
pozzz.......
oprema koju trebas je skupa ako zelis da bude kako treba. sa njima suradjujem vec godinama i nije lose. kvalitet je boli glava a za cijene da se uvijek nesto napraviti. ako hoces nesto da dobro napravis onda moras i uloziti. a ako nemas sredstava onda pravac obi
oprema koju trebas je skupa ako zelis da bude kako treba. sa njima suradjujem vec godinama i nije lose. kvalitet je boli glava a za cijene da se uvijek nesto napraviti. ako hoces nesto da dobro napravis onda moras i uloziti. a ako nemas sredstava onda pravac obi
Ovo bi, ako dobro citam, trebalo da znaci da ces u OBIju kupiti nesto sto nije kako treba!
A opet, ako je to u AVC kako treba kako onda nije lose i boli glava?
pa koliko sam upucena iz tvojih postova sa teme muzika za svadbe sam za noc ( ili pak par sati tvog pjevanja jal sviranja ) uzimas 600km a kao grupa od vas 5 i do 2500km i to besramno pricas....za dobru opremu ti zao dat pare a hoces da od raje uzimas lovu kad otvoris diskoteku...neka te tu gdje jesi jer fuserskih diskoteka i kafana imamo dovojlno
Daleko najbolji i najsolidniji i najkompletniji sa ponudom i najkorektniji sa cijenom su u firmi AMEDEX. Firma u kojoj radim je od njih pazarila dosta na jednom novom objektu. Lično sam nadgledao taj dio izvođenja radova i bili smo pre pre zadovoljni sa njima. Ako si zainteresiran javi mi se privatnom porukom, pa ću ti dati broj tel i ostale podatke.
Ako hoces da napravis nesto profi, dakle ne fuseraj, pravi ljudi koji ti mogu pomoci su ljudi iz "Gramofona". Imas na njihovom websiteu http://www.gramofon.ba sve podatke.
Ali opet vazi ona, koliko para toliko muzike, tako da...
bio sam na nekoj stranici sarlight.com.
mogu vam reci da mi se svidja ponuda .zvao sam ih i izgleda da cu zavrsiti projekat sa njima.negdje su u vranicinom neboderu.Ja mislim tamo do vile park.
imaju ljudi sve.i to EXTRA dobro I EXTRA povoljno.
hvala svima...
macak.ko je rekao da ja trazim jeftinu opremu.ja trazim da mi se uradi po evropskome standardu.sto znaci EXTRA.
a to gdje sam napisao da su skupi do bola, to je samo nivelacija izmedju cijene i kvaliteta jer sam bio tu gdje mi nude raja da odem ali marka robe se ne uklapa sa cijenom .
raja prodaju fuš za puno para.a ja NECU da otvorim shit.
semmy wrote:pa koliko sam upucena iz tvojih postova sa teme muzika za svadbe sam za noc ( ili pak par sati tvog pjevanja jal sviranja ) uzimas 600km a kao grupa od vas 5 i do 2500km i to besramno pricas....za dobru opremu ti zao dat pare a hoces da od raje uzimas lovu kad otvoris diskoteku...neka te tu gdje jesi jer fuserskih diskoteka i kafana imamo dovojlno
zhera wrote:Imas na Cengich Vili ..iza SATCOM-a tj kod kaficha SSH u Vranicinom neboderu radnju za svu opremu potrebnu za diskach:))) pa et cisto informativno
vjevaa wrote:macak.ko je rekao da ja trazim jeftinu opremu.ja trazim da mi se uradi po evropskome standardu.sto znaci EXTRA.
a to gdje sam napisao da su skupi do bola, to je samo nivelacija izmedju cijene i kvaliteta jer sam bio tu gdje mi nude raja da odem ali marka robe se ne uklapa sa cijenom .
raja prodaju fuš za puno para.a ja NECU da otvorim shit.
semmy wrote:pa koliko sam upucena iz tvojih postova sa teme muzika za svadbe sam za noc ( ili pak par sati tvog pjevanja jal sviranja ) uzimas 600km a kao grupa od vas 5 i do 2500km i to besramno pricas....za dobru opremu ti zao dat pare a hoces da od raje uzimas lovu kad otvoris diskoteku...neka te tu gdje jesi jer fuserskih diskoteka i kafana imamo dovojlno
samo da ti jos jednom ponovim da za tebe nisam macak nego semmy....
jarane, samo da znas da si fenomenalno prosao sto si odabrao http://www.sarlight.com prvo zbog toga sto ljudi imaju sve najnovije sto je izaslo u svijetu sto se tice rasvjete ili audio opreme, vlasnik firme Samir Resic je trenutno najbolji u svom poslu u Bosni i Hercegovini, a najbolje od svega je to sto ljudi sve odrade od pocetka do kraja, ne moras prstom vise da mrdnes kada ih angazujes... uglavnom, jedni su od rijetkih koji svaki posao obave maximalno profesionalno, nije vazno jel u pitanju neka extra diskoteka ili neki obicni kafic sa dvadesetak mjesta, e to ja cijenim pasa moj solidni... radili su film Nafaka, radili su turneju Indexa, Eurosong i Bingo show, a da ne govorim o tome koliko koncerata su pokrili u zadnjih godinu dana, to je valjda dovoljno da sve sam mozes skontati... sretno
Ako hoćeš evropsku normu, to lokalno nećeš dobiti. Ovdje ti niko ne zna napraviti akustičku sliku prostorije, a kamo li da preporuči razglas i setup koji neće biti na nivou teferiča...
Oprema se ne nabavlja ovdje nego se uvozi iz USA.
Kod naših dilera vrijedi pravilo "koliko tamo dolara - toliko 'vamo eura" a sad je najbolje vrijeme za uvoz iz USA.
Ako ćeš praviti disko (pozdravljam ideju) morat ćeš registrirati djelatnost pa dodaj i uvoz muzičke/multimedijalne opreme i uvezi po specifikacijama koje će ti napraviti profesionalac arhitekt-akustičar.
U Sarajevu nema dobro ozvučenog prostora.
Slаžem se, ali nema tog "sound sys designera" koji će dobro napraviti posao ako sam prostor koji se treba "ozvučiti" nije pravljen za tu namjenu. Stoga više preferiram "arhitekt-akustičar" - projektant koji projektuje prostore koji trebaju zadovoljiti neke akustičke norme, tj pored potrebnog znanja iz arhitekture, konstrukcija, materijala poznaje i akustiku u dovoljnoj mjeri.
Ako se sjećaš (ja sam malo stariji pa se dobro sjećam), Dom mladih je na plafonu nekada imao platneni torus, a svod koji se onda spuštao cilindar ili odsječak široke kupe (gdje je sad kružni video zid) je imao po sebi drvene letvice - apsorbere. Iza bine je bila "skalamerija" od cijevi raznih dužina koja nije "tek tako" došla tamo, a bina je s leđa bila zatvorena debelim crvenim čohanim zastorom.
Toga sad ničega nema i Dom mladih zvoni k'o kanta. Na sound engineering u Domu mladih ne bih trošio riječi.