Rastavljanje motora , cijena ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#1 Rastavljanje motora , cijena ?

Post by skafiskafsnjak »

Dakle, koliko kosta da mi neko izvadi i rastavi motor ?

Konkretno, interesuje me da li mi je zamajac poceo da se kvari. Prijatelj mi neki dan rece, 50ak km je to, ono samo da rastavi i vidi.

Ja sam mislio da se to ne isplati raditi i da je skuplje. I da se rastavlja kada znas 100% sta je pokvareno pa da pravis ...
shlauf

#2 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by shlauf »

Kakve veze ima vadjenje motora sa zamajcem? Treba skinuti mjenjač a ako ga već skidaš onda se mijenja potisna ploča, lamela i druk ležaj. Ako se utvrdi da je zamajac pokvaren onda se i on mijenja. Samo zavisi koje je auto i koje je godište. Ako je mladje onda mu je plivajući zamajac koji i polovan nije jeftin.
skafiskafsnjak

#3 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by skafiskafsnjak »

A mlado, jasta je...Marka kao sa tvog avatara. Usrana marka.

Renault Laguna 2004, 124000 presla. I da, plivajuci je ... i kad bih sve to promjenuo, to bi bilo oko 1100KM ili vise.

Cuje mi se neko kuckanje kada vozim , tj. kada mjenjam brzinu ili kada naglo skrenem u krivinu (znaci, nema veze s mjenjanem brzina nego sa trzajem auta). Cak nekada pod nogom osjetim kada kucne , valjda preko sasije prenosi.

Promjenuo mi majstor nosac motora, i opet se cuje. On mi rekao da je zamajac...ali kao jos nije otisao , mogu vozati.

Ljudi su mi govorili mnoge simptome kada ode. Npr. da auto trese kada krecem, da se osjeti vibracija na kvacilu ondje gdje "odvaja" kada je auto u leru itd itd... I uopste, da bih primjetio takve stvari. Kao imao bih i problema s mjenjacem...

a ja nista od toga ne primjetim.
rimano

#4 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by rimano »

Vjerujem da ti to moze zamajac prouzrokovati. Kad je izvadjen moj zamajac primjetio sam kada okrecem unutrasnji disk na jednu stranu on dodje do kraja i lupi (metal od metal), a kada okrecem na drugu stranu imao je finu amortizaciju.
Dosta svijeta sada stavlja konverziju gdje je zamajac fiksan a amortizacioni federi su na lameli i zadovoljni su sa tom opcijom. Time se trajno rjesava problem zamajca i mijenja se samo set kvaciala bez zamajca po potrebi. Medjutim ja nisam bio zadovoljan sa zamjenskim setom jer sam osjetio vibracije kada odrzavam konstantnu brzinu pa sam ponovo ugradio orginalni, dok je auto jos bilo u servisu.
skafiskafsnjak

#5 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by skafiskafsnjak »

A ne znam.... svakako cu sacekati da skroz odr, ako je uopste do njega. Auto dobro radi i nemam problema trenutno... a i trebam se spremiti, finansijski... hahahah

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
drndalo

#6 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by drndalo »

skafiskafsnjak wrote:A mlado, jasta je...Marka kao sa tvog avatara. Usrana marka.

Renault Laguna 2004, 124000 presla. I da, plivajuci je ... i kad bih sve to promjenuo, to bi bilo oko 1100KM ili vise.
Necu da ti pristajem na potencijalnu muku, ali sto je usrana marka ? Zato sto to njima odlazi, a svima ostalima, ukljucujuci obljubljeni VW ne odlazi ? I traje im plivajuci zamajac 800.000 km ?

Laguna, 2004, 124.000 km ? Pretpostavljam da je dCi ? I kupio si je ne tako davno, iz uvoza ? I siguran si u ovu kilometrazu ? Tu kilometrazu na takvom autu u 98.3% slucajeva mozes mozda naci na nekom autu kupljenom ovdje... Ovo ti govorim cisto iz razloga da ako je presla vise, a obicno jesu, osjetno vise, onda joj nije zamajac otisao na 124.000, nego na npr. 289.000... Ali to vec nije do nje...

Sa srecom...
skafiskafsnjak

#7 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by skafiskafsnjak »

Ma kupljena prije 5 godina u NJemackoj, provjereno 100% ! Ne vozam je puno ...
Kupljena od prvog vlasnika, dede nekog ... znaci, nije vracana kilometraza.

PS: Sinoc mi xenonka desna crkla (2 mjeseca nakon lijeve). Odem majstoru jutros, kaze nije sijalica nego adapter...

Pa usrana.. jasta je neg usrana. Nisam spojio 2 mjeseca da joj nesto ne ode . Makar sijalica eto ...Kada mi pozicija crkne, svira mi upozorava me, a crkne Xenon on suti ... Renault, nikad vise. Dalje od moje kuce !
lavic

#8 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by lavic »

skafiskafsnjak wrote:Ma kupljena prije 5 godina u NJemackoj, provjereno 100% ! Ne vozam je puno ...
Kupljena od prvog vlasnika, dede nekog ... znaci, nije vracana kilometraza.

PS: Sinoc mi xenonka desna crkla (2 mjeseca nakon lijeve). Odem majstoru jutros, kaze nije sijalica nego adapter...

Pa usrana.. jasta je neg usrana. Nisam spojio 2 mjeseca da joj nesto ne ode . Makar sijalica eto ...Kada mi pozicija crkne, svira mi upozorava me, a crkne Xenon on suti ... Renault, nikad vise. Dalje od moje kuce !
Nemoj se previse nervirati oko toga, na svim autima to se kvari, narocito ako prethodni vlasnik nije previse pazio kako vozi, nagla ubrzanja, voznja na malom broju obrtaja, i slicno to ubi plivajuci zamajac i kvacilo. Odlazi to i na najboljim Njemackim autima a da ne govorim o VW.
johntra

#9 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by johntra »

Prodaj ti to, po nekoj realnoj cijeni, pa se nećeš sekirati...mislim da si je već stavljao na pik, ako se ne varam, ali ti je cijena baš bila žiža...
skafiskafsnjak

#10 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by skafiskafsnjak »

Nisam stavljao... a ima jedna, ista moja, samo godinu starija, cijenio je lik 12000.... puno !

Ps: stekce mi kada je auto u leru, a kada klima radi. Mozda je po tome zakljucio. Ahm, a kad ugasim klimu, super radi.

sema911s

#11 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by sema911s »

skafiskafsnjak wrote:Nisam stavljao... a ima jedna, ista moja, samo godinu starija, cijenio je lik 12000.... puno !

Ps: stekce mi kada je auto u leru, a kada klima radi. Mozda je po tome zakljucio. Ahm, a kad ugasim klimu, super radi.

skafiskafsnjak gdje se nalaziss mogu ti preprucit dobrog majstora on je u vogosci,. nije nesto skup spomeni mene,.,
sema da ti je dao br. pa vidi 061777577 elvir
skafiskafsnjak

#12 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by skafiskafsnjak »

Drug, nisam bas blizu.A za sta majstor ? za servis zamajca ?

Ahmmm ovaj moj mi je rekao da ne brinem o tome, jos dugo se moze vozati :D

Prodat cu ja to ... da mi je uzeti 9500 , sutra bih :D
sema911s

#13 Re: Rastavljanje motora , cijena ?

Post by sema911s »

skafiskafsnjak wrote:Drug, nisam bas blizu.A za sta majstor ? za servis zamajca ?

Ahmmm ovaj moj mi je rekao da ne brinem o tome, jos dugo se moze vozati :D

Prodat cu ja to ... da mi je uzeti 9500 , sutra bih :D
ok dokk,.,
kod laguna je cetsa boljka auspuh, olabavi guma so ga drzi pa dira sasiju,. 3 nosac motora vcze se za pod,., na izgled je ok al popusti zbog onih 230Nm,. zamajac je sto posto imao golfa 4 i zamajac na oko ok al kada su ga skinuli i probali ratavit svi oni fiksni dijelovi su pokretni a pokretni fiksni,., ja sam kretao normalno vozio uz malo vece vibracije nagla ubrzanja tada ko bomba pukne,. jos nek ti majstor pogleda kako je zakacen mjenjac,. cesto se zna zaboravit stegnut 5 saraf,.
a ovaj majstro se specializovao preko mojih kvarova sa zamajcem,turbom, i vjesanjem za te lude kvarove.,.
Post Reply