Rastafari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
rasta

#1 Rastafari

Post by rasta »

Marijuana: The Weed of Wisdom
In fact, the herb "ganja" (marijuana) was regarded as "wisdomweed," and Rasta leaders urged that it be smoked as a religious rite, alleging that it was found growing on the grave of King Solomon and citing biblical passages, such as Psalms 104:14, to attest to its sacramental properties: "He causeth the grass to grow for the cattle, and herb for the service of man, that he may bring forth food out of the earth."

LJudi moji kad bi smo svi ovako njegovali i prakticirali vjeru nikada nebi bilo krizarskih ratova , islamskih revolucija , milanskog edikta i tako tih nemilih dogadjaja :D
peace 8-)
Zadig

Post by Zadig »

Evo nam dezurnog hipija
:-)

peace

:D
rumenko

Post by rumenko »

rasta jarane to sto pusis trebas djeliti sa rajom ...a ne sve sam...nije fino....
rasta

Post by rasta »

za razliku od svestenika koji stede svoje vino , mog sakramenta ima za sve u neogranicenim kolicinama....rumenko....evo zavrsi ga :D
rasta

Post by rasta »

Image

8-)
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

rasta wrote:za razliku od svestenika koji stede svoje vino , mog sakramenta ima za sve u neogranicenim kolicinama....rumenko....evo zavrsi ga :D
Ah sto ti je dobar ovaj tehno-sakrament! :D
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

rasta wrote:za razliku od svestenika koji stede svoje vino , mog sakramenta ima za sve u neogranicenim kolicinama....rumenko....evo zavrsi ga :D
Bilo bi dobro kada bi nam dao malo vise informacija...tipa kako da se dodje do vasih ustanova/bogomolja i na koji nacin ja mogu da se uclanim jer imam jaku zelju da prisustvujem vasim propovjedima ..... :lol: :D :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Bilo bi dobro kada bi nam dao malo vise informacija...tipa kako da se dodje do vasih ustanova/bogomolja i na koji nacin ja mogu da se uclanim jer imam jaku zelju da prisustvujem vasim propovjedima .....
Ne znam tacnu lokaciju ustanova, ali ono sto je Meka za Muslimane, Amsterdam je za Raste. Pa put pod noge...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Drug_Tito wrote:
Bilo bi dobro kada bi nam dao malo vise informacija...tipa kako da se dodje do vasih ustanova/bogomolja i na koji nacin ja mogu da se uclanim jer imam jaku zelju da prisustvujem vasim propovjedima .....
Ne znam tacnu lokaciju ustanova, ali ono sto je Meka za Muslimane, Amsterdam je za Raste. Pa put pod noge...
....i kad se krece??da se pakujem lagano ha? :D :D :D :D
Post Reply