RAST UMNJAKA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
FastRide1

#1 RAST UMNJAKA

Post by FastRide1 »

Pozdrav. Vec 2. dan moja djevojka ima problem sa desni ili nesto slicno tome. Juce joj je pomalo pocelo oticati, a jutros joj je oteklo toliko da ne moze otvoriti usta, jedva prica ima bol u uhu i oteceno joj je malo i grlo, tesko guta. Zelim da je to prestane, ali ne znamo tacno ni da li su desni ili ne. Pa ako ima neko ko je imao ili ima slican problem da mi odgovori i pomogne, jer joj je sve gore? Hvala svima unaprijed na odgovoru.
Last edited by FastRide1 on 24/06/2014 10:55, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2 Re: UPALA DESNI?

Post by ladyblue18 »

A da ode na ORL? Za takve stvari se ide doktoru a ne trazi se savjet po forumu.
Znaci knjizica, uputnica i pravac Kosevo
FastRide1

#3 RAST UMNJAKA

Post by FastRide1 »

ladyblue18 wrote:A da ode na ORL? Za takve stvari se ide doktoru a ne trazi se savjet po forumu.
Znaci knjizica, uputnica i pravac Kosevo
Evo shvatili smo da joj raste umnjak, tako da je problem jedino kako skinuti oteklinu i umanjiti bol.
FastRide1

#4 Re: RAST UMNJAKA

Post by FastRide1 »

LOGICNO da postoji opcija-zubar ali ovo se vise odnosilo na pitanje sta raditi da se simptomi ublaze i cisto tazmjena iskustva s drugima.
dzemaludin007

#5 Re: RAST UMNJAKA

Post by dzemaludin007 »

Evo i meni bas raste. Nista brate suti i trpi dok ne prodje. Mene polako prolazi treba cirka 5 dana :)
Boateng

#6 Re: RAST UMNJAKA

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 07:29, edited 1 time in total.
Mutivoda

#7 Re: RAST UMNJAKA

Post by Mutivoda »

Svejedno, i on mora trpiti. :mrgreen:
Cika Zuba

#8 Re: RAST UMNJAKA

Post by Cika Zuba »

Evo jos jedne poruke -sa zakasnjenjem. Otezano nicanje umnjaka moze bas biti problem, i to posebno u donjoj vilici. Svakako treba sto prije otici zubaru a on ce vec poduzeti potrebne mjere da se ublaze i otklone tegobe. Posto je svakako prisutna upala, ordinira se antibiotik koji dosta brzo smanji tegobe,a potom se rade druge stvari ( cirkumcizija gingive itd, ali to onda kad se usta mogu otvoriti). Pozdrav
Dida66

#9 Re: stomatolog u Sarajevu

Post by Dida66 »

Imam jako loše iskustvo sa stomatološkom ordinacijom Quick Smile u Sarajevu. Cijene su im paprene a kvalitet nikakav. Radila sam dvije, tri plombe (100 KM jedna) sve su ispale vrlo brzo. Most mi napravili prije jedno dvije godine. Između zuba i mosta ima povelika rupa u koju zapada hrana. Cijena oko 800 KM. Otišla kod njih sa strašnim bolovima oni me ubjeđivali da je to zato što mi je navodno pukao zub. Uradili mi inlay. Platila 500 KM. Bolilo i dalje. Odem ponovo da se žalim. Ubjeđuju me da je to zato što mi rastu umnjaci i da ih treba hirurški izvaditi. Odem drugom stomatologu (City Dent na Višnjiku toplo preporučujem) kad ono gangrena. U roku od 7 dana čovjek mi sve lijepo napravio za nekih 100 KM. Umnjake ne treba ništa dirati jer stoje kako stoje. Neće nikad ni izrasti. Koja ljepota. Poslije nekoliko sedmica patnje ništa me ne boli. Ako hoćete da vam neko ispolira ili izbjeli zube pretpostavljam da vam to mogu uraditi u Quick Smile-u doduše po 3 puta većoj cijeni nego na drugim mjestima. Ako vas boli zub i nemate para za bacanje ne idite tamo ni za živu glavu.
ZAGORS

#10 Re: RAST UMNJAKA

Post by ZAGORS »

Mutivoda wrote:Svejedno, i on mora trpiti. :mrgreen:
Kad nju boli i on osjeti :D
Post Reply