Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post Reply
seln

#51 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by seln »

Umjetnik a wrote:čuj rast SDP-a što me nasmija
kakav rast
Image

Bice ova zvijezda na zgradi vlade.
seln

#52 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by seln »

Compact wrote:
Ibrahimovski wrote:SDP ima nesto malo vise od 180.000 glasača... 'Beš procente... To je veliki rast... Bolje SDP nego nacionalisti... :-D
Bolje reciklirani komunisti nego nacionalisti!!!
bezbeli....
Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#53 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by mIRCerka »

VjecitiStudent wrote:
mIRCerka wrote:Nemoj uporedjivati PRELIMINARNE iz 2008 sa KONACNIM od prije dvije godine.
MJESEC dana je rok da se prebroje svi glasovi.
Biracki odbori dali svoje izvjestaje, posmatraci svoje. Rijetko se podudaraju. Ja ti kazem, ovaj put su presli 180,000 a jos nisu sve izvjestaje uvrstili.
Nije valjda da ce samo SDP dobiti glasove nakon konacnog prebrojavanja?
Ove godine iz dijaspore je stiglo manje od 30.000, nazalost.
Fakat si smor, ja ti argumentujem odakle mi to da imaju vise glasova sad, ti sad peglas jel ovo il je ono...
dobice svi svoje izvjestaje, ima mjesec dana rok da se ZVANICNI rezultati objave, a ova tema je RAST SDPa.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by pici »

seln wrote:
kakav rast
Image

a ova slika u svakoj kancelariji :lol: :mrgreen: ......

Image
klixober

#55 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by klixober »

Jok eto nije ras :-) SDP je dobio oko 23% glasova vise nego na proslim izborima i naravno da je to znacajan rast.Samo zlonamjerni ljudi mogu biti u dilemi da li je ovo rast SDP-a ili ne.
VjecitiStudent

#56 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by VjecitiStudent »

Ibrahimovski wrote:
mIRCerka wrote:Nemoj uporedjivati PRELIMINARNE iz 2008 sa KONACNIM od prije dvije godine.
MJESEC dana je rok da se prebroje svi glasovi.
Biracki odbori dali svoje izvjestaje, posmatraci svoje. Rijetko se podudaraju. Ja ti kazem, ovaj put su presli 180,000 a jos nisu sve izvjestaje uvrstili.
Svi znamo da sam simpatizer NS... Ali ja sam sebi analizirao, prebrojao i imaju 180.796!

Samo ne znam otkud ti glasovi... SDA je ipak porasla... SNSD da ne govorimo, kao i HDZ... Valjda su ti ljudi prije glasali ZaBiH...
Ove godine je u FBiH glasalo 112416 biraca vise no 2006., ne racunajuci glasove iz dijaspore.
Cek, sad cu potraziti i 2004.
seldzuk

#57 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by seldzuk »

Da možemo ko sav normalan svijet imati dvije jake stranke - jednu desnu i jednu lijevu, to bi bio san snova. U cijeloj BiH je to za sada nemoguće, a izgleda da ćemo počekati i dok to bude u Bošnjaka. Rezultati SBiH pomalo mirišu na to.
Judge_Dread

#58 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:29, edited 4 times in total.
The__Doctor

#59 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by The__Doctor »

seln wrote:
kakav rast
Image

Normala :D
VjecitiStudent

#60 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by VjecitiStudent »

Kad se jednom ubleha lansira, onda povratka nema, Zijo Dizdarevic u danasnjem Oslobodjenju opet mantra istu i sto je najgore, netacnu glupost:
SDP je u Sarajevo za pedeset odsto povećao broj glasova u odnosu na prethodne izbore, po broju glasova je najjača stranka u gradu.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46
Fakti su da je SDP bolji za svega TRI procenta i jednog vijecnika u gradskim opstinama u odnosu na prosle izbore i da je po ukupnom broju glasova na drugom, a ne na prvom mjestu.
bijelo_dugme

#61 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by bijelo_dugme »

A evo nam i zastava kad svedno mjenamo zvake dvadeste godine:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ag.svg.png [/img]
don vito

#62 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by don vito »

VjecitiStudent wrote:Kad se jednom ubleha lansira, onda povratka nema, Zijo Dizdarevic u danasnjem Oslobodjenju opet mantra istu i sto je najgore, netacnu glupost:
SDP je u Sarajevo za pedeset odsto povećao broj glasova u odnosu na prethodne izbore, po broju glasova je najjača stranka u gradu.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46
Fakti su da je SDP bolji za svega TRI procenta i jednog vijecnika u gradskim opstinama u odnosu na prosle izbore i da je po ukupnom broju glasova na drugom, a ne na prvom mjestu.
SDP-u najvise mandata u Gradskom vijecu Sarajeva. :thumbup: jer ne odlucuje samo broj glasova nego treba ispuniti i nacionalnu strukturu sto je za SDA misaona imenica. Prema analizi u danasnjem Oslobodjenju sastav Gradskog vijeca bit ce slijedeci:
SDP-9
SDA-8
ZABiH-4
BPS-3
NS-3
SM-1
Area_51

#63 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by Area_51 »

Da ne otvram novu temu, jedno usputno pitanje blisko ovome topicu. Rezultate znamo jer smo citali novine, pa izracunavamo varijante. Jel SDP porastao, vjerovatno jeste, jer ima vise mandata u totalu u Gradu Sarajevu, nego ranije. No, dobro.

Mene interesuje zna li neko pojedinacno ko je prosao za Opcinska vijeca, jer znam da Zlatko Lagumdzija ima neke svoje preferente, da ne kazem sta ljepse :-D , pa me interesuje jesu li oni prosli. Navodno ih ima u svim sarajevskim opcinama, te da se opet navodno vodi bitka da se oni uguraju u Opcinska vijeca, radi ko zna kojih razlgoga :-) , pa ako ima neko informaciju neka je stavi ovdje ili vec negdje. Spominje se dodatno neko nastimavanje listica iz inostranstva, rdi tih nekih omiljenih Zlatkovih kadrova. Ludnica.

Dobro za Lidiju Korac znamo da ce je probati progurati za predsjedavajucu vijeca, gradskog, opcinskog, gradonalenicu, pa gdje dobaci. Ima li sta jos osim toga.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#64 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by mIRCerka »

ja se samo nadam da cemo uskoro prestati brojati ko ima vise fotelja, jer ako oni ne budu radili svoj posao, ili ce se mladost odseliti ili cemo imati nasilje na ulicama...masovno...jer pod kozu vise ne moze...

Eto poruka svima koji dobise fotelju na ovim izborima...
nemojte se zaE8avat vise!
Umjetnik a

#65 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by Umjetnik a »

pici wrote:
seln wrote:
kakav rast
Image

Image

e to više neće biti
mostarac

#66 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by mostarac »

Umjetnik a wrote:
pici wrote:
seln wrote: Image

Image

e to više neće biti
nikad ne reci nikad :D
Za sta se sve mislilo da nikad nece biti jos ne tako davne 1980. godine
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#67 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

Ja mislim ako pristalice SDP dokazuju kako je sve bilo lijepo u prošlom sustavu i tto pripisuju sebi i svojim zaslugama, a najviše Zlatku :D , ako raspolažu imovinom (ustvari Zlaja raspolaže), da bi onda trebali uzeti i malo odgovornosti za ono što nije valjalo ili ono što je ostavilo loš trag i na današnje dane.
elSaik

#68 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by elSaik »

KatarinaKosaca wrote:Ja mislim ako pristalice SDP dokazuju kako je sve bilo lijepo u prošlom sustavu i tto pripisuju sebi i svojim zaslugama, a najviše Zlatku :D , ako raspolažu imovinom (ustvari Zlaja raspolaže), da bi onda trebali uzeti i malo odgovornosti za ono što nije valjalo ili ono što je ostavilo loš trag i na današnje dane.
Naravno. Umjesto u zatvore, neke je trebalo odmah strijeljati, a ne dopustiti da izađu iz zatvora i pričaju nam o zlatnim kašikama, ali dobro...
Umjetnik a

#69 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by Umjetnik a »

mostarac wrote: nikad ne reci nikad :D
Za sta se sve mislilo da nikad nece biti jos ne tako davne 1980. godine
ako je tebi ta slika još u sobi ili kući to je tvoje ali u i na zgradi vlade joj nije mjesto
ne volim komunizam, osim jedne stvari koja mi se kod njega sviđa ali o tome neki drugi put
Umjetnik a

#70 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by Umjetnik a »

elSaik wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ja mislim ako pristalice SDP dokazuju kako je sve bilo lijepo u prošlom sustavu i tto pripisuju sebi i svojim zaslugama, a najviše Zlatku :D , ako raspolažu imovinom (ustvari Zlaja raspolaže), da bi onda trebali uzeti i malo odgovornosti za ono što nije valjalo ili ono što je ostavilo loš trag i na današnje dane.
Naravno. Umjesto u zatvore, neke je trebalo odmah strijeljati, a ne dopustiti da izađu iz zatvora i pričaju nam o zlatnim kašikama, ali dobro...

de nauči se
elSaik

#71 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by elSaik »

Umjetnik a wrote:
elSaik wrote:

de nauči se
Ok. :mrgreen:
KatarinaKosaca

#72 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

elSaik wrote:
Ti imaš ozbiljan problem o poimanju pluralizma, demokracije, ljudskih prava i pravne države. Onda se još pitate i histerišete zašto se ne glasa SDP. Sam si napisao odgovor.
elSaik

#73 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by elSaik »

KatarinaKosaca wrote:
elSaik wrote:
Ti imaš ozbiljan problem o poimanju pluralizma, demokracije, ljudskih prava i pravne države. Onda se još pitate i histerišete zašto se ne glasa SDP. Sam si napisao odgovor.
:mrgreen: Gdje si ti ranije branila pluralizam, demokratiju, ljudska prava i pravnu državu?

U suštini, imaš dva izbora:
a) Ubiti par osoba, neprijatelja države.
b) Pustiti tih par osoba da izađu iz zatvora i pridruže se drugim jedinkama iste vrste, razore državu i odvedu stotine hiljada ljudi u smrt.

Teška odluka, teška odluka... ;-)
KatarinaKosaca

#74 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by KatarinaKosaca »

Gdje si ti ranije branila pluralizam, demokratiju, ljudska prava i pravnu državu?
Uvijek i svugdje. Kako u stvarnom tako i u virtualnom svijetu. Daj neku moju rečenicu gdje pozivam na linč, nasilje ili diktaturu.
elSaik

#75 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?

Post by elSaik »

KatarinaKosaca wrote:
Gdje si ti ranije branila pluralizam, demokratiju, ljudska prava i pravnu državu?
Uvijek i svugdje. Kako u stvarnom tako i u virtualnom svijetu. Daj neku moju rečenicu gdje pozivam na linč, nasilje ili diktaturu.
O tome ćemo kad bude na forumu tema o tebi. :mrgreen:
Post Reply