Pa naravno da je hipoteticki, to su samo procjene.KatarinaKosaca wrote:ne, to je hipoteza za parlament, jer se parlament nije birao.
Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
- jeza u ledja
#126 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
-
cocochanel
#127 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Prvi put se javljam..mozda ovo i nije odgovarajuca tema, ali mi i nije bas jasno kako neko moze srcano podrzavati i braniti SDP..nemojte me pogresno razumjeti isto to mislim i za SDA vjerne glasace.
Ja iskreno mislim da ni SDP, a ni SDA ne zasluzuje nase povjerenje ni podrsku, jer ne znam sta su do sada uradili za nas..
Ali, sto se tice ovih lokalnih izbora mislim da je tu bitnije birati pojedinca, osobu koju znas, znas koja djela stoje iza te osobe, stepen obrazovanja, neki moralni kvaliteti..a mislim da tu ne treba toliko igrati ulogu iz koje stranke dolazi (zvuci smijesno ali ima logike)..to se posebno odnosi na opstinska vijeca..ne znam jeste li ikada prisustvovali bilo kojem opstinskom vijecu..eh tu se potpuno razocarate, i shvatite da su svi ti ljudi zapravo isti, bez obzira iz koje stranke dolaze. Oni su dosli da zarade koju stotinu extra, sastanu se jednom mjesecno (tj. ako se i pojave), pojedu, popiju i onako relaxirano donose odluke o poprilicno bitnim stvarima kao sto je izgled grada, prodaja poslovnih prostora, razne dozvole i slicno.. A dosta ih je tu da bi izganjali svoje licne interese, kao sto su otkupi prostora, stanova ili sl..Posebno se razocarate kada vidite da vrlo cesto oni i ne upute se o materiji o kojoj diskutuju (osim ako se ne odnosi na neki njihov licni problem), pa na kraju i glasaju, onako nonsalantno dignu karticu DA ili NE..tek tako jer moraju glasati..a tu se odlucuje o sudbini nekog covjeka, borca, invalida...Nelegalne stvari koje se cesto desavaju u opstini eventualno spomenu usput, tek tako reda radi, i onda se na to zaboravi...
Ovo govorim iz svog licnog iskustva..ja bih bila najsretnija da situacija nije takva..ali..
i nadam se da me necete odmah napasti
Ja iskreno mislim da ni SDP, a ni SDA ne zasluzuje nase povjerenje ni podrsku, jer ne znam sta su do sada uradili za nas..
Ali, sto se tice ovih lokalnih izbora mislim da je tu bitnije birati pojedinca, osobu koju znas, znas koja djela stoje iza te osobe, stepen obrazovanja, neki moralni kvaliteti..a mislim da tu ne treba toliko igrati ulogu iz koje stranke dolazi (zvuci smijesno ali ima logike)..to se posebno odnosi na opstinska vijeca..ne znam jeste li ikada prisustvovali bilo kojem opstinskom vijecu..eh tu se potpuno razocarate, i shvatite da su svi ti ljudi zapravo isti, bez obzira iz koje stranke dolaze. Oni su dosli da zarade koju stotinu extra, sastanu se jednom mjesecno (tj. ako se i pojave), pojedu, popiju i onako relaxirano donose odluke o poprilicno bitnim stvarima kao sto je izgled grada, prodaja poslovnih prostora, razne dozvole i slicno.. A dosta ih je tu da bi izganjali svoje licne interese, kao sto su otkupi prostora, stanova ili sl..Posebno se razocarate kada vidite da vrlo cesto oni i ne upute se o materiji o kojoj diskutuju (osim ako se ne odnosi na neki njihov licni problem), pa na kraju i glasaju, onako nonsalantno dignu karticu DA ili NE..tek tako jer moraju glasati..a tu se odlucuje o sudbini nekog covjeka, borca, invalida...Nelegalne stvari koje se cesto desavaju u opstini eventualno spomenu usput, tek tako reda radi, i onda se na to zaboravi...
Ovo govorim iz svog licnog iskustva..ja bih bila najsretnija da situacija nije takva..ali..
i nadam se da me necete odmah napasti
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#128 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
coco, ne samo da imaš ime mog omiljenog parfema, nego se slažem sa onim što si napisala. Dogma je opasna stvar i zapeti za svog pa ga braniti do krvi mi je daleko i strano. Zato mislim da je tvoj post jako razuman i ja se slažem.
-
cocochanel
#129 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Pa ovo je sve licno iskustvo..kazem ponovo, ja bih prva voljela da stvari tako ne stoje..ali vise ne mogu srcano podrzavati nijednu stranku, jer ne vidim razliku medju njima..sve je to mix licnih interesa, i zelja za vlascu, bar za djelicem vlasti..Ne govorim o ovim novim tek formiranim strankama..jer cemo njih tek vidjeti na djelu..
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#130 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Mislim da je SDP stvar prošlosti, bar dok se u strukturi te organizacije nešto radikalno ne promijeni.KatarinaKosaca wrote:coco, ne samo da imaš ime mog omiljenog parfema, nego se slažem sa onim što si napisala. Dogma je opasna stvar i zapeti za svog pa ga braniti do krvi mi je daleko i strano. Zato mislim da je tvoj post jako razuman i ja se slažem.
Na njima leži hipoteka izdaje socialdemokratke ideje.
- nosara
#131 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
armane ne presudjuj ti SDP-u svega ti!
Ako hoces glasaj, ako neces nemoj. Cuj "stvar proslosti", e svasta Tita mi! Cuj, izdaja ideje! Cuj "hipoteka"!
Fataj se svoje naci-kamarile i ne truni bez veze!
A ti koko, ne trpaj SDP i sda u isti kos. Ma mani se politike! Ima na ovom forumu "umjetnost zivljenja", pa recepti, pa rekla-kazala, pa razne druge interesantne teme...
Ako hoces glasaj, ako neces nemoj. Cuj "stvar proslosti", e svasta Tita mi! Cuj, izdaja ideje! Cuj "hipoteka"!
A ti koko, ne trpaj SDP i sda u isti kos. Ma mani se politike! Ima na ovom forumu "umjetnost zivljenja", pa recepti, pa rekla-kazala, pa razne druge interesantne teme...
- KatarinaKosaca
#132 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Upravo je ovo dogma o kojoj je pisano. Zaslijepljenost, vrijeđanje suprotnog mišljenja i obrana svoje strane do smrti.Tako je to jadno.nosara wrote:armane ne presudjuj ti SDP-u svega ti!
-
cocochanel
#133 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
heh znaci to je taktika..kada ne preostane nista drugo idemo se vrijeđati..a nemas potrebe za tim, bezze si se upalio..ja nisam ni za sda..ja ih sve stavljam u isti kos..zato jer mislim da nisu bolje zasluzili..Zao mi je samo sto ce isti ljudi protraciti 4 naredne godine..stanje se nece promijenit ni u jednoj opstini, bez obzira jel tu vecina sda ili sdp.
- KatarinaKosaca
#134 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
nemoj se coco pravdati ovakvim dogmatama. Opčinjen je Zlajom kao neko drogom.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#135 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
jedno pitanje..cocochanel wrote:Pa ovo je sve licno iskustvo..kazem ponovo, ja bih prva voljela da stvari tako ne stoje..ali vise ne mogu srcano podrzavati nijednu stranku, jer ne vidim razliku medju njima..sve je to mix licnih interesa, i zelja za vlascu, bar za djelicem vlasti..Ne govorim o ovim novim tek formiranim strankama..jer cemo njih tek vidjeti na djelu..
Da li smatras da ce neki politicar od 45 ili 55 godina starosti u nekoj novoformiranoj stranci biti nesto bolji ili aktivniji ili produktivniji nego sto je bio u bivsim strankama?
Licno smatram da ko nije valjao u 2 stranke, ko se nije mogao izboriti da se njegov glas cuje ili da ideje budu SASLUSANE ako ne prihvacene u drugim strankama, nece nista novo donijeti ni u nekoj novoj stranci.
-
cocochanel
#136 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
naravno da ne mislim, mozda se nisam dobro izrazila, ali ja sam mislila na nove ljude..nove stranke, a ne ljude tipa mustafa resic.. Mislim da nama ne preostaje nista drugo vec pokloniti povjerenje nekim drugim ljudima, ne onim istim koji su vec imali svoju sansu..ne kazem ni da bi se tako situacija radikalno promijenila..ali..
Mislim meni je licno dosadilo ovdje da bi se izborio za nesto sasvim normalno, da bi dobio neki normalan posao, moras biti ili u "stranci" ili to platiti, ..te vodece stranke samo vode borbu kojoj od njih ce pripasti direktorska fotelja u elektroprivredama, telecomima, energoinvestu..etc..
Mislim meni je licno dosadilo ovdje da bi se izborio za nesto sasvim normalno, da bi dobio neki normalan posao, moras biti ili u "stranci" ili to platiti, ..te vodece stranke samo vode borbu kojoj od njih ce pripasti direktorska fotelja u elektroprivredama, telecomima, energoinvestu..etc..
- seln
#137 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Jos nekoliko demagoga tipa "da nije Zlaje, glasali bi za SDP....bi, Allaha mi i Alijinog mezara".KatarinaKosaca wrote:nemoj se coco pravdati ovakvim dogmatama. Opčinjen je Zlajom kao neko drogom.
- nosara
#138 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
citat:"...te vodece stranke samo vode borbu kojoj od njih ce pripasti direktorska fotelja u elektroprivredama, telecomima, energoinvestu..etc.."
U pomenutim firmama sve vrvi od kadrova SDP-a...
U pomenutim firmama sve vrvi od kadrova SDP-a...
- KatarinaKosaca
#139 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
ja nikada nigdje nisam napisala da bih glasala SDPseln wrote:Jos nekoliko demagoga tipa "da nije Zlaje, glasali bi za SDP....bi, Allaha mi i Alijinog mezara".KatarinaKosaca wrote:nemoj se coco pravdati ovakvim dogmatama. Opčinjen je Zlajom kao neko drogom.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#140 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
mojne uvoditi Aliju u ovu temu...seln wrote:Jos nekoliko demagoga tipa "da nije Zlaje, glasali bi za SDP....bi, Allaha mi i Alijinog mezara".KatarinaKosaca wrote:nemoj se coco pravdati ovakvim dogmatama. Opčinjen je Zlajom kao neko drogom.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- nosara
#141 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Lagumdzija "ne da privatizaciju" jer bi neko zbog svog tala dao telekom-elektroprivredu-energoinvest... za sicu.
A horde koje su rodbinsko-sdaovskim-szbihovskim i slicnim vezama primljene mogu se rastjerat i bez privatizacije, samo treba narod da progleda i "odbije junice".
A horde koje su rodbinsko-sdaovskim-szbihovskim i slicnim vezama primljene mogu se rastjerat i bez privatizacije, samo treba narod da progleda i "odbije junice".
- KatarinaKosaca
#142 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Ne treba privatizirati i treba ovako nastaviti. MOjne sviju ti. Jesi li se ikada upitao odakle tvom voždu bogatstvo koje ima od 1995 na ovamo? Baš od takvih talova. Nije me briga niti kako su primljeni (iako je i to posebna tema), nego najviše to kako tretiraju svoje kupce. I sad to kao Zlaja brani iz poštenja. Je li to ti stvarno vjeruješ da su mu to pobude???nosara wrote:Lagumdzija "ne da privatizaciju" jer bi neko zbog svog tala dao telekom-elektroprivredu-energoinvest... za sicu.
- nosara
#143 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
kosaca, kakvo bogatstvo? S kim tal, u vezi cega, kad? Znas li uopste o cemu govoris? Sto ga ne prijavis da te odere na sudu ko radoncica?
Jes' to ti fahro?
Jes' to ti fahro?
- seln
#144 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Kakve dokaze trazis, pored ovako masnih glasina?nosara wrote:kosaca, kakvo bogatstvo? S kim tal, u vezi cega, kad? Znas li uopste o cemu govoris? Sto ga ne prijavis da te odere na sudu ko radoncica?
Jes' to ti fahro?
- KatarinaKosaca
#145 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Opet poznata dogma, stavljanja neistomišljenika na suprotnu stranu bez i da znaš ili te zanimaju njegovi politički stavovi. Dakle, ti zaista vjeruješ da prijetljstvo između Oruča nije doprinijelo da tender bude pošten i Robot dobije lokaciju gdje je dobio? Ti zaista vjeruješ da Zlatko tebi čuva beiha telecom. Svojim sam ga očima viđala u tuđem stanu u ratu u ulici mehmeda Spahe,pa to nisu glasine. Danas ih ima više od jednog i više od jedne kuće. Drugi univerzitetski profesori nisu imali takav materijalni uspon. Dakle, kada već glumiš odvjetnikaistrošenog političara vječito željnog vlasti onda malo i razmisli šta i koga braniš. Meni nije toliko zanimljiv da hodam po sudu, ali mi je ono što vidim i više nego dovoljno da mu ne dam glas.nosara wrote:kosaca, kakvo bogatstvo? S kim tal, u vezi cega, kad? Znas li uopste o cemu govoris? Sto ga ne prijavis da te odere na sudu ko radoncica?
Jes' to ti fahro?
Usput, spomenuti tajkun je i intimus Tihića, a o tome čemo na temi koja bude o SDA.
- seln
#146 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Tema je "rast SDP, realnost ili ubleha?"...
Zlajine grijehe i staljinizam u SDP smo imali toliko puta da mi i najveci zlocinac izgleda kao nevinasce u poredjenju sa zlim komunjarama.
Dakle, rast ili ubleha?
Zlajine grijehe i staljinizam u SDP smo imali toliko puta da mi i najveci zlocinac izgleda kao nevinasce u poredjenju sa zlim komunjarama.
Dakle, rast ili ubleha?
- KatarinaKosaca
#147 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
nekoliko puta napisala na ovom topicu. Sto ti se ne da citati, tvoj problem 
- seln
#148 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Sorry, preskacem postove glupih nickova.KatarinaKosaca wrote:nekoliko puta napisala na ovom topicu. Sto ti se ne da citati, tvoj problem
napisala si, ok....zasto si onda jos uvijek na temi?
- KatarinaKosaca
#149 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
A zasto mi repliciras kada preskaces postove glupih nikova

- seln
#150 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Aneks 1: ...glupih nickova i osoba.KatarinaKosaca wrote:A zasto mi repliciras kada preskaces postove glupih nikova![]()
Pogledaj ko je kome replicirao, pa se onda javi.