Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH između Federacije BiH i RS je najveći PROBLEM BiH o kome se uopšte ne govori.
Time BiH direktno finansira opstrukcije, devastaciju i konačno urušavanje BiH putem secesije RS.
Ovo je problem o kome u javnosti skoro da se i ne govori i o kome se malo informacija može naći.
Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Moderator: anex
-
mishic
#2 Re: Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Federacija ogromnim novcem finansira RS!
- Haris.ba
#3 Re: Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Ja, i?
To je tako namjerno napravljeno da bi entitet RS imao neki razlog za zajednicki pdv.
Isto ko i raspodjela novca za rtv pretplatu. 50% BHT, entitetskim po 25%. Plus, RTRS i ne placa BHT.
Nama je bitno samo zasjesti u fotelju. Nebitno koja je stranacka linija.
A, Dodik ce sve problematizirati na drzavnom nivou, ali skoro nikako pdv. Sto li?
Ja da se pitam ko sto se ne pitam bih odmah sutra pristao na pdv po entitetima i vojske po entitetima. Ali, to zahtjeva ozbiljnu zelju za drzavom.
To je tako namjerno napravljeno da bi entitet RS imao neki razlog za zajednicki pdv.
Isto ko i raspodjela novca za rtv pretplatu. 50% BHT, entitetskim po 25%. Plus, RTRS i ne placa BHT.
Nama je bitno samo zasjesti u fotelju. Nebitno koja je stranacka linija.
A, Dodik ce sve problematizirati na drzavnom nivou, ali skoro nikako pdv. Sto li?
Ja da se pitam ko sto se ne pitam bih odmah sutra pristao na pdv po entitetima i vojske po entitetima. Ali, to zahtjeva ozbiljnu zelju za drzavom.
-
mishic
#4 Re: Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Svaki javni istup gospodina Zlatka Miletića predstavlja događaj kojim bi se svaki patriota i građanin BiH trebao pozabaviti.
Mnogi od tih intervjua i javno su na You Tube objavljeni. Večerašnji (13. 01. 2024.) na Face TV je epohalan. Njega ne samo da treba nekoliko puta pogledati i poslušati nego iz njega treba uzeti i odrediti svoj zadatak i obavezu kako bi ovo društvo zaustavilo svoje propadanje i devastaciju države.
Mnogi od tih intervjua i javno su na You Tube objavljeni. Večerašnji (13. 01. 2024.) na Face TV je epohalan. Njega ne samo da treba nekoliko puta pogledati i poslušati nego iz njega treba uzeti i odrediti svoj zadatak i obavezu kako bi ovo društvo zaustavilo svoje propadanje i devastaciju države.
-
MAha
#5 Re: Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Hajmo probat iznijeti cinjenice. Ja npr uopce ne znam, a volio bih, koliko se proventualno ukupno prikuoljenih prihoda od pdva dijeli fbih a koliko rs, i BD. Drugo, koliko ja znam, procenat se odredjuje po procentu keajnje potrosnje prijavljene od atrane poreznih obveznika. Pitanja na koje bih volio znati odgovor je 1.koliko je npr po zadnjem podatku bilo krajnjne potrosnje u fbih a koliko u rs? Ako procenat korespondira procentu po kojem se pare dijele, onda ili je sve ok, pa se "djaba" dize graja, ili je to prijavljivanje pogresno, pa nas "(i)legalno" uzimaju. Poenta je, volio bih znati fakte, pa da vidimo dje smo sta smo.
-
mishic
#6 Re: Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Činjenice sam imao priliku čuti ali za njihovo javno iznošenje ipak nisam kompetentan. Nadam se da će netko ko to zna, ima podatke, razumije i može objasniti to i učiniti. Naravno široka je to tema ali se može reći ono naj osnovnije.
-
saimidin
#7 Re: Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Raspravljalo se o ovome na drugim temama naširoko, ali da bi se dao konačan sud, trebalo bi prvo imati tačne podatke, dakle ako pričamo o raspodjeli prihoda koje prikuplja uio
Što se tiče pdv tu je prilično uravnoteženo, ali mislim da je disbalans u korist četniteta za naftne akcize popriličan, a nisam siguran kako je za duhanske
Uglavnom znam da je davno bila priča ja mislim adnana terzića i mladena ivanića kad se uvodio uio i pdv da je terza popustio da disbalans bude u korist četniteta oko 50 mil KM godišnje, to je haman bila cijena da ivanić pristane na uspostavu uio i pdv, eto sad će 20 god, i na tome 1 milijarda se prelila iz f
-
mishic
#8 Re: Raspodjela novca od javnih prihoda u BiH
Hvala puno! Međutim popuštanje, popustljivost i ustupci su nas i doveli u ovu poziciju. To je razlog zbog kojeg treba sve do u najsitniji detalj uskladiti sa propisima.