Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SasaBa

#1 Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by SasaBa »

Pozdrav
Zasto se skoro svi vojnici zale? Ok u redu, male su plate, pogotovo Pjesadija, gdje se radi 15 dana 15 odmaras, ide po principu 7 dana 24h pa 7 odmora, ostala mjesta 8-16h vikend slobodan.. Bolja plata zbog dodataka na put i prevoz.. Ali halo ljudi, ili ti vojnici nisu radili nista tesko u zivotu ili je stvarno lose, ali sto su i dalje u uniformi ti sto pljuju po radnom mjestu?
Ja koji nemam uslova da idem vani i ostati cu u Bih, siguran sam da moja ljubav prema vojsci moze biti dovoljan razlog da se ne zalim kao ti isti vojnici, radim i ja za tu istu platu, cak i manju 26 dana u mjesecu, i to mnogo teze poslove.. I kako onda da neko ko ja, ne cjeni priliku za takvo radno mjesto?
Poenta ovoga je, da li je kriva vojska ili su krivi ljudi u njoj?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by _BataZiv_0809 »

A svi dosli preko debelih stela :D
klosar pravi

#3 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by klosar pravi »

Kakav naslov :lol:
ovo_malo_duse

#4 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by ovo_malo_duse »

klosar pravi wrote:Kakav naslov :lol:
Cek cek dgdje je kolga Archi, da prokomentarise ovo?
klosar pravi

#5 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by klosar pravi »

ovo_malo_duse wrote:
klosar pravi wrote:Kakav naslov :lol:
Cek cek dgdje je kolga Archi, da prokomentarise ovo?
Eno ga u friži'eru.
Dope_Man

#6 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by Dope_Man »

Da je ne znam kako niska, a nije, plata u OS bi i dalje bila previsoka za kolicinu rada, bar ovih prasinara koji su 2 sedmice na nekakvoj ''strazi'', a dvije se izlezavaju kuci il tako neki ritam. Pa to nema nigdje, i na sta se onda zale?

Naravno,uvijek se moze dati otkaz, al valja onda radit.. e to tek ne bi valjalo.
Puf

#7 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by Puf »

Dope_Man wrote:Da je ne znam kako niska, a nije, plata u OS bi i dalje bila previsoka za kolicinu rada, bar ovih prasinara koji su 2 sedmice na nekakvoj ''strazi'', a dvije se izlezavaju kuci il tako neki ritam. Pa to nema nigdje, i na sta se onda zale?

Naravno,uvijek se moze dati otkaz, al valja onda radit.. e to tek ne bi valjalo.
Eto ubode u sridu. Neko bi se je** da mu ne udje. Ako je ista suvisno u ovoj drzavi to je onda ova vojska. Jednostavno NIKAKVU funckiju nema, osim sto joj je cilj postojanja same sebe. A ako se kome ne svidja, bujrum dadni otkaz i nadji sebi bolje.
klosar pravi

#8 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by klosar pravi »

Dope_Man wrote:Da je ne znam kako niska, a nije, plata u OS bi i dalje bila previsoka za kolicinu rada, bar ovih prasinara koji su 2 sedmice na nekakvoj ''strazi'', a dvije se izlezavaju kuci il tako neki ritam. Pa to nema nigdje, i na sta se onda zale?

Upravo se na to i žali pripadnik familije kaže dosadno..
dječak sa šibicama

#9 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by dječak sa šibicama »

ako im je dosadno, treba im uvesti neku zanimaciju, recimo Sgt. Hartmana da ih budi u 4 ujutro.
SasaBa

#10 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by SasaBa »

Bas tako, plata je odlicna sa obzirom koliko se radi.. O tome pricam, ti sto rade pola mjeseca a pola ne, to je navodno najgore u vojsci, zove se Pjesadija i to svi izbjegavaju... Meni se to cini kao nesto najbolje :D Sta mi vrijedi kad mi plate put i hranu i plata mi bude 300km veca, kad cu tu lovu svejedno trositi na to za sta je i dobijam, a moram raditi 20 dana u mjesecu.. :D
klosar pravi

#11 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by klosar pravi »

dječak sa šibicama wrote:ako im je dosadno, treba im uvesti neku zanimaciju, recimo Sgt. Hartmana da ih budi u 4 ujutro.

Bravo, upravo je to i problem nema tih zanimacija to mi je i rekao.
Ovako mora ganjati da završava te kurseve, a cak ti i za to treba štela vecinom vremena vjerovao ili ne.

A to da odeš u Afganistan ako nemaš 10tak da gurneš ili štelu u vidu generala zaboravi.

Da ovaj iznad što kaze to je najbolje 15 radiš -15 odmaraš, al' mu došao problem kad je drug prekomandovan pa je i to otkazao. :D
vješalica

#12 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by vješalica »

Sto ne mogu izjavljivanja ljubavi prema poslovima koje nikad nisi radio i price kako bi ja radio da radim i da sam tamo....de ba popusti
SasaBa

#13 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by SasaBa »

vješalica wrote:Sto ne mogu izjavljivanja ljubavi prema poslovima koje nikad nisi radio i price kako bi ja radio da radim i da sam tamo....de ba popusti
Valjda sam dovoljno svijestan sta zelim biti i ko, a zelim biti castan i posten i zelim biti vojnik. i ne zanima me ko prica sta o vojsci i drzavi, ja idem tamo da sluzim casno i znam da sam kao sposoban usao u Oruzane snage, a sto je neko tamo tatin sin i mrzi posao me licno ne zanima, jer ovo je stvar pojedinca a ne cjelokupnog razmisljanja.
vješalica

#14 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by vješalica »

Uredu ako si svijestan :lol:
kabal1337

#15 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by kabal1337 »

jest se ova vjesalica pohasila, od voznje pa na dalje
Maraschino

#16 Re: Raspad u Oruzanim Snagama Bih?

Post by Maraschino »

Sta cemo sada bez os? :sad: