Raskrsnica Pofalici
- NEOPLAN
#1 Raskrsnica Pofalici
Sta mislite, postoji li sansa da se ovo uradi u skorije vrijeme? I generalno, sta mislite o ovom rjesenju?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... HGwTdb-TFI
-
shin
#2 Re: Raskrsnica Pofalici
Dobro izgleda dok ne ubace semafor u ovaj kruzni, kao na ilidzi 
- Qler
#3 Re: Raskrsnica Pofalici
Rjesenje je super, sanse da se ovo stvari su jednake sansama da ja odem na mjesec...
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#4 Re: Raskrsnica Pofalici
Da bi se ovaj projekat realizovao prvo moras odraditi fizibiliti studiju u uGrađevinskoj školi. Kod mentora iz SDA, SDP, SBB, ZBIH.
http://www.youtube.com/watch?v=AO0IJIaXfxo
http://www.youtube.com/watch?v=AO0IJIaXfxo
- Doda37
#5 Re: Raskrsnica Pofalici
Slicno izgleda kao u ZG, Savska, Slavonska, Ljubljanska, samo bez kruznog toka
- holowey
#6 Re: Raskrsnica Pofalici
izgleda fantasticno, ali kad razmislim koliko vremena im treba za rekonstrukciju jbnog mosta bratstvo-jedinstvo ili tram pruge do mdvora, mogu zamisliti koliko vremena bi im trebalo da zavrse ovakav projekat i kakav bi to haos stvorilo u saobracajuNEOPLAN wrote:Sta mislite, postoji li sansa da se ovo uradi u skorije vrijeme? I generalno, sta mislite o ovom rjesenju?
- Edin H.
#7 Re: Raskrsnica Pofalici
Bolje da su ubacili, kod nas raja nema pojma kako da se ponasa na kruznom.shin wrote:Dobro izgleda dok ne ubace semafor u ovaj kruzni, kao na ilidzi
To je engleski fol.
-
Ambrozija
#8 Re: Raskrsnica Pofalici
Wow, predobro je 
- bpsang
#9 Re: Raskrsnica Pofalici
samo su trebali i na pješake misliti, predješ put i naletiš na čošak, ja bi tu ubacio staklenu pasarelu a u sredinu restoran od stakla pogleda na četiri strane,ulaz bi naravno bio isključivo sa pasarela .To bi bio poduhvat e tek onda bi sve bilo ok,al ko što @qler reče,da če i ovo biti kad ja poletim na mjesecAmbrozija wrote:Wow, predobro je
-
Ambrozija
#10 Re: Raskrsnica Pofalici
Dobro je pa nisi pretjerao za predlozimabpsang wrote:samo su trebali i na pješake misliti, predješ put i naletiš na čošak, ja bi tu ubacio staklenu pasarelu a u sredinu restoran od stakla pogleda na četiri strane,ulaz bi naravno bio isključivo sa pasarela .To bi bio poduhvat e tek onda bi sve bilo ok,al ko što @qler reče,da če i ovo biti kad ja poletim na mjesecAmbrozija wrote:Wow, predobro je
-
photo
#11 Re: Raskrsnica Pofalici
izgleda odlicno, ali kao sto je neko primjetio, fali prostor za prelazak pjesaka:mozda pasaralea sa restoranom iznad vrha raskrsnice.
ovo je super zamisljeno, pitanje je samo hoce li ikada doci do realizacije.
ovo je super zamisljeno, pitanje je samo hoce li ikada doci do realizacije.
-
StupskaBitanga
#12 Re: Raskrsnica Pofalici
Prije će BiH u EU nego se ovo izgraditi
Bez šale samo ću pitati koliko ograničen možeš povjerovati u ovakve SF
Grad u čiju cestovnu infrastrukturu se već preko deceniju nije ništa uložilo a pritom ne govorim o krpljenju već o izgradnji i dogradnji novih/postojećih saobraćajnica
Bez šale samo ću pitati koliko ograničen možeš povjerovati u ovakve SF
Grad u čiju cestovnu infrastrukturu se već preko deceniju nije ništa uložilo a pritom ne govorim o krpljenju već o izgradnji i dogradnji novih/postojećih saobraćajnica
-
lajkujMe
#13 Re: Raskrsnica Pofalici
NEOPLAN wrote:Sta mislite, postoji li sansa da se ovo uradi u skorije vrijeme? I generalno, sta mislite o ovom rjesenju?
-
mistek
#14 Re: Raskrsnica Pofalici
Sve da sutra počnu raditi, to bi možda tek naši unuci dočekali.
Pa ljudi rade most Bratstva i jedinstva 2 mjeseca i kusur, i to rekonstrukcija, a ne ovako nešto, gdje treba havarisati pola postojeće infrastrukture.
Nek' naprave ono što je do sada planirano, u narednih 5 godina, i čudio bih se, a ne ovakve SF zezancije.
Pa ljudi rade most Bratstva i jedinstva 2 mjeseca i kusur, i to rekonstrukcija, a ne ovako nešto, gdje treba havarisati pola postojeće infrastrukture.
Nek' naprave ono što je do sada planirano, u narednih 5 godina, i čudio bih se, a ne ovakve SF zezancije.
- poznanik
#15 Re: Raskrsnica Pofalici
Bez semafora, pofalićka raskrsnica, izgrađena u predloženom kružnom toku, zagušila bi saobraćaj m/v 10 minuta nakon njegovog puštanja u funkciju. Bez semafora nema ni pješačkog prometa, koji je na ovoj raskrsnici posebno frekventan. A semaforizacijom ovog kružnog toka bila bi mu izgubljena funkcija i cilj.NEOPLAN wrote:Sta mislite, postoji li sansa da se ovo uradi u skorije vrijeme? I generalno, sta mislite o ovom rjesenju?
Ovo je lijepo osmišljena ideja, ali bez stvarne mogućnosti njene realizacije..
-
DON_eARL
#16 Re: Raskrsnica Pofalici
Ovdje nije moguće napraviti 4 trake zbog blizine crkve i Ekonomske škole trenutnoj saobraćajnici. Bar ne u ovakvom obliku.
Naravno i da ima više prostora, ravno je fantaziji. Ali fina zamisao i prezentacija.
Naravno i da ima više prostora, ravno je fantaziji. Ali fina zamisao i prezentacija.
- _Reds_
#17 Re: Raskrsnica Pofalici
Fina prezentacija, lijepo uradjeno graficki, ali nepotrebno bacanje para.
Ima puno precih saobracajnih prioriteta u Sarajevu, nego sto je ovaj neki kruzni tok, koji je skoro pa zaboravio pjesake na ovoj raskrsnici.
Ja ne vidim uopce neke pretjerane potrebe za kruznim tokom na ovoj lokaciji.
Ima puno precih saobracajnih prioriteta u Sarajevu, nego sto je ovaj neki kruzni tok, koji je skoro pa zaboravio pjesake na ovoj raskrsnici.
Ja ne vidim uopce neke pretjerane potrebe za kruznim tokom na ovoj lokaciji.
- mayab
#18 Re: Raskrsnica Pofalici
Nije lose, ima jos mjesta po gradu gdje bi kruzni tok dao manje guzve, medjutim bojim se da ovako sta spada u SF, jer ako ste primijetili, onima koji odlucuju o cestama po Sa jos nije doslo na pamet da trebaju promet izdici iznad nivoa tla, kao i ispod nivoa tla, ako se istinski misle rijesiti guzvi po gradu.
A uz to, jos nisu ni sagradjene sve planirane ceste u nivou tla, eto samo da spomenem planirane 4 trake ceste po trolejbuskoj trasi!
Neka nam je Bog na pomoci....
A uz to, jos nisu ni sagradjene sve planirane ceste u nivou tla, eto samo da spomenem planirane 4 trake ceste po trolejbuskoj trasi!
Neka nam je Bog na pomoci....
- Skyfox
#19 Re: Raskrsnica Pofalici
izgleda dobro ali isto i nestvarno... mada ja bi dao prijedlog da se sav promet usmjeri pod zemlju a povrsina ostavi pjesacima. Neki mini park da se napravi koji bi bio povezan sa VIlsom... fantastika...
- perfect_guy
#20 Re: Raskrsnica Pofalici
dobro bi bilo kad bi tramvaji i glavni dio saobraćaja bili u različitim nivoima. Samo treba uporediti opterećenje pofalića i ovog kružnog toka na Ilidži. Ako bi se išlo na onakvo rješenje sa semaforom, možda i bolje je ne raditi ništa
- trcicu trceci
#21 Re: Raskrsnica Pofalici
- alibaba_i_30_godina
#22 AW: Raskrsnica Pofalici
Izgleda jako lijepo i vjerovatno bi rijesilo postojeci problem, samo sto nama u gradu treba vise ovakvih projekata i rjesenja.
Ovo bi se isto trebalo uraditi na Otoci gdje su takodjer ogromne guzve.
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
Ovo bi se isto trebalo uraditi na Otoci gdje su takodjer ogromne guzve.
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
- Comrad
#23 Re: Raskrsnica Pofalici
Ja predlazem da se zakonom ukinu ovakve mastarije.
Pa ljudi patimo se da obnovimo sine, i to radimo tek nakon 20 godina. Kruzni tok na dobrinji radjen, kolko?
Ovaj kruzni bi se pravio jedno 45 godina. Glupost. Ocito je neko bio fino inspirisan, bilo mu dosadno i napravio lijepu prezentaciju.
Treba odrediti neke prioritete. Uopste ne vidim potrebu da se ovo radi na Pofalicima, kad je ta raskrsnica po guzvama nije medju prvih 5-6. Glavni problem koji se mora rijesiti jeste Stupska petlja. Nakon toga vrsiti obnovu svih sporednih puteva. Pa tek onda mozemo izmisljati. Skrenes sa glavne saobracajnice, ko da si na selu kakvom, na boljim makadamima sam vozio. Uzas. Ja kontam da traktora kupim, to je jedino prikladno vozilo.
Ovaj kruzni bi se pravio jedno 45 godina. Glupost. Ocito je neko bio fino inspirisan, bilo mu dosadno i napravio lijepu prezentaciju.
Treba odrediti neke prioritete. Uopste ne vidim potrebu da se ovo radi na Pofalicima, kad je ta raskrsnica po guzvama nije medju prvih 5-6. Glavni problem koji se mora rijesiti jeste Stupska petlja. Nakon toga vrsiti obnovu svih sporednih puteva. Pa tek onda mozemo izmisljati. Skrenes sa glavne saobracajnice, ko da si na selu kakvom, na boljim makadamima sam vozio. Uzas. Ja kontam da traktora kupim, to je jedino prikladno vozilo.
- fidoremilienko
#24 Re: Raskrsnica Pofalici
Nama treba metro
Kolizija sinsko-drumskog saobracaja se ne moze isvesti bez semafora. Rjesenje nije lose, ali pitanje je koliko bi se sa ovim rjesenjem postiglo? Odnos ulozenog-dobijenog? Mislim da bi razlike bile zanemarive.
Pa mi nismo u stanju da uvedemo semafore sa induktivnim petljama/detektorima, pa nekad ko budala moras u 3 ujutru da cekas da ti se otvori zeleno, a nikog zivog na raskrsnici sem tebe
Pa mi nismo u stanju da uvedemo semafore sa induktivnim petljama/detektorima, pa nekad ko budala moras u 3 ujutru da cekas da ti se otvori zeleno, a nikog zivog na raskrsnici sem tebe
-
quarterback
#25 Re: Raskrsnica Pofalici
superNEOPLAN wrote:Sta mislite, postoji li sansa da se ovo uradi u skorije vrijeme? I generalno, sta mislite o ovom rjesenju?