Raskidi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

monolog

#1 Raskidi

Post by monolog »

Postacu konkurencija anais na ovoj temi :D :) :-)

Ali evo pitanja... Ko najcesce raskida? Ona ili On?

Znam da tu nema pravila, ali meni se cini da prvu (dugu) vezu u vise slucajeva raskine Ona. Jer za to treba hrabrosti. Raskid bude bolno, dugo mrcvarenje, On joj dosadio, a njemu polako postaje svejedno. Za ostale raskide je odgovoran On, cisti rez, bez puno krvi i suza.

Jer sta god mi pricali, nista vise nije isto, pogled na svijet nije vise tako fatalisticki i sve druge su druge...
freak_with_a_laptop

#2 Re: Raskidi

Post by freak_with_a_laptop »

monolog wrote:Raskid bude bolno, dugo mrcvarenje, On joj dosadio, a njemu polako postaje svejedno...
Varas se, raskid ide po kratkom postupku, mrcvarenje tek nastaje kad on pocne da sijece vene i da moljaka za pomirenje.

Eh, da se ja nebi mrcvarila a i njega spasila od ponizenja, ja sam ga odlezala :lol: :lol: :lol:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Cuj ko najcesce raskida. pa ne vodi niko statistike o tome. svasta...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#4 Re: Raskidi

Post by ztluhcs »

freak_with_a_laptop wrote:
monolog wrote:Raskid bude bolno, dugo mrcvarenje, On joj dosadio, a njemu polako postaje svejedno...
Varas se, raskid ide po kratkom postupku, mrcvarenje tek nastaje kad on pocne da sijece vene i da moljaka za pomirenje.

Eh, da se ja nebi mrcvarila a i njega spasila od ponizenja, ja sam ga odlezala :lol: :lol: :lol:
:D
ztluhcs

#5 Re: Raskidi

Post by ztluhcs »

monolog wrote: Znam da tu nema pravila, ali meni se cini da prvu (dugu) vezu u vise slucajeva raskine Ona. Jer za to treba hrabrosti. Raskid bude bolno, dugo mrcvarenje, On joj dosadio, a njemu polako postaje svejedno. Za ostale raskide je odgovoran On, cisti rez, bez puno krvi i suza.
Nama treba samo jedna gre¹ka da se nauèimo... :D:D:D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

ona obicno raskine...nadje drugog...a ovaj drugi opet nadje nju kao neku drugu...
delightful

Post by delightful »

meni je najteze kad se zecici vole, pa raskinu :-)
ztluhcs

Post by ztluhcs »

delightful wrote:meni je najteze kad se zecici vole, pa raskinu :-)
Pa nastave - ko zeèiæi... da se... vole :D
Galadriela

Post by Galadriela »

ztluhcs wrote:
Pa nastave - ko zečići... da se... vole :D
ne nastave...pogotovo, ako je ponos u pitanju :-?
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Galadriela wrote:
ztluhcs wrote:
Pa nastave - ko zeèiæi... da se... vole :D
ne nastave...pogotovo, ako je ponos u pitanju :-?
Stisni zubeee neeeee daj seee , pjevam pjesme ljubavne :D Ugasi¹ svjetlo manje te bude stid same sebe :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

delightful ja mislim da tebe treba banovati :oops:
i jatake ti u tebe :oops:

delightful

Post by delightful »

zena wrote:delightful ja mislim da tebe treba banovati :oops:

OTOTOTOT :D

A što se tiče raskida, kod zečića obicno zečica prva raskine :oops: 8-)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

delightful wrote:

slushaj... samo ti obigravaj oko banovine :D :oops:

nego gledam sinoc dio filma od nekog pojma nemam, i kao objashnjava djetetu neko nesto..veli ona "znam, vidjela sam pse da to rade...", kad ovaj kao odrasli kaze "pa nije to isto, znash..." kaze mala: "kako znash? pa nisi ti pas?"

i bi dosta, onda sam prebacila na BHT, neki se japanci borili, uspjeh vidjeti kako oni raskidaju... da bi joj dokazao svoju ljubav, pushta joj da ga ubije... :( kako bolna ljubav i kako smrtno ozbiljan raskid :D
Pearl

Post by Pearl »

zena wrote:
delightful wrote:

slushaj... samo ti obigravaj oko banovine :D :oops:

nego gledam sinoc dio filma od nekog pojma nemam, i kao objashnjava djetetu neko nesto..veli ona "znam, vidjela sam pse da to rade...", kad ovaj kao odrasli kaze "pa nije to isto, znash..." kaze mala: "kako znash? pa nisi ti pas?"

i bi dosta, onda sam prebacila na BHT, neki se japanci borili, uspjeh vidjeti kako oni raskidaju... da bi joj dokazao svoju ljubav, pushta joj da ga ubije... :( kako bolna ljubav i kako smrtno ozbiljan raskid :D
Mol Flanders bonaaa :D:D:D ljubav sve pobjedjuje.. znas, nije bitno sto je ona prostitutka, on nju ipak jaaako voli.. i ozeni.. iako ga radi toga roditelji razbastine...

lijepo je s vremena na vrijeme pogledati tako filmic i opustiti se u totalnoj nerealnosti :D

a i taj drugo sam gledala... jesi vidjela scenu borbe na vodi? eeee... tu taj raskid tek dobija na romantici :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

zena wrote:
nisu japanci, kinezi :oops: :D kako je to dobar film! (heroj) :D

prema mojoj statistici, on vise raskida :oops: :D (koji sam ja luzer :D )
Kwaheri

Post by Kwaheri »

perla i zmaju, valjda je jasno da nisam gledala ni jedan od ta dva filma :D to je bilo samo...umaranje dok me ne prenese, jer me dhafer josh pratio :)

velite valja odgledati te filmove :D
Pearl

Post by Pearl »

zena wrote:perla i zmaju, valjda je jasno da nisam gledala ni jedan od ta dva filma :D to je bilo samo...umaranje dok me ne prenese, jer me dhafer josh pratio :)

velite valja odgledati te filmove :D
pa zato sam ti ja ovaj koji sam ja gledala ukratko prepricala :D :D

ja nisam mogla da spavam pa sam Mol F. odgledala do kraja..bolje da nisam, jedva sam jutros ustala.. a Heroja sam ranije gledala.. super efekti i prica dobra... svidja mi se "rasplet" na kraju :D

Heroj za preporuciti, Mol Flanders samo u posebnim raspolozenjima :D
otherside

Post by otherside »

Nego...nazad na temu, nazad na scenu :D :D
Jeste li vi ikad culi da se dvoje ljudi razislo i da su pri tome oboje bili emotivno nacisto da se vise ne vole i ne zele biti skupa?
Ja nisam...ne vjerujem ni da se ovakve stvari mogu vremenski tempirati a bilo bi dobro jer bi se time izbjeglo mnogo nepotrebnih scena.
Meni licno je posebno bljutava scena u kojoj muskarci placu a desila mi se nekoliko puta. Svaki put je slinjenje doslo kao posljedica nemoci a Boga mi i nezrelosti. Zrela i samosvjesna osoba kad pogrijesi, valjda ce najprije priznati gresku a onda pokusati objasniti kako je doslo do toga. Btw, ne govorim o prevari. Tu nema puno da se objasnjava.
Ovi moji bivsi su izabrali slinjenje i taktiku:"ja ne mogu bez tebe" a mjesecima prije toga su bili prilicno arogantni i nisu se obazirali na ocita upozorenja da veza ide u propast. Zasto je lakse sliniti nego reci: Da, pogrijesio sam. Mogu li to nekako popraviti?
I jos nesto sto je vezano za drugu temu. Konstantno ispitivanje o bivsim, nebulozna pitanja koja dokazuju samo vlastitu nesigurnost nece donijeti nista dobro za vezu.
Shoshana

Post by Shoshana »

otherside wrote:... a mjesecima prije toga su bili prilicno arogantni i nisu se obazirali na ocita upozorenja da veza ide u propast.
Tacno...Uglavnom nezreli ljudi - vjerovatno oba pola. Kada im ukazujes paznju da nesto ne stima - oni se pitaju 'sta li to on/a sada hoce?' i pocesto misle da ih nesto ucjenjujemo...

Kasnije sam imala razlaza 'po dogovoru' - al' to je vec druga prica...
anais_nin

Post by anais_nin »

otherside wrote: Jeste li vi ikad culi da se dvoje ljudi razislo i da su pri tome oboje bili emotivno nacisto da se vise ne vole i ne zele biti skupa?
ima i toga :roll: sto Shoshana rece razlazi "po dogovoru"....kad obadvoje skontate da dalje ne moze, ne ide itd itd....ne znaci da je lako, ali je opet lakse nego kad jedna strana ostavlja drugu :roll:
otherside

Post by otherside »

anais_nin wrote:
otherside wrote: Jeste li vi ikad culi da se dvoje ljudi razislo i da su pri tome oboje bili emotivno nacisto da se vise ne vole i ne zele biti skupa?
ima i toga :roll: sto Shoshana rece razlazi "po dogovoru"....kad obadvoje skontate da dalje ne moze, ne ide itd itd....ne znaci da je lako, ali je opet lakse nego kad jedna strana ostavlja drugu :roll:
Napisala sam "emotivno" a ne "racionalno" okoncanje veze u isto vrijeme. Mislim da je ovo ipak prakticno nemoguce :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

otherside wrote:
anais_nin wrote:
Napisala sam "emotivno" a ne "racionalno" okoncanje veze u isto vrijeme. Mislim da je ovo ipak prakticno nemoguce :-)
pa meni je to isto....znaci obadvoje sto emotivno NA ISTOM :roll: ili ste se obadvoje ohladili, ili osjecanja vise nisu tu, ili zbog toga sto vise ne ide ne osjecate se isto.....ali poenta je na istom ste.....i zato nema drame pri raskidu.... :roll:
otherside

Post by otherside »

Meni su ova dva oblika razlaza jako razlicita.
Racionalno se ljudi razidju jer su razumna bica prije svega i zajednicki su odlucili da vise ne ide iz razlicitih razloga.
Emotivno najcesce jedno od njih nije bas sasvim "hladno". Ni u ovakvim slucajevima ne dodje do drame jer je racio odlucio a svako svoje emocije drzi pod kontrolom koliko moze.
Sogan

Post by Sogan »

Meni su ova dva oblika razlaza jako razlicita.
Racionalno se ljudi razidju jer su razumna bica prije svega i zajednicki su odlucili da vise ne ide iz razlicitih razloga.
Emotivno najcesce jedno od njih nije bas sasvim "hladno". Ni u ovakvim slucajevima ne dodje do drame jer je racio odlucio a svako svoje emocije drzi pod kontrolom koliko moze.
Zato je najbolji raskid via sms-a, bez obzira na racionalne odnosno emotivne asimetrije njihA dvoje...
Optimalan raskid bi bio na forumu pa se nadam da cemo i to ubrzo moci citati, kao i komentare eminentnih forumasha :D[/quote]
anais_nin

Post by anais_nin »

otherside wrote:Meni su ova dva oblika razlaza jako razlicita.
ja ovaj tvoj scenarij vidim samo kad se povremeno vidjas s nekim pa vidite da ne ide....nakon zaljubljenosti bilo koje vrste, uvijek ima EMOCIONALNOG....ima ga i nakon raskida....i jedno je kad te druga osoba necim specificnim razocara ili uradi nesto da te povrijedi....ali najzalosniju su raskidi kad vam se na oci zaljubljenost ugasila..... :roll: i ne znam ni jednu osobu koja radi stvari 100% racionalno ili emocionalno....skoro svaka odluka koju donesemo joe kombinacija ta dva faktora....neki malo vise naginju na ovu ili na onu stranu, ali skoro uvijek su oba elementa prisutna....
Post Reply