Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
stachu

#676 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

Hajde da ti ja probam pojasniti a dame neka me isprave gdje grijesim. Covjece, ohani malo.... :roll:
Kada kazem ohani, mislim pusti tu curu na miru, pusti sebe na miru sto se toga tice. Gradi sebe kao osobu. Je*o te i pare i sve. I ako je neka sa tobom samo zbog para, uz svo duzno postovanje, je*la te i ta cura.
Gradi sebe ne samo finansijski, gradi sebe kao licnost, kao bolju osobu. Otidji skaci sa padobranom ne probijaj glavu oko toga.
Ako ona shvati da ste jedno za drugo a ti mislis da jeste onda ce i bii tako. Ako ne, ima 100 000 drugih cura u ovom gradu neka je sigurno bolja za tebe. U medjuvremenu trudi se da ti budes bolja osoba... Sta ti je ba?
AlienBiH

#677 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

sha_ba wrote:@babyline
doduse, nisam sve procitala.... ima ba svega.... :shock:
ja se ipak nadam da se radi o djeci koja ce nadoci....
grijesis... da sam mladji, nebi ovde sigurno trazio sagovornike.
I ne znam sta je tu lose biti zaljubljen.

Grijesim sto je zovem... da, znam za to... i svjestan sam.
Obecat sebi da je necu vise zvati, znaci ujedno da je i meni ohladilo, i sta onda?!

Ponavljam... ni djelic price ne znate, i ne mozete donosit zakljucke o tome ko sam i sta sam.

Mi smo bili u braku, i ja sam zasro... da ja... mazohista... (zamisli kako me nazivate) :run:

Logicno, onaj ko je zasro, trazi oprost... i ne vidim sta je tu lose, osim sto ne treba navaljivati.
stachu

#678 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

Ama bolan moras joj dati prostora... Ako je prestanes zvati, to ne znaci da si ohladio vec da si dosao tobe. Pusti vrijeme, moras joj bolan dati prostora i vremena... :roll:
Samo pravis kontraefekat. Posveti se sebi, nema boljeg nacina da joj dokazes suprotno...
AlienBiH

#679 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

stachu wrote:Hajde da ti ja probam pojasniti a dame neka me isprave gdje grijesim. Covjece, ohani malo.... :roll:
Kada kazem ohani, mislim pusti tu curu na miru, pusti sebe na miru sto se toga tice. Gradi sebe kao osobu. Je*o te i pare i sve. I ako je neka sa tobom samo zbog para, uz svo duzno postovanje, je*la te i ta cura.
Gradi sebe ne samo finansijski, gradi sebe kao licnost, kao bolju osobu. Otidji skaci sa padobranom ne probijaj glavu oko toga.
Ako ona shvati da ste jedno za drugo a ti mislis da jeste onda ce i bii tako. Ako ne, ima 100 000 drugih cura u ovom gradu neka je sigurno bolja za tebe. U medjuvremenu trudi se da ti budes bolja osoba... Sta ti je ba?

evo jedan kostruktivan savjet...
kapa do poda
aferim

Nije zbog para... bila je sa mnom i kad sam imao marku u dzepu.

OK!!! Slazem se u potpunosti. Treba se malo trgnuti iz te psiho "celjusti".
Sta bude, bice i ne smarat se previse.
sha_ba

#680 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

AlienBiH wrote:
sha_ba wrote:@babyline
doduse, nisam sve procitala.... ima ba svega.... :shock:
ja se ipak nadam da se radi o djeci koja ce nadoci....
grijesis... da sam mladji, nebi ovde sigurno trazio sagovornike.
I ne znam sta je tu lose biti zaljubljen.

Grijesim sto je zovem... da, znam za to... i svjestan sam.
Obecat sebi da je necu vise zvati, znaci ujedno da je i meni ohladilo, i sta onda?!

Ponavljam... ni djelic price ne znate, i ne mozete donosit zakljucke o tome ko sam i sta sam.

Mi smo bili u braku, i ja sam zasro... da ja... mazohista... (zamisli kako me nazivate) :run:

Logicno, onaj ko je zasro, trazi oprost... i ne vidim sta je tu lose, osim sto ne treba navaljivati.
gledaj, nisam osudjivala samo dadoh komentar... ok nisi dijete, sjebo si stvar, i dalje mislim da si mazo... oprosti mi... ne znam pricu, nije ni bitno sad, al kazes ujedno i tebi ohladilo i sta sad... cuj sta sad?? nastavi ba sa zivotom, pusti zenu ba... zasro si trazio oprost, nije oprostila... i to je to... ne ostavljaj utisak kao da je maltretiras... pusti zenu ba da zivi...
stachu

#681 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

babyline wrote:e ako je tako onda sacekaj mozda se javi neko ko ti da savjet pravi (ne vako ko mi) kako da je vratis

ps. iako ja licno mislim da si se ti zahebo i kasno skonto e sad hoce li ona preci preko toga , mozda predje onda nam javi ovdje hos?
Ma jasta on ceka da mu se javi neko sa nekim carobnim stapicem i sve ko u bajci... :roll:
Covjece pati, nije problem pati i godinu dana, ali nju pusti na miru....
Postavljaj tuzne pjesme i na forum ili sta ja znam, ali to ne pokazuj njoj...
sha_ba

#682 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

AlienBiH wrote:
stachu wrote:Hajde da ti ja probam pojasniti a dame neka me isprave gdje grijesim. Covjece, ohani malo.... :roll:

evo jedan kostruktivan savjet...
kapa do poda
aferim

Nije zbog para... bila je sa mnom i kad sam imao marku u dzepu.

OK!!! Slazem se u potpunosti. Treba se malo trgnuti iz te psiho "celjusti".
Sta bude, bice i ne smarat se previse.
evo i nas dragi alien skont'o ;) samo lagano :thumbup:
sha_ba

#683 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

opet ja, morala sam da mi 'prosti moderacija al @stachu jedan veliki :thumbup:
AlienBiH

#684 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

jbga raja... rado bih svama sad na cugu, pa nastavio ovo, ali sutra je novi dan, nova stranica se okrece.

Ko zna, mozda savjeti i upale.

Taktika: Spricer!!! :D
sha_ba

#685 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

AlienBiH wrote:jbga raja... rado bih svama sad na cugu, pa nastavio ovo, ali sutra je novi dan, nova stranica se okrece.

samo ti druze svoj pos'o... sto bi strai relkli... i de malo trzni se ba :) bice to sve ok ....
stachu

#686 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

AlienBiH wrote:jbga raja... rado bih svama sad na cugu, pa nastavio ovo, ali sutra je novi dan, nova stranica se okrece.

To zelim da procitam. Napij se, napij se i sutra. A onda se resetuj i gradi i dizi sebe...
Samo hrabro i gledaj naprijed... ;-)
Svi srecu ti zelim... :thumbup:
stachu

#687 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

babyline wrote:

ako ti je iskreno stalo da ti oprosti, pokazi (ne zivkajuci) na neki normalan nacin da si se promjenio i da si nesto naucio iz tog iskustva, inace ne znam sto bi se mirila (ovo iz nekog zenskog ugla) , nesto joj nije odgovaralo, "prekipilo" i jedina sansa da predjepreko toga je da to promjenis. tako da uzmi ili ostavi. do tebe je taj dio, ostalo je na njoj
Ja cu samo potpisati... :thumbup:
giovanni galli

#688 Re: Raskidi dugih veza...

Post by giovanni galli »

drug alien, molim te poslsusaj raju, i ja imam dosta godina, 6 sam bio sa ovom mojom u vezi, od tih 6 bar 4 se ona vise borila za nju, ona ju je i inicirala, ali greske koje nesvjesno covjek cini ucine, ma koliko da je ljubav velika, ona dodje do neke faze stagnacije i opadanja. ja to najbolje znam, jer ova moja je bukvalno ludila za mnom, nakon prekida koji traje 5 mjeseci, najduze sto je nisam nazvao je 9 dana, dakle nesto slicno sto si prosao ti, malo prije sam prosao, i najbolje sto mogu da ti savjetujem je da je ni slucajno ne zoves, jedini nacin da je vratis je upravo to, jer kad je zovnes ona je ta koja ima moc, a ko god ima moc hoce da upravlja, kad je zovnes zna da je sve u njenim rukama i namjerno produzava agoniju, ja sam svojoj najblize bio kad sam je sreo u gradu i prosao kraj nje kao da je nije bilo, tj ignorisao je, zato ti savjetujem ako znas kuda se krece navrni kao slucajno nekad, prodji, budi hladan, ako ista osjeca prema tebi, nece moci da te ne zovne, da ti da neki znak, prepast ce se da ti nije u mislima, to je ljudska psiha htjet ce da zna sta mislis osjecas i napravit ce gresku. ovako dok je zvao, ona zna da te ima i da vlada situacijom. vjeruj uci na mojim greskama, to ti je apsolutno jedina nada da je vratis. znam da boli da je tesko, ali i ti znaj, druge nade nema. ja svojoj kazem ok reci da je zauvijek gotovo i ja odo, ali nece da kaze, i onda me navuce da opet zovem, jer mi nije dala nista konkretno, ali kad napravis igru da si posao dalje, da ti nije bitna, vidjet ces kako ce je sujeta zaboljeti, i kako ce ploca da se okrene, najbitnije je konce igre prebacit u svoje ruke. i da i ja ne volim te igrice spletke i slicno, ali moras se prilagodit, osjecajan sam i sve to boli, pomisli covjek skrasio se uredio zivot sto se toga tice i sad idemo dalje, ali onda te opali po glavi i belaj.i zapamti u svakoj dugoj vezi dodje do zasicenja, do zelje nakon dugo vremena da se malo bude samo, da se izadje napije sa rajom, promjene neke svakodnevne stvari, kad vrijeme prodje, ako to podje da joj nedostaje, sigurno ce te kontaktirat na neki nacin... eto neko moje razmisljanje.
nenadjebivi_2

#689 Re: Raskidi dugih veza...

Post by nenadjebivi_2 »

Citam ove postove i nije mi jasno (neka se ne nadju uvrijedjenim) kako to kad raskines sa djevojkom da se ne mozes trguti. Da se dozoves sam sebi...da kazess. Halloo jbt. Pa da si garib najveci naci ces sebi djevojku.. i to mozes naci djevojku ono sto se kaze gori....Ja sam do ove nove godine u vezi bio haman 3 godine...cijelo to vrijeme .. bolila me briga za sve... ona se brinula ona plakala..svadjali se mirli se.. svako 5 dana... I sad kad je mak na konac dosao i ja nazovem hajde reko na staru foru da je uzmem.. Kao ona sad ko je ko ona...nesto bi ona da se izdize da se ja ponizim pred njom....Haha..Izvini reko za sve...ako sam ti na zao ucinio ali neces docekati tog trenutka da te ja molim..i da se ja ponizim pred nekim...Sad ce 90% reci kako je to surovo itd itd.. Hocu samo da kazem ovo.. prvo u zivotu sto treba da ti bude ispred svega ..si ti sam sebi...Sta sad treba ja da se rezem zbog nekoga ..da se ubijem.. opijam... pa ne bih da mi jetra trpi...taj alkohol...I zato ovaj vanzemaljac...vidim da on najvise pati.. ustani brate mili ..stani pred ogledalo.. opali sebi 2-3 samara.. skontaj se jel neko vrijedan tebe...da se ti zamaras..ne spavas i slicno zbog nekoga...Posalji sve redom u 3 lijepe materine..Nedaj sebe i svoj ponos.. A ljubav ce doci ... prava ce ljubav doci kad tad..A onda ce ti kasnije biti sve ovo smijesno...I kasnije kad skontas skim si bio..shvatit ces da je to samo jedan od promasaja u tvom zivotu...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
drag_gost

#690 Re: Raskidi dugih veza...

Post by drag_gost »

nenadjebivi_2 wrote:Citam ove postove i nije mi jasno (neka se ne nadju uvrijedjenim) kako to kad raskines sa djevojkom da se ne mozes trguti. Da se dozoves sam sebi...da kazess. Halloo jbt. Pa da si garib najveci naci ces sebi djevojku.. i to mozes naci djevojku ono sto se kaze gori....Ja sam do ove nove godine u vezi bio haman 3 godine...cijelo to vrijeme .. bolila me briga za sve... ona se brinula ona plakala..svadjali se mirli se.. svako 5 dana... I sad kad je mak na konac dosao i ja nazovem hajde reko na staru foru da je uzmem.. Kao ona sad ko je ko ona...nesto bi ona da se izdize da se ja ponizim pred njom....Haha..Izvini reko za sve...ako sam ti na zao ucinio ali neces docekati tog trenutka da te ja molim..i da se ja ponizim pred nekim...Sad ce 90% reci kako je to surovo itd itd.. Hocu samo da kazem ovo.. prvo u zivotu sto treba da ti bude ispred svega ..si ti sam sebi...Sta sad treba ja da se rezem zbog nekoga ..da se ubijem.. opijam... pa ne bih da mi jetra trpi...taj alkohol...I zato ovaj vanzemaljac...vidim da on najvise pati.. ustani brate mili ..stani pred ogledalo.. opali sebi 2-3 samara.. skontaj se jel neko vrijedan tebe...da se ti zamaras..ne spavas i slicno zbog nekoga...Posalji sve redom u 3 lijepe materine..Nedaj sebe i svoj ponos.. A ljubav ce doci ... prava ce ljubav doci kad tad..A onda ce ti kasnije biti sve ovo smijesno...I kasnije kad skontas skim si bio..shvatit ces da je to samo jedan od promasaja u tvom zivotu...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
:thumbup: :thumbup:

Bas ti stoji nick. :mrgreen:

Salu na stranu, u principu to je to. Voli sebe, ali ne tako da ti je ego velik vec samopouzdanje. Granica je tanka.
Officer Crabtree

#691 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Officer Crabtree »

Citam ove postove i nije mi jasno (neka se ne nadju uvrijedjenim) kako to kad raskines sa djevojkom da se ne mozes trguti. Da se dozoves sam sebi...da kazess. Halloo jbt. Pa da si garib najveci naci ces sebi djevojku.. i to mozes naci djevojku ono sto se kaze gori...

Jebiga, neki od nas izlaze i sa djevokama/momcima koji su nešto posebno. Takve je malo teže, tek tako, zamijeniti nekim drugim...
AlienBiH

#692 Re: Raskidi dugih veza...

Post by AlienBiH »

giovanni galli wrote: ...ja svojoj kazem ok reci da je zauvijek gotovo i ja odo, ali nece da kaze, i onda me navuce da opet zovem...
sta da ti kazem... isto prozivljavam.

@nenadjebivi...
Nismo svi isti. Neko moze biti hladan, neko ne. Ja sam naveo prije da sam iskren, i da ne zelim te neke "mind games". Hocu da zna sta osjecam, i obratno. Ali stoji i ta... "samo sam sebi najbitniji"... pomalo sebicno, ali tako mora biti.
Officer Crabtree wrote: Jebiga, neki od nas izlaze i sa djevokama/momcima koji su nešto posebno. Takve je malo teže, tek tako, zamijeniti nekim drugim...
Ne mora znaciti da su nase misice/misteri (da se nebi neko uvrijedio), ali ipak su nama nesto posebno, i znam da se vrijedi boriti za nju. Zato se ovde obracam "naciji" u nadi da cu skontati neki konstruktivan potez, i vratiti je nazad.

Da, kriv sam, i napravio sam first move. Znaci, bili smo zajedno, porazgovarali... (malo smo se i... khm) otvorio sam karte, i sad samo trebam sacekati reakciju, tj. dati joj prostora da razmisli. Vasi savjeti su itekako od koristi, jer greske koje cinim, covjek ne vidi kad je u ovakom stanju.

U biti... nema vise poziva... i to je to.

Hvala svima!!! :thumbup:
sudo2012

#693 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sudo2012 »

hali gali halid wrote:Ima li neki lijek protiv ljubomore :), mislim da sam previse ljubomoran, otjeracu je od sebe...
mislim da je lijek za ljubomoru istinska ljubav
sudo2012

#694 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sudo2012 »

m@m@ wrote:de, de nemozes se praviti da nije bilo ali je prooooslo, stavi tacku pa zarez. nisam obratila paznju koje si godiste, al bez obzira i n to, zovot ide dalje, negdje te ceka, neko vrijedan tvoje ljubavi al neko ko ce to znati da cijeni i uzvrati na isti ili bolji nacin. puknu brakovi od 20 godina zajednickog zivota heeeej pa se ide dalje.

prevrni list, idemo dalje
Nakon 23 godine braka puklo ,ali idemo dalje.
Muhamed Đakmić

#695 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

Sudo lave ne daj se.
mullersmichael

#696 Re: Raskidi dugih veza...

Post by mullersmichael »

jedino kad sam budes svjestan da te svako moze ostaviti u sekundi, tada ce ti tek biti lakse...ne manje bolno, ali lakse...
Muhamed Đakmić

#697 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Muhamed Đakmić »

mullersmichael wrote:jedino kad sam budes svjestan da te svako moze ostaviti u sekundi, tada ce ti tek biti lakse...ne manje bolno, ali lakse...
I da svakog možeš ostaviti u sekundi.
Almich

#698 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Almich »

platis dvije za noc ujutru te boli za sve :D
LightRain

#699 Re: Raskidi dugih veza...

Post by LightRain »

@nenadjebivi_2
U iskrenoj i jakoj vezi ne postojiš ti! Ako si ti sebi najbitniji u vezi - piši propalo.
Treba imati stav, i treba poštovati sebe, ali bez uzajamnog davanja i kompromisa nema zdravog odnosa. Ja sam u svojoj prošloj vezi od 6 godina naučila da veza ne trpi sebičnost. Trebaš se naučiti staviti u poziciju partnera i gledati njenim/njegovim očima . Postavi si pitanje bi li ti bio u vezi sa sobom, da li bi ti bilo idealno da se neko prema tebi ponaša onako kako se ti ponašaš prema curi!?
nenadjebivi_2

#700 Re: Raskidi dugih veza...

Post by nenadjebivi_2 »

LightRain wrote:@nenadjebivi_2
U iskrenoj i jakoj vezi ne postojiš ti! Ako si ti sebi najbitniji u vezi - piši propalo.
Treba imati stav, i treba poštovati sebe, ali bez uzajamnog davanja i kompromisa nema zdravog odnosa. Ja sam u svojoj prošloj vezi od 6 godina naučila da veza ne trpi sebičnost. Trebaš se naučiti staviti u poziciju partnera i gledati njenim/njegovim očima . Postavi si pitanje bi li ti bio u vezi sa sobom, da li bi ti bilo idealno da se neko prema tebi ponaša onako kako se ti ponašaš prema curi!?
Ovo sto sam napisao se ne odnosi dok si u vezi.Normalno da niko ne bi htio biti sa takm osobom.Govorim samo za raskid,znaci kad dodje do te granice da je sve puklo i da jednostavno i ako se ljudi volje de nema sanse da se pomire.Recimo primjer prevare.Ja licno to ne bi nikad oprostio pa ne znam koliko da je volim.I tad ne treba imati razumjevanje.Mozda se nisam najbolje izjasnio u prethodnom postu..ali to je to..

Sent from my GT-I9300
Post Reply