Officeru moj, na moju žalost (a možda nekad budem i drugačije mislio o tome, ko zna?) desio je bukvalno onaj najgori scenarij na listi mogućih koje sam pravio u svojoj glavi.
Pa đe si ti pajdo, ja sam već počeo da mislim šta bi sa nak'a čo'eka. Čuj, bukvalno najgori scenarij bi bio da je ona otišla jer je bila prisiljena (a ti si imao i taj scenarij) i da se objesila negdje na tavanici sušare u Hercegovini, nogama nagore... A i ti onda za njom. Tako da uvijek ima gore od goreg'.
Sinoć sam s društvom bio na mjestu gdje smo se ja i ona upoznali i pokupili i dočekala me je najgora scena koju sam mogao zamisliti. Vidio sam nju kako se grli u ljubi s drugim.
Rekoh ima i gore, mogla je visit' unatraške...
Bukvalno prvi put da je vidim nakon raskida i onda me dočeka ta scena. I to ne s bilo kojim drugim momkom kojih je na hiljade u ovom, a i u njenom gradu, nego s likom s kojim me je slučajno upoznala dok smo bili zajedno jer je jednom prilikom prišao da se pozdravi s njom dok smo ja i ona sjedili na kafi. Tad mi je već nekako bio sumnjiv ali mi je ona rekla da je to njen i sestrin poznanik, da je pravo naporan i dosadan lik, ali da joj se nikad nije sviđao. I onda mi uradi to.
Aj'mo se malo vratit u realu. Kao prvo nije to uradila tebi nego sebi, da je uradila tebi natjerala bi njega da se ljubi s tobom. Dakle, ako si ti očekivao da će đevojka te mladosti ostat suhih usta onda si pogrešno očekivao. Što se tiče te scene "đe će baš s njim jer ga znam", da ti ispričam naš jad, jer u mom selu svi sve znaju i s kim god mi zaglavi bivša ja ga znam, tako da ja to proživljavam svaki put.
Poenta koju su svi preskočili, jer ne znaju slučaj, osim ove lady al ona ionako samo prati đe ko šta ružno napiaso je: Da je ta cura u Sarajevu. Prema tome, ono što smo ti govorili da nije problem to što si ti iz Sarajeva nego što joj se više ne sviđaš - sad je očigledno (bukvalno na tvoje oči).
Znam sve, cura nije više sa mnom, ima pravo da bude s drugim momkom, ali zašto s njim?
Jebiga, ja nisam neskroman, al ja bih volio da sve hoće samnom, pa ne postavljam nikad pitanje "zašto s njim" jer to odmah isključuje i mene kad neko priča tu priču
s druge strane ograde.
Zato što je muško, to bi bio moj odgovor.
Prvo, nikad nisam od nekog doživio da me tek tako ostavi nakon 11 mjeseci.
Nećemo se vraćati na to.
Drugo, nikad nisam doživio da je neka moja bivša djevojka poslije bila s nekim tako s kim me je upoznala ili koga sam ja znao ili za koga mi je neka od njih govorila da joj je antipatičan.
Jebiga, ne znate ni šta je kajmak. Prednosti malih i velikih gradova su različite...
Ne mogu vam opisati taj osjećaj kad sam ih vidio zajedno. Nikom ga ne bih poželio. Svašta mi je kroz glavu prolazilo. Čak i neke gluposti, ali ne znam ni sam kako sam se suzdržao.
Znam kako je. Ja pošto sam čovjek od seksa odmah sam ih zamišljao i kako se tucaju. Hajd barem to nisi...
I samo se pitam čime sam to zaslužio, da me tako ostavi i da onda bude s tim likom. I još dođe tamo na naše mjesto, gdje zna da će me skoro sigurno vidjeti. Gdje sam pogriješio, šta sam joj uradio, pa da mi to bude hvala za sve?
Naravno, nigdje nisi pogriješio dok si bio s njom. Pogriješio si kad ste prekinuli, neću reć
govorio sam ti ja, al pametnije je bilo da si poslušao da oni razlozi koje mi govorimo mogu biti tačni, i da si našao šta sebi. Na početku da zguziš i otreseš to sa sebe, a kasnije i da se zaljubiš (dobro možda ne u to što zguziš jer i to rizično čim odmah da guze, al eto...).
Poenta cijele priče je: Eto nje u Sarajevu. To nije bio razlog. Jebiga hoće nešto što smatra da je njoj bolje. Nađi ti bolju od nje, garantujem da ih ima.
Samo provjeri prvo jesul žensko, jednom sam se ja zejeb'o tako, al da ne pričam dalje...
A zaboravi nju, glavu gore... sad je to sigurno
k'o ne znam ti šta...