PrejakoLa_Forge wrote:
piješ -pišaš - piješ - pišaš
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#751 Re: Raskid veze
- agent_zero
#753 Re: Raskid veze
Što se mene tiče, ne bi mi bilo važno da smo hodali šta ja znam, 2 mjeseca, ali nakon 11 mi je itekako važno. Jer kad već kad se neko na to odluči, treba biti i iskren i reći sve...Ghost_Rider_XXX wrote:... kad se dvoje ljudi razidju, razisli se, zar je vazan razlog... ?
Shvatam da postoje ljudi kojima to nije bitno, i to mogu itekako razumjeti, ali ja sam osoba koja voli sve da raščisti. I ništa ne volim ostavljati nedorečeno.
Čitajući par stranica ove teme, osjećam se u nekim stvarima isto kao osoba s nickom La Forge. S jedne strane želim da je vidim, s druge znam da bi mi još gore bilo poslije toga.
-
Officer Crabtree
#754 Re: Raskid veze
jest buraz moj, a za "dorečivanje" ti u ovom slučaju nije potrebna više ona, ona je sve rekla, samo ti to možeš "doreć" sad ako to fino sve prihvatiš (razumiješ ti to i te kako, samo ne prihvataš)...Shvatam da postoje ljudi kojima to nije bitno, i to mogu itekako razumjeti, ali ja sam osoba koja voli sve da raščisti. I ništa ne volim ostavljati nedorečeno.
keep it real madrid
- Ghost_Rider_XXX
#755 Re: Raskid veze
Druze, postujem ja ovo sto si napisao i s jedne strane mi je vrlo jasno.agent_zero wrote:Shvatam da postoje ljudi kojima to nije bitno, i to mogu itekako razumjeti, ali ja sam osoba koja voli sve da raščisti. I ništa ne volim ostavljati nedorečeno.
Čitajući par stranica ove teme, osjećam se u nekim stvarima isto kao osoba s nickom La Forge. S jedne strane želim da je vidim, s druge znam da bi mi još gore bilo poslije toga.
Medjutim nije mi jasan ljudski nagon da sebi nanosi jos vise bola nego sto mu je potrebno.
I ja sam bio jako dugo u vezi i imao namjeru da se zenim, zivjeli smo skupa haman dvije godine, ali na kraju svako svojim put3m.
Zar je bitno na kraju zasto? Prestala me voljeti, ne svidja joj se moja nova majica, nasla boljeg zagondziju, koga briga. Ono sto je bitno je da ne zeli vise biti sa mnom that's it.
Dok je to sve bilo frisko i ja sam tako razmisljao. Boze sta sam pogrijesio, pa jesam li ovo, jesam li ono, na kraju se probudis i skontas da te boli k**** sta je i kako je i da moras nastaviti dalje.
A ta zelja da je vidis i nesto kao vi rijesite svakim danom bivace sve manja i manja.
- idealnaM
#756 Re: Raskid veze
Samo da priupitam... zna li ko gdje nam je ahbab Uribe? 
- agent_zero
#757 Re: Raskid veze
@Officer Crabtree & Ghost_Rider_XXX
Bez obzira na sve, ja jednostavno imam potrebu da joj kažem neke stvari koje od nekog iznenađenja i hajmo reći šoka nisam uspio reći na zadnjem susretu.
I još jedna stvar koja me opterećuje u nastojanjima da na neki način krenem dalje je ta što se krivim i što sam strašno ljut sam na sebe, jer sam dozvolio da mi se ovo desi. Jednostavno ne mogu da vjerujem da sam toliko neoprezan bio. Ni u snu nisam pomislio da bi mogla tek tako da ode od svega.
Bez obzira na sve, ja jednostavno imam potrebu da joj kažem neke stvari koje od nekog iznenađenja i hajmo reći šoka nisam uspio reći na zadnjem susretu.
I još jedna stvar koja me opterećuje u nastojanjima da na neki način krenem dalje je ta što se krivim i što sam strašno ljut sam na sebe, jer sam dozvolio da mi se ovo desi. Jednostavno ne mogu da vjerujem da sam toliko neoprezan bio. Ni u snu nisam pomislio da bi mogla tek tako da ode od svega.
- Ljuska_u_BaklaFi
#758 Re: Raskid veze
To shto ti imash potrebu okaci macku o rep i nastavi dalje... Da joj je bilo do tvojih potreba ne bi ispalo tako kako jest'.
Izvini ako zvucim grubo ali tako samo skodis sebi, mozesh da se krivis do mile majke, to je i htjela... 
-
Officer Crabtree
#759 Re: Raskid veze
<obrnuta psihologija>OK, kad već ne želiš sam sebe zaštiti, onda fino sjedi u auto, odvezi se tamo do njene kuće, pozvoni na vrata i kad izađe reci joj to.</obrnuta psihologija>Bez obzira na sve, ja jednostavno imam potrebu da joj kažem neke stvari koje od nekog iznenađenja i hajmo reći šoka nisam uspio reći na zadnjem susretu.
prikopčaj se na xanax il ponavljaj za mnom "nije moja krivica"I još jedna stvar koja me opterećuje u nastojanjima da na neki način krenem dalje je ta što se krivim i što sam strašno ljut sam na sebe, jer sam dozvolio da mi se ovo desi. Jednostavno ne mogu da vjerujem da sam toliko neoprezan bio.
nisi kriv, al okreni se oko sebe, pa vidi jel' svi završe sa svakom osobom koju vole?
tako kako je otišla je jedini način da odeNi u snu nisam pomislio da bi mogla tek tako da ode od svega.
- pils
#760 Re: Raskid veze
Ja sam fasovala mozdani a on trecerazredni inkubator koji je napumpao i sada je dao za "hosaf"moje ime djevojcici i jos mi to trlja na nos,iz Oberzdorfa...prejako za sve one godine ,od 2005.,ako si stvarno volio,ne zaboravis nikada...samo se sjecas sa odgodom....sto bi rekao Dino Merlin....
- kmirsad
#761 Re: Raskid veze
Hm !pils wrote:Ja sam fasovala mozdani a on trecerazredni inkubator koji je napumpao i sada je dao za "hosaf"moje ime djevojcici i jos mi to trlja na nos,iz Oberzdorfa...prejako za sve one godine ,od 2005.,ako si stvarno volio,ne zaboravis nikada...samo se sjecas sa odgodom....sto bi rekao Dino Merlin....
- pils
#762 Re: Raskid veze
eh...hvala mirsad...tebi je lako ,ti si sretan:)kmirsad wrote:Hm !pils wrote:Ja sam fasovala mozdani a on trecerazredni inkubator koji je napumpao i sada je dao za "hosaf"moje ime djevojcici i jos mi to trlja na nos,iz Oberzdorfa...prejako za sve one godine ,od 2005.,ako si stvarno volio,ne zaboravis nikada...samo se sjecas sa odgodom....sto bi rekao Dino Merlin....nosi ga...
i čuvaj se pils... sikirancija je najgora...
- Komšinica
#763 Re: Raskid veze
Ako već imaš potrebu da kažeš neke stvari, i ako misliš da će ti biti lakše nakon toga, ili sjedneš napišeš mail i olakšaš sebi dušu, ili se, kako neko predloži, pojaviš na njenim vratima i tražiš par minuta i kažeš sve što misliš da treba, ili...
I ja sam kao i ti, pa te razumijem. Ni meni nije razumljivo kako ljudi jednostavno odu, bez riječi. Razumijem da prestanete voljeti tu osobu, da tu nema više zaljubljenosti, ali zar je toliko problem sjesti kao odrasli ljudi, bez svađe i objašnjenja, popričati, popiti kafu i svako na svoju stranu... onako ljudski. Naročito ako se na radi o nekim "velikim" razlozima za raskid veze.
Tako da, moj ti je savjet, ako će tebi biti lakše ako kažeš sve to što je u tebi, nađi načina...
Meni uvijek bude lakše, ja jednostavno ne mogu to držati u sebi...
I ja sam kao i ti, pa te razumijem. Ni meni nije razumljivo kako ljudi jednostavno odu, bez riječi. Razumijem da prestanete voljeti tu osobu, da tu nema više zaljubljenosti, ali zar je toliko problem sjesti kao odrasli ljudi, bez svađe i objašnjenja, popričati, popiti kafu i svako na svoju stranu... onako ljudski. Naročito ako se na radi o nekim "velikim" razlozima za raskid veze.
Tako da, moj ti je savjet, ako će tebi biti lakše ako kažeš sve to što je u tebi, nađi načina...
- pils
#764 Re: Raskid veze
Ne boje se oni druge strane,boje se sebe..tacnije istine...muski se opcenito ne zele vracati"na mjesto zlocina",da ne bi shvatili koliko zaista jesu bili krivi...hm...najradije bih mu oci iskopala,ali se onda nece moci pogledati u ogledalo ujutro...Komšinica wrote:Ako već imaš potrebu da kažeš neke stvari, i ako misliš da će ti biti lakše nakon toga, ili sjedneš napišeš mail i olakšaš sebi dušu, ili se, kako neko predloži, pojaviš na njenim vratima i tražiš par minuta i kažeš sve što misliš da treba, ili...
-
Officer Crabtree
#765 Re: Raskid veze
da, a žene se tamo stalno vraćaju... i uklanjaju dokazemuski se opcenito ne zele vracati"na mjesto zlocina"
-
Djavo
#766 Re: Raskid veze
umirem sasvim:(
Last edited by Djavo on 13/04/2010 00:40, edited 2 times in total.
-
Officer Crabtree
#767 Re: Raskid veze
pa što raskide đavo te ne odnio 
-
escobar_
#768 Re: Raskid veze
Nećeš umrijeti, ne sikiraj se.Djavo wrote:Nakon sto sam raskinula dugu vezu..ja sebi ne mogu doci danima..Ipak nije malo 4godine biti s nekim..Provesti najljepse i u jedno i najteze trenutke u zivotu...
Vjerujes da je to vec to..i da ces jednog dana stati pred maticarem s njim...a..zivot ti donese drugo..sasvim nesto drugo..neocekivano..
Mozda smo i previse sanjarili..vise smo zivjeli u masti..u nekom drugom svijetu..nego u realnom..
A sad,,,sad tek dolaze dani tuge i bola..Umirem za njim!
Ja sam prije dva nepuna dva mjeseca izašao iz veze koju sam smatrao skoro pa savršenom (i pojeo go***, usput rečeno). Bio zaručen, pred samim brakom, da bi na kraju, nakon par "ni-tam'-ni-vam'" mjeseci shvatio sa kime sam imao posla.
I dan danas je volim, al' kad mi dođu tako loši trenutci samo se sjetim svog tog s*anja kroz koje sam prošao i bude mi poprilično lakše.
- pils
#769 Re: Raskid veze
forenzicarrr...nije bas tako...Officer Crabtree wrote:da, a žene se tamo stalno vraćaju... i uklanjaju dokazemuski se opcenito ne zele vracati"na mjesto zlocina"
-
Officer Crabtree
#770 Re: Raskid veze
mah isto je to kod muškaraca i žena
-
PalaSa Marsa
#771 Re: Raskid veze
Tvoj stav je sasvim u redu. Slozila bih se sa Tobom kad kazes da imas potrebu da joj kazes sve onako fino u lice, i, i, uradi to, sigurna sam da ce Ti bit' lakse i jos ako mozes prati i svoja i njena osjecanja, to'jes' gestikulacije, dok sve to pricas i sl., i sve ce ti bit' jasnije i lakse.agent_zero wrote:@Officer Crabtree & Ghost_Rider_XXX
Ps: Sretno!
-
Officer Crabtree
#772 Re: Raskid veze
hoće hoćesigurna sam da ce Ti bit' lakse i jos ako mozes prati i svoja i njena osjecanja, to'jes' gestikulacije, dok sve to pricas i sl., i sve ce ti bit' jasnije i lakse.
- agent_zero
#773 Re: Raskid veze
Prvi quote: Iako mi je u nekim najgorim stanjima sjeba i to padalo napamet, zapravo da je pričekam pred faxom, ne baš kući da joj idem, jednostavno smatram to suludim. Samo sam htio da se nađemo negdje sat vremena, kao dvije normalne osobe.Officer Crabtree wrote:<obrnuta psihologija>OK, kad već ne želiš sam sebe zaštiti, onda fino sjedi u auto, odvezi se tamo do njene kuće, pozvoni na vrata i kad izađe reci joj to.</obrnuta psihologija>Bez obzira na sve, ja jednostavno imam potrebu da joj kažem neke stvari koje od nekog iznenađenja i hajmo reći šoka nisam uspio reći na zadnjem susretu.
prikopčaj se na xanax il ponavljaj za mnom "nije moja krivica"I još jedna stvar koja me opterećuje u nastojanjima da na neki način krenem dalje je ta što se krivim i što sam strašno ljut sam na sebe, jer sam dozvolio da mi se ovo desi. Jednostavno ne mogu da vjerujem da sam toliko neoprezan bio.
nisi kriv, al okreni se oko sebe, pa vidi jel' svi završe sa svakom osobom koju vole?
tako kako je otišla je jedini način da odeNi u snu nisam pomislio da bi mogla tek tako da ode od svega.
Drugi quote: Itekako imam razloga da se ljutim na sebe. Dozvolio sam da me previše "uspavaju" vlastite i njene emocije i tako glupo i naivno sam vjerovao da su te iste dovoljne da se eventualni problemi prevaziđu. Bio sam neoprezan i nisam razmišljao. Očigledno sam previše vjerovao u nju. I ne mogu si to oprostiti.
Treći quote: Tu se apsolutno ne slažem. Pogotovo ne nakon ovakvih veza. Ja kad sam raskidao neke veze od mjesec dana, smatrao sam poštenim da drugoj strani kažem prave razloge. Naravno ne grubo, ali sasvim jasno. Makar to mogu učiniti na kraju. A ne samo otići bez ikakvog objašnjenja. To nikako ne mogu da razumijem.
- agent_zero
#774 Re: Raskid veze
Gledaj, ja bih sve ovo što joj želim reći rekao još na tom zadnjem susretu kad smo prekinuli. Ali fazon je što ja pojma nisam imao da će htjeti da raskine. Mislio sam da se nalazimo da razgovaramo, da vidimo šta je problem i kako da ga riješimo. Međutim, mene je već čekao spremljen "paket" i ja sam u toj situaciji bio totalno iznenađen i šokiran. Nisam ni sanjao da će to biti naš zadnji susret. I otad je više nikad nisam vidio.Komšinica wrote:Ako već imaš potrebu da kažeš neke stvari, i ako misliš da će ti biti lakše nakon toga, ili sjedneš napišeš mail i olakšaš sebi dušu, ili se, kako neko predloži, pojaviš na njenim vratima i tražiš par minuta i kažeš sve što misliš da treba, ili...
Kao što sam i Officeru napisao, to da joj idem negdje ne mogu učiniti. To mi je van svake pameti. Ne mogu da vjerujem da joj je nakon svega problem da se nakratko vidi sa mnom
-
oktobar.
#775 Re: Raskid veze
moja prava prava i prva duza veza je gotova..skoro dvije i po godine smmo bili skupa. sada mi je najgore to sto me usamljenost ubija. svoje drustvo sam zapostavila.. i ne izlazi mi se, imam osjecaj da gubim vrijeme bezze kad sam s drugim ljudima. razocarana sam u sve ljude vise nikome ne vjerujem.. osjecam da mrzim cjeli svijet a pravim se da sam ok.. pa sam i sama sebi gadim zbog toga..
pred bilo kakvim pritiskom ili obavezom ..padam jer mi je potrebna podrska, negov zagrljaj rijeci koje ce me ohrabrit..da ja to mogu i slicne stvari na koje sam navikla..kao i gluposti..npr. telefon tako je prazan i ne potreban sada..
iako ne zelim biti s njim vise u vezi mastam ..na koji nacin ili bar kako mi mogla da ga vidim da ukradem zagrljaj/poljubac , ali bukvalno.. i odem.. nemam mira.. nemogu spavati, niti uciti.. kao biljka sam.. propadam..
ljudi sta da radim..moram dalje to znam.. ali kako
mi smo rascistili stvari rekla sam mu sta mislim i koji su razlozi, gotovo je..on je samo sutio. ali je i razumio.. problem se povlacio zadnjih par mjeseci veze..
pred bilo kakvim pritiskom ili obavezom ..padam jer mi je potrebna podrska, negov zagrljaj rijeci koje ce me ohrabrit..da ja to mogu i slicne stvari na koje sam navikla..kao i gluposti..npr. telefon tako je prazan i ne potreban sada..
iako ne zelim biti s njim vise u vezi mastam ..na koji nacin ili bar kako mi mogla da ga vidim da ukradem zagrljaj/poljubac , ali bukvalno.. i odem.. nemam mira.. nemogu spavati, niti uciti.. kao biljka sam.. propadam..
ljudi sta da radim..moram dalje to znam.. ali kako