Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
inter29

#626 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

Dragi moji,

prije 15 dana sam izasao iz veze koja je trajala 2,5 godine!Volio sam ludo,i ona je mene siguran sam u to!zadnjih mjesec dana smo bili odvojeni,malo smo se svadjali,ali nista strasno.posle toga je ona dosla i rekla mi da nije vise sigurna koliko me voli,da li je to dovoljno da bi ostala sa mnom,da bi na kraju odlucila da me vise ne voli i da ne vidi sebe vise pored mene!dogovorili smo se na kraju da ostanemo u kontaktu,medjutim ja sam saznao da me na kraju slagala oko nekih sitnica i nazvao je da joj to kazem,posle toga ona je pocela da se ponasa kao osoba koju ja ne poznajem!ponasa se kao da je presrecna sto se koncano oslobodila mene,i da joj je super sto konacno moze da radi sta je volja!!!pri tom je jako bitno da ima 26 godina da nije neka klinka!Meni je gotovo svo drustvo ocutno poslovno i bice jos 5 mjeseci...Sta da radim,kako da se ponasam,kako da krenem dalje!!!!!!!!!
ssmmiilleeyy

#627 Re: Raskid veze

Post by ssmmiilleeyy »

inter29 wrote:Dragi moji,

prije 15 dana sam izasao iz veze koja je trajala 2,5 godine!Volio sam ludo,i ona je mene siguran sam u to!zadnjih mjesec dana smo bili odvojeni,malo smo se svadjali,ali nista strasno.posle toga je ona dosla i rekla mi da nije vise sigurna koliko me voli,da li je to dovoljno da bi ostala sa mnom,da bi na kraju odlucila da me vise ne voli i da ne vidi sebe vise pored mene!dogovorili smo se na kraju da ostanemo u kontaktu,medjutim ja sam saznao da me na kraju slagala oko nekih sitnica i nazvao je da joj to kazem,posle toga ona je pocela da se ponasa kao osoba koju ja ne poznajem!ponasa se kao da je presrecna sto se koncano oslobodila mene,i da joj je super sto konacno moze da radi sta je volja!!!pri tom je jako bitno da ima 26 godina da nije neka klinka!Meni je gotovo svo drustvo ocutno poslovno i bice jos 5 mjeseci...Sta da radim,kako da se ponasam,kako da krenem dalje!!!!!!!!!
Ja bih se objesio da mi tako nešto napravi.

No ti samo kuliraj jbg Doće CICA na Kolica
inter29

#628 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

znam kuliraj,al kako,sta raditi da prebolis.desavaju se takve stvari,da jedno prestane da voli,to mi je normalno,ali cemu posle svega takvo ponasanje?ko razumije neka prica
suspect_zero

#629 Re: Raskid veze

Post by suspect_zero »

inter29 wrote:Dragi moji,

Ovo je baš friško, šta god sad da ti kažem neće imati nekog efekta........meni su odmah počeli sa savjetima, ''izlazi, hodaj, nađi odmah nekog :-)'' ....bla-bla-bla....nije uvijek ''klin se klinom izbija''........prva tri mjeseca nakon prekida mislila sam da ću baš odapeti.......bol, praznina, krivnja, plač, tuga,očaj, nejasnoća.........hiljadu pitanja, ni jedan odgovor......faza kad sam ga klela, pa kad sam sebe krivila.......pa se onda ufuram kao da ga mrzim :roll: ....niđe veze, teško je zamrziti nekoga ko ti je bio razlog što se ujutro probudiš....tako da od toga odustadoh....pregurat ćeš to, nema univerzalnog recepta........i sad mi je teško,prazno, nekako često mi fali, mada dosta manje.......sad sam u fazi kad ne mislim na njega po cijeli dan, rjeđe suzu pusti, i prihvatam to kako jeste......da ga nema i više neće biti.............jedino što možeš sad uraditi je ne zvati je i tražiti.......prekini svaki kontakt kad je već tako.......skloni negdje stvari koje te podsjećaju na nju.....al' ih nemoj bacati.....i duraj, insan svašta izdura.
fatamorgana

#630 Re: Raskid veze

Post by fatamorgana »

Što neko reče ravno do dna!
inter29

#631 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

HVALA NA RIJECIMA PODRSKE,ZNACE PUNO.STO JE NAJGORE JA NI POSLE SVEGA NE MISLIM DA JE ONA LOSA OSOBA,JEDNOSTAVNO RADI NEKE STVARI U AFEKTU KAO DA SAM JA NJU POVREJIDIO A NE ONA MENE.JA SAM SAVRSENO SVJESTAN DA JE TO KRAJ I DA NEMA POVRATKA,ALI JOS JE MNOGO TESKO I SVE BI DAO DA SE ONA DOZOVE PAMETI,NE DA BI OPET BILI SKUPA,KAZEM TO JE NEMOGUCE VISE,NEGO SAMO DA PONOVO BUDE TO STO JE BILA,I STO NA KRAJU I JESTE.KAKO KRENUTI DALJE CIME ZAOKUPIRATI MISLI,DA NE MISLIM O NJOJ TO MENE MUCI...
Divlja_Djevojka

#632 Re: Raskid veze

Post by Divlja_Djevojka »

mene je samo jednom raskid veze dotukao...al ni to nije trajalo dugo jer sam srecom brzo upoznala svoju pravu ljubav :) .

Nakon tog raskida sam prva dva dana mislila da cu dici ruke skroz od momaka, jer su i onako svi isti...al onda mi je nest doslo u glavu "zasto ja da patim za takvim magarcem??" pa sam sjela za pc i pocela se dopisivati sa rajom...i jednog lipog dana ugledam svog sadasnjeg momka i ostavim mu komentar ... i tako je to sve pocelo :lol: sad smo 2 godine sretno u vezi... a planira se i nesto vise :D al nebi sad da mjenjam temu :lol:
Officer Crabtree

#633 Re: Raskid veze

Post by Officer Crabtree »

da bi na kraju odlucila da me vise ne voli i da ne vidi sebe vise pored mene!dogovorili smo se na kraju da ostanemo u kontaktu,medjutim ja sam saznao da me na kraju slagala oko nekih sitnica i nazvao je da joj to kazem,posle toga ona je pocela da se ponasa kao osoba koju ja ne poznajem!ponasa se kao da je presrecna sto se koncano oslobodila mene,i da joj je super sto konacno moze da radi sta je volja!!
nakon ovog nemas bas opcija nego da nastavis bez nje

a planira se i nesto vise al nebi sad da mjenjam temu
osim ako ne planiras prekid veze, sve drugo je offtopic :lol:
Njanjo

#634 Re: Raskid veze

Post by Njanjo »

suspect_zero wrote:

Ovo je baš friško, šta god sad da ti kažem neće imati nekog efekta........meni su odmah počeli sa savjetima, ''izlazi, hodaj, nađi odmah nekog :-)'' ....bla-bla-bla....nije uvijek ''klin se klinom izbija''........prva tri mjeseca nakon prekida mislila sam da ću baš odapeti.......bol, praznina, krivnja, plač, tuga,očaj, nejasnoća.........hiljadu pitanja, ni jedan odgovor......faza kad sam ga klela, pa kad sam sebe krivila.......pa se onda ufuram kao da ga mrzim :roll: ....niđe veze, teško je zamrziti nekoga ko ti je bio razlog što se ujutro probudiš....tako da od toga odustadoh....pregurat ćeš to, nema univerzalnog recepta........i sad mi je teško,prazno, nekako često mi fali, mada dosta manje.......sad sam u fazi kad ne mislim na njega po cijeli dan, rjeđe suzu pusti, i prihvatam to kako jeste......da ga nema i više neće biti.............jedino što možeš sad uraditi je ne zvati je i tražiti.......prekini svaki kontakt kad je već tako.......skloni negdje stvari koje te podsjećaju na nju.....al' ih nemoj bacati.....i duraj, insan svašta izdura.

too....many....dots...can't....read....well :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :run:
Divlja_Djevojka

#635 Re: Raskid veze

Post by Divlja_Djevojka »

Officer Crabtree wrote:
a planira se i nesto vise al nebi sad da mjenjam temu
osim ako ne planiras prekid veze, sve drugo je offtopic :lol:

ma jok bolan... :lol:
inter29

#636 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

Naravno da ne planiram nista dalje sa njom!znam da nema nista vise od toga ali mi je stalo da ona opet bude ona stara dobra koju sam ja volio,jer ipak joj zelim sve najbolje!Daleko od mene ali sjajna,jednostavno znam da ona nije ovo za sta se sad pretsavlja!!!!
Šizika

#637 Re: Raskid veze

Post by Šizika »

inter29 wrote:medjutim ja sam saznao da me na kraju slagala oko nekih sitnica i nazvao je da joj to kazem,posle toga ona je pocela da se ponasa kao osoba koju ja ne poznajem!
ja mislim da u tom grmu leži zec. nešto imam osjećaj da si je prilikom tog razgovora povrijedio. ne mora značiti da si je vrijeđao, ali možda su je neke tvoje riječi zaboljele i uvrijedile............. možda ti nisi toga ni svjestan
inter29

#638 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

mozda i jesi u pravu,nisam vrijedjao,naprotiv bio super.Samo sam joj stavio do znanja da nisam budala.Zar neko ko je prestao da osjeca nebi trebao to da iskulira i bude ono sto jeste...
Officer Crabtree

#639 Re: Raskid veze

ja bas mislim da je obratno... mislim da je jednostavno skontala da sad (nakon tog razgovora) ti si nacisto da od toga vise nema nista, i da je sad slobodna da dalje krci svoj put za zvijezdama...

njima kad nije stalo, onda im je svejedno da li ces je ti mrziti il ne, dal ces ti stavit nekom do znanja jesil budala il nisi, sta treba bit ono sto jeste il ono sto nije, dal treba iskulirat...

samo ide kracom linijom da joj vise ne dosadjujes...

jebiga, ako ne zelim vise bit s nekim, ne zelim nikako...
Omerovim_Koracima

#640 Re: Raskid veze

Post by Omerovim_Koracima »

I ja sam sa jednom curom raskino preko telefona,al samo zato jer nije zasluzila bolje,te sitnice lazi i fazoni... Inace u 4 oka je sve,jes da mrzim ono suze fazone,ko da smo ne znam ti ja sta u nekom romanticnom filmu :D
inter29

#641 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

pa kakvim zvjezdama,nije moguce da je nekome ko ima 26 godina ludilo u glavi,izlasci provod!na facebook poziva frendice da izlaze,da se provodi.zar je moguce da je toliko nezrela?ne kapiram je...
Šizika

#642 Re: Raskid veze

Post by Šizika »

26???????? pa šta je to, ništa!

normalno da se poslije duže veze osjeća slobodnom. šta ima veze ako izlazi s prijateljicama, jel to trebala sjediti kod kuće i plakati za tobom. normalno da je manje izlazila dok je bila s tobom ali više nije i vjerovatno želi nadoknaditi propušteno. a ti nju malo previše špijuniraš po FB. pusti je na miru. ne vjerujem baš da je ko muha bez glave a da je ti samo želiš spasiti...kao vitez neki. ja mislim da ti nisi zabrinut za nju već ti je krivo što je krenula dalje a ti još patiš za njom
inter29

#643 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

ok onda,kapiram da me ne kapiras,ja sam definitinvo rascistio sa sobom i sa njom,a mislim da nisi u pravu,jer bi ja bio srecan da krene dalje,ali dalje pravim putem a ne da radi stvariu inat meni...jer da nije tako zvala bi frendice na neki drugi naci,nne preko face-a.To je ispod svakog nivoa....
Šizika

#644 Re: Raskid veze

Post by Šizika »

ne vjerujem ti. to što ona radi uopšte nije neki veliki problem da bi ti bio zabrinut toliko i da bi na forumu tražio savjet. ne ku.va se već se provodi s prijateljicama. al hajde ne znam što se raspravljam. lijep pozdrav
Dioda

#645 Re: Raskid veze

Post by Dioda »

inter29 wrote:pa kakvim zvjezdama,nije moguce da je nekome ko ima 26 godina ludilo u glavi,izlasci provod!na facebook poziva frendice da izlaze,da se provodi.zar je moguce da je toliko nezrela?ne kapiram je...
@inter29, mnoge djevojke koje provedu godine u jednoj dugoj vezi, nakon prekida iste osjecaju se nekako rastereceno, narocito ako tu vise nema neke ljubavi. Neke mijenjaju frizuru, krpice, nastoje da obnove prijateljstva (koja se po nekom pravilu prekidaju nakon sto neko zaglavi u takvoj "ozbiljnoj" vezi). Obicno se desava da poslije prekida cura skonta da je svu svoju raju koju je imala prije pocetka te velike ljubavi, nekako udaljila od sebe. I nastoje da nadoknade ono propusteno - na izlaske mislim :D
To sto ti govoris da je curi 26 godina, i da su ti izlasci i dogovaranje preko FB sa rajom neozbiljni, je stvarno smijesno :)
I da, mozda ona ne zeli da bude ono sto je bila dok je bila s tobom :wink:

Ako ti vise nije stalo do nje, pusti je da radi sta hoce. Nije dijete :)
ssmmiilleeyy

#646 Re: Raskid veze

Post by ssmmiilleeyy »

Ako ti se u roku od 2 mjeseca ne vrati,startuj joj najbolju drugaricu :D :D

Nemoj biti mekušac,vidiš koliko ti djevojaka pokušava pomoći (Sve su one potencijalni kandidati)

Iskreno i meni bi bilo teško,al Ko tebe Kamenom ti njega Kamenčinom (znaš ko u onom filmu Glup i Gluplji kad ona njega grudvicom on nju ledenicom u glavu :-D ) Ako ti smeta to što ona objavljuje na Facebook-u izbaci je iz raje :D

Hrabro Muški
Dupli_skalp

#647 Re: Raskid veze

Post by Dupli_skalp »

@inter29

to je jedna od onih stvari koje ni ja nikad nisam shvatao u nekim svojim situacijama poslije prekida.

naprosto, poslije svega toga te neke moje "ex ones" su postale totalno drugačije osobe. od promjena mjesta izlazaka, nekih redovnih aktivnosti i navika, pa do promjena kompletnog društva. čak promjene i navike koje su imale prije same veze. i nikad mi nije bilo jasno zašto se (pojedine) djevojke toliko promjene poslije raskida.

i to mi je samo po sebi pravo bezveze. budi ono što jesi i što si uvijek bila.
inter29

#648 Re: Raskid veze

Post by inter29 »

bravo eyesburn,samo neka bude ono sto jeste!Zasto glumit neko ludilo,kad to nema smisla...posle svega ti se cini da je nisi ni poznavao,mogu i ja sad da objavljujem svaki svoj izlazak i slike sa drugim curama na facebook ali je to ispod mog nivoa,to jednostavno nebi bio ja!!!!
Officer Crabtree

#649 Re: Raskid veze

pa kako da se drugačije ponaša sad kad nije u vezi? normalno je da dođe do promjene ponašanja, jebiga djevojka se ponovo stavlja na tržište, traži sebi drugoga, mora prijeniti drugačiji pristup u životu
crnaguja

#650 Re: Raskid veze

Post by crnaguja »

Officer Crabtree wrote:pa kako da se drugačije ponaša sad kad nije u vezi? normalno je da dođe do promjene ponašanja, jebiga djevojka se ponovo stavlja na tržište, traži sebi drugoga, mora prijeniti drugačiji pristup u životu
A na tržištu konkurencija ŽESTOKA :lol:
Valja se dobro prodati !!!
Post Reply