breviar wrote:Gile Šampion wrote:Još da se nadovežem na @ministarkin odgovor
Ma u mom slučaju je svašta nešto specifično bilo.Što se tiče pameti i obrazovanja ,ja sam daleko ispred ove s kojom sam bio...daleko,daleko ispred....Nego mi eto jednostavno bude žao kad vidim mogla je bukvalno da ima sve,a na kraju će
babo da je uda za nekakvog rokija koji njemu odgovara,jer hoda u podkošulji,pije pivu i nosi čačkalicu medju zubima...Jedne gore list
Ja znam i da ona čita ove moje upise.Znam isto tako da i ona zna da je sve ovo istina,ali ko je jebe da izvinete,kad je dopustila sebi te gluposti.Ja sekunde jedne ne žalim za njom i zato kazem i svim ostalima.ne trebate da zalite za nekim ko vas nije vrijedan.Neka oni zale,a zalit ce nekad u zivotu kad shvate sta su izgubili

Gile, ne mogu da se otmem utisku da, ustvari, malo tvoje misli ostavljaju gorak okus u ustima, kad navodis 'cinjenice' o tome u kakvoj
je 'prednosti' bila osoba sa kojom si bio u vezi.
svi ti navodi o tvojoj edukaciji, ili o tome kako si je volio (u sto zaista ne sumnjam), ali si se podsvjesno stavljao u poziciju visega, i po tvojoj
procjeni - sto si davao, ona bi trebala biti presretna.
stvarno se nerado javljam na ovu temu, jer imam iskustva sa jednim slucajem gdje mi je neka osoba, onomad, 'navela' cinjenice koje su bile
kaao odlicna ponuda i objerucke je trebalo da ih prihvatim, i postujem. u sustini, imala je moje postovanje, ali bas ti navodi su me
odbili od nje.
da, malo cu da cjepidlacim, ali da istinski volis, onda ne bi tako na jedan sirov nacin ispisivao i docaravao iz kakvog filma dolazi ta osoba.
mislim da time bas, nesvjesno, iscrtavas svoj lik, i vjerovatno cu zvucati kao klisej, ali obicno kada govorimo za nekoga i nesto u negativnoj
konotaciji, desava se da pricamo o sebi - a narocito kad u svemu tome docaravamo svoj lik kao senzibilnog, koji voli, i koji je, eto, cak
i 'daleko, daleko, ispred nje ili njega'.
ima jedna sjajna poslovica u koju jako vjerujem.
intepretirat cu: dogod imamo razumijevanja za neke istupe prema nekoj osobi, to znaci da je jos volimo...
kod tebe je ocito problem ega.
no, zelim da svakako budes sretan i s blagoslovom da nadjes osobu koju volis.