Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
TiDamJa

#276 Re: Raskid veze

Post by TiDamJa »

kako cudno...na forumu toliko slicnih prica, srodnih dusa, istih razmisljanja....a u stvarnosti..mozda se previse krijemo, i ne pricamo iskreno :(
Meshtar

#277 Re: Raskid veze

Post by Meshtar »

efa štzngrm wrote:zaručili se i nakon samo mjesec dana ostavila. uvijek sam mislio da ako me ostavi, pogotovo iznevjeri sa drugim, da ću je mrziti do kraja života...kad ono..ne ide...
hjebala me totalno, ostavila zbog drugog ali je ipak volim...mislim da je tako i iskrenije i pametnije... voljeti je ali pustiti od sebe, neka radi onako kako misli da treba bez obzira što je napravila ogromnu glupost, voljeti ali nikad ništa više ne očekivati i zahtjevati, ne dopustiti da utiče na moje biće... i dalje je volim iako je izabrala drugi put...pustio sam je iz svoje duše i želim joj sreću

Jarane kupi gitaru, nauči Crne leptire i Djevojko u sutonu tihom...i još dvije češke balade i na remo, ha ja :D
d2

#278 Re: Raskid veze

Post by d2 »

Meshtar wrote: Jarane kupi gitaru, nauči Crne leptire i Djevojko u sutonu tihom...i još dvije češke balade i na remo, ha ja :D
sto neko napisa nedavno ovdje nije "Djevojko u sutonu tihom" nego "Djevojko u sukobu s Titom" :lol:
efa štzngrm

#279 Re: Raskid veze

Post by efa štzngrm »

ma jok, pjevaću sanšajn, sanšajn rege.....oko mene stege
La_Forge

#280 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

super post d2, sa većinom napisanog se slažem ...
većinu sam već čuo sa svih strana nekoliko puta ... neke zaključke doneseš uglavnom sam sa sobom na kraju puta koji si prešao ... barem sam ja takav...
možeš ti meni pričati o tome kako si bacio tri godine života nizašta, kako si sada svjesniji i u mnogo čemu pametniji ...
jedno je kad sam prođeš kroz sve to i dodđeš do zaključka - potpuno drugo kada ti neko to ispriča i da savjet ...

PS... juče sam saznao da moja planira vjenčanje ... i sad mi je nakon zadnjih pola godine sve samo smiješno ... tačno se osjećam kao lik u nekom filmu ...
čuo sam i sam 100 puta za tu varijantu - poslije duge veze, par mjeseci i zviz u brak ... ali ovo mi je tačno nevjerovatno :roll:
mamica papucarka

#281 Re: Raskid veze

Post by mamica papucarka »

La_Forge wrote:super post d2, sa većinom napisanog se slažem ...
većinu sam već čuo sa svih strana nekoliko puta ... neke zaključke doneseš uglavnom sam sa sobom na kraju puta koji si prešao ... barem sam ja takav...
možeš ti meni pričati o tome kako si bacio tri godine života nizašta, kako si sada svjesniji i u mnogo čemu pametniji ...
jedno je kad sam prođeš kroz sve to i dodđeš do zaključka - potpuno drugo kada ti neko to ispriča i da savjet ...

PS... juče sam saznao da moja planira vjenčanje ... i sad mi je nakon zadnjih pola godine sve samo smiješno ... tačno se osjećam kao lik u nekom filmu ...
čuo sam i sam 100 puta za tu varijantu - poslije duge veze, par mjeseci i zviz u brak ... ali ovo mi je tačno nevjerovatno :roll:
ajme Forge. :roll: a mozda je tako i najbolje :roll: Jebem mu misa, valjda ces sad pregrmit :)
Pratila sam tvoj "slucaj" od samog pocetka i zaista neocekivan preokret (mislim na nju). Kontala sam da ce malo biti sama, poslije tako duge veze, kad ono trt Milojka :roll: mala se udaje :roll:

ja da imam kakvih neudatih jaranica, sad bih tebi, d2 (hebi ga generacija :lol: ) i jos jednom kolegi (prepoznat ce se 8) ) nasla. Ali, hebi ga, nemam :oops: :D
Meshtar

#282 Re: Raskid veze

Post by Meshtar »

Znam milion slučajeva gdje su se ljudi poslije duge veze jako brzo vjenčali u sliejdećoj. Ima li neko suvislo objašnjenje za to? Valjda će anais_nin znati to objasniti, ja njoj sve vjerujem :)

La_forge, ne daj se, namjesti svoj rajf na oči i engaged :D
otherside

#283 Re: Raskid veze

Post by otherside »

Meshtar wrote:Znam milion slučajeva gdje su se ljudi poslije duge veze jako brzo vjenčali u sliejdećoj. Ima li neko suvislo objašnjenje za to? Valjda će anais_nin znati to objasniti, ja njoj sve vjerujem :)
Skontali da od duge veze hajra nema :D a godine prolaze.... :oops:
Meshtar

#284 Re: Raskid veze

Post by Meshtar »

Pa ima li duže veze od braka?

Ma ja nešto kontam, poslao bih cvijeće i napisao: FALA! (znam da se piše hvala :D)
otherside

#285 Re: Raskid veze

Post by otherside »

Meshtar wrote:Pa ima li duže veze od braka?

Ma ja nešto kontam, poslao bih cvijeće i napisao: FALA! (znam da se piše hvala :D)
al' ovo se odnosi na ljubitelje braka a ne bracne cafire poput tebe i mene. :D
otherside

#286 Re: Raskid veze

Post by otherside »

Meshtar wrote:Ma ja nešto kontam, poslao bih cvijeće i napisao: FALA! (znam da se piše hvala :D)
jos bi mlada skontala da je opet neka patnja i ljutnja u pitanju...zene su to, uvijek u pravu :D
tishina je iz raja izasla :D
Lilana

#287 Re: Raskid veze

Post by Lilana »

La_Forge wrote:super post d2, sa većinom napisanog se slažem ...
Ja želim da vjerujem u ono što je d2 napisao ... čekam još to iskustvo vremenske distance da potvrdim/opovrgnem isto. Medicinari kažu da svaka patnja preko šest mjeseci znači bolest ... a opet kako na taj kantar vremena staviti svakakve raskide, dužine veze koje su prethodile, eventualne brakove, djecu, planove, količine ljubavi ...
Ja se mogu smatrati sretnom što je moj bivši na kraju ispao nečovjek, skinuo masku, izbacio sav svoj egoizam na "vidjelo" ... da nije toga bilo, vjerovatno bih čeznula, nadala se, željela budućnost sa njim. Ovako, "samo" ga volim, jer ono u šta sam se zaljubila i zbog čega sam provela godine s njim nije otišlo zajedno s njim, to je ostalo u mom srcu, na fotografijama, porukama, u glavi ...
Meshtar

#288 Re: Raskid veze

Post by Meshtar »

Ma nek konta, sebi konta, ha ja :D

Nisam ja protiv braka, samo sam protiv hampe koja se diže oko toga. Ne volim nikako bajke :D
shin

#289 Re: Raskid veze

Post by shin »

Mestar voli basne, to sve govori... :D
Meshtar

#290 Re: Raskid veze

Post by Meshtar »

shin wrote:Mestar voli basne, to sve govori... :D

Jeste, dok sam bio tinejdžer vršnjaci su čitali Vroči Kaj, a ja Dositeja Obradovića :D
La_Forge

#291 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

ajme Forge. :roll: a mozda je tako i najbolje :roll: Jebem mu misa, valjda ces sad pregrmit :)
Pratila sam tvoj "slucaj" od samog pocetka i zaista neocekivan preokret (mislim na nju). Kontala sam da ce malo biti sama, poslije tako duge veze, kad ono trt Milojka :roll: mala se udaje :roll:

ja da imam kakvih neudatih jaranica, sad bih tebi, d2 (hebi ga generacija :lol: ) i jos jednom kolegi (prepoznat ce se 8) ) nasla. Ali, hebi ga, nemam :oops: :D
da da - trt Milojko ...

ma šega ... znam je dovoljno dobro da mi tek sada ništa nije jasno ... ali ko zna, možda je to fakat neka ljubav, možda i jest sretna i zadovoljna, nebitno koliko dugo (u ovom slučaju kratko) je prošlo ... kad pogledam kroz šta sam ja prošao zadnjih 8 mjeseci ... sve je moguće vala ...
na prvu sam baš bio sjeban, pa onda ljut, pa tužan ... pa onad zabrinut - kontam, ne zna lika dovoljno jbg, 4 mjeseca ipak nije dug period u kom bi osobu upozanao dovoljno dobro ... barem ne za braka ...

a onda ponovo - šta ja znam ? ... znam jedino da niiiiiiiišta ne znam a i to je veliki korak naprijed ...
mamica papucarka

#292 Re: Raskid veze

rizikovat cu da zvucim kao kakva tetkica, ali kontam da nije trudna :D
maccarona

#293 Re: Raskid veze

Post by maccarona »

zvucis :D

nesreco, sta ti radis ovdje? :lol:
mamica papucarka

#294 Re: Raskid veze

maccarona wrote:zvucis :D

posto si me napustila tamo (znas vec gdje :oops: ) dodjoh ovdje da dam kakav pametan savjet ovoj djecici :D da ima kakve koristi od mene :D
i ovo mi je tek treci post, a vidim ti pucas i u 04.25 h:shock: :lol: :mrgreen:
maccarona

#295 Re: Raskid veze

Post by maccarona »

pucam kao sto sam uvijek pucala :D nista nije drugacije :D
i de :D ne placi :D hos da ti posvetim temu o vilama? :oops:
Citizen-X

#296 Re: Raskid veze

Post by Citizen-X »

mamica papucarka wrote:
maccarona wrote:zvucis :D

posto si me napustila tamo (znas vec gdje :oops: ) dodjoh ovdje da dam kakav pametan savjet ovoj djecici :D da ima kakve koristi od mene :D
i ovo mi je tek treci post, a vidim ti pucas i u 04.25 h:shock: :lol: :mrgreen:
Vid' ove dvi' mahaluse, hod'te 'vamo ljubi vas Citizen :D :mrgreen:
Sta's' ti maminjo tu? :mrgreen:
A vid' makaronike sto se ubehutila pa dosla 'vamo. Ti vec imas ponudu gdje da ubijas svoju tugu i bol. :mrgreen: Ceske pive debljaju i pusu :mrgreen:
A i hlade se ;) 8) :mrgreen: :lol:
maccarona

#297 Re: Raskid veze

Post by maccarona »

si, si :D jel Pilsner Urquell? :D znas li zamijesit knedlíky i bramboráky ? :D :D :D
Citizen-X

#298 Re: Raskid veze

Post by Citizen-X »

maccarona wrote:si, si :D jel Pilsner Urquell? :D znas li zamijesit knedlíky i bramboráky ? :D :D :D
Ja znam mijesit samo dobro mijesano i glatko meso uz dodatak lavandinog ulja :mrgreen: :wink:

A vodim te na rissotto di mare ;) perfekcija da ne moze bolje - sinhorinha :thumbup: :mrgreen: :wink:
maccarona

#299 Re: Raskid veze

Post by maccarona »

dobro sefe :lol: :D
anais_nin

#300 Re: Raskid veze

Post by anais_nin »

pustopoljina wrote:i ja sam tri godine...poslije veze od nekih 5 god. svasta se nesto izmijenjalo. i onda sam nekako dosla u fazu da sam umorna od razmisljanja o sebi...onda je dosao ON...i sve smo kulirali-kao,ma nije ni meni ni njemu do takvih gluposti :lol: i onda paf! pa ja njega volim. ama bas ga volim. ama volim ga i kad se naljutim na njega. i tako se volimo :D ali ne daj boze,da mi ga odnesu cigani cergari..sve bih za njega dala. bas bih i jahorinu pregazila bez konja :D
:D :D :D :D :D ovo tako lijepo zvuci :)
Post Reply