Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
XOptimisticna

#1826 Re: Raskid veze

Post by XOptimisticna »

bosnianidiot wrote: Pa sta ocekujes onda? Svjesna si problema i znas da je jedino rjesenje da promijenis tip muskaraca sa kojim izlazis.
Muskarci koje ti opisujes su vecinom sminkercici, tatini sinovi, lokalni bilderi i "face" od kojih ni jedna normalna djevojka ne ocekuje bilo sta ozbiljno.
Kloni se takvih i neces imati problema.
Najgore sto stvarno ne biram takve kakve opisujes vec neke povucenije momke ali..... :sad: To je onaj tip muskaraca 5 dana fin poslije se iz princa pretvori u konja
samo_ti

#1827 Re: Raskid veze

Post by samo_ti »

XOptimisticna wrote:
bosnianidiot wrote: Pa sta ocekujes onda? Svjesna si problema i znas da je jedino rjesenje da promijenis tip muskaraca sa kojim izlazis.
Muskarci koje ti opisujes su vecinom sminkercici, tatini sinovi, lokalni bilderi i "face" od kojih ni jedna normalna djevojka ne ocekuje bilo sta ozbiljno.
Kloni se takvih i neces imati problema.
Najgore sto stvarno ne biram takve kakve opisujes vec neke povucenije momke ali..... :sad: To je onaj tip muskaraca 5 dana fin poslije se iz princa pretvori u konja
de ti malo sebe preispitaj :dance:
XOptimisticna

#1828 Re: Raskid veze

Post by XOptimisticna »

Ja normalna preispitivala se milion puta
DON_eARL

#1829 Re: Raskid veze

Post by DON_eARL »

Treba prvo definisati normalno. :D
cek

#1830 Re: Raskid veze

Post by cek »

DON_eARL wrote:Treba prvo definisati normalno. :D
:dance:
XOptimisticna

#1831 Re: Raskid veze

Post by XOptimisticna »

Ok,eto vi zakljuciste da sam ja nenormalna pa takve i nalazim :? Moze biti,ja sam staromodna a takve su danas nenormalne
jutarnji

#1832 Re: Raskid veze

Post by jutarnji »

XOptimisticna wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote: Draga moja ja ne pitah šta si nalazila, to utvrdismo da je škart roba. Šta je ono što ti tražiš u insanu? Krenimo odatle.
Sta trazim?Recimo nekoga ko postuje mene kao osobu,nekoga ko ce da bude vjeran,nekoga ko u sebi posjeduje osjecaje i gleda i ono kako se ja osjecam a ne samo kako je njemu.....Nekoga ko je normalan......Blag,njezan,privrzen....Neko ko postuje rijec LJUBAV
Jednostavno, tebi treba folirant. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1833 Re: Raskid veze

Post by Truba »

trol na kvadrat

ima li ga igdje drugo na forumu?
tako se najbolje otkrije
Cholina_Lokica

#1834 Re: Raskid veze

Post by Cholina_Lokica »

Ja znam ko je oFo ali necu da kazem :lol:
Ma.Le.Na

#1835 Re: Raskid veze

Post by Ma.Le.Na »

ma ne zna :D
lozi nas samo tako :D
Cholina_Lokica

#1836 Re: Raskid veze

Post by Cholina_Lokica »

sanabe wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ja znam ko je oFo ali necu da kazem :lol:
:sad: sto bona nb? de cire :mrgreen:
Da se mogu hvaliti okolo kako znam nesto sto vi ne znate :D
jutarnji

#1837 Re: Raskid veze

Post by jutarnji »

sanabe wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ja znam ko je oFo ali necu da kazem :lol:
:sad: sto bona nb? de cire :mrgreen:
Daj ba, bar je ovo jednostavno...Ministarka :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1838 Re: Raskid veze

Post by Truba »

sad sje sjetih onog topika gdje je kofol dobila pedalu
čak je i kačila svoje slike
možete naći te slike u spisku postova

trolcina
......

#1839 Re: Raskid veze

Post by ...... »

Kod mene je "frisko", raskid bio prije par dana, veza skoro 5 mjeseci. Da mi je svejedno- nije. Da patim za njim, ne patim, ali uvijek ostane ona neka gorcina i razocarenje. Prekidi su normalna stvar, kad ne ide ne ide jbg..al ett..ono sto ja prebolijevam kasnije je cinjenica da sam bila s nekim ko uopste nije bio osoba kakvom se predstavljao. To te dovede do pitanja jesu li svi dvostruki igraci oko tebe i koliko ces jos puta ispusit foru, dok ne naletis na nekoga od koga trazis samo iskrenost i postovanje. To valjda ne stignes da razmisljas hladne glave, jer se toliko zaljubis..al sve to bude vise privid, nego ono sto stvarno jeste. I sve je to skola, dobra skola za ubuduce. Nesretna okolnost u mojoj situaciji je ta sto dijelimo to neko zajednicko drustvo..koje sam ja vise njemu prepustila. Iz razloga sto mi se cini malo neprirodno da se presaltamo sad odjednom na neko druzenje, a posebno sto medju njima ima onih koji su kumovali tom raskidu. Nekako ne mogu biti licemjerna i smijuljiti se u lice takvima.. radije to the left to the left.. :)
ČikaJosip

#1840 Re: Raskid veze

Post by ČikaJosip »

fidoremilienko

#1841 Re: Raskid veze

Post by fidoremilienko »

Samo da izjavim, ova Sanabi psuje puno, nije ona bila TAKA :twisted: :skoljka:
fidoremilienko

#1842 Re: Raskid veze

Post by fidoremilienko »

A ono gore :roll:

Dobro, znači prošlo te :D
saale

#1843 Re: Raskid veze

Post by saale »

Kako da covjek krene dalje kad sazna da je kraj zauvjek,kad sve u sto je vjerovao nestane, tek tako i iznenada neko u ciju si se ljubav kleo, volio je vise od zivota i odjednom kao da su se nebesa srusila,... Znam da je puno ovakvih prica bilo i prezvakano 100 puta ali moram negdje dusu olaksati.... ma znate kako je prva prava i istinkska ljubav cij je pocetak od samog prvog do zadnjeg susreta bio kao u najljepsim i i ujedno najtuznim ljubavnim filmovima,..pred sami brak, odjednom JA TEBE VISE NEVOLIM, KRAJ, kakvo je ovo iskusenje od Boga, kako dalje, kako zaboraviti, kako joj oprostiti, nisam od onih sto zele osvetu jer sam je volio i volim je najvise,sto je najgore u meni i dalje neka nada tinja iako mi je podvukla da je to zauvjek nema vise...
Ductus Holedocus

#1844 Re: Raskid veze

Post by Ductus Holedocus »

e moj sale..... da je bila prava bila bi isa d pored tebe..ali posto nije,nema razloga da si u bedaku..
Sve nas ceka neko...Samo treba biti strpljiv
http://www.youtube.com/watch?v=_ciAvDcFk4o
VeriBizi

#1845 Re: Raskid veze

Post by VeriBizi »

saale wrote:Kako da covjek krene dalje kad sazna da je kraj zauvjek,kad sve u sto je vjerovao nestane, tek tako i iznenada neko u ciju si se ljubav kleo, volio je vise od zivota i odjednom kao da su se nebesa srusila,... Znam da je puno ovakvih prica bilo i prezvakano 100 puta ali moram negdje dusu olaksati.... ma znate kako je prva prava i istinkska ljubav cij je pocetak od samog prvog do zadnjeg susreta bio kao u najljepsim i i ujedno najtuznim ljubavnim filmovima,..pred sami brak, odjednom JA TEBE VISE NEVOLIM, KRAJ, kakvo je ovo iskusenje od Boga, kako dalje, kako zaboraviti, kako joj oprostiti, nisam od onih sto zele osvetu jer sam je volio i volim je najvise,sto je najgore u meni i dalje neka nada tinja iako mi je podvukla da je to zauvjek nema vise...
The show must go on, ne znam šta drugo da ti kažem. Koga nema, bez njega se može.
JBL

#1846 Re: Raskid veze

Post by JBL »

...... wrote:Da patim za njim, ne patim, ali uvijek ostane ona neka gorcina i razocarenje. .........al ett..ono sto ja prebolijevam kasnije je cinjenica da sam bila s nekim ko uopste nije bio osoba kakvom se predstavljao. To te dovede do pitanja jesu li svi dvostruki igraci oko tebe i koliko ces jos puta ispusit foru, dok ne naletis na nekoga od koga trazis samo iskrenost i postovanje
Pa u tvom slucaju nije sam on glumio. Ti si bila sa osobom koju si na kraju odbacila kao carapu i za "kojom na patis" ni dok je frisko. Vecina ljudi gaji vise emocija i prema nekom bezze predmetu. A ti zivo bicu par dana prebacis i pricas tj. trazis iskrenost i postovanje. Nece moci.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1847 Re: Raskid veze

Post by UnscarD »

saale wrote:Kako da covjek krene dalje kad sazna da je kraj zauvjek,kad sve u sto je vjerovao nestane, tek tako i iznenada neko u ciju si se ljubav kleo, volio je vise od zivota i odjednom kao da su se nebesa srusila,... Znam da je puno ovakvih prica bilo i prezvakano 100 puta ali moram negdje dusu olaksati.... ma znate kako je prva prava i istinkska ljubav cij je pocetak od samog prvog do zadnjeg susreta bio kao u najljepsim i i ujedno najtuznim ljubavnim filmovima,..pred sami brak, odjednom JA TEBE VISE NEVOLIM, KRAJ, kakvo je ovo iskusenje od Boga, kako dalje, kako zaboraviti, kako joj oprostiti, nisam od onih sto zele osvetu jer sam je volio i volim je najvise,sto je najgore u meni i dalje neka nada tinja iako mi je podvukla da je to zauvjek nema vise...
MOzes na ovo gledati kao na kraj ili kao na novi pocetak. Sad je svijeze i sve je to normalno. Sad je bitno samo da ne pravis u afektu neke gluposti a vrijeme je definitivno na tvojoj strani.
Da, jos je veom vazno da kasnije kada racionalno o svemu razmislis istinski oprostis njoj ali i sebi. Samo tako mozes krenuti naprijed neopterecen prosloscu. Ustvari to ako uradis, bit ces kompletniji kao licnost i od necega sto ti sada izgleda kao poraz ces izvuci pobjedu jer ces tacno znati sta i kako ne treba. Sretno.
saale

#1848 Re: Raskid veze

Post by saale »

NESTO KORISNO

Moj Prijatelju,
Vjerojatno nikada ni u snu ne bi očekivao da ćeš jednom s Interneta skidati izvještaj o tome
kako da vratiš svoju curu natrag, ali nemoj se zabrinjavati u vezi toga. Pomoći ću ti da se
vratiš na pravi put.
Ne poznajem te osobno, ali ako si poput stotina i stotina drugih momaka koji su se našli na
mom web sajtu, znam da očajnički želiš vratiti svoju ženu natrag. I da ćeš učiniti ama baš sve
što je moguće da je ponovno privučeš.
Prvo mi dozvoli da ti kažem da jako dobro znam
kakvo je to sranje biti ostavljen. I ja sam to
doživio. Ali ja nisam ovdje samo da bih s tobom
suosjećao – ja sam ovdje također i da te
pogurnem tako što ću ti dati zdrav i koristan
“udarac u guzicu”.
Vidiš, postoji jedna velika greška koju čini većina
momaka kada pokušavaju ponovno privući svoju
bivšu djevojku. Ta greška je, prijatelju moj, ići za
njom i progoniti ju. Nazivati ju. Slati joj očajničke
sms poruke i emailove. Sigurno znaš o čemu ti
pričam.
Dozvoli mi da te upitam: kako je ona do sada reagirala? Da li se rastopila i bacila ti se u
zagrljaj, pri čemu ti je rekla da je učinila veliku grešku što te ostavila? Ili ti je rekla neko smeće
poput "Ja trebam vremena" ili "Ja trebam prostora"?
Kladio bih se da je ovo zadnje. Jesam li u pravu? To sam i mislio.
Dozvoli mi da ti objasnim što se točno u tvom slučaju događa. Želim da zamisliš da si ti
službenik u banci zadužen za dodjelu kredita, i da dva klijenta žele da im posudiš novce.
Prvi klijent, Lenny Gubitnik, dolazi obučen u majicu i traperice, sjeda za tvoj stol i moli te,
"Nezaposlen sam i očajno trebam novce. Treba mi za hranu. Nemam čak ni za platiti rentu za
stan. Molim te čovječe, kunem ti se da ću ti vratiti novce."
Drugi momak, Charlie Pouzdani, dolazi obučen u otmjeno odijelo s kravatom. On
samouvjereno sjeda i govori ti da treba nešto sitno novca kao kratkoročni kredit. Ti
provjeravaš njegove financije – ima milijune u investicijama, i samo treba nešto novca upravo
ovog trenutka. Ti si i više nego siguran da ćeš dobiti natrag svoje novce, plus kamate.
Više je nego očigledno kome bi prije posudio novce. Taj prvi momak je gubitnik, i ako njemu
posudiš novce, nećeš ih više nikada vidjeti. Čak i ako osjećaš sućut prema njemu, znaš da
tvoj posao nije da daješ milostinju. Posve ti je jasno da u tom poslu ti ne bi dobro prošao,
pošto on nema odakle da ti vrati novce. On jednostavno želi uzeti tvoje novce i da ti pri tome

ne da ništa zauzvrat.
S druge strane, drugi momak je veoma privlačan. On će ti donijeti lagano zarađen novac.
Zbog momaka poput njega tvoja banka je u mogućnosti da ti svaki mjesec isplati plaću. On se
ne mora truditi da pridobije tvoju pažnju, njegova vrijednost govori sama za sebe.
Ova situacija koju sam ti upravo opisao ima
potpuno istu osnovu kao tvoja situacija s
tvojom ženom. Upravo ovog trenutka ti si
poput onog prvog momka. Iz njenog kuta, ti
bi htio isisavati vrijednost iz nje dok joj
istovremeno ništa ne daješ zauzvrat.
Najčešće pitanje koje dobijam je: "Što joj sad
trebam reći?". Ispravan odgovor bi te mogao
iznenaditi: ništa. Vidiš, pošto si ovog trenutka
očajan momak, ona ti može reći nešto
suosjećajno ili ljubazno, ali odmah nakon toga
ti ćeš je početi moliti i umiljavati joj se poput
šteneta.
Da li bi radije posudio Ili ovom momku?
A upravo to je odbija od tebe. novce ovom momku...
Kada si ovisan i očajan, onda si poput Lenny Gubitnika u gornjem primjeru. Kada si atraktivan
i kada daješ vrijednost, postaješ poput Charlie Pouzdanog.
I kad postaneš privlačan momak - radije nego da plačeš za njom - u tom trenutku ona počinje
plakati za tobom.
Znaš, puno mojih prijatelja (koji su stvarno pravi igrači što se tiče žena) su veliki ljubitelji filma
Swingers. Naročito im se svidio momak kojeg je u tom filmu ostavila cura, i to s jako dobrim
razlogom.
Ovaj film je zapravo baziran na istinitom događaju u životu Jon Favreau-a, i to je zaista
realističan film. Mike, glavni junak u filmu, je opsjednut s njegovom bivšom curom i stalno visi
na telefonu u očekivanju da ga ona nazove. Naravno, ona ga neće nazvati, jer Mike je ovisan
o njoj, očajan i u takvom stanju da samo želi uzimati vrijednost, poput Lenny Gubitnika.
Do kraja filma, Mike prolazi kroz puno iskustava s prekrasnim ženama, uključujući jednu
posebnu ženu koja je bolja od njegove bivše. On je sada postao privlačan muškarac.
Pogodi što se tada događa. Da, točno tako – njegova bivša djevojka ga naziva. To se događa
jer je Mike postao poput Charlie Pouzdanog. On je sada privlačan muškarac koji daje
vrijednost.
To je, u suštini, točno ista ona vrsta procesa poboljšanja kroz koju ćeš i ti proći.

Upravo sada ti si očajan i ovisan o svojoj bivšoj. Riješenje je, prije svega ostalog, isključivanje
tvoje bivše iz bilo kakve komunikacije s tobom. Zatim ćeš u slijedeća tri tjedna izgraditi svoju
privlačnost.
Na Dan 21 ovog plana vraćanja tvoje bivše, kada ponovno s njom iniciraš kontakt, ona će biti
apsolutno otpuhnuta kad vidi kako atraktivan muškarac si postao.
Ali u tom trenutku, kad oko sebe imaš i druge žene koje žude za tobom, i kad je tvoja bivša
samo jedna od mnogih žena između kojih moraš izabrati, mogao bi odlučiti (poput Mike-a iz
filma Swingers) da je više i ne želiš vratiti.
S druge strane, ako je odlučiš vratiti, imat ćeš
stotinu puta bolju vezu nego prije – i ovoga puta
će to biti pod tvojim uvjetima. Ali izbor će biti samo
tvoj.
Sad ću ti dati bazičnu formulu od 4 koraka kako
da vratiš svoju curu natrag:
1. Reci joj da se slažeš s njenom odlukom da
prekinete, i zatim se ponašaj kao da ti je to
skroz u redu.
2. Postani privlačan muškarac za kojeg se
zanimaju druge žene.
Koliko slatko će ti biti kad se ona ponovno
vrati u tvoj zagrljaj?
3. Kontaktiraj je da Dan 21 i spomeni joj da želiš da budete "prijatelji".
4. Navedi je da se nađete i zatim samo gledaj neobičnu transformaciju koju si uzrokovao.
Kada se tvoja bivša ponovno vidi s tobom, i kada vidi da ti je zanimljivo u životu, da si sretan,
da se druge žene zanimaju za tebe, i da si skroz “cool“ i nonšalantan, i neovisan o
njoj...ponovno ćeš je neodoljivo privlačiti.
Od ovisnog i očajnog momka koji želi uzimati vrijednost, postao si privlačan momak koji daje
vrijednost. I zato te sada ona ponovno očajno želi. To je tako jednostavno.
Tvoj Slijedeći Korak...
Tvoj slijedeći korak je da se odmah pokreneš. Vidiš, što prije kreneš u akciju, prije ćeš
započeti korake koji su potrebni da ponovno privučeš i vratiš svoju ženu, i to unutar slijedećih
30 dana.
Ovoga trenutka tvoj izbor je jednostavan. Možeš ne učiniti ništa i nastaviti raditi iste greške, i
gledati bespomoćno kako je gubiš zauvijek...

Ili možeš zgrabiti ovu priliku dok ti je ona još uvijek tu, nadohvat ruke. Idi odmah na ovaj sajt:
www.VratiBivsu.com
S poštovanjem,
www.VratiBivsu.com
theTruePath

#1849 Re: Raskid veze

Post by theTruePath »

dobar tekst...
Industrialyzer

#1850 Re: Raskid veze

Post by Industrialyzer »

Raskid veze je uvijek obostrano bolan , nekoga boli srce a nekoga ku*ac :)
Post Reply