Nije me dugo bilo na forumu, par mjeseci. Uđem sada, sekciju po sekciju pregledam letimično i zaustavim se ovdje, čisto jer me zanimalo kako, na koji način ljudi pređu ovakve stvari tipa prekida. Pročitala sve postove na temi i mogu reći da mi je jako žao svih koju su u svemu tome izgubili vrijeme. Možemo svi mi govoriti to je ok, trebalo je za iskustvo, ali također nam negdje u podsvijesti stoji kako smo to vrijeme mogli iskoristiti na nešto drugo, jer ono se ne vraća. Uglavnom, što se mene tiče, da li sam neki izuzetak ili ne, imala sam veza, nijedna nije trajala godinama prosto zato što mi je trebalo daleko manje vremena da prokužim da li MENI taj muškarac odgovara poslije izvjesnog vremena i mogu li se ja zamisliti sa njim za 5, 6, 10 godina. Imala sam nerijetko slučajeva kada se nisam ni zabavljala odmah nego sam izlazila jedno vrijeme dok ne vidim neke generalne stvari. Smatram da mi je pristup ispravan. Neko će reći ovdje kako sam suviše racionalna, prije bih rekla da sam zlatna sredina. Kada uvidim nešto veće što mi na njemu smeta prosto ne mogu zatvoriti oči. Niti želim. Zadnje iskustvo sam imala sa momkom kojeg sam upoznala prije par mjeseci, otpočetka divan, krasan, šta god kažem slaže se, nikada nije rekao "ne". Većini žena bi to imponovalo i većina bi se u to zaljubila ali meni je to bilo nelogično, znala sam da svako ima svoje samo je pitanje da li otvoreno govori to ili ne. Poslije jako intenzivnog kontakta i izlazaka, njegovog stalnog javljanja zamolim ga za distancu čisto da stvorimo ravnotežu i da se stvari poslože. Apsolutno koji god stav da iznesem, predložim nešto sa svim se slaže. Zaboravih reći, razgovarali smo o njegovoj bivšoj djevojci sa kojom je godinama bio, tada je rekao kako su ona i semafor na ulici ista stvar, tu je stavio tačku, gotova priča, radila mu je ovo, ono... Ok. Nakon distance odjednom hej, bio sam sa bivšom na kafi, ništa se još nije riješilo ali valjda nešto hoće. Izvini, nije do mene. Nego, do koga je? Stvari se dešavaju izvan tebe? Neko drugi odlučuje? Snesi odgovornost, tako si htio, doviđenja, idemo dalje. Stvari se riješe u kratkom vremenu ako tako čovjek želi. Želim svima da nađu u sebi dovoljno motiva i snage za to