Ubice te relativizacija.PalaSa Marsa wrote: Eno sad, vidi ti ovo. Ama sjedi da ti objasnim.![]()
Vidi nesto, ja mislim da gluma nikom nije donijela nista dobro. Tu neko mora bit' umoran, iscrpljen i garant tu pukne film. A ovo bio dobar, pa me neko nesto zezn'o, to ne priznajem. Sta si bio dobar, gdje bio dobar, kome, cemu? Jel' te neko tjer' na to da budes dobar ili si osjetio potrebu da budes takav prema nekom, jel' to doslo samo od sebe u datoj situaciji?. Nije to do osobe, to je do tebe, kazem do tebe, jer ako ti ne znas nac', odnosno odrzavat' balans sebe, odnosno svojjih karakteristika, u ovom slucaju dobrote, i ako jednako vidis da je neko kreten prema tebi a ti i dalje dobar, i ja bi te evo zgazila iz jednog poteza. Neka nemojte suplje, dobar je onaj ko zna sebe i ko zna s'kim ima posla pa se tako i ponasa. A ovo dobar pa te neko zezn'o, slobodno macku o rep okaci.
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- burek_in_space
#1551 Re: Raskid veze
-
PalaSa Marsa
#1552 Re: Raskid veze
Sta je sad Bureke?

-
PalaSa Marsa
#1553 Re: Raskid veze
Nisi uvidio na vakat' kako stoju stvari.Lud i ponosan wrote:PalaSa Marsa wrote:Gazis i bices gazen.Lud i ponosan wrote:Samo gaziti... Sto si losiji bolje prolazis![]()
Ja dozivih nesto sasvim drugo, a ti kako hoces
-
PalaSa Marsa
#1554 Re: Raskid veze
Sto se tebe tice, sigurno da, treba da se okaci.Lud i ponosan wrote:PalaSa Marsa wrote:Gazis i bices gazen.Lud i ponosan wrote:Samo gaziti... Sto si losiji bolje prolazis![]()
Ja dozivih nesto sasvim drugo, a ti kako hoces
I ono gore sto si napisala okaci macku o rep...
- burek_in_space
#1555 Re: Raskid veze
Ovdje nichu teme ko gljive poslije kishe kako su ostavljeni/ostavljene, a samo minut prije toga teklo med i mlijeko.PalaSa Marsa wrote:Sta je sad Bureke?![]()
Hajde da odbacimo 95% takvih tema kao neistinite, neiskrene i shta sve ne, ostaje 5% onih koji su bili dobri, divni, krasni...pa najebali. To shto ti ne mozhesh da shvatish takve situacije, ja mogu opravdati samo tvojom sretnom zvijezdom da ti se nikada nije desilo, shto ne znachi da nece.
I da konachno poentu izvuchem iz svega ovoga - na jedan par koji je svojom dobrotom uspio, spreman sam nabrojati 101 (slovima stotinu i jedan
-
PalaSa Marsa
#1556 Re: Raskid veze
Ama nicu, posljedica necega, bezbeli, a cega, znamol'?!. Vidi nesto, ako je neko olos, nemam ja sta s' njim trazit' da ima krunu na glavi i haj' zdra'o. Moze me jednom neko prec' recimoburek_in_space wrote:Ovdje nichu teme ko gljive poslije kishe kako su ostavljeni/ostavljene, a samo minut prije toga teklo med i mlijeko.PalaSa Marsa wrote:Sta je sad Bureke?![]()
Hajde da odbacimo 95% takvih tema kao neistinite, neiskrene i shta sve ne, ostaje 5% onih koji su bili dobri, divni, krasni...pa najebali. To shto ti ne mozhesh da shvatish takve situacije, ja mogu opravdati samo tvojom sretnom zvijezdom da ti se nikada nije desilo, shto ne znachi da nece.
I da konachno poentu izvuchem iz svega ovoga - na jedan par koji je svojom dobrotom uspio, spreman sam nabrojati 101 (slovima stotinu i jedan) koji je uspio na nachin da je uvijek jedna strana malo zloce ubacivala u tu vezu.
PS: Jesam sretna, smatram se sretnom, i nebi mi umanjilo srecu to da vidim da neko nije za mene ili da je ne daj Boze los covjek. Ziv'jo Bureke.
- Eleonora
#1557 Re: Raskid veze
Ne moras ti meni objasnjavati, meni je nazalost objasnjeno i previse u zivotuPalaSa Marsa wrote:Eno sad, vidi ti ovo. Ama sjedi da ti objasnim.Eleonora wrote:komi, komi
PalaSaMarsa,
kad kazes ''budi ono sto jesi mislim da ces onda prvenstveno ti bit' sretan i svi drugi koju su u tvom' okruzenju''...A sta kad si ''ono sto jesi'' i nit si sretan i nit druge cinis sretnima.
I sta uopce znaci ''ono sto jesi''? Covjek kao gotov finalan proizvod pa da bas nista kod sebe ne moze korigovati i promijeniti?
Ja bas ne znam nesto puno musko-zenskih odnosa gdje se ''isplatilo'' biti previse fin, dobar, nesebican, bezuvjetno voljeti. To je cista utopija.
Naravno, to je vrlina ako se u granicama dozira. Ako se pretjera, suprotnoj strani ili ce dosaditi ( nista se ne desava, sve je fiiiiiiiiiino), ili ce se zasititi, a to je haman isto.
Ne treba ''glumiti da si neko drugi'', treba samo malo neke stvari korigovati, drzati pod kontrolom.
Kad zeni ''das sve'' ili muskarcu, nebitno...ta osoba ce se vjerovatno prepasti i poceti povlaciti jer nece htjeti rizkovati da povrijedi jednu tako dobru dusicu.
A u vecini slucajeva, vec je povrijedi, i to jako.....
A kad si malo ''djubre'', samo malkice, ono ''simpaticno djubre''itekako se suprotna strana pocne meskoljiti i zabrine se da ne odes od nje takav za*eban i ljut ( doslovno ). Jbga, cista psihologija.
a komi, komi, ncncncn...![]()
Vidi nesto, ja mislim da gluma nikom nije donijela nista dobro. Tu neko mora bit' umoran, iscrpljen i garant tu pukne film. A ovo bio dobar, pa me neko nesto zezn'o, to ne priznajem. Sta si bio dobar, gdje bio dobar, kome, cemu? Jel' te neko tjer' na to da budes dobar ili si osjetio potrebu da budes takav prema nekom, jel' to doslo samo od sebe u datoj situaciji?. Nije to do osobe, to je do tebe, kazem do tebe, jer ako ti ne znas nac', odnosno odrzavat' balans sebe, odnosno svojjih karakteristika, u ovom slucaju dobrote, i ako jednako vidis da je neko kreten prema tebi a ti i dalje dobar, i ja bi te evo zgazila iz jednog poteza. Neka nemojte suplje, dobar je onaj ko zna sebe i ko zna s'kim ima posla pa se tako i ponasa. A ovo dobar pa te neko zezn'o, slobodno macku o rep okaci.
Koja ironija.
Nego, nismo se skontali, a meni je tako mrsko objasnjavati stvari koje sam precesljala do sad u zivotu mali milion puta.
i da,
ocito nisi nikada bila bas bas povrijedjena.
- burek_in_space
#1558 Re: Raskid veze
Ovdje i prichamo o tome da su ljudi bili u vezama sa drugim ljudima za koje su smatrali da su dobri, i zato su im "darivali" svoju dobrotu, ali nakon odredjenog vremena bi se ispostavljalo da ti ipak nisu bili toliko dobri. I ne govori niko o tome da neko nekog predje dva ili vishe puta, dovoljno je jednom da se nekome poljuljaju temelji.PalaSa Marsa wrote: Ama nicu, posljedica necega, bezbeli, a cega, znamol'?!. Vidi nesto, ako je neko olos, nemam ja sta s' njim trazit' da ima krunu na glavi i haj' zdra'o. Moze me jednom neko prec' recimo, al' dva puta i vise puta, ma nema sanse, ama ni pod razno.
![]()
PS: Jesam sretna, smatram se sretnom, i nebi mi umanjilo srecu to da vidim da neko nije za mene ili da je ne daj Boze los covjek. Ziv'jo Bureke.
-
PalaSa Marsa
#1559 Re: Raskid veze
Dobro, ja sam iskljucivo se odnosila na komijev post. Komi mi djeluje tako fin i stalozen, al' se gubi (k'o pare)burek_in_space wrote:Ovdje i prichamo o tome da su ljudi bili u vezama sa drugim ljudima za koje su smatrali da su dobri, i zato su im "darivali" svoju dobrotu, ali nakon odredjenog vremena bi se ispostavljalo da ti ipak nisu bili toliko dobri. I ne govori niko o tome da neko nekog predje dva ili vishe puta, dovoljno je jednom da se nekome poljuljaju temelji.PalaSa Marsa wrote: Ama nicu, posljedica necega, bezbeli, a cega, znamol'?!. Vidi nesto, ako je neko olos, nemam ja sta s' njim trazit' da ima krunu na glavi i haj' zdra'o. Moze me jednom neko prec' recimo, al' dva puta i vise puta, ma nema sanse, ama ni pod razno.
![]()
A te veze koje krecu u smijeru kojem ne treba, pa narod odma sebi pripisuje tugu, bol i sl., i konta neko ga zezn'o, koristi mu njegovu dobrotu, djubre itakodalje, e vala ne znam vala sta bi' ti rekla, nesto mi tu ne stima
-
PalaSa Marsa
#1560 Re: Raskid veze
E da sjetih se, ljudi su bili u brakovima i dobili po nekoliko djece, pa su opet eto nisu skupa, i sta sad s' tim. Eeee, da je tako sve jednostavno, garant nebi bilo komplikovano. 
-
PalaSa Marsa
#1561 Re: Raskid veze
Ne moras ti meni objasnjavati, meni je nazalost objasnjeno i previse u zivotu![]()
Koja ironija.
Nego, nismo se skontali, a meni je tako mrsko objasnjavati stvari koje sam precesljala do sad u zivotu mali milion puta.
i da,
Pa nista, reko' da ti reknem, posto si mi citirala post i samim tim se meni obracala. Ha ya!
- burek_in_space
#1562 Re: Raskid veze
Opet mijeshash krushke i jabuke.PalaSa Marsa wrote:E da sjetih se, ljudi su bili u brakovima i dobili po nekoliko djece, pa su opet eto nisu skupa, i sta sad s' tim. Eeee, da je tako sve jednostavno, garant nebi bilo komplikovano.
Dvoje ljudi se mogu razvesti i zbog toga shto je ljubav nestala, ali sjednu za sto i otvoreno razgovaraju o tome, i dogovore se o razvodu. Ne mora znachiti da ako dvoje ljudi prosju kroz razvod ili raskid, moraju biti jedno drugom smrtni neprijatelji.
A sva ova pricha se odnosi upravo na ljude koji su "guzicom zatvorili jedna vrata".
-
PalaSa Marsa
#1563 Re: Raskid veze
Eto on meni da mjesam kruske i jabuke, a vidi njega. Pa vidi, valjda ne mora da znaci ako se dovje razidju u braku ili vezi da je nestalo ljubavi i da je iskljucivo to razlog razlaza. Ima milion drugih razloga sto se ljudi razilaze, sto je dokaz evo i ovi tekstovi koje mi komentarisemo co'jece.burek_in_space wrote:Opet mijeshash krushke i jabuke.PalaSa Marsa wrote:E da sjetih se, ljudi su bili u brakovima i dobili po nekoliko djece, pa su opet eto nisu skupa, i sta sad s' tim. Eeee, da je tako sve jednostavno, garant nebi bilo komplikovano.![]()
Dvoje ljudi se mogu razvesti i zbog toga shto je ljubav nestala, ali sjednu za sto i otvoreno razgovaraju o tome, i dogovore se o razvodu. Ne mora znachiti da ako dvoje ljudi prosju kroz razvod ili raskid, moraju biti jedno drugom smrtni neprijatelji.
A sva ova pricha se odnosi upravo na ljude koji su "guzicom zatvorili jedna vrata".
- Eleonora
#1564 Re: Raskid veze
Pa jesam se tebi obracala jer ocito ne gledas i ne dozivljavas neke stvari dublje.PalaSa Marsa wrote:Ne moras ti meni objasnjavati, meni je nazalost objasnjeno i previse u zivotu![]()
Koja ironija.
i da,
Pa nista, reko' da ti reknem, posto si mi citirala post i samim tim se meni obracala. Ha ya!
AKO ikada dozivis, osjetis izdaju, bol nepodnosljivu od osobe za koju si mislila da je najbolja osoba na svijetu, i prema njoj si se isto tako ponasala dobro i otvoreno, onda dodji ovdje, i ''objasnjavaj'' neke stvari
-
PalaSa Marsa
#1565 Re: Raskid veze
Uh ELenora jesi mi se naostrila. Nemas potrebe sa mnom tako, ja sam ti Marsovka. Nisam ti ja 'pak nista uradila, valjda te nisam povrijedila, nadam se.
Spusti loptu i uzivaj u razgovoru ako mozes, a ako ne, ja ti se vala slabo svadjam, samo da znas.

Spusti loptu i uzivaj u razgovoru ako mozes, a ako ne, ja ti se vala slabo svadjam, samo da znas.
- Eleonora
#1567 Re: Raskid veze
Sorry, ako sam bila gruba.PalaSa Marsa wrote:Uh ELenora jesi mi se naostrila. Nemas potrebe sa mnom tako, ja sam ti Marsovka. Nisam ti ja 'pak nista uradila, valjda te nisam povrijedila, nadam se.![]()
Spusti loptu i uzivaj u razgovoru ako mozes, a ako ne, ja ti se vala slabo svadjam, samo da znas.![]()
Malo sam ovo pisala iz perspektive licne povrijedjenosti i iskustva.
-
PalaSa Marsa
#1568 Re: Raskid veze
Nema nikakvih problema. Slobodno pisi.Eleonora wrote:Sorry, ako sam bila gruba.PalaSa Marsa wrote:Uh ELenora jesi mi se naostrila. Nemas potrebe sa mnom tako, ja sam ti Marsovka. Nisam ti ja 'pak nista uradila, valjda te nisam povrijedila, nadam se.![]()
Spusti loptu i uzivaj u razgovoru ako mozes, a ako ne, ja ti se vala slabo svadjam, samo da znas.![]()
Malo sam ovo pisala iz perspektive licne povrijedjenosti i iskustva.
-
PalaSa Marsa
#1569 Re: Raskid veze
Lud i ponosan wrote:Dugo si izdrzao valaburek_in_space wrote:Odustajem.![]()
![]()
![]()
- burek_in_space
#1570 Re: Raskid veze
Ma moram, Marsovka i ja se ovako godinama naduravamo.Lud i ponosan wrote:
Dugo si izdrzao vala![]()
![]()
-
PalaSa Marsa
#1571 Re: Raskid veze
burek_in_space wrote:Ma moram, Marsovka i ja se ovako godinama naduravamo.Lud i ponosan wrote:
Dugo si izdrzao vala![]()
![]()
- Ma.Le.Na
#1572 Re: Raskid veze
ovo je vec problemEleonora wrote:
kad kazes ''budi ono sto jesi mislim da ces onda prvenstveno ti bit' sretan i svi drugi koju su u tvom' okruzenju''...A sta kad si ''ono sto jesi'' i nit si sretan i nit druge cinis sretnima.
ako ti jesi onakav kakav jesi ...i nisi sretan a ni druge ne cinis sretnim..onda ...usudila bih se reci..ti i nisi tako dobar, zar ne?
ja sam sebi najbolje drustvo...mogu se satima "igrati" sa sobom (NO PRLJAVE MISLI!)
mislim da sam i drugima dobro drustvo jer eto..ima tih par ljudi
licno ako mi nije lijepo pored nekoga...ja se s njim ne druzim...sto ce rec "procitala" sam ga kao nekoga ko meni nije "dobar"..
tak da...ako si kakav jesi ...a nisi sretan i ne cinis ljude sretnim...ja ne mogu shvatiti kako se onda mozes nazvati "dobrim"
(post se ne odnosi na onoga koji je napisao/la licno ..niti tu osobu smatram "ne dobrom"="losom"....nego je cisto moj stav na iskaz koji sam navela...)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1573 Re: Raskid veze
a šta napriča 
- Ma.Le.Na
#1574 Re: Raskid veze
dobih inspiraciju...mada u mojoj glavi to je zvucalo puno smislenijekomi wrote:a šta napriča
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1575 Re: Raskid veze
sva sreća da ne pričamo na latinskom jer dvije negacije kod njih čine pozitivu