Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
statix

#1076 Re: Raskid veze

Post by statix »

Officer Crabtree wrote:
Cuj ako sudjeni ne dodje life goes on...?
važnije je pitanje kako može ne doći ako je suđeni :dance:
Sjooo, svaku noc oplacem... :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1077 Re: Raskid veze

Post by Truba »

iForumashica wrote: cut cemo se za dan-dva zavisi ko prije popusti i nazove.
nisam neš mjerodavan prosvijetlite me jel ovo normalno :)
ne čut se dan dva :?
Neena

#1078 Re: Raskid veze

Post by Neena »

komi wrote:
iForumashica wrote: cut cemo se za dan-dva zavisi ko prije popusti i nazove.
nisam neš mjerodavan prosvijetlite me jel ovo normalno :)
ne čut se dan dva :?
Meni nije :-D
_tulumba_

#1079 Re: Raskid veze

Post by _tulumba_ »

komi wrote:
_tulumba_ wrote: "Bol je trenutan i prolazan,
bol je imenica muškog ili ženskog roda zavisno od geografije i osobe :D :D :D

u mene je bol ženskog roda :sax:
I kod mene je, samo sto ponekad nije :-) ..ma prosAO me bol, pa ne znam vise ni kako se pise :D
Hvala na ispravKi..
Cekuta

#1080 Re: Raskid veze

Post by Cekuta »

Ljudi moji vi ste jos dobri,ja sam raskinuo 2006 s djevojkom s kojom sam bio u vezi 2.5 godine,i tek sam se pocetkom ove godine oporavio.Mada zalim svaki dan sto nisam proveo s njom.Ali sto kazu poslije je*anja nema kajanja.

PS: ''ako postoji put da u zivotu nesto napravis bolje,pronadji ga''
agent_zero

#1081 Re: Raskid veze

Post by agent_zero »

Neena wrote:Ali se ne slazem da je djevojkama lakse, posebno sto si napisao da 'one ne moraju traziti, vec njih neko nadje'. I sta ako je ne nadje?!? :roll:
Složila se ti ili ne, ali to je u većini slučajeva činjenica. Pa čak se i moje prijateljice slažu s tim. Niti jedna od njih (a imam ih podosta) nije duže od 2 mjeseca solo bila. Ne bitno sad kakve su to veze bile, ali bitno je da nisu dugo bile bez momka. Znaš li samo koliko situacija znam gdje se desilo da djevojka koju poznajem izađe iz duge veze (4, 5, 6 pa i 7 godina), ljubav fazoni, prekinu i za mjesec-dva novi momak, a za tri eto je u braku s tim novim. Vama je dovoljno malo se napucat, izaći u grad i uvijek će vam barem par momaka per night prići. Predstava "Dame biraju" pretočena u real life :).

A naveo sam makar dva vrlo dobra razloga zbog kojih vam je makar malo lakše. A neuporedivo lakše nego muškarcima koji su doživjeli težal raskid. I to jeste tako.

I da ne duljim dalje o ovome, svakako to nije tema ovog threada.
Neena

#1082 Re: Raskid veze

Post by Neena »

agent_zero wrote:
Neena wrote:Ali se ne slazem da je djevojkama lakse, posebno sto si napisao da 'one ne moraju traziti, vec njih neko nadje'. I sta ako je ne nadje?!? :roll:
Složila se ti ili ne, ali to je u većini slučajeva činjenica. Pa čak se i moje prijateljice slažu s tim. Niti jedna od njih (a imam ih podosta) nije duže od 2 mjeseca solo bila. Ne bitno sad kakve su to veze bile, ali bitno je da nisu dugo bile bez momka. Znaš li samo koliko situacija znam gdje se desilo da djevojka koju poznajem izađe iz duge veze (4, 5, 6 pa i 7 godina), ljubav fazoni, prekinu i za mjesec-dva novi momak, a za tri eto je u braku s tim novim. Vama je dovoljno malo se napucat, izaći u grad i uvijek će vam barem par momaka per night prići. Predstava "Dame biraju" pretočena u real life :).

A naveo sam makar dva vrlo dobra razloga zbog kojih vam je makar malo lakše. A neuporedivo lakše nego muškarcima koji su doživjeli težal raskid. I to jeste tako.

I da ne duljim dalje o ovome, svakako to nije tema ovog threada.
Blago tvojim jaranicama :D ali kod mene tako ne ide... Evo vec sam 2 mjeseca sama... sad sam trebala birati vjencanicu za najsretniji dan u zivotu :cry: a umjesto toga brojim najnesretnije dane zivota i ne vidim im kraj. 56 and counting... Novi momak? pfff Ni blizu!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1083 Re: Raskid veze

Post by ladyblue18 »

Agente, izuzetak ne znaci i pravilo.
To sto su tvoje jaranice nakon raskida odmah nalazile momke, ne mora znaciti da je uvijek tako.
Ali pretpostavljam da nisu imale teske i traumaticne veze i raskide, doduse ima i takvih pa odmah ulete u novu vezu ali zaplati musko uglavnom.

Ja sam imala jakoooo drug period u kojem nisam imala momka nakon teskog raskida, jer mi nije bilo do momaka ali nikako.

A te duge veze, u dosta slucajeva zavrse tako, puknu i nakon 2-3 mjeseca jal se ona uda, jal on ozeni, a ona druga strana ne moze da vjeruje sta se desilo.
Truba

#1084 Re: Raskid veze

Post by Truba »

_tulumba_ wrote:
komi wrote:
_tulumba_ wrote: "Bol je trenutan i prolazan,
bol je imenica muškog ili ženskog roda zavisno od geografije i osobe :D :D :D

u mene je bol ženskog roda :sax:
I kod mene je, samo sto ponekad nije :-) ..ma prosAO me bol, pa ne znam vise ni kako se pise :D
Hvala na ispravKi..
pa nisi nista pogrijesio :D bol je bol :D samo je negdje i nekom muškog a nekome ženskog
meni je nezamislivo da je muškog :mrgreen: valjda spada u specifičnosti našeg jezika :? :? :?
Truba

#1085 Re: Raskid veze

Post by Truba »

nisam neki ženskaroš ali prekid je meni prilika za kuknjavu
aaaa opet moram prilijetati bariti :roll: :roll: :roll: ooo neeeee :D zar opet...tito dragi koće opet

možda je to malo grozno s moje strane i izgleda da sam neki egoista ili da nisam dovoljno zaljubljen
mada ja mislim da sam pripadnik klasičnog smijera UTILITARISTA

veza je potrebna stvar
brak je svetinja i u tom pravcu se treba kretati...
osoba s kojom sam u vezi je kandidatica za brak :)
s druge strane možda je ta moja ozbiljnos još od prvih godina fakulteta bila svojevrsni rilejsnsip killer ili je u startu odbijala kandidatice :mrgreen:

sumirajmo
meni je prekid samo problem što ću neko vrijeme biti sam
budući da sam pesimista u životu svaki prekid smatram :D kako da objasnim "nikad više neću imati curu" :D:D:D pa se možda malo sjebem ko roletna međutim ne zbog korpe nego sto moram da se aktiviram i preuzmem inicijativu kod drugih koka a obično se sa svakim upoznavanjem uvijek dodatno iznenadim kakvih sve specimena" treba " ima na zemlji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
generalno u vezama se ne svađam
mislim da se nikad nisam posvađao... a ne čuti se jedan dva dana... to mi je tako čudno :shock: :shock: :shock: :shock:
možda se i ne svađam ili ne nogiram što uvijek dobro ispitam teren prije atakovanja :mrgreen: tako da već znam koja je kakva cura :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Neena

#1086 Re: Raskid veze

Post by Neena »

I gdje zalaze sad svi ti divni osjecajni ostavljeni momci koji ponovo krecu u akciju?

:lol: :lol: :lol:
Strpljiva

#1087 Re: Raskid veze

Post by Strpljiva »

Neena wrote:I gdje zalaze sad svi ti divni osjecajni ostavljeni momci koji ponovo krecu u akciju?

Pun forum.
Truba

#1088 Re: Raskid veze

Post by Truba »

ja sam se u raji pri zaposlio u 21. godini
8 sati sna 8 sati na poslu 8 sati proklinjes sudbinu
izlaziš 2 x sedmično i skontaš da to nije dovoljno... od toga jednom do 12 i tramvajem kući a ostali bare do zore ti ne možeš od pospanosti kući ideš i pališ komp

i onda skontaš da je danas forum ko možda prije kad se telefon pojavio... gdje ćeš je zvati telefonom bolje pod prozor :D :D :D
isto danas kažu gdje ćeš preko foruma imaš FB :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Truba

#1089 Re: Raskid veze

Post by Truba »

Neena wrote:I gdje zalaze sad svi ti divni osjecajni ostavljeni momci koji ponovo krecu u akciju?

nemam pojma kad saznam reću ti
Neena

#1090 Re: Raskid veze

Post by Neena »

Strpljiva wrote:

Pun forum.
Onda sam na pravom mjestu! :lol: :lol: :lol:
Officer Crabtree

#1091 Re: Raskid veze

Post by Officer Crabtree »

8 sati sna 8 sati na poslu 8 sati proklinjes sudbinu
u tebe komi sve troje isto :D
detroit-mercy

#1092 Re: Raskid veze

Post by detroit-mercy »

Sve je to relativno i zavisi od zivotnog doba, kada sam bio 16-20 svaki mi je raskid bio dramatican, jer u principu sve i jedna ti je u tome dobu bila "najveca ljubav zivota". Ono znas po tri dana ni kore hljeba ne okusit :oops: .
Elem dodjose rane 20te i stvari se pocese mijenjati, ono raskidas jednu vezu ali vec znas kod koje koke imas siguran prolaz, tako ne cekas ni vikend da dodje a ti vec drugu napadas i izvodis. Kasne dvadeste i rane trideste su najbolje, tada se vodis devizom tipa :razz: jedna otegne druga protegne. Ili u svijetu ima 6 milijardi ljudi, pola od toga su zene, pa nije jedina nace se druga neka. :skoljka:
Elem, stvar je sto dosta ljudi voli da dramatizuje, ono nagleda se romanticnih filmova pa se kobiva napijaju, rezu vene (ali malo iznad gdje bi ih normalno trebalo rezati ako se mislis ubiti) i tako te glupsti.
Mada sam najvise volio one raskide kada dodje jaranica da te tjesi, :razz: ono i ne znas otkud a ti na jaranici ona pod tobom :dance: , ko eto tjesite se :dance:
Jednom mi se desilo raskidoh sa jednom a sutradan joj sa sestrom poceh :dance:
Moj savjet, nemojet si dzaba zdavati jer cete se poslije par mjeseci sami sebi smijati kakve ste gluposti radili :mrgreen:
Last edited by detroit-mercy on 18/06/2010 21:37, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#1093 Re: Raskid veze

Post by Officer Crabtree »

sanabe wrote::shock:
kao što sam govorio, nije svima do ljubavi i ozbiljnih veza :D
detroit-mercy

#1094 Re: Raskid veze

Post by detroit-mercy »

Sokiraj se koliko hoces a tako ti je i ni slucajno da nisi isla da tjesis jarana kad raskine :mrgreen: moze se svasta trefiti :skoljka:
Strpljiva

#1095 Re: Raskid veze

Post by Strpljiva »

Ništa mi se tu ne šokiraVAj. Čo'eka ubili, doživio kliničku smrt, vratio se iz mrtvih jači nego ikad i sad nek' udaraju sa svake strane, ona davno okaljen 8-)
Strpljiva

#1096 Re: Raskid veze

Post by Strpljiva »

detroit-mercy wrote:
Sokiraj se koliko hoces a tako ti je i ni slucajno da nisi isla da tjesis jarana kad raskine :mrgreen: moze se svasta trefiti :skoljka:
:( A gdje Mercy bi ranije da nam to kažeš. Ja sve dobra duša, jarane odem utješiti, ono jarani smo, ljudi smo i ... jaran pokaže pravo lice. Kako sam sam naivna.
detroit-mercy

#1097 Re: Raskid veze

Post by detroit-mercy »

Strpljiva wrote:
detroit-mercy wrote:
:( A gdje Mercy bi ranije da nam to kažeš. Ja sve dobra duša, jarane odem utješiti, ono jarani smo, ljudi smo i ... jaran pokaže pravo lice. Kako sam sam naivna.
Ne zaboravi onu starogrcku mudrost "Pazi se jarana i kada darove donose" :mrgreen:
Nego, de mi se bogati pohvali, utjesil kojeg il ste zalud suze prosipali 8-)
Strpljiva

#1098 Re: Raskid veze

Post by Strpljiva »

detroit-mercy wrote:Ne zaboravi onu starogrcku mudrost "Pazi se jarana i kada darove donose" :mrgreen:
Ma kontam ja što me poklonima obasipaju :roll:

Kad je čovjeku život maćeha, nema se čime ni pohvaliti :roll:
detroit-mercy

#1099 Re: Raskid veze

Post by detroit-mercy »

Strpljiva wrote:
detroit-mercy wrote:Ne zaboravi onu starogrcku mudrost "Pazi se jarana i kada darove donose" :mrgreen:
Ma kontam ja što me poklonima obasipaju :roll:

Kad je čovjeku život maćeha, nema se čime ni pohvaliti :roll:
Nego, deder ti nama malo o tvojim raskidima veza, jel i ko tebe jedan otego drugi protego ili zoves jarana mu da te utjesi, hocu reci da se spasi sto se spasiti moze :mrgreen:
Strpljiva

#1100 Re: Raskid veze

Post by Strpljiva »

detroit-mercy wrote: Nego, deder ti nama malo o tvojim raskidima veza, jel i ko tebe jedan otego drugi protego ili zoves jarana mu da te utjesi, hocu reci da se spasi sto se spasiti moze :mrgreen:
Post Reply