Rasim Delic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Jeli Rasim Delic zlocinac?

Jeste
7
37%
Nije
12
63%

Total votes: 19

mr__bosnjak

#1 Rasim Delic

Post by mr__bosnjak »

Ovaj covjek je vec dugo na sudu. Jel on kriv za to zasta ga optuzuju? Ja licno neznam ali mozda neko drugi zna... Ali znam da on i ako je kriv netreba da bude u Haagu. Jer Haag je tu za one koji su zapoceli agresiju na suverenu drzavu i pokusavali istrjebit narod u njoj. Oni koji su pripadali napadnutoj drzavi i organizovali se za njenu odbranu te branili svoj kucni prag, svoju domovinu, narod, vjeru, historiju i sve ostalo su patriote i heroji a ne zlocinci. Ako je neko od njih izvrsio zlocin naravno treba da bude kaznjen kroz neki obicni sud ali nemoze se on kao pojedinac iz herojske armije stavit u red sa pripadnicima fasistickih i agresorskih formacija jer se time izjednacavaju agresor i zrtva. Delic je trebao dobit sudzenje negdje drugo gdje ce se ustanovit ako je kriv ili ne.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Delic je kriv sto je dozvolio da par stotina bradatih mudzosa,ukalja obraz ARBIH. Stavio je u isti polozaj nas Bosance i Hercegovce i uvezene spodobe i sad mu se razbija o glavu.

Da je pametan i da kaze sve o tim mudzosima pa da ih se bar rijesimo za uvijek.
bach

#3 Re: Rasim Delic

Post by bach »

mr__bosnjak wrote:Ovaj covjek je vec dugo na sudu. Jel on kriv za to zasta ga optuzuju? Ja licno neznam ali mozda neko drugi zna... Ali znam da on i ako je kriv netreba da bude u Haagu. Jer Haag je tu za one koji su zapoceli agresiju na suverenu drzavu i pokusavali istrjebit narod u njoj. Oni koji su pripadali napadnutoj drzavi i organizovali se za njenu odbranu te branili svoj kucni prag, svoju domovinu, narod, vjeru, historiju i sve ostalo su patriote i heroji a ne zlocinci. Ako je neko od njih izvrsio zlocin naravno treba da bude kaznjen kroz neki obicni sud ali nemoze se on kao pojedinac iz herojske armije stavit u red sa pripadnicima fasistickih i agresorskih formacija jer se time izjednacavaju agresor i zrtva. Delic je trebao dobit sudzenje negdje drugo gdje ce se ustanovit ako je kriv ili ne.
A je li ono Rasim iz Visokog? :shock: :shock: :shock:

Najveca greska Rasima je bio polozaj na kojem je bio. Tu je trebao neko hrabriji i sposobniji sjediti.

Gdje je bio u julu 1995 dok se vojska i narod probijali 80 kilometara kroz agresorsku teritoriju iz Srebrenice prema Tuzli? Jeo je janjenitinu u debelom zaklonu.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@zavrlzama
Zar nisu mudzahedini(protiv kojih jesam) dosli i prije njega?

@bach
Jel ono iz Visokog?
U svakoj stali ima losa krava...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Nego stvarno sto je Rasim dobio onaj polozaj koji je dobio?
Prenj

Post by Prenj »

mr__bosnjak wrote:Nego stvarno sto je Rasim dobio onaj polozaj koji je dobio?
Pretpostavka je da je tadasnjem drzavnom vrhu na tom mjestu trebao neko poslusan, a ne pametan.
nineac

Post by nineac »

Valjda zato sto se dobro slizo sa SDA!
A sto taj polozaj nije dobio Jovan Divjak??? On je sposobniji od Rasima?
Ili je Rasim dobio taj polozaj zato sto ga je TO uhapsila iznad Sarajeva na polozaju tadasnje "JNA" kako rasporedjuju oruzje?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ocito je da je poziciju dobio zbog veza ulizivanja ili necega takvog... Trebao je bit komandant brigade il nesto a ne to sto je bio... Divjak je bio clan generalstaba a vjerovatno je mogao radit Rasimov posao. Ali opet ovo sve neodgovara na pitanje ako je zlocinac ili ne?
forUMASH

Post by forUMASH »

....evidentno je da su zlocini pocinjeni i evidentno je da nisu procesuirani mada se za njih znalo......zbog toga, danas, Rasim sjedi u Hagu....jel' trebao sjediti neko drugi, pojma nemam......valjda ce nam to otkriti Rasim tokom sudjenja ako je zaista nevin.....
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Evo jedna ratna prica vezana za Rasima Delica

Desava se u ratnom Sarajevu 1993 godine. Opsta glad i neimastina. To vece sam na silu pojeo vojnicku veceru -corbu od makarel konzerve. Uz veceru je naravno isla opaska starjesina, kada smo se zalili da kod nas ta corba izaziva nagon na povracanje - Niste vi decki jos gladni!!! :x Vracajuci se tako gladan kuci prolazeci pored restorana Amerikanac gdje je bila kuhinja SVK osjetio sam tada vec zaboravljeni miris pecene piletine. Doslo mi je da uletim u kuhinju i da otmem tepsiju sa tim primamljivim sadrzajem. Naravno to nisam ucinio i zato naravno tu noc dugo nisam mogao zaspati od gladi.

Nakon nekoliko dana slicna situacija, vojsci nlose skuhana pura sa cajem a guzonjama.... , hm taj put je mirisala pecena teletina.

Kasnije sam se malo raspitao, ta hrana je bila pripremana za Delica i njegovu kompaniju.

Dok je njegova vojska gladovalaon je zderao mesinu i zato je (to se jasno moze vidjeti na slikama iz rata) imao preko 100 KG.

Tada sam rekao: dabogda ga nesto stiglo zbog toga. I stize ga boga mi.
Rasim Delic nije ratni zlocinac on je jedan veliki su..k!!! :x
nineac

Post by nineac »

Pa ako je on znao za zlocine onda neka odgovara ili ako ih je naredio. Znaci posto smo se mi branili po tebi ispada da smo onda mogli vrsiti zlocine, a bilo ih je. To je trebalo sve streljati 95 i 96 i sacuvali bi obraz a oni bi dobili ono sto su zasluzili!
vesela

Post by vesela »

valterbranisarajevo wrote:Evo jedna ratna prica vezana za Rasima Delica

Desava se u ratnom Sarajevu 1993 godine. Opsta glad i neimastina. To vece sam na silu pojeo vojnicku veceru -corbu od makarel konzerve. Uz veceru je naravno isla opaska starjesina, kada smo se zalili da kod nas ta corba izaziva nagon na povracanje - Niste vi decki jos gladni!!! :x Vracajuci se tako gladan kuci prolazeci pored restorana Amerikanac gdje je bila kuhinja SVK osjetio sam tada vec zaboravljeni miris pecene piletine. Doslo mi je da uletim u kuhinju i da otmem tepsiju sa tim primamljivim sadrzajem. Naravno to nisam ucinio i zato naravno tu noc dugo nisam mogao zaspati od gladi.

Nakon nekoliko dana slicna situacija, vojsci nlose skuhana pura sa cajem a guzonjama.... , hm taj put je mirisala pecena teletina.

Kasnije sam se malo raspitao, ta hrana je bila pripremana za Delica i njegovu kompaniju.

Dok je njegova vojska gladovalaon je zderao mesinu i zato je (to se jasno moze vidjeti na slikama iz rata) imao preko 100 KG.

Tada sam rekao: dabogda ga nesto stiglo zbog toga. I stize ga boga mi.
Rasim Delic nije ratni zlocinac on je jedan veliki su..k!!! :x

auuuu...kako se ovoga sjecam :x ...dodajem, da je uz ratovanje i sjedeljke stizao i da se opasno i javno svalerise sa udovicama sehida...svakoj je obezbjedjivao stan i potpisivao stanarsko pravo...jedan od mnogih primjera je rasna, mlada udovica u bivsoj ulici Hasana Brkica, neboder preko puta kosevskog stadiona...istjerana familija sa dvoje djece a ona useljena...juli 93. ...ali, ima boga...kad je bila 100% sigurna da je njeno izletila je k'o tane 2005...a rasim i ranije, iz tudjih stanova...ja ne mogu vratiti moj stan zbog rasimovih prstiju...crk'o dabogda :x
Fair Life

Post by Fair Life »

forUMASH wrote:....evidentno je da su zlocini pocinjeni i evidentno je da nisu procesuirani mada se za njih znalo......zbog toga, danas, Rasim sjedi u Hagu....jel' trebao sjediti neko drugi, pojma nemam......valjda ce nam to otkriti Rasim tokom sudjenja ako je zaista nevin.....
Evo... niko ne stoji. Svi sjede...

Image
vesela

Post by vesela »

lanula bih, a ne smijem...popicu ban :D ...a ovi nisu vrijedni toga :D
Fair Life

Post by Fair Life »

vesela wrote:lanula bih, a ne smijem...popicu ban :D ...a ovi nisu vrijedni toga :D
Nemoj... on ce.

Image
vesela

Post by vesela »

sta bih ja bez tebe? :roll:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

nineac wrote:Pa ako je on znao za zlocine onda neka odgovara ili ako ih je naredio. Znaci posto smo se mi branili po tebi ispada da smo onda mogli vrsiti zlocine, a bilo ih je. To je trebalo sve streljati 95 i 96 i sacuvali bi obraz a oni bi dobili ono sto su zasluzili!
Nisam to rekao ili negirao da ih je bilo. Samo sto su ti zlocini bili rezultat pobudaljelih pojedinaca a "njihovi" sistematskog plana. Pa zato sam mislio da se nemoze bas stavljat na isto. A naravno zlocinci sa bilo koje strane zasluzuju kaznu. Ali je vazan i motiv, razlog i vrsta zlocina... Delic je ocito bio neka sebicna budala ali neznam ako je bio zlocinac.
Prenj

Post by Prenj »

mr__bosnjak wrote:
nineac wrote:Pa ako je on znao za zlocine onda neka odgovara ili ako ih je naredio. Znaci posto smo se mi branili po tebi ispada da smo onda mogli vrsiti zlocine, a bilo ih je. To je trebalo sve streljati 95 i 96 i sacuvali bi obraz a oni bi dobili ono sto su zasluzili!
Nisam to rekao ili negirao da ih je bilo. Samo sto su ti zlocini bili rezultat pobudaljelih pojedinaca a "njihovi" sistematskog plana. Pa zato sam mislio da se nemoze bas stavljat na isto. A naravno zlocinci sa bilo koje strane zasluzuju kaznu. Ali je vazan i motiv, razlog i vrsta zlocina... Delic je ocito bio neka sebicna budala ali neznam ako je bio zlocinac.
Zasto R. Delic nije na vrijeme kaznio sve te "pobudaljele pojedince"?
tatoo

Post by tatoo »

Ali znam da on i ako je kriv netreba da bude u Haagu. Jer Haag je tu za one koji su zapoceli agresiju na suverenu drzavu i pokusavali istrjebit narod u njoj.
:shock: :-)
Ako je neko od njih izvrsio zlocin naravno treba da bude kaznjen kroz neki obicni sud ali nemoze se on kao pojedinac iz herojske armije stavit u red sa pripadnicima fasistickih i agresorskih formacija jer se time izjednacavaju agresor i zrtva. Delic je trebao dobit sudzenje negdje drugo gdje ce se ustanovit ako je kriv ili ne
:shock: :-)

Haski sud sudi svim koji su optuzeni za ratne zlocine, bez obzira na kojoj strani su se nalazili. A sto se tice objektivnosti nasih sudova :x , necu trositi rijeci. Jedino mozda kod Mise :D .
Po tvom postu su u pravu i oni sto kazu da Gotovina i Norac ne trebaju u Hag :shock: .
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@Prenj
Pa to kazem. Ako ih nije kaznio a znao da su krivi onda je automatski kao komandant podrzao to sto su uradili i sa time je indirektni zlocinac.

@tatoo
Neznam mnogo prilike iz rata u Hrvatskoj ali ako je slucaj bio isti kao u BiH onda i netrebaju.
zposao

#21 Re: Rasim Delic

Post by zposao »

http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/493157
"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je u obraćanju da je velika nepravda što je Delić osuđen za ratne zločine jer se lično suprotstavio nekima koji su počeli da vrše osvetu nad Srbima u Sarajevu, zbog čega mu je sin zamalo poginuo.

Naglasio je da je Delić bio blag, ali hrabar i ustrajan čovjek koji je na svaki način ličio na svoj narod."

Image
jefff

#22 Re: Rasim Delic

Post by jefff »

Poizvod Izetbegovic klike. Periferan
Post Reply