Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
-
pure_love
#1 Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Nekada prvi čovjek ARBiH završava svoju treću knjigu pod nazivom "Kriv sam što sam branio Bosnu"...
20.11.2008. 04:30
Institut sevdaha na čelu s Omerom Pobrićem boravio je u Holandiji gdje su održali nekoliko koncerata.
Boravak u Holandiji članovi Instituta iskoristili su i da posjete člana savjeta, generala Rasima Delića. Inače, naši sugrađani su prvi u povijesti koji su uspjeli ući u najpoznatiji zatvor u Ševeningenu. Za njihov ulazak u velike prostorije holandskog zatvora najviše je zaslužna Vasvija Vidović, koja je pred Tribunalom branila Delića.
- Presretan sam što smo imali čast da budemo prvi muzičari koji su ikad kročili u ovaj holandski zatvor. Jedva sam čekao da vidim svog velikog prijatelja Rasima Delića. Brinuo sam se kako li mu je, ali hvala Bogu, pao mi je kamen sa srca kad sam ga vidio. U želji da mu olakšamo dane provedene u tim ćelijama, ponijeli smo sve CD-ove koje smo imali - kazao je Pobrić.
Bivši komadant ARBiH prema Pobrićevim riječima u Ševeningenu ne gubi vrijeme.
- Rasim je stvaralački itekako angažovan. Boravak zatvoru iskoristio je za pisanje, ali i neke druge stvari. Rekao mi je kako je njegova treća knjiga "Kriv sam što sam branio Bosnu" skoro gotova i da će ljudi zaista imati šta pročitati. Naš general mi je rekao da se posvetio vjeri i kako se trudi da cijeli Hag prevede na islam. Stalno im pušta sevdalinke i upoznaje ljude koji tamo borave sa svim ljepotama naše vjere - rekao je za naš list Omer Pobrić, osnivač Instituta sevdaha.
Tekst je preuzet iz bh. dnevnika "as"...
Nekada prvi čovjek ARBiH završava svoju treću knjigu pod nazivom "Kriv sam što sam branio Bosnu"...
20.11.2008. 04:30
Institut sevdaha na čelu s Omerom Pobrićem boravio je u Holandiji gdje su održali nekoliko koncerata.
Boravak u Holandiji članovi Instituta iskoristili su i da posjete člana savjeta, generala Rasima Delića. Inače, naši sugrađani su prvi u povijesti koji su uspjeli ući u najpoznatiji zatvor u Ševeningenu. Za njihov ulazak u velike prostorije holandskog zatvora najviše je zaslužna Vasvija Vidović, koja je pred Tribunalom branila Delića.
- Presretan sam što smo imali čast da budemo prvi muzičari koji su ikad kročili u ovaj holandski zatvor. Jedva sam čekao da vidim svog velikog prijatelja Rasima Delića. Brinuo sam se kako li mu je, ali hvala Bogu, pao mi je kamen sa srca kad sam ga vidio. U želji da mu olakšamo dane provedene u tim ćelijama, ponijeli smo sve CD-ove koje smo imali - kazao je Pobrić.
Bivši komadant ARBiH prema Pobrićevim riječima u Ševeningenu ne gubi vrijeme.
- Rasim je stvaralački itekako angažovan. Boravak zatvoru iskoristio je za pisanje, ali i neke druge stvari. Rekao mi je kako je njegova treća knjiga "Kriv sam što sam branio Bosnu" skoro gotova i da će ljudi zaista imati šta pročitati. Naš general mi je rekao da se posvetio vjeri i kako se trudi da cijeli Hag prevede na islam. Stalno im pušta sevdalinke i upoznaje ljude koji tamo borave sa svim ljepotama naše vjere - rekao je za naš list Omer Pobrić, osnivač Instituta sevdaha.
- karanana
#2 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
pa ima onaj jedan cetnik, mislim da je onaj lukic iz visegrada, sto je zapalio one ljude u kuci, kad sjedi u sudnici stalno drzi kuran pored sebe.
jeli on jedan od prevedenih?
-
pure_love
#3 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
pa ima onaj jedan cetnik, mislim da je onaj lukic iz visegrada, sto je zapalio one ljude u kuci, kad sjedi u sudnici stalno drzi kuran pored sebe.
moze biti
Allah uputio svakoga ko to zasluzuje.amin
- IZVANZEMALJAC
#4 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Prvi put čujem. SVAŠTA
- vjesticanametli
#5 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
sta ba aminas on je zapalio ljude u toj kuci i to ne 1 ili 2
e svasta ............. al sad je dobar jer je stavio svetu knjigu na hastal
fuj
fuj
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
mrtva shega...ispadoh ja muminka prava zato sto na nekim koncertima punih pluca pjevam "Al Mualim" od Samija Jusufapure_love wrote:
Dzizs krajst sta je nama "vijest"...
Usput, sevdalinka nije ISLAMSKA...
EODSevdalinka predstavlja jedinstven narodni muzički izraz u Bosni i Hercegovini, koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. U brojnim slučajevima "sevdalinka" se jednostavno zove i "sevdah". Sama riječ sevdalinka potječe od arapske riječi "sawda" što znači "crna žuč", a u turskom jeziku, ovaj pojam se veže za melanholično raspoloženje, da bi u bosanskom jeziku pojam "sevdah" dobio značenje čežnje, ljubavnog žara, ljubavnih jada.
- Compact
#7 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Bog prašta ali mi ne!!! Još po ko zna koji put ljudi će ljudima osporavati pravo na pokajanje, ali ima Onaj koji prašta i koji je Milostiv! Ne ulazim u namjere četnika koji je palio ljude, a što se tiče pozivanja ljudi u Islam pjevanjem sevdalinki prvi put čujem. Mislim da je general imao boljih načina da ljudima prezentira vjeru.
- karanana
#8 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
sumnjam ja da je lukic presao na islam. mnogi nagadjaju da se on donosenjem kurana u sudnicu ustvari ruga zrtvama. spekulise se da je ovo isti kuran iz kojeg je istragao mnogo stranica i natjerao ljude da jedu te stranice 92.
- seln
#9 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Bojim se da ce neki vjernici ustati u njegovu odbranu po sistemu "nas je".seka wrote:sta ako dr. dabic predje
-
pure_love
#10 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
,ne siri islam preko sevdalinki,,vec pusta sevdalinke,,,i prica ljudima o vjeri islamu u cilju da ih prevede na islamCompact wrote:Bog prašta ali mi ne!!! Još po ko zna koji put ljudi će ljudima osporavati pravo na pokajanje, ali ima Onaj koji prašta i koji je Milostiv! Ne ulazim u namjere četnika koji je palio ljude, a što se tiče pozivanja ljudi u Islam pjevanjem sevdalinki prvi put čujem. Mislim da je general imao boljih načina da ljudima prezentira vjeru.
a ako je Lukic presao na islam sva djela iz zivota kao nemusliman mu se brisu.Nelogicno ali tako pise u hadisima.Imamo primjer Ebu Taliba koji je ubio poslanikovog veoma dragog amidzu Hamzu r.a ,pa je presao na islam nakon toga...poslanik a.s ga je primio,i ako mu je bilo tesko,pa je ebu Talib iz postovanja uvijek cutao kad bi poslanik a.s bio u blizini
- karanana
#11 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
pure_love wrote:,ne siri islam preko sevdalinki,,vec pusta sevdalinke,,,i prica ljudima o vjeri islamu u cilju da ih prevede na islamCompact wrote:Bog prašta ali mi ne!!! Još po ko zna koji put ljudi će ljudima osporavati pravo na pokajanje, ali ima Onaj koji prašta i koji je Milostiv! Ne ulazim u namjere četnika koji je palio ljude, a što se tiče pozivanja ljudi u Islam pjevanjem sevdalinki prvi put čujem. Mislim da je general imao boljih načina da ljudima prezentira vjeru.
a ako je Lukic presao na islam sva djela iz zivota kao nemusliman mu se brisu.Nelogicno ali tako pise u hadisima.Imamo primjer Ebu Taliba koji je ubio poslanikovog veoma dragog amidzu,pa je presao na islam nakon toga...poslanik a.s ga je primio,i ako mu je bilo tesko,pa je ebu Talib iz postovanja uvijek cutao kad bi poslanik a.s bio u blizini
sasvim nelogicno. znaci ako sam ja cijeli zivot musliman i uradim nekih manjih losih djela, psovanje, alkohola ponekad i sl., imao bih vise loseg pripisanog na sebi nego hitler da je pred samoubistvo presao na islam?
ovo vise spada sada u podforum relgija ali mi je nelogicno.
-
izvor
#12 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Cuj ovo!pure_love wrote:Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
I, jos sevdalinkom!
P.S. A sad ozbiljno: TI DOISTA NE MOZES UPUTITI NA PRAVI PUT ONOGA KOGA TI ZELIS UPUTITI - ALLAH UKAZUJE NA PRAVI PUT ONOME KOME ON HOCE, I ON DOBRO ZNA ONE KOJI CE PRAVIM PUT PUTEM POCI.. (56.ajet sure El-Kasas) Ovdje se Allah dž.š. obraca Poslaniku a.s.
- atom62
#13 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Ja jedva cekam da se on vrati iz Haaga pa da i meni pomogne!
-
neshto
#14 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
ima li ko normalan u nas bošnjaka 
- seln
#15 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Da - ovi sto serviraju ovakve vijesti. Stado na ovakve vijesti kolektivno orgazmira zbog trijumfa dini-imana i ne primjecuje da su majstori sa makazama vec u startnoj poziciji.neshto wrote:ima li ko normalan u nas bošnjaka
- karanana
#16 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
majstori sa makazama?seln wrote:Da - ovi sto serviraju ovakve vijesti. Stado na ovakve vijesti kolektivno orgazmira zbog trijumfa dini-imana i ne primjecuje da su majstori sa makazama vec u startnoj poziciji.neshto wrote:ima li ko normalan u nas bošnjaka
jesu to oni sto sunete novopecene muslimane?
ko tu uslugu radi u haagu? jeli raske?
- seln
#17 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Ne, vec oni sto sisaju ovce i cistu runsku vunu salju u inostrane banke.karanana wrote:majstori sa makazama?seln wrote:Da - ovi sto serviraju ovakve vijesti. Stado na ovakve vijesti kolektivno orgazmira zbog trijumfa dini-imana i ne primjecuje da su majstori sa makazama vec u startnoj poziciji.neshto wrote:ima li ko normalan u nas bošnjaka
jesu to oni sto sunete novopecene muslimane?
ko tu uslugu radi u haagu? jeli raske?
- Gandalf
#18 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Hm... to je tekst iz Asa
Ljudi ba tekst iz Asa 
- tech10
#19 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Eno Sheshelj hoda po zatvoru sa kozicom u ruci. 
-
izvor
#20 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
tech10 wrote:Eno Sheshelj hoda po zatvoru sa kozicom u ruci.
- Compact
#21 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Jel se to osunetio, pa svima pokazuje?izvor wrote:tech10 wrote:Eno Sheshelj hoda po zatvoru sa kozicom u ruci.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- sheilak
#22 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
HAHAHHAHAHA!
Joj, kruhu, dragi, sta cemo jos sve cuti?
Koliko bi Nadrealisti tek sda, pardon, sad materijala imali!
Ko to zna, mozda islamska revolucija pocne iz Haag-a ?
Joj, kruhu, dragi, sta cemo jos sve cuti?
Koliko bi Nadrealisti tek sda, pardon, sad materijala imali!
Ko to zna, mozda islamska revolucija pocne iz Haag-a ?
- karanana
#23 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
radovan je prepo narod
i podigo sve na bunu
u islamskoj zemlji, kaze
svima ce nam rezat chunu
i podigo sve na bunu
u islamskoj zemlji, kaze
svima ce nam rezat chunu
- rajvosa^
#24 Re: Rasim Delić ljude u Hagu prevodi na islam
Radovan nam sjedi u Hagukaranana wrote:radovan je prepo narod