Dragi forumaši, s obzirom da se bavim poljoprivrednom proizvodnjom i često vršim transport poljoprivrednih proizvoda sa kedijem (a u ovim ljetnim danima mi smeta klima u kabini jer stalno izlazim - ulazim pa mi se dešavaju temperaturni šokovi za tijelo).
Ugradnja termo kinga mi je nekako skupa varijanta a ne treba mi toliko hlađenje, meni je važno da mi ne vehne povrće, da imam temperaturu nekih 12-15 stepeni ali samo u tovarnom prostoru, u kabini bih ja sebi otvorio prozor i prirodno se hladio.
Postoji li neka opcija da se provede klima samo u tovarni prostor sa kompresora klime ? Po cijenu čak da mi nikako i ne radi klima u kabini. Tu neka imam samo ventilatore, da mi ne magli u slučaju kiše i sl.
Da li je neko radio nešto slično ? Čuo sam da imaju neki ventilatori i kao sprovedu se cjevčice sa kompresora klime i onda se hladi kao samo tovarni prostor, naravno ja bih i izolirao tovarni prostor da minimalizujem gubitke i zagrijavanje.
Da li ima neko stručniji u ovom da mi samo objasni da li bi kompresor klime mogao normalno raditi kada bi se ovo dodalo na njega ?
U pitanju je auto citroen berlingo.
Rashladni sistem u tovarnom prostoru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Royale
- mayab
#2 Re: Rashladni sistem u tovarnom prostoru
Onako laički, mislim da bi se mogle dvije cijevi uzeti sa pozicije puhanja na dole , i sprovesti u tovarni prostor!
Kad hoces hladjenje tovatnog prostora, okrenes na dole, i upalis klimu
Kad hoces hladjenje tovatnog prostora, okrenes na dole, i upalis klimu
-
Throttle
#3 Re: Rashladni sistem u tovarnom prostoru
Tesko da ce ti klima iz auta ohladit na tih 12-15 stepeni
- problemnatravunu
#4 Re: Rashladni sistem u tovarnom prostoru
Tovarni prostor bi trebao iznutra obložiti stiroporom, jer ako govorimo o golom limu od ispod milimetra, tu je grijanje sa vana trenutno, džabe ti sva klima ovog svijeta... i opet što reče kolega gore, 12-15 stepeni ne mozeš time postići, samo ovako šta
http://www.tipoklima.rs/artikli/ugradnj ... hlade.html
http://www.tipoklima.rs/artikli/ugradnj ... hlade.html