Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
-
kaka123
#1 Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Last edited by kaka123 on 21/06/2010 13:43, edited 2 times in total.
- cyprus
#2 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ne bih znao, ne idem ni na jedan od navedenih 
-
kaka123
#3 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
nemoras ici al onako kako ti se cini
- cyprus
#4 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Zašto je moj izostavljen?kaka123 wrote:nemoras ici al onako kako ti se cini
- limun_junior
#5 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
ne znam za tezinu al FAKULTET POLITICKIH NAUKA je daleko najneorganizovaniji...da bog sacuva.
trebas svaki dan po par puta ici na fax i pitat kad, gdje i u koliko sati imas ispit, jer je jako tesko na vrijeme izbaciti rokove i ako se to desi, svugdje to mozes naci osim na oglasnoj ploci... fuj koliko puta sam preskocio neki rok samo zato sto nisam znao da je bio ispit

trebas svaki dan po par puta ici na fax i pitat kad, gdje i u koliko sati imas ispit, jer je jako tesko na vrijeme izbaciti rokove i ako se to desi, svugdje to mozes naci osim na oglasnoj ploci... fuj koliko puta sam preskocio neki rok samo zato sto nisam znao da je bio ispit
-
kaka123
#6 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
koji tvoj?Zašto je moj izostavljen?
- cyprus
#7 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
PMFkaka123 wrote:koji tvoj?Zašto je moj izostavljen?
-
kaka123
#8 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
dodan je
zaboravih
- bez_ideje
#9 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Meni je malo glupo rangirat faklutete na teze i lakse....kada su oblasti koje obradjuju nebo i zemlja......
Da kazes tezi PMF od likovnih umjetnosti ? Kome je tezi.......nekome ko je nadaren za matetmatiku je akademija likovnih teza od PMF-a i obratno .....
Ako bas zelis da rangiras fakultete......prvo napravi kategrije..pa mozda unutar kategorija poredaj po "tezini"
Da kazes tezi PMF od likovnih umjetnosti ? Kome je tezi.......nekome ko je nadaren za matetmatiku je akademija likovnih teza od PMF-a i obratno .....
Ako bas zelis da rangiras fakultete......prvo napravi kategrije..pa mozda unutar kategorija poredaj po "tezini"
-
prezimenko
#10 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
elektrotehnicki fakultet i medicina najtezi
- cyprus
#11 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Haj kad si tako fin, da nabrzaka odokativno sastavim svoju listukaka123 wrote:dodan jezaboravih
1. MEDICINSKI FAKULTET
2. ELEKTROTEHNIČKI FAKULTET
3. MAŠINSKI FAKULTET
4. ŠUMARSKI FAKULTET
5. ARHITEKTONSKI FAKULTET
6. FARMACEUTSKI FAKULTET
7. STOMATOLOŠKI FAKULTET
8. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET
10. PRAVNI FAKULTET
11. PRIRODNO MATEMATICKI FAKULTET
12. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
13. VETERINARSKI FAKULTET
14. PEDAGOŠKI FAKULTET
15. MUZIČKA AKADEMIJA
16. FILOZOFSKI FAKULTET
17. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
20. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
21. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
22. AKADEMIJA SCENSKIH UMJETNOSTI
23. FAKULTET POLITIČKIH NAUKA
PS Oni koji smatraju da moja lista ne odgovara stvarnosti, nek me ne napadaju, stvarno na 90% ovih fakulteta nisam kročio
-
elSaik
#12 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Odličan kriterij izbora fakulteta.
Samo nemoj na pravo svegati. Ostalo šta hoš.
Samo nemoj na pravo svegati. Ostalo šta hoš.
-
melac
#13 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Jednom nam je profesor donio izvještaj EU-a gdje su rangirani fakulteti koje je najteže završiti i dobro se sjećam da ide ovako:
1. Nuklearna Fizika,
2. Medicina,
3. Građevina,
4. Elektrotehnika,
.
.
.
.
1. Nuklearna Fizika,
2. Medicina,
3. Građevina,
4. Elektrotehnika,
.
.
.
.
- nellington
#14 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Prilično objektivno, cyprus, fino složeno 
- snaga_znanja
#15 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ja bih ti to ovako slozio.
1. Medicina
2. Tehnicki fakulteti.
3. Filozofija, Pravo, Ekonomija i sl. drustveni fakulteti.
4. Akademije raznih vrsta ( S tim ako nisi talentovan za specificnu akademiju bice ti teza od medicine!)
Prva 3 bi definitivno bila
1. Medicina
2. Elektrotehnika
3. Masinstvo
1. Medicina
2. Tehnicki fakulteti.
4. Akademije raznih vrsta ( S tim ako nisi talentovan za specificnu akademiju bice ti teza od medicine!)
Prva 3 bi definitivno bila
1. Medicina
2. Elektrotehnika
3. Masinstvo
- frfi.
#16 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
a sto je sumarski fakultet,po toj rang list, tezi od arhitekture ili farmacije? znam da na arh. imaju preko 10 predmeta po semestru, ne znam sada jel bas svaki semestar... da su svi ti predmeti prelagani-a nisu, valja ih spremiti... ja znam da se polomim jadna sa svojih 6 
-
kaka123
#17 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
ja mislim rang lista od cyprusa nije losa...samo bi veterina trebala bit medju prvih 8...
- BSn
#18 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Mi smo nekada radili na faksu ovo i pravo je sega taj nacin razmisljanja.
Evo kako razvrstavaju Medicinari ponudjena 4:
1. Medicinski
2. ETF
3. Ekonomija
4. Pravo
ETF-ovci:
1. ETF
2. Medicina
3. Ekonomija
4. Pravo
Ekonomisti:
1.2. Medicinski / ETF
3. Ekonomski
4. Pravo
Pravnici:
1. Medicina
2. ETF
3.4. Ekonomija/Pravo
Ne postoje najtezi fakulteti - rijec je samo o egocentricnom pogledu na vlastiti fakultet, ili "podanickom". - Oba su jednako pogresna.
Za mnoge je uspjesne studente medicine jedna Zurnalistika neprelaziva prepreka. Isti slucaj je i za ETF-ovce po pitanju Prava, ili Ekonomiste za Arhitekturu.
Razlicite strane mozga, razliciti afiniteti, navike, zelje, usmjerenosti i uopce licne karakteristike salju ljude na razlicite fakultete. Zato ne postoje teski i lagani, jer za nekog je programiranje macji kasalj, a za nekog ustavno-pravni poredak Zimbabvea i aneksi na zakon o nepusenju u istom.
Sve ostalo je pogresna percepcija o sebi kod ispitanika.
To koliko kome treba da zavrsi nesto je do njega, odnosno do toga da li je on i njegovo kefalo, tj. nacin rada njegovog kefala, kao i njegov vlastiti nacin rada, upisao pravu stvar, il' se za*ebo, al' je uporan - sto nije negativno, jeLTE.
Licno znam neke s "teskih" faksova, kojima mrak na oci padne kad im spomenes neke stvari s "lakih" fakulteta. Doduse, i meni vise leze neke stvari s fakulteta koji nemaju blage veze s onim sto sam upis'o - al' to opet samo potvrdjuju ovu gore teoriju.
Inace, kad sam upisiv'o bacio sam na papir cijeli UNSA, pa polako izbaciv'o sto mi se nije svidjalo, il' sto sam smatr'o previse "lakim".
A more bit' ovo kompleksi iz mene progovaraju.
Evo kako razvrstavaju Medicinari ponudjena 4:
1. Medicinski
2. ETF
3. Ekonomija
4. Pravo
ETF-ovci:
1. ETF
2. Medicina
3. Ekonomija
4. Pravo
Ekonomisti:
1.2. Medicinski / ETF
3. Ekonomski
4. Pravo
Pravnici:
1. Medicina
2. ETF
3.4. Ekonomija/Pravo
Ne postoje najtezi fakulteti - rijec je samo o egocentricnom pogledu na vlastiti fakultet, ili "podanickom". - Oba su jednako pogresna.
Za mnoge je uspjesne studente medicine jedna Zurnalistika neprelaziva prepreka. Isti slucaj je i za ETF-ovce po pitanju Prava, ili Ekonomiste za Arhitekturu.
Razlicite strane mozga, razliciti afiniteti, navike, zelje, usmjerenosti i uopce licne karakteristike salju ljude na razlicite fakultete. Zato ne postoje teski i lagani, jer za nekog je programiranje macji kasalj, a za nekog ustavno-pravni poredak Zimbabvea i aneksi na zakon o nepusenju u istom.
Sve ostalo je pogresna percepcija o sebi kod ispitanika.
To koliko kome treba da zavrsi nesto je do njega, odnosno do toga da li je on i njegovo kefalo, tj. nacin rada njegovog kefala, kao i njegov vlastiti nacin rada, upisao pravu stvar, il' se za*ebo, al' je uporan - sto nije negativno, jeLTE.
Licno znam neke s "teskih" faksova, kojima mrak na oci padne kad im spomenes neke stvari s "lakih" fakulteta. Doduse, i meni vise leze neke stvari s fakulteta koji nemaju blage veze s onim sto sam upis'o - al' to opet samo potvrdjuju ovu gore teoriju.
Inace, kad sam upisiv'o bacio sam na papir cijeli UNSA, pa polako izbaciv'o sto mi se nije svidjalo, il' sto sam smatr'o previse "lakim".
A more bit' ovo kompleksi iz mene progovaraju.
Last edited by BSn on 20/06/2010 23:19, edited 1 time in total.
-
EmirNemir
#19 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
brate, u top 3 su definitivno medicina, gradjevina (odsijek konstrukcije) i etf...nemojte ni masinstvo zanemariti 
-
Sizzla
#20 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Last edited by Sizzla on 21/06/2010 02:33, edited 1 time in total.
-
Sizzla
#21 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Pricas o psihologijistudentica_ wrote:Slažem se, mada bih teško odlučila između ETF i medicine koji je teži... Medicinu i možeš nekako naučit, ali za ETF moraš imati ono neštosnaga_znanja wrote:Ja bih ti to ovako slozio.
1. Medicina
2. Tehnicki fakulteti.
A boldirani je moj skoro završeni, i jest težak.. Na prve dvije godine smo imali 8 semestralnih predmeta![]()
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#22 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Koja fajda kad nejma na dunjaluku insana koji je sve ovo pozavrsavao pa da ti moze reci koji mu je bio najtezi
- atko
#23 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Pa nemoze se bas tako poredati 1,2,3 ... koji je zajednicki parametar a da je pri tom i mjerljiv izmedju npr medicine, tehnickih fakulteta, drustvenih, scenskih-umjetnickih ... ???
Medicina recimo je obimna, i radis sa ljudskim zivotima i samim tim je nekako previse gurnuta na prvo mjesto, a sta je sa veterinom ... isto je sve manje vise, cak i teze, medicina uci o covjeku a veterina o svim ostalim zivotinjama ??? Al znas kad operises cuku ili osjemenjujes kravu to je nevazno i ako "pacijenti" krepaju ... a kad se radi o nasim guzicama to podize nivo medicini ... iskreno ... razaocaravajuce plitki ljudi u 80% slucajeva ...
Masinstvo/ETF/Gradjevina/PMF (par smjerova) u 5 deka, zavisno od smjera i od ludjaka koji te zakaci na nekom predmetu
, studiro sam na jednom od pomenutih pa necu vise nista reci zbog objektivnosti

Drustveni fax-ovi ... cast za par smjerova na par fakulteta ostalo bi ja pod kljuc ...
Art-faxovi ... zasebna prica, nesto drugacije sasvim od ostalih ... ove gore pomenute ubleghaske bih pozatvaro a lovu bi preusmjerio na ove art-ovske

Medicina recimo je obimna, i radis sa ljudskim zivotima i samim tim je nekako previse gurnuta na prvo mjesto, a sta je sa veterinom ... isto je sve manje vise, cak i teze, medicina uci o covjeku a veterina o svim ostalim zivotinjama ??? Al znas kad operises cuku ili osjemenjujes kravu to je nevazno i ako "pacijenti" krepaju ... a kad se radi o nasim guzicama to podize nivo medicini ... iskreno ... razaocaravajuce plitki ljudi u 80% slucajeva ...
Masinstvo/ETF/Gradjevina/PMF (par smjerova) u 5 deka, zavisno od smjera i od ludjaka koji te zakaci na nekom predmetu
Drustveni fax-ovi ... cast za par smjerova na par fakulteta ostalo bi ja pod kljuc ...
Art-faxovi ... zasebna prica, nesto drugacije sasvim od ostalih ... ove gore pomenute ubleghaske bih pozatvaro a lovu bi preusmjerio na ove art-ovske
- GAU 8
#24 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ima li iko u ovoj drzavi da upisuje određeni fakultet iz ljubavi i afiniteta, a ne radi plate, popularnosti i tezine istog faksa????
- nellington
#25 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Nažalost, realnost nam je takva da prije ljubavi mora ići interes. Naime, zamisli nekoga koga silno zanima neka xy oblast u kojoj u ovoj zemlji ne može ostvariti pristojnu egzistenciju (a nema mogućnosti za odlazak vani). Pri tome ima dovoljno umjeća i znanja da završi yz oblast, koja ge nešto posebno ne zanima, ali omogućuje da bude finansijski nezavisan. Šta odabrati - kako iz vizure mladog studenta, tako i iz vizure roditelja?GAU 8 wrote:Ima li iko u ovoj drzavi da upisuje određeni fakultet iz ljubavi i afiniteta, a ne radi plate, popularnosti i tezine istog faksa????