rana na nozi....help
Moderator: anex
-
pita zeljanica
#1 rana na nozi....help
Eh ovako, prije par godina sam pala i napravila javila ranu na nozi. Kako je vrijeme prolazilo ja sam tu ranu cesala sve vise i vise, krvarilo i bolilo uzasno ali svrabez je bio nepodnosljiv. Evo kao sto rekoh proslo je par godina a rana je gora nego ikada, probala sam sve i svasta (kantarion,bivacin,cink....) i sve mi pocne pomagati i nekako izdrzim onaj svrabez ali problem sto mi nije do sada zaraslo je u tome sto u snu nesvjesno noktima toliko izgrebem da to nije normalno, proje bi se budila sa bolom i krvavaom nogom i noktima a sada samo mi se skine sloj koze koji se malo napravio i budu otisci noktiju na rani ali krvi nema vec samo neka zuckasta tekucina. Vadila sam i bris toga i naravno ima bakterija. Sada mazem bivacinom i pomaze (sve dok ponovo ne razgrebem) navece na nogu stavim bivacin, gazu pa stucnu ali sve ja to u snu skinem i razgebem. u ponedeljak idem kod dermatologa jer ne mogu vise sama bali samo me zanima ako imate neki savjet kako da ne cesem nocu vise. Sta da stavim a da ne skinem ili da kroz to izgrebem. Izvinite na dugom tekstu i hvalaa ako ko sta pomogne.
- drunken tiger
#2 Re: rana na nozi....help
Ima nešto što se zove dom zdravlja. To ti je jedna zgrada u kojoj rade ljudi koji se zovu doktori. Oni ti tamo liječe ljude, znaš. To su relativno nove zgrade i nova zanimanja pa me i ne čudi kako nisi čula do sada za njih.pita zeljanica wrote:Eh ovako, prije par godina sam pala i napravila javila ranu na nozi. Kako je vrijeme prolazilo ja sam tu ranu cesala sve vise i vise, krvarilo i bolilo uzasno ali svrabez je bio nepodnosljiv. Evo kao sto rekoh proslo je par godina a rana je gora nego ikada, probala sam sve i svasta (kantarion,bivacin,cink....) i sve mi pocne pomagati i nekako izdrzim onaj svrabez ali problem sto mi nije do sada zaraslo je u tome sto u snu nesvjesno noktima toliko izgrebem da to nije normalno, proje bi se budila sa bolom i krvavaom nogom i noktima a sada samo mi se skine sloj koze koji se malo napravio i budu otisci noktiju na rani ali krvi nema vec samo neka zuckasta tekucina. Vadila sam i bris toga i naravno ima bakterija. Sada mazem bivacinom i pomaze (sve dok ponovo ne razgrebem) navece na nogu stavim bivacin, gazu pa stucnu ali sve ja to u snu skinem i razgebem. u ponedeljak idem kod dermatologa jer ne mogu vise sama bali samo me zanima ako imate neki savjet kako da ne cesem nocu vise. Sta da stavim a da ne skinem ili da kroz to izgrebem. Izvinite na dugom tekstu i hvalaa ako ko sta pomogne.
-
cibe
#3 Re: rana na nozi....help
Ne znam jesi li osigurana. Najbolje je da pokušaš u bolnici sa doktorima to rješiti, i to pod hitno. Jesi li vadila nalaze, šta ti kažu?
To prvo pa ako se ne rješi onda alternativa: malo mi je čudno to što kažeš da godinama imaš taj problem (ako sam dobro razumio), pa onda da naveče u snu skineš štucnu ili šta već???
To prvo pa ako se ne rješi onda alternativa: malo mi je čudno to što kažeš da godinama imaš taj problem (ako sam dobro razumio), pa onda da naveče u snu skineš štucnu ili šta već???
-
Amar_Chulle_Custic
#4 Re: rana na nozi....help
Jako pametno. Umjesto da idete doktoru, pitate za savjet tu, na internetu...svašta.
-
pita zeljanica
#5 Re: rana na nozi....help
Naravno da sam bila kod doktora ali samo mi kao sto sam rekla dade bivacin i kaze mazi i ne cesi, mazem ja i preko dana kad me svrbi dobro se suzdrzim da ne cesem ali po noci ko da se u vukodlaka pretvorim pa sve skinem i grebem. A nalaze sam vadila, sve je ok samo eto bakterija mi se tu stvara. Borim se i idem po doktorima ali dzaba. Veceras cu sto vi kazete troje carapa i strample, ujutro odma skinuti da se ne potpari. Hvala
Sto je naajgore ja bi to sve do sad u red dovela ali ja sam maloljena pa mi i roditelj jedan sa mnom mora po doktorima a oni su u svojim problemima rade sta mogu al necu da gnjavim. Ugl hvala vam, nema mi drugo nego u stramplama spavat.
- Hemera
#6 Re: rana na nozi....help
Prvo psihijatru,pa dermatologu-
- drunken tiger
#7 Re: rana na nozi....help
Hemera wrote:Prvo psihijatru,pa dermatologu-
Nije bolest sve što boli.