Rammstein-ovako to izgleda kada učenik prevaziđe učitelja-Le
Moderator: _BataZiv_0809
-
dezurni_ucenik
#51 Re: Rammstein-ovako to izgleda kada učenik prevaziđe učitelja-Le
.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 02:52, edited 1 time in total.
- Hodidjed
-
uroborus
#53 Re: Rammstein-ovako to izgleda kada učenik prevaziđe učitelja-Le
Prvo treba postaviti postulate onoga sto je industrial metalCVIKERASH wrote:al opet kad gdje god pogledas taj album od kraftwerka se smatra pretecom industriala..recimo kraftwerk su svirali cistu elektroniku bez primjesa metala ,,ministry su u pocetku bili cist electro band da bi sa drugim albumom land of... postavili temelje industrial METAL muzikeuroborus wrote:CVIKERASH wrote:od industriala najvise slusam prvi album od ministry ,,twitch (dok jos nisu poceli al & co. koristiti metal muziku) al jurgensen nije imao nesto puno uspjeha sa njim.... nine inch nails nisu losi ,,manson je dobar ...kmfmd odlicni... prvi album od static -x wisconsin deth trip je extra kasnije sve sto su izdavali je blijeda kopija ministry-ja....
negdje sam citao da se prvim albumom industrial muzike smatra land of rape and honey od ministry,,,,
bas se i ne bi slozio ,ja bi rekao da je to album od kraftwerka iz 1974... autobahn.................................
Ministry su stvorili industrial u onome obliku kakav ga poznajemo danas,na njih su se oslanjali svi od NIN pa do Ramstein-a...Al Jorgensen je postavio temelje industrialu sa Land of rape and honey jer Kraftwerk su u sustini samo jedan od mnostva electro-pop bandova ciji se uticaj opet proteze od Daft Punk-a pa opet do Ramstein-a.
Ja sam trazio na you tube Screaming mother ali bez uspjeha
Konekcija izmedju Kraftwerka i Ministry popstoji samo na Twitch albumu,ali i na njemu Ministry dosta zvuci ostriji i mracnije od Kraftwerka,po meni je taj njemacki band stvarao nekakvu futuristicku electro pop muziku koja nema veze sa stvarnoscu,poslusaj n.p.r od Minisrty Isle of Man koja je itakako angazovana i politicki obojena.
Ako uzmemo u obzir Nine inch nails,kriticari Reznorovu muziku karakterisu kao kolaps kapitalizma,ja bih dodao da je to zapravo zvucna slika globalne depresije potrosackog drustva,zapravo krik i bijes dezorjentiranosti pojedinca.
-
uroborus
#54 Re: Rammstein-ovako to izgleda kada učenik prevaziđe učitelja-Le
Evo nesto za sve sladokusce...dvojica najveci kreativaca (pored Thom Yorka) u akciji...fenomenalno
http://www.youtube.com/watch?v=slKNd22GGaQ
http://www.youtube.com/watch?v=slKNd22GGaQ
-
dezurni_ucenik
#55 Re: Rammstein-ovako to izgleda kada učenik prevaziđe učitelja-Le
.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 02:52, edited 1 time in total.
-
uroborus
-
dezurni_ucenik