Ramirez

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
stoprocentna

#1 Ramirez

Post by stoprocentna »

zagrebačka grupa Ramirez ima peti singl s debitantskog albuma "Ramirez" (DOP Records/Menart), objavljenog prošle godine.
Radi se o pjesmi "Čudno je biti tu".

Kako su za sve dosadašnje singlove snimili video spotove ("Iste cipele" i "Sve je OK" Goran Kulenović, "Otjeraj me" Andrej Korovljev, "Barcelona" Asfalt multimedia i JA) karakteristika je novog singla Ramireza da neće biti popraćen regularnim video spotom već je umjesto istog pjesma upotrijebljena za ekranizaciju vježbe studentice 4. godine filmske i TV režije s zagrebačke Akademije Dramskih umjetnosti Čejen Cernić.

Dotično uprizorenje prema zajedničkoj odluci izdavača i grupe neće biti pušten za televizijsko emitiranje, ali će biti dostupan kao bonus materijal za fanove i interesente na jednom od slijedećih izdanja grupe.

Ekranizacija pjesme odvija se u kazalištu u kojem članovi grupe Ramirez od promatrača jedne cabaret točke postaju aktivnim sudionicima neobičnih šminkerskih zahvata. Osim članova grupe, u spotu glume studentice glume Marija Borić, Tena Jeić Gajski, Iva Mihalić i Jelena Lopatić, dok je kamermanka bila Maja Midžor, a montažerka Jelena Modrić.

Ramirez se trenutno nalaze u studiju "Present" gdje s Denykenom snimaju materijale za drugi studijski album koji će biti objavljen tokom proljeća 2006. godine za koprodukciju izdavačkih kuća DOP Records i Menart. Do tada i prije najavnog singla za novi album, s debitantskog će albuma tokom prosinca tekuće godine objaviti još jedan, šesti singl.
Wolfheart

Post by Wolfheart »

Cudi me da nema odgovora na ovu temu. Ramirez su stvarno dobar bend.
Post Reply