RAMBO is back

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
galama

#1 RAMBO is back

Post by galama »

Stallone se zbilja unio u ovaj posljednji nastavak popularnog serijala. Odglumio je glavnu ulogu, režirao, napisao scenarij te se upisao i na listu producenata. Svoj silni angažman komentira ovako: 'Emotivno sam jako vezan za lik Ramba i ono što on predstavlja. Sigurno da je lakše dati nekome drugome da odradi posao, ali bi mi onda kasnije bilo žao. Na ovaj način ja ću u potpunosti biti odgovoran za uspjeh ili propast filma.'
'Rambo' je pobudio popriličnu znatiželju kako kod kritičara tako i kod fanova. Stallone tvrdi kako je ovo bilo jedno od njegovih najtežih snimanja, a zbog fizički zahtjevne uloge koristio je i ilegalne supstance. Snimanje nije bilo ništa lakši posao - odvijalo se na autentičnim lokacijama na granici s Burmom gdje je ekipa svjedočila stvarnim ratnim užasima. Sigurno je da će neki 'Ramba', kao i ostale old school junake, dočekati s podsmjehom, ali smijali su se i posljednjem 'Rockyu' pa je film zadovoljio kritičare i oduševio fanove.
Film kod nas stiže sutra, 04.mart u Meeting point. Termini 1900 i 2100.
trinaesti

Post by trinaesti »

ja mislio amadeus.
sulesavic

#3 Re: RAMBO is back

Post by sulesavic »

galama wrote:Film kod nas sti¾e sutra, 04.mart u Meeting point. Termini 1900 i 2100.
Ka¾u ovi ¹to u prknu ne ¾ive - da se u kino ne ide s "prijateljicama", djevojkama i suprugama...
oktobar07

Post by oktobar07 »

film sam gledao prije mjesec dana.
meni se licno svidio film, naravno ne kao umjetnicko djelo, vec kao dobar akcioni film, koji nam pokazuje strahote jedne zemlje i jednog naroda za koje mnogi ne znaju.
da ne otkrivam previse, samo cu reci da film nije za one sa slabim srcem.
Miki123

Post by Miki123 »

Ja sam gledo izrezanu verziju koja traje 80 minuta i svidjela mi se. Punokrvni (doslovno :D ) akcijski film, kakav nije snimljen, pa ne sjećam se se od kada :-D na stalloneu se primijeti teret godina, ali opet odlično izgleda kad se uzme u obzir da mu se bliži 70 :D

Mislim, pogledajte samo tagline za film: Heroes never die.... They just reload
A da ne govorim kad JR izgovori, hladan kao špricer, nakon što je lukom i strijelom posmico pola voda žutih: Live for nothing... Or die for something.

Moja topla preporuka. Ako naletite na unrated verziju još bolje.
mileS

Post by mileS »

ocjena filma 1-.
Ne gledajte ovaj film a narocito ne u slucaju da ste 80'ih Rambo I gledali.[/img]
asafa_powell

Post by asafa_powell »

najjaca izjava u filmmu

dovedi tu picke**nu ovamo!!!!

:lol: :lol: :lol:
Post Reply