Rambo Amadeus
-
VolimTePivo
#1 Rambo Amadeus
evo bas gledam tv i na koji god program okrenem tamo neka uzivo emisija u kojoj je gost Rambo Amadeus
kad saznam od prijatelja da veceras ima koncert u city pabu pa doso na tv da nije daba dolazio samo radi koncerta
isto tako je i prosle godine bio u svim emisijama dok je imao koncert
pa RAMBOOOOOOOOO CAREEEEEEEEEEEE vidimo se dogodine ili na jesen
kad saznam od prijatelja da veceras ima koncert u city pabu pa doso na tv da nije daba dolazio samo radi koncerta
isto tako je i prosle godine bio u svim emisijama dok je imao koncert
pa RAMBOOOOOOOOO CAREEEEEEEEEEEE vidimo se dogodine ili na jesen
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#2 Re: Rambo Amadeus
U city pabu?E bas super,ja mislila veceras tamo
- Sensei
- krivorijek
#4 Re: Rambo Amadeus
To Rambo care!Sensei wrote:Rambo Amadeus: Urbani seljaci i sportisti su najviše krivi za procvat "Turbo Folka"
Autor složenice, po vrsti riječi imenice "Turbo Folk", Antonije Pušić alijas Rambo Amadeus u sinoćnjem gostovanju na FTV odnosnu u emisiji "Pošteno Govoreći", analizirajući gostovanje Seke Aleksić u dvorani "Mirza Delibašić" na Skenderiji, otišao je i korak dalje objašnjavajući pojavu turbo folka. U temi emisije za i protiv turbo folka u sportskih dvoranama u gradskim sredinama, Rambo Amadeus je rekao:
-" Ne znam je u čemu vi vidite problem sa tim turbo folkom u gradovima. Urbanih seljaka ima puno više od pravih seljaka. Ti urbani seljaci žive u zgradama, voze se liftovima, koriste usisivače... ali su ustvari seljaci. I zašto zabranjivati koncerte u sportskim halama koje nose imena poznatih sportista, kada su upravo ti sportisti najveći promotori te i takve muzike"
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... om=&ucat=1&
Gledo sam te neki dan na koncertu, jao sto si ostario.
Bilo nas je malo, al' smo bili glasni.
To Rambo care, samo naprijed!
- mayab
#6 Re: Rambo Amadeus
Ramba uvijek mogu slušati, kako muziku, tako i njegovo "filozofiranje", ima nešto stvarno posebno, a opet obično i jednostavno

- MyTao
#7 Re: Rambo Amadeus
Rijetko kada sam slusao njegovo "filozofiranje" a da se nisam slagao sa recenim 
- stubrijez
#8 Re: Rambo Amadeus
Ovaj covjek je upravo prvu lovu uzeo na turbo folku kad se nije tad jos tako ni zvao. Osjetio je on davno gdje su juzni slaveni mehki pa kao snimo neke parodijice i satire na racun narodnjaka a ploca prsti od Sabanovih samplova i harmionike. Sve sto govori je cisto licemjerje a sto se tice muzickog talenta, nije mi jasan od samog pocetka ni on ni njegov "uspjeh" ni raja koja ga gotivi jos su gluplji od njega. To sto on radi je totalna anti muzika i meni nije jasna svrha toga...
-
Naslovnica
#9 Re: Rambo Amadeus
Veze ti nemaš...stubrijez wrote:Ovaj covjek je upravo prvu lovu uzeo na turbo folku kad se nije tad jos tako ni zvao. Osjetio je on davno gdje su juzni slaveni mehki pa kao snimo neke parodijice i satire na racun narodnjaka a ploca prsti od Sabanovih samplova i harmionike. Sve sto govori je cisto licemjerje a sto se tice muzickog talenta, nije mi jasan od samog pocetka ni on ni njegov "uspjeh" ni raja koja ga gotivi jos su gluplji od njega. To sto on radi je totalna anti muzika i meni nije jasna svrha toga...
- Thorgerson
#10 Re: Rambo Amadeus
To vidimo.stubrijez wrote:Ovaj covjek je upravo prvu lovu uzeo na turbo folku kad se nije tad jos tako ni zvao. Osjetio je on davno gdje su juzni slaveni mehki pa kao snimo neke parodijice i satire na racun narodnjaka a ploca prsti od Sabanovih samplova i harmionike. Sve sto govori je cisto licemjerje a sto se tice muzickog talenta, nije mi jasan od samog pocetka ni on ni njegov "uspjeh" ni raja koja ga gotivi jos su gluplji od njega. To sto on radi je totalna anti muzika i meni nije jasna svrha toga...
//osim ako ti ovaj comm nije neka ironija.
- stubrijez
#11 Re: Rambo Amadeus
Nikakva ironija mrtav sam ozbiljan.
On je parodija koju puse samo glupi balkanci.
Prica prazna 30 godina tipa Damir Niksic, isprazno neangazovano i raja ovamo svrsava na njegove gluposti.
Da je on neki komicar (za sta isto nema talenta) covjek bi shvatio ovako stavio je te bljuvotine u nekakav muzicki koncept bez srede i krajeva.
A telke mu se dive...
On je parodija koju puse samo glupi balkanci.
Prica prazna 30 godina tipa Damir Niksic, isprazno neangazovano i raja ovamo svrsava na njegove gluposti.
Da je on neki komicar (za sta isto nema talenta) covjek bi shvatio ovako stavio je te bljuvotine u nekakav muzicki koncept bez srede i krajeva.
A telke mu se dive...
- stubrijez
#12 Re: Rambo Amadeus
Kad si tako bistar prosvijetli me...Thorgerson wrote:To vidimo.stubrijez wrote:Ovaj covjek je upravo prvu lovu uzeo na turbo folku kad se nije tad jos tako ni zvao. Osjetio je on davno gdje su juzni slaveni mehki pa kao snimo neke parodijice i satire na racun narodnjaka a ploca prsti od Sabanovih samplova i harmionike. Sve sto govori je cisto licemjerje a sto se tice muzickog talenta, nije mi jasan od samog pocetka ni on ni njegov "uspjeh" ni raja koja ga gotivi jos su gluplji od njega. To sto on radi je totalna anti muzika i meni nije jasna svrha toga...![]()
//osim ako ti ovaj comm nije neka ironija.
- mayab
-
broj dva
#14 Re: Rambo Amadeus
Rambo je jedan od veoma rjetkih muzicara iz ovih krajeva koji su imali nesto orginalno donjeti svjetu muzike,
za razliku od komplet narodnjackog opusa ili onog smeca sto ide pod "pop muzika" sa zombijima tipa Merlin...
za razliku od komplet narodnjackog opusa ili onog smeca sto ide pod "pop muzika" sa zombijima tipa Merlin...