Ramazan, opet ;)
-
radostan dan
#8751 Re: Ramazan, opet ;)
Svim forumašima koji slave, čestitam praznik - RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN.
- fidoremilienko
#8752 Re: Ramazan, opet ;)
oldschool wrote:373 minute ili 22380 sekundi, ja ni ne osjetim glad i žeđ, kao da postim godinama sve dane
- wewa
#8753 Re: Ramazan, opet ;)
elhamdulilah, i meni je bas lijep dan 
-
Sehro1
#8754 Re: Ramazan, opet ;)
Sve super, iznad ocekivanja 
- plemba
#8755 Re: Ramazan, opet ;)
a sto se meni spava 
- Motokultivator
#8756 Re: Ramazan, opet ;)
Nisam ja, to je @bijela. I masa ih se javilo i ja cekam danas i cekam na tu temu al niko ni mukaet, pa reko da ja otvorim mozda se oni sjete sta s obecaliWipeOut wrote:ej al kvaris cejf onom kalsicnom odbrojavanju sa ovim silnim brojevimaMotokultivator wrote:Neka odbrojavanje pocne:
http://www.timeanddate.com/counters/customcounter.html?
msg=Prvi+iftar&month=8&day=1&year=2011&hour=20&min=16&sec=00&p0=691![]()
de mi reci kako si zamislio onu temu?
Ne kontam
- liliput
#8757 Re: Ramazan, opet ;)
Bas hoce li biti ista od Ote ideje? @bijela?
Do tad, evo nesto fino, masAllah
Do tad, evo nesto fino, masAllah
- medaaa
#8758 Re: Ramazan, opet ;)
ja nisam bijelu tako razumjela: nova tema i nabacivanje teksta kurana, linkova i slicno... vec da se njoj na pp jave ljudi koji mogu da prouce kolko Kur'ana, pa da ona to podjeli svima...da na kraju imamo sve...
nek me neko ispravi ak je do mene...
sto se ova mala djeca pomame kad ne treba, a pajke opet kad ne treba 
nek me neko ispravi ak je do mene...
- liliput
#8759 Re: Ramazan, opet ;)
Ja ja, dobro si ti razumjela. Nisam ja ni mislila da je ovo (nabacivanje linkova) njena ideja, nego slusam to trenutno - pa reko da podijelim s vama. Svidja mi se masAllah kako uci
,
a o ucenju hatme ramazanske -ja nisam razumjela da se treba na pp javljati - tako da se nisam do sad ni javila...
Hajd bil hajr...
a o ucenju hatme ramazanske -ja nisam razumjela da se treba na pp javljati - tako da se nisam do sad ni javila...
Hajd bil hajr...
- medaaa
#8760 Re: Ramazan, opet ;)
nije ona ni rekla na pp da se njoj javimo, nego da neko uzme to sebi za zadatak...a aj sam rekla u postu prije njoj, da ne zakomplikujem,...liliput wrote:Ja ja, dobro si ti razumjela. Nisam ja ni mislila da je ovo (nabacivanje linkova) njena ideja, nego slusam to trenutno - pa reko da podijelim s vama. Svidja mi se masAllah kako uci,
Hajd bil hajr...
a hajmo sad konkretno, jutros sam se salila, sta planirate za iftar? dajte ideja, pa il da pravim veceras il drugi put...
- bijela
#8761 Re: Ramazan, opet ;)
tako jemedaaa wrote: nije ona ni rekla na pp da se njoj javimo, nego da neko uzme to sebi za zadatak...a aj sam rekla u postu prije njoj, da ne zakomplikujem,...
nekoliko ih se javilo, ali niko nije preuzeo na sebe
ja upravo isprintala ovo i hoću da pravima hajmo sad konkretno, jutros sam se salila, sta planirate za iftar? dajte ideja, pa il da pravim veceras il drugi put...
http://www.coolinarika.com/recept/cufte-alla-hasan-pasa
- wewa
#8762 Re: Ramazan, opet ;)
meni u planu aBd topa, teleca supa, rezanci s telecim misicima (iskuhala koljenicu - pa supa i glavno jelo ujedno), mijesana salata i halva za zasladiti. uz to somuni iz Imareta
a valja mi i po hurme u Badem, ako stignem...
dragi nek pravi limunadu, da mu ne bude dosadno
- bijela
#8763 Re: Ramazan, opet ;)
ou no!wewa wrote:teleca supa,
eto, sad si me podsjetila da sam zaboravila kupiti supu (u vrećici)
- Attitude
#8764 Re: Ramazan, opet ;)
hadzibajric pravi ekstra begove...a ima i za ponjetbijela wrote:ou no!wewa wrote:teleca supa,
- wewa
#8765 Re: Ramazan, opet ;)
preporucujem vispakovu begovubijela wrote:ou no!wewa wrote:teleca supa,
- liliput
#8766 Re: Ramazan, opet ;)
wewa wrote:preporucujem vispakovu begovu
A evo jedan recept za supu i od mene
Gazpacho soup (Španska kuhinja):
1 velika paprika
8 paradajza
1 veliki krastavac
veća glavica crnog luka
6 čehnova belog luka
150 g sredine starog hleba
3 kašike maslinovog ulja
3 kašike sirćeta
2 kašičice paradajz pirea
litar vode
si i biber
Nekada se gaspaćo pravio tako što se u avanu dugo tucao beli luk i paprika, zatim se sve to mutilo, prvo sa pasiranim paradajzom, a potom i sa maslinovim uljem, cedilo razblaživalo vodom, hladilo i tako jelo. Gaspaćo je zapravo hladna čorba. I danas je veoma lako napraviti jer postoje kuhinjske sprave kao što su mikser ili multipraktik.
Paradajz prelijte vrelom vodom i oljuštite. papriku očistite od semena. Luk, crni i beli očistite i sitno naseckajte. Krastavac ogulite i isecite na kolutove. Ako gaspaćo pravite mikserom onda sve sastojke prvo iseckajte da bi vam se lakše sjedinili. Ako imate multipraktik onda sve sastojke jednostavno stavite u njega. Mutite toliko dugo dok ne dobijete glatku masu. U gotovu masu umešajte maslinovo ulje i paradajz pire da gaspaćo dobije crvenu boju. Stavite u frižider i hladite najmanje dva sata pre služenja.

- plemba
#8767 Re: Ramazan, opet ;)
ti ces mene ubiti sa ovim nabrajanjimawewa wrote:meni u planu aBd topa, teleca supa, rezanci s telecim misicima (iskuhala koljenicu - pa supa i glavno jelo ujedno), mijesana salata i halva za zasladiti. uz to somuni iz Imaretaa valja mi i po hurme u Badem, ako stignem...
- wewa
#8768 Re: Ramazan, opet ;)
ama necu, od nabrojanog je sve zdravoplemba wrote:ti ces mene ubiti sa ovim nabrajanjimawewa wrote:meni u planu aBd topa, teleca supa, rezanci s telecim misicima (iskuhala koljenicu - pa supa i glavno jelo ujedno), mijesana salata i halva za zasladiti. uz to somuni iz Imaretaa valja mi i po hurme u Badem, ako stignem...
dragi nek pravi limunadu, da mu ne bude dosadno![]()
- plemba
#8769 Re: Ramazan, opet ;)
znam, znam, nisam ja peka kad je hrana u pitanju.wewa wrote:ama necu, od nabrojanog je sve zdravoplemba wrote:ti ces mene ubiti sa ovim nabrajanjimawewa wrote:meni u planu aBd topa, teleca supa, rezanci s telecim misicima (iskuhala koljenicu - pa supa i glavno jelo ujedno), mijesana salata i halva za zasladiti. uz to somuni iz Imaretaa valja mi i po hurme u Badem, ako stignem...
dragi nek pravi limunadu, da mu ne bude dosadno![]()
fino je to, ja cu sebi nesto napraviti, il cu negdje u neki ascinicu... skontacu
selamim sve redom
- wewa
#8770 Re: Ramazan, opet ;)
alejkumusselam, drug! bas mi drago da te 'vidim' opetMisir wrote:Selam alejkum...vidi stare raje
![]()
da vidimo koga ima/nema![]()
ama najbolje sebi nesto nabrzaka: topu, begovu iz kesice, bude ti za 2-3 dana, isprzis batak, malo salate i jurisplemba wrote:
znam, znam, nisam ja peka kad je hrana u pitanju.
fino je to, ja cu sebi nesto napraviti, il cu negdje u neki ascinicu... skontacu
selamim sve redom
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#8771 Re: Ramazan, opet ;)
nema tebeMisir wrote:Selam alejkum...vidi stare raje
![]()
da vidimo koga ima/nema![]()
sad za ozbilje,sto je u mene glava onolika
- kolega
#8772 Re: Ramazan, opet ;)
selam alejkum ... jel' možemo evidentirati da je ekipa na broju, samo nek' uđe u zapisnik 
gdje su oni što počnu odbrojavati do pucnja topa ... i gdje je ekipa ona kojoj je vrlina bila spremanje tope (neko je najavio da ove godine ide na pobjedu u pripremanju tope ... ko li je ono bio)
gdje su oni što počnu odbrojavati do pucnja topa ... i gdje je ekipa ona kojoj je vrlina bila spremanje tope (neko je najavio da ove godine ide na pobjedu u pripremanju tope ... ko li je ono bio)
-
immuno
#8773 Re: Ramazan, opet ;)
brez tope nejma iftara mada neki kazu da i cupavci spadaju pod moranje sta ti mislis kolega 
- bijela
#8774 Re: Ramazan, opet ;)
carobnjak_iz_voza wrote:hej ja ne znam šta je "topa"nisam to nikad jeo ili ako jesam u neznanju.Jel to halva nakva?
- liliput
#8775 Re: Ramazan, opet ;)
Hihi...neJma slika tope, da si 'šen'ca, tctctc.
Jedva nadjoh jednu

To ti je tradicionalno sarajevsko jelo - kao sastavni dio svakog iftara, iliti predjelo (tacnije receno)
Znades li ti @Carobni sta je sirimaslo??
p.s. nisam sarajka, ali naucih godinama sta je to...
Jedva nadjoh jednu
To ti je tradicionalno sarajevsko jelo - kao sastavni dio svakog iftara, iliti predjelo (tacnije receno)
Znades li ti @Carobni sta je sirimaslo??
p.s. nisam sarajka, ali naucih godinama sta je to...
Last edited by liliput on 01/08/2011 16:46, edited 2 times in total.