Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
HomeArt

#8026 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

paja patak wrote:
hahaha hajd :lol:
Evo je pajo, Mimi hanumica :D
Image
BHF_Manijak

#8027 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Veceras 27. ; ibadeta se treba prihvatiti a mene nosa san uzasno.. :mrgreen: Bio u Begovoj na teraviji,i svake godien se nanovo iznerviram na 27.Noc ali na hajr...
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#8028 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

BHF_Manijak wrote:Veceras 27. ; ibadeta se treba prihvatiti a mene nosa san uzasno.. :mrgreen: Bio u Begovoj na teraviji,i svake godien se nanovo iznerviram na 27.Noc ali na hajr...
Joj brate,
htjela sam ja ovo napisat al me nesto stid bi,da ne pomislite kako ja nesto vaazda gundjam vezano za dzemat i zene u safovima...
SubhanAllah...
paja patak

#8029 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

@wipe ja sam tu ilahiju prije za svaku noc mevluda ucila u nasoj dzamiji, nije moglo proci bez nje... ali eto sad narasla pa me hodza vise ne ganja da ucim mevlud :roll:

@homeart znala sam wallahi da je to :lol: reko sad kad nadje sliku mini nekakvu :lol:

@manijak nema potrebe da se nerviras na 27. noc... nema toga sto te treba izbacit iz takta, cak ni one silno nepropisno obucene djevojke i zene (kao sto su mene prije pa kontam da i tebe one ne nerviraju) :D
BHF_Manijak

#8030 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

WipeOut wrote:
BHF_Manijak wrote:Veceras 27. ; ibadeta se treba prihvatiti a mene nosa san uzasno.. :mrgreen: Bio u Begovoj na teraviji,i svake godien se nanovo iznerviram na 27.Noc ali na hajr...
Joj brate,
htjela sam ja ovo napisat al me nesto stid bi,da ne pomislite kako ja nesto vaazda gundjam vezano za dzemat i zene u safovima...
SubhanAllah...
welcome u klub :mrgreen: Nije da gundjam,nego me fakat iznervira mnogo toga...Pocevsi od efendija koje u minut do ezana dodju pa se guraju medju masom do prvog safa ko da je Bogom dano da budu tu,pa do svijeta koji ne ravna safove,ne popunjava prazna mjesta pa safovi dodju ko ponjava rastrakana itd itd...Nekad pomislim,kad sam sad ovakav ters sta ce biti u 60-toj...Bicu pravi onaj stari tersonja :lol: :mrgreen: Ali eto,te sitnice mi smetaju...Pa makar da efendija kaze popunite i poravnajte safove,posebno nakon 8.rekata kad se pola dzemata noge uhvati...Ma kakvi,i efendija se uklopio u sivilo a to mu posao... :(
Svakodobro!

#8031 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Svakodobro! »

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

"Mi smo ga počeli objavljivati u noći Kadr - a šta ti misliš šta je noć Kadr? Noć Kadr je bolja od hiljadu mjeseci - meleki, i Džibril, s dozvolom Gospodara svoga spuštaju se u njoj zbog odluke svake, Sigurnost je u njoj sve dok zora ne svane." (Kur'an, 97:1-5)

Sellam svima, neznam jel neko postao ovo al nije na odmet!!! A sad aBd dova, dova, dova namaz, namaz,namaz...još malo i aBd u džamiju pa do sehura na Sedždu! Da nam svima dragi Allah grijehe oprosti i ukabuli dobra djela!

@BHF -koliko god jako i bolno bilo nemoj se moli te brat nervirati vešeras, ništa nije vrednije od ovog!
Svakodobro!

#8032 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Svakodobro! »

A evo iskreno i ja da napisem nesh vezano za tu ljutnju! No, kod mene je ona unutrasnja srdžba i bijes al et! Mene nervira kad pojedinci samo ovu noć mole, samo ovu noć klanjaju, a ostale dane Ramazana ispijaju se kafice, u vrijeme tervaije i drugih namaza, jako me to nervira! Znam sad cete reci Allah najbolje zna, i jeste tako. Mozda je bas njihova ta jedna tewba i molitva vrednija od necije svakodnevne, al MENE to nervira! Allah najbolje zna, al et, ovo sam morao iznijeti džaba jače od mene!
WipeOut

#8033 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

BHF_Manijak wrote:...Pa makar da efendija kaze popunite i poravnajte safove,posebno nakon 8.rekata kad se pola dzemata noge uhvati...Ma kakvi,i efendija se uklopio u sivilo a to mu posao... :(
A u mom dzematu kad efendija kaze da se popune safovi,nista to zene ne bendaju kontaju da se to ne odnosi na njih :-) ,ja ispocetka nisam znala sta da radim sa tim prazninama po safovima i onda na kraju ja pocnem da idem uz zenu uz sebe,a ja vidim ona pravi face sto je ganjam po dzamiji :lol: ....a sta da radim...znam da bi mi bolje bilo da gedam svoja posla,al nesto subhaAllah zao mi kad nije saf kako treba i popunjen i izravnan...
Ovako jedan lijep saf vidjeh samo na sabahu u dzematu..pa mi se srce popunilo..subhanAllah...
WipeOut

#8034 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

Vidim da svi slicno razmisljamo,pa mi eto lakse... :-D
Svakodobro!

#8035 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Svakodobro! »

WipeOut wrote:Vidim da svi slicno razmisljamo,pa mi eto lakse... :-D
mene ovo podsjeti: "istina je samo jedna, Allah je jedan, Njemu ravna nema"
UEco

#8036 Re: Ramazan, opet ;)

Post by UEco »

selam,
je li moguce da na sa-x portalu nema clanka o 27 noci, pa makar dvije recenice ako vec ne znaju vise???
''Najposjeceniji bosanski portal...''
Svakodobro!

#8037 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Svakodobro! »

UEco wrote:selam,
je li moguce da na sa-x portalu nema clanka o 27 noci, pa makar dvije recenice ako vec ne znaju vise???
''Najposjeceniji bosanski portal...''
Alejk-selam! Moguce je, itekako, al nejse nas put je nase sve!
WipeOut

#8038 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

Svakodobro! wrote: mene ovo podsjeti: "istina je samo jedna, Allah je jedan, Njemu ravna nema"
:thumbup: ,vise nemamo dileme....
paja patak

#8039 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

@svakodobro, jel ti moras stavljat te uzvicnike, nekako mi sve izgleda kao da galamis :roll:
donja_crtica

#8040 Re: Ramazan, opet ;)

Post by donja_crtica »

Svakodobro! wrote:A evo iskreno i ja da napisem nesh vezano za tu ljutnju! No, kod mene je ona unutrasnja srdžba i bijes al et! Mene nervira kad pojedinci samo ovu noć mole, samo ovu noć klanjaju, a ostale dane Ramazana ispijaju se kafice, u vrijeme tervaije i drugih namaza, jako me to nervira! Znam sad cete reci Allah najbolje zna, i jeste tako. Mozda je bas njihova ta jedna tewba i molitva vrednija od necije svakodnevne, al MENE to nervira! Allah najbolje zna, al et, ovo sam morao iznijeti džaba jače od mene!
Mislim da se ne bi previse trebao zanimati s tim. Ibadet je izmedju insana i Allaha.
Pogotovo sto se ovdje radi o dobrovoljnom ibadetu. Treba se ugledati u one koji cine vise nego sto ja/ti radimo, i pokusavati njih dostici.
BHF_Manijak

#8041 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Sto smo se veceras raskokodakali o dzematlijama po dzamijama :lol: :lol: Ali na hajr,imamo iskrene nijjete da to sve funkcionise ono idealno,islamski pa zato ljutnja na ljudske postupke,a ne na insane estagfirullah! :thumbup: :)

Da mi nije ofirno,ja bi iso od safa do saafa i govorio deder popuni...Ali znam da bi me svaki drugi dedo cusno nogom i reko "sta ti meni balavac imas pricat,ja u Titinom vaktu klanjo dok ti jos ni u planu nisi bio" :mrgreen: Pa bi me onda samo poklopio bezze :mrgreen:

@Pajo ne galami :mrgreen: :skoljka:
Miss D

#8042 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Miss D »

selam dzematlije,
mislim i ja kao i vi...
prethodnih noci kod mene u dzamiji saf-dva, veceras klajamo jedno na drugom.
Neka hvala Bogu, bar veceras :)

Btw, i ja ucila ovu ilahiju Ej Allahu pogledaj me, solista bila :D
paja patak

#8043 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

BHF_Manijak wrote:Sto smo se veceras raskokodakali o dzematlijama po dzamijama :lol: :lol: Ali na hajr,imamo iskrene nijjete da to sve funkcionise ono idealno,islamski pa zato ljutnja na ljudske postupke,a ne na insane estagfirullah! :thumbup: :)

Da mi nije ofirno,ja bi iso od safa do saafa i govorio deder popuni...Ali znam da bi me svaki drugi dedo cusno nogom i reko "sta ti meni balavac imas pricat,ja u Titinom vaktu klanjo dok ti jos ni u planu nisi bio" :mrgreen: Pa bi me onda samo poklopio bezze :mrgreen:

@Pajo ne galami :mrgreen: :skoljka:
na galamim, samo kazem kako mi to izgleda :roll:
BHF_Manijak

#8044 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Miss D wrote:selam dzematlije,
mislim i ja kao i vi...
prethodnih noci kod mene u dzamiji saf-dva, veceras klajamo jedno na drugom.
Neka hvala Bogu, bar veceras :)

Btw, i ja ucila ovu ilahiju Ej Allahu pogledaj me, solista bila :D
Ama u kojim ste dzematima to ti i Paja...Mene nikad niko nije htio u hor...Uviek govorili ako mjesta zafali uletiti ces jt nikad :lol: :lol: Znaju da ni za 27. ne bi bilo puno kad bi ja ucio,razbjezali bi se na sve strane :mrgreen:
Miss D

#8045 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Miss D »

:lol:

eto manijace,
ako ti je ostala zelja,
mozes nama biti prateci vokal :D
paja patak

#8046 Re: Ramazan, opet ;)

Post by paja patak »

pa de to je vise bilo HAJD HADZIJINA UNUKA PAJA (pa da ne bi bilo da ne ucim ja :D )... jal ne dodjem u mekteb dva-tri puta DA ZNAS DA CU RECI HADZIJI :lol:
BHF_Manijak

#8047 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Miss D wrote::lol:

eto manijace,
ako ti je ostala zelja,
mozes nama biti prateci vokal :D
Nista solista jel?!ccc :mrgreen:

Nego,moze li se nafila tj nocni namaz bez nijjeta klanjati,jer iskreno ne znam nijjeta za kijamu lejl :$ :mrgreen:
HomeArt

#8048 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

Joj jeste čudni samo nešto ružite, neka ba svijeta u džamijama, sve će to doći na svoje ako Bog da :)

Nego ja bih iskoristio priliku da vas podjetim na jedan jako važan detalj u ramazanu a to su vitre! Ostalo je još samo nekoliko dana pa nemojte to zaboraviti.
Miss D

#8049 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Miss D »

Manijace,
najvazniji je nijet srcem, to sigurno znas ;-)

Home Art :thumbup:
wewa

#8050 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Manijace, kako veli jedan divni efendija s memli strane, dovoljan je i nijjet srcem, odnosno kaze: kad udjem u dzamiju, a podne okuisalo, zna se sto sam dos'o - stanem i klanjam :-D :thumbup:
Last edited by wewa on 06/09/2010 01:16, edited 1 time in total.
Locked