Ramazan, opet ;)
- Bullet Tooth Tony
#7601 Re: Ramazan, opet ;)
Sallallahu ‘ala Taha,
hayri-l-halqi we ehleha!
Dragi Taha, Mustafa,
kad polaziš ti nama,
stojimo na nogama -
ta’zim, ya Resulallah!
Tvoje srce plačno je,
šta nas čeka – znano je.
Mu’min – muslim ko ‘no je -
šućur, ya Resulallah!
Ko god islam uzdigne
svako dobro postigne.
On je lijek za silne
rane, ya Resulallah!
Yunus-Džemal govori:
tebe štimam i volim.
Svaku muku prebolim
aškom, ya Resulallah.
Sallallahu ‘ala Taha,
hayri-l-halqi we ehleha!
hayri-l-halqi we ehleha!
Dragi Taha, Mustafa,
kad polaziš ti nama,
stojimo na nogama -
ta’zim, ya Resulallah!
Tvoje srce plačno je,
šta nas čeka – znano je.
Mu’min – muslim ko ‘no je -
šućur, ya Resulallah!
Ko god islam uzdigne
svako dobro postigne.
On je lijek za silne
rane, ya Resulallah!
Yunus-Džemal govori:
tebe štimam i volim.
Svaku muku prebolim
aškom, ya Resulallah.
Sallallahu ‘ala Taha,
hayri-l-halqi we ehleha!
- Bullet Tooth Tony
- paja patak
#7603 Re: Ramazan, opet ;)
Beg_Babic wrote:
- wewa
#7604 Re: Ramazan, opet ;)
selam budnima
jede li ko sta jutros? 
- paja patak
#7605 Re: Ramazan, opet ;)
alejkumu selamwewa wrote:selam budnimajede li ko sta jutros?
sta ti se jede pa pitas?
- wewa
#7606 Re: Ramazan, opet ;)
ma nisam ti ja od tih... nisam imala hljeba pa se pocastila rezancima u paradajz sosu sa sirom, nije mi bilo mrskopaja patak wrote:alejkumu selamwewa wrote:selam budnimajede li ko sta jutros?
![]()
sta ti se jede pa pitas?
bujrum dok jos ima
- paja patak
#7607 Re: Ramazan, opet ;)
od toga se beli bude gladan, bar jawewa wrote:ma nisam ti ja od tih... nisam imala hljeba pa se pocastila rezancima u paradajz sosu sa sirom, nije mi bilo mrskopaja patak wrote:alejkumu selamwewa wrote:selam budnimajede li ko sta jutros?
![]()
sta ti se jede pa pitas?![]()
bujrum dok jos ima
- wewa
#7608 Re: Ramazan, opet ;)
Amin! svima nama insaAllahpaja patak wrote:od toga se beli bude gladan, bar jawewa wrote:ma nisam ti ja od tih... nisam imala hljeba pa se pocastila rezancima u paradajz sosu sa sirom, nije mi bilo mrskopaja patak wrote: alejkumu selam![]()
sta ti se jede pa pitas?![]()
bujrum dok jos imanek ti Uzviseni olaksa post danasnji
fora je ne ozednjeti, za glad je lahko...
-
venus doom
#7609 Re: Ramazan, opet ;)
casa hladnog slatkog mlijeka:) vjeruj mi neces ni osjetiti zedjwewa wrote:Amin! svima nama insaAllah
sellam ...
- wewa
#7610 Re: Ramazan, opet ;)
alejkumusselam!venus doom wrote:casa hladnog slatkog mlijeka:) vjeruj mi neces ni osjetiti zedjwewa wrote:Amin! svima nama insaAllah
sellam ...
iz mog iskustva, nista ne slijepi usta k'o mlijeko
-
venus doom
#7611 Re: Ramazan, opet ;)
bolje vas naslawewa wrote:alejkumusselam!venus doom wrote:casa hladnog slatkog mlijeka:) vjeruj mi neces ni osjetiti zedjwewa wrote:Amin! svima nama insaAllah
sellam ...
iz mog iskustva, nista ne slijepi usta k'o mlijekoali hvala za savjet - dobrodosao/la na topic
ako skontate sta bolje javite
Allahimanet
- Svakodobro!
#7612 Re: Ramazan, opet ;)
alejkumusselam! 
ali hvala za savjet - dobrodosao/la na topic
[/quote]
bolje vas nasla
e ne znam onda kako da pomognem
... meni pomogne koliko toliko 
a sad
... da bar malo odspavam...
Allahimanet[/quote]
"manet
cisto da se javnem SELAM SELAM moj savjet "bokal" vode i Ellhamdullilah!
bolje vas nasla
Allahimanet[/quote]
"manet
cisto da se javnem SELAM SELAM moj savjet "bokal" vode i Ellhamdullilah!
-
dorian_gray
#7613 Re: Ramazan, opet ;)
Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
- BHF_Manijak
#7614 Re: Ramazan, opet ;)
Ma cini se tesko,ali vjeruj da nije toliko...Cak i kad su vrucine bile,organizam to sve uredno podnosi...dorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
Hvala, sve najbolje takodjer!
- Svakodobro!
#7615 Re: Ramazan, opet ;)
Nebitno je sta si po vjeri, ipak si veliki covjek kad ovako razmisljas! Sad mozes i uvidjeti kako je jaka vjera onog koji posti, i svako ko posti iz ljubavi prema Bogu i iz vjere ce ti reci, da onaj Iftar onaj momenat kad se mrsimo navece, nebi mijenjali ni zasta drugo jer nije to zelja za pojest i popit u tom trenu, vec u tom trenu je osoba najbliza Gospodaru, imas neku unutrasnju satisfakciju i zadovoljenje koje je jace i od hrane i od pica! Mozda sam malo konfuzno objasnio, ali iapk je tesko fkt objasniti te momente Iftara, to samo postac moze dozivjeti a rijecima jako tesko opisati! Pozdrav za tebe!dorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
-
dorian_gray
#7616 Re: Ramazan, opet ;)
BHF_Manijak wrote:Ma cini se tesko,ali vjeruj da nije toliko...Cak i kad su vrucine bile,organizam to sve uredno podnosi...dorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.![]()
Hvala, sve najbolje takodjer!
Hehe, ma sve ja to razumijem ali cim znam da moram postiti recimo kod nas par dana prije Uskrsa, e tada me uhvati glad ko da nisam jeo nista 10 dana. Hehe.
- wewa
#7617 Re: Ramazan, opet ;)
Hvala za lijepe zelje, zadovoljstvo je vidjeti kako se dobri ljudi dobrih namjera uvijek razumijudorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
Nego, selam, radni narode, ima li ko da nije pospan?
-
HomeArt
#7618 Re: Ramazan, opet ;)
Nisam ja jedno jutro, konačno. Jesu slušala djeca sinoć molim tewewa wrote:Hvala za lijepe zelje, zadovoljstvo je vidjeti kako se dobri ljudi dobrih namjera uvijek razumijudorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
Selam alejkum postači i postačice
- wewa
#7619 Re: Ramazan, opet ;)
jesu, jesu, bili su mirni, zivi se nisu culi - mozemo ih opet ostaviti sameHomeArt wrote:Nisam ja jedno jutro, konačno. Jesu slušala djeca sinoć molim tewewa wrote:Hvala za lijepe zelje, zadovoljstvo je vidjeti kako se dobri ljudi dobrih namjera uvijek razumijudorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
Nego, selam, radni narode, ima li ko da nije pospan?![]()
Selam alejkum postači i postačice
i ja se dobro drzim, vidjecemo kako ce biti iza podne aBd
- plemba
#7620 Re: Ramazan, opet ;)
we selam.wewa wrote:Hvala za lijepe zelje, zadovoljstvo je vidjeti kako se dobri ljudi dobrih namjera uvijek razumijudorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
imam ja, nisam pospan, prespav'o sam sehur pa sam se naspavao
ali kao i sve drugo, to ima svoje posljedice, tamo nekad oko ikindije
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#7621 Re: Ramazan, opet ;)
Es selamu alejkum dzematije,kako ste?
Dorian_gray,svako dobro
MashaAllah,imamo prvu cestitku za Bajram,i prve zelje....dorian_gray wrote:Pozdrav svima, katolik sam ali poštivam svaku vjeru i stvarno kapa do poda kada vidim kako uspijete postiti cijeli dan bez icega. Imam dosta prijatelja koji me pozovu popodne na iftar pa onako razgovaramo i uvijek se zamislim kako bi negdje oko 2 popodne vec izvrnuo oci. Hehe. Usput svim muslimanima zelim sve najbolje povodom nadolazeceg Bajrama da ga provedu u sreci i veselju sa svojim blizima.
Dorian_gray,svako dobro
- WipeOut
#7622 Re: Ramazan, opet ;)
A gdje ste svi?
Nemojte plaho raditi,malo i odmorite....
-
HomeArt
#7623 Re: Ramazan, opet ;)
Tu smo, djeca spavaju još pa smo tihiWipeOut wrote:A gdje ste svi?
- WipeOut
#7624 Re: Ramazan, opet ;)
Men'se cini da njih nista ne moze probuditi....al eto da ih ne iskusavamo...HomeArt wrote:Tu smo, djeca spavaju još pa smo tihiWipeOut wrote:A gdje ste svi?
- wewa
#7625 Re: Ramazan, opet ;)
HomeArt wrote:Tu smo, djeca spavaju još pa smo tihiWipeOut wrote:A gdje ste svi?
neka ih makar do podne, uhar im je