Da nam Allah dz.s. olaksa post u naredna 22 dana.
I da se malo naspavamo
Amin!
Svikao sam na ovaj bioritam još iz vremena kada sam bio vojnik pa se 2 sata spava, a 4 budan i tako neprestano mjesec dana ako se ne dobije smjena. A nekada se ne odspava ni ta 2 sata jer valja se nekada okupati ili otići do dežurnog oficira po lozinku ili posjeta....I tako stotine dana i noći.
skupljac_zeljeza wrote: ↑18/03/2024 22:48 Volim početi dan i na mobitelu sa 100% napunjenošću, a tek organizam.Posebno mi je omiljeni sehur pileća prsa ispržena na tavi, prilog šampinjoni ili pečena paprika u tavi, sutlijaš od domaćeg mlijeka i dvije šolje toplog čaja. Vrbovica za sinuse i druge upale da izbjegnem piti paracetamol i kamilica ili nana za probavu. Na kraju popijem kapsulu FerriMore, gvožđe + vitamin C + cink. Posao me zna umoriti, ali niti ogladnim niti ožednim.
Znao sam postiti i bez sehura pa sigurno i to pokreće, ali meni bi možda bilo nedovoljno. Proteinski sadržaj i kalorije su slične kod janjetine i pilećih prsa. Jači od govedine. Pileća prsa su lakša za probavu, nema mučnina, glavobolja i sl., a daje energiju jer mene jedino posao izmori i treba mi energije, a pazim da ne oslabim krvnu sliku i imunitet. Iza mene je dosta ramazana tako da je to bilo traganje koje još traje šta je to što godi organizmu. Prvi sehur ovog ramazana su bila dva bureka sa jogurtom jer mi se nekako baš to tražilo i rekao sam....nikada više. Pun stomak, a bez poletne energije.
i ja.konektovan wrote: ↑19/03/2024 13:24 Ja na sehuru jedem k'o da je iftar,..kolicinski.![]()
Lepina cijela, pileca prsa, malo sira, ako je ostalo nesto od iftara,.jogurt, bananu, jednu cokoladu, vodu...i ide post elhamdullillah.
Ja sam prije tako, pa podrigivanje i vracanje kiseline nocu, onda nekakav propran osjecaj u stomaku ujutro. Sad sam lagano, nekada samo na kiseloj vodi zapostim.konektovan wrote: ↑19/03/2024 13:24 Ja na sehuru jedem k'o da je iftar,..kolicinski.![]()
Lepina cijela, pileca prsa, malo sira, ako je ostalo nesto od iftara,.jogurt, bananu, jednu cokoladu, vodu...i ide post elhamdullillah.
E s tim nemam problema, s kilama..za ramazan, ne debljam se, ali i ne mrsam nesto. Uglavnom byde gubitak misicne mase.Chmoljo wrote: ↑19/03/2024 13:27i ja.konektovan wrote: ↑19/03/2024 13:24 Ja na sehuru jedem k'o da je iftar,..kolicinski.![]()
![]()
želim se korigovati, jer mislim da nema smisla post gdje se na kraju mjeseca UDEBLJAŠ![]()
jest, uzdržavaš se preko dana, al ne treba brt biti krkačina po noći. katastrofa sam sa slatkim... pravi pravcati ovisnik...![]()
I meni slatko dohaka. Mimo Ramazana se kontrolisem ali tokom ramazana iako sam porcije sehura i iftara doveo u red, slatko ne mogu kontrolisati. Ne secerim kafu ali zato cokoladu potamani uz solju kafe.Chmoljo wrote: ↑19/03/2024 13:27i ja.konektovan wrote: ↑19/03/2024 13:24 Ja na sehuru jedem k'o da je iftar,..kolicinski.![]()
![]()
želim se korigovati, jer mislim da nema smisla post gdje se na kraju mjeseca UDEBLJAŠ![]()
jest, uzdržavaš se preko dana, al ne treba brt biti krkačina po noći. katastrofa sam sa slatkim... pravi pravcati ovisnik...![]()
iftarr nekom u smjeru kazaljke na satu, nekom bogami obratno
Nakon jela uzmi par badema oni neutralisu kiselinu I dobri su za probavu.suad-sarajevo wrote: ↑18/03/2024 21:11 Probaću kuhana jaja definitivno. Mislim da daju osjećaj sitosti svakako. Hvala za savjet svima.
Hvala mada više preferiram sjemenke bundeve. Nadam se da su isto učinkovite.immuno wrote: ↑20/03/2024 13:50Nakon jela uzmi par badema oni neutralisu kiselinu I dobri su za probavu.suad-sarajevo wrote: ↑18/03/2024 21:11 Probaću kuhana jaja definitivno. Mislim da daju osjećaj sitosti svakako. Hvala za savjet svima.