Da malo upratis postove doticnog, sve bi ti jasno bilo.vazi wrote:Bas nije lijepo... ni fer. Osim ako ste raja pa na slobodno.skafiskafsnjak wrote:A ti eto znas sta ima u BiH.... izbjeglico
Ramazan, opet ;)
- skafiskafsnjak
#18026 Re: Ramazan, opet ;)
- beautyfool
#18027 Re: Ramazan, opet ;)
Sad ce na fb i instagramu sherat one klasicne moralne tekstove tipa, kako vas nije stid da postavljate slike iftara kad ima ljudi koji gladuju i slicno....a naravno svaki drugi period osim ramazana je ok da se slike hrane postavljaju 
- skafiskafsnjak
#18028 Re: Ramazan, opet ;)
Ko sta gdje kadabeautyfool wrote:Sad ce na fb i instagramu sherat one klasicne moralne tekstove tipa, kako vas nije stid da postavljate slike iftara kad ima ljudi koji gladuju i slicno....a naravno svaki drugi period osim ramazana je ok da se slike hrane postavljaju
- Diwan
#18029 Re: Ramazan, opet ;)
Pa to je svakako glupost, pored mnogih drugih gluposti ovih društvenih mreža. Izgubila se privatnost i intimnost - sada jedni drugima zavirujumo u živote na izvolte, sa ili bez bujruma. Intimnost i privatnost je dio vjere, pa samim tim sve što je suprotno tome nije vjerski ili kulturno i tome slično.beautyfool wrote:Sad ce na fb i instagramu sherat one klasicne moralne tekstove tipa, kako vas nije stid da postavljate slike iftara kad ima ljudi koji gladuju i slicno....a naravno svaki drugi period osim ramazana je ok da se slike hrane postavljaju
Ali je zato bitno šta smo jeli za iftar, gdje smo ifitarili i koliko nas ima, mashAllah...
- wewa
- Bloo
- Globalna šefica
#18031 -mod comment-
Ne pretjerujte.skafiskafsnjak wrote:Da malo upratis postove doticnog, sve bi ti jasno bilo.vazi wrote:Bas nije lijepo... ni fer. Osim ako ste raja pa na slobodno.skafiskafsnjak wrote:A ti eto znas sta ima u BiH.... izbjeglico
- vazi
#18032 Re: Ramazan, opet ;)
U mnozini
Opomena razrednog starjesine
Ugodan ramazan, dragi postaci, da ga u zdravlju i rahatluku docekate i da ga ispostite u zdravlju , rahatluku i milosti Uzvisenog Allaha dzs.

Opomena razrednog starjesine
Ugodan ramazan, dragi postaci, da ga u zdravlju i rahatluku docekate i da ga ispostite u zdravlju , rahatluku i milosti Uzvisenog Allaha dzs.
- skafiskafsnjak
#18033 Re: Ramazan, opet ;)
Aminvazi wrote:U mnozini![]()
Opomena razrednog starjesine![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#18034 Re: Ramazan, opet ;)
Inshallah.
- Optimus09
#18035 Re: Ramazan, opet ;)
Jos malo 
- Optimus09
#18037 Re: Ramazan, opet ;)
Provedimo ga svi kao da nam je zadnji,posvetimo se maksimalno.
Sve najbolje svima
Sve najbolje svima
- newklear
#18038 Re: Ramazan, opet ;)
Selam svima, par Ramazana nisam postio, nadam se da ću ovaj moći... Ne znam je li bilo priče o tome prije, ali evo jedno pitanje - šta jedete na sehuru, šta vas najbolje drži tokom dana, pogotovo vas/nas koji radimo po čitav dan.... Par savjeta kako najbolje izdržati....
- Optimus09
#18039 Re: Ramazan, opet ;)
Grah,grasak+lubenica mi se najbolje pokazalo.Radim takodje citav dan 
- hadzinicasa
#18040 Re: Ramazan, opet ;)
nefsun wrote:Usitnilo
- skafiskafsnjak
#18041 Re: Ramazan, opet ;)
Meni nema niata draze ujutro od meda i maslaca uz casu mlijeka
Generalno, vise mi lezi ujutro slatko nego slano.
- wewa
#18042 Re: Ramazan, opet ;)
Meni su to proteini, tj kuhani jezik u somunu s kajmakomnewklear wrote:Selam svima, par Ramazana nisam postio, nadam se da ću ovaj moći... Ne znam je li bilo priče o tome prije, ali evo jedno pitanje - šta jedete na sehuru, šta vas najbolje drži tokom dana, pogotovo vas/nas koji radimo po čitav dan.... Par savjeta kako najbolje izdržati....
Prijateljice prave i puding od chia sjemenki, jaja su isto dobra, probas nekoliko stvari pa ces naci sta tebi pase...
Moj je posao sjedeci, nisu mi aman energetske potrebe, a ti prilagodi sebi.
- vatrogasac
#18043 Re: Ramazan, opet ;)
Teško je dati savjet jer ovisi od ukusa i apetita. Radim i ja, ali prvih nekoliko noći dok se organizam ne privikne, ne pojede se mnogo. Ono što se brzo spremi. Pileći fileti, teleća ili juneća šnicla direktno sa tave i veća sutlija. Na to legnu dvije šolje čaja od svježe nane, metvice bez šećera. Tečnost nadoknađujem kompotom od svježeg voća od iftara do sehura kada sam kući. Hurme su uvijek na stolu i ubacujem kad god prođem. Šta god da pojedeš, ogladnit ćeš već oko podne, ali to je sve stvar volje, želje, karaktera ako je insan zdrav. Djeci je teško ići u školu, nama na posao, svi se radujemo slobodnim danima, ali šta bi bilo kada ne bi išli u školu ili radili. Tako prilazim i postu pa se izdrži. I ono što dobijamo od posta je individualno. Kao što neko ima veće ocjene ili više zaradi, a neko manje.newklear wrote:Selam svima, par Ramazana nisam postio, nadam se da ću ovaj moći... Ne znam je li bilo priče o tome prije, ali evo jedno pitanje - šta jedete na sehuru, šta vas najbolje drži tokom dana, pogotovo vas/nas koji radimo po čitav dan.... Par savjeta kako najbolje izdržati....
- AmiĐa_Idriz
#18044 Re: Ramazan, opet ;)
Samo sutlija brtskafiskafsnjak wrote:Meni nema niata draze ujutro od meda i maslaca uz casu mlijeka![]()
Za tih mjesec dana jednu veliku cisternu sutlije smlatim
- hadzinicasa
#18045 Re: Ramazan, opet ;)
ja mogu samo voce na sehur. i kafu. i caj. i limunadu.
osim toga, u zadnjih par godina su iftar i sehur tako ublizu, ne stigne se ni ogladniti.
ali kuhani jezik je dobar (ili bilo koji komad mesa ili ispecen ili izdinstan u pretisu, pa u frizider i onda rezes na kriske), topa, krem supe, riza na mlijeku...
osim toga, u zadnjih par godina su iftar i sehur tako ublizu, ne stigne se ni ogladniti.
ali kuhani jezik je dobar (ili bilo koji komad mesa ili ispecen ili izdinstan u pretisu, pa u frizider i onda rezes na kriske), topa, krem supe, riza na mlijeku...
- beautyfool
#18046 Re: Ramazan, opet ;)
Nek svako radi kako voli i kad voli ali drzati moralne lekcije kako "nevalja u toku ramazana" a ostalim danima je ok, mi je van pameti.Diwan wrote:Pa to je svakako glupost, pored mnogih drugih gluposti ovih društvenih mreža. Izgubila se privatnost i intimnost - sada jedni drugima zavirujumo u živote na izvolte, sa ili bez bujruma. Intimnost i privatnost je dio vjere, pa samim tim sve što je suprotno tome nije vjerski ili kulturno i tome slično.beautyfool wrote:Sad ce na fb i instagramu sherat one klasicne moralne tekstove tipa, kako vas nije stid da postavljate slike iftara kad ima ljudi koji gladuju i slicno....a naravno svaki drugi period osim ramazana je ok da se slike hrane postavljaju
Ali je zato bitno šta smo jeli za iftar, gdje smo ifitarili i koliko nas ima, mashAllah...
- beautyfool
#18047 Re: Ramazan, opet ;)
Bilo sta sa jajima mi je ok za sehur. Pus 2-3 hurme ili neko voce.newklear wrote:Selam svima, par Ramazana nisam postio, nadam se da ću ovaj moći... Ne znam je li bilo priče o tome prije, ali evo jedno pitanje - šta jedete na sehuru, šta vas najbolje drži tokom dana, pogotovo vas/nas koji radimo po čitav dan.... Par savjeta kako najbolje izdržati....
- arzuhal
#18048 Re: Ramazan, opet ;)
Grah je najbolje rješenje za sehur. Picu ne bi valjalo jesti za sehur tokom ramazana.
- skafiskafsnjak
#18049 Re: Ramazan, opet ;)
Kakva crna pica... to ne valja nikad
Ja maslac+med... drzi drama
Ja maslac+med... drzi drama
- vatrogasac
#18050 Re: Ramazan, opet ;)
Ima li neko vaktiju za Amsterdam? Najbliže što sam našao je Enschede.