Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16476 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Velkoski »

život je generalno ljepši bez cigara :mrgreen:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#16477 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Big Boy »

wewa wrote:
Big Boy wrote:Ramazan mubarek i od mene. :)
ko dos'o, ko dos'o? :-D

selam, drug! kako si?
Alejkumu selam :-D

Hajd', lijepo je vidjeti da ima i stare raje.

Ja dobro, zdravo, nasmijano Bogu hvala. Kako si ti?
Niemand

#16478 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Niemand »

arzuhal wrote:
Niemand wrote:Ovaj ramazan cudan, nikako mi cigare ne sjedaju. Do bajrama cu ih se okaniti izgleda ako ne vrate svoj carobni okus.
Ja danas govorim: otkako sam ostavio cigare post se digao na neki viši level, sve mi ljepše...

Ne govorim ovo da bih ikome - Bože me sačuvaj takve neobazrive površnosti! :mrgreen: - savjetovao ostavljanje cigara, ali je to zaista tako...Prije bi mi nedostatak nikotina stvarao nervozu koja je narušavala post, a prva doza nakon dnevne apstinencije bi me ošamutila. Već godinama ne pušim i post nakon ostavljanja cigara se ne može porediti s onim kada se čekalo da se prva zapali ili se s njom zapaštalo...
Joj, ja sam tebi na nekoj temi mescini vikala kako ja necu svoje cigare ostaviti, sta im fali, sta, svakako cu umrijeti i bez njih, i tako to. :D Nesto me ovo nije da ja nekog nagovaram.. Boze sacuvaj.. al.. podsjeti na to. :D :lol:

Bez cigara znam biti nezgodna, al nemam ramazanom te ispade. Hocu reci, jel de ko da je sejtan kriv onda, nije do mene i cigara? Ono, svezato sad i folovi. :D

A razmisljam vala da prestanem, na stranu sva zezancija. Ja u glavi imam fino sjecanje na tu cigaru prije neg zapalim, i onda zapalim i to nije to vise, nesto ne stima s okusom. Da mi je bar kako usaditi ovo svjeze sjecanje na cigaru u glavu, ne valja i oke, al ja i dalje pokusavam vratiti stari smek cigara.

Vidjecemo vat hepens.
agnostic_front

#16479 Re: Ramazan, opet ;)

Post by agnostic_front »

Velkoski wrote:život je generalno ljepši bez cigara :mrgreen:
:thumbup:
AmiĐa_Idriz

#16480 Re: Ramazan, opet ;)

Post by AmiĐa_Idriz »

:jedekolac: :licka:
ABH017

#16481 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ABH017 »

arzuhal wrote:
Niemand wrote:Ovaj ramazan cudan, nikako mi cigare ne sjedaju. Do bajrama cu ih se okaniti izgleda ako ne vrate svoj carobni okus.
Ja danas govorim: otkako sam ostavio cigare post se digao na neki viši level, sve mi ljepše...

Ne govorim ovo da bih ikome - Bože me sačuvaj takve neobazrive površnosti! :mrgreen: - savjetovao ostavljanje cigara, ali je to zaista tako...Prije bi mi nedostatak nikotina stvarao nervozu koja je narušavala post, a prva doza nakon dnevne apstinencije bi me ošamutila. Već godinama ne pušim i post nakon ostavljanja cigara se ne može porediti s onim kada se čekalo da se prva zapali ili se s njom zapaštalo...
Ja nemam taj problem sa duhanom. Cigaru zapalim tek poslije svega, kad kahva dođe na red. Sehurim sa vodom i tokom dana ne osjećam neku veliku potrebu za cigarom, osim prvih par dana, kad jednostavno, u situacijama kad obično zapalim, pomislim na cigaru. Ali i to prođe vrlo brzo. Pušenje je zlo, ali ja nemam želju da prestanem. To je moj problem. Užitak.
Ne daj Bože da ikom išta sugerišem, samo mi lakše kad vidim da nisam sam.
AmiĐa_Idriz

#16482 Re: Ramazan, opet ;)

Post by AmiĐa_Idriz »

Isto :mrgreen: :)
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#16483 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Nurudin »

Draga braćo , okoristimo se ovim tekstom sa poznate mladovehabijske stranice akos.ba :

https://akos.ba/zasto-dzini-i-sejtani-m ... nje-hurmi/
Mnoga provedena istraživanja ( :?: ) su pokazala, a što je naučnike posebno dovelo pred velike nedoumice (naučnici u nedoumici!ovo je potreslo Balkan!), da nam je Poslanika a.s. na ovaj način još davno dao rješenje kako da se zaštitimo od šejtanskih dodira i dodira džina( :nindzastajl: . Ova istraživanja pokazala su da se prilikom jedenja hurmi u ljudskom tijelu proizvodi posebna vrsta energije koja se zove plavi halogen( :carobnjak: . Taj spektralni :saveta: plavi halogen formira zaštitni oblik oko cijelog našeg tijela u obliku štita koji naše tijelo štiti od nevidljivih elektromagnetskih valova, a ti valovi stvaraju se sihrom, urokljivim očima ili pak dodirom džina i drugim sličnim problemima koji direktno utiču na ljude i pričinjavaju im štetu na taj način. Taj plavi veo koji se generira nakon konzumiranja neparnog broja :!: :?: hurmi, ne dopušta, posebno džinima, da prođu kroz njega :faraon1: . Snaga ovog energetskog štita se crpi iz sastavnih elemenata hurmi, a pogotovo iz fosfora koji je poznat kao bogat elektronima koji su u suprotnosti sa pozitivnim nabojem koji privlači džine, ali je uslov da broj pojedenih hurmi bude neparan, kao što smo prethodno naglasili, s tim da kada god se poveća broj unesenih hurmi iznad 7 taj plavi val postaje veći i jači. Također ova istraživanja su potvrdila i da fosforske zrake potpomažu da se plavi val obrazuje oko tijela i da ništa kroz njega ne prodire, dok džini mogu prodirati kroz druge valove.
:run:
skupljac_zeljeza

#16484 Re: Ramazan, opet ;)

Post by skupljac_zeljeza »

Nurudin wrote:Draga braćo , okoristimo se ovim tekstom sa poznate mladovehabijske stranice akos.ba :

https://akos.ba/zasto-dzini-i-sejtani-m ... nje-hurmi/
Mnoga provedena istraživanja ( :?: ) su pokazala, a što je naučnike posebno dovelo pred velike nedoumice (naučnici u nedoumici!ovo je potreslo Balkan!), da nam je Poslanika a.s. na ovaj način još davno dao rješenje kako da se zaštitimo od šejtanskih dodira i dodira džina( :nindzastajl: . Ova istraživanja pokazala su da se prilikom jedenja hurmi u ljudskom tijelu proizvodi posebna vrsta energije koja se zove plavi halogen( :carobnjak: . Taj spektralni :saveta: plavi halogen formira zaštitni oblik oko cijelog našeg tijela u obliku štita koji naše tijelo štiti od nevidljivih elektromagnetskih valova, a ti valovi stvaraju se sihrom, urokljivim očima ili pak dodirom džina i drugim sličnim problemima koji direktno utiču na ljude i pričinjavaju im štetu na taj način. Taj plavi veo koji se generira nakon konzumiranja neparnog broja :!: :?: hurmi, ne dopušta, posebno džinima, da prođu kroz njega :faraon1: . Snaga ovog energetskog štita se crpi iz sastavnih elemenata hurmi, a pogotovo iz fosfora koji je poznat kao bogat elektronima koji su u suprotnosti sa pozitivnim nabojem koji privlači džine, ali je uslov da broj pojedenih hurmi bude neparan, kao što smo prethodno naglasili, s tim da kada god se poveća broj unesenih hurmi iznad 7 taj plavi val postaje veći i jači. Također ova istraživanja su potvrdila i da fosforske zrake potpomažu da se plavi val obrazuje oko tijela i da ništa kroz njega ne prodire, dok džini mogu prodirati kroz druge valove.
:run:
AKOS je nekada imao dobrih članaka. Ovo neki 'novi talas'.
Dosadno mii

#16485 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Dosadno mii »

Koja je razlika izmedju hurmi od 1KM i onih od 9 KM u Konzumu
Osim u cijeni
Valjda treba biti skroman za Ramazan
wewa

#16486 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Big Boy wrote:
wewa wrote:
Big Boy wrote:Ramazan mubarek i od mene. :)
ko dos'o, ko dos'o? :-D

selam, drug! kako si?
Alejkumu selam :-D

Hajd', lijepo je vidjeti da ima i stare raje.

Ja dobro, zdravo, nasmijano Bogu hvala. Kako si ti?
e cuj stare... zekat je i lijepa rijec :-D

elhamdulilah! bicu jos bolje kad zavrsi sk. god. aBd :lol:
wewa

#16487 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Dosadno mii wrote:Koja je razlika izmedju hurmi od 1KM i onih od 9 KM u Konzumu
Osim u cijeni
ima i po 25 u Bademu i po 50 u SCC-u, kazu.
Pitar s Kariba

#16488 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Pitar s Kariba »

wewa wrote:
Dosadno mii wrote:Koja je razlika izmedju hurmi od 1KM i onih od 9 KM u Konzumu
Osim u cijeni
ima i po 25 u Bademu i po 50 u SCC-u, kazu.
Hmmm .. meni se najviše sviđaju one iranske u kutijicama ... i obično se zaletim po marketima, jer su tamo prilično jeftine (ne znam sad tačno 3 - 3,5 km), dok su u bademu iste takve kutijice skuplje (čini mi se da su nekad bile i 5 km a sad možda 4,5) .. eh, sad .. iz iskustva mogu reći da te kutijice ipak nisu iste :D ove u marketima su mačak u vreći .. nekad se potrefe dobre i svježe, nekad jok ... često samo gornji red bude ok, ispod kako ti se posreći ... u bademu nikad nije bilo fule .. uvijek su bile odlične, što jes jes.
wewa

#16489 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

kod mene su ove godine iranske, iz binga iz lukavice - pluralizam u rijeci i slici :lol:
arzuhal

#16490 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ja još jedem iz prvog reda, iranske, ona crna kutija (konačno naši uradili ambalažu pa to sad ima smisla, inače je orijent žešći kič malo je kazat, vazda neki bucmasti, nasmijani dječak uramljen u vijenac od ruža i hadžibega, roskasto-žuta varijanta, okolo harfovi u 16 različitih fontova i boja, etc), odlične su...lele mi se kad dođem do drugog sloja :cry:
arzuhal

#16491 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

wewa wrote:kod mene su ove godine iranske, iz binga iz lukavice - pluralizam u rijeci i slici :lol:
Ja iranske uzimam zbog spektralnog ultraplavog omotača i zaštitnog sistema H-300...SelO.om :lol:
Pitar s Kariba

#16492 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Pitar s Kariba »

ima tu raznih varijanti što se ambalaže tiče, nikako pofatat koje su ustvari koje .. pravo kreativni autori :D
znam da je dugo pisalo svIježa hurma .. ne znam jesu l' našli kakvog lingvistu da to ispravi :D
wewa

#16493 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

arzuhal wrote:
wewa wrote:kod mene su ove godine iranske, iz binga iz lukavice - pluralizam u rijeci i slici :lol:
Ja iranske uzimam zbog spektralnog ultraplavog omotača i zaštitnog sistema H-300...SelO.om :lol:
priprema za Zeljine evropske utakmice :D
jos ako nas opet zapadne Maccabi :zoka: :run:

eh oni dani kad se imalo vremena za citanje ambalaze... sve sam sastojke s deterdzenata znala :cry: :lol:
arzuhal

#16494 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

A ove što @wewuška spominje od 50 KM, one su dobre kad seliš, pa ono: Daj mi jednu samo onu, Allaha ti, da se okusim, pa da se s dušom rahat rastavim...
wewa

#16495 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

arzuhal wrote:A ove što @wewuška spominje od 50 KM, one su dobre kad seliš, pa ono: Daj mi jednu samo onu, Allaha ti, da se okusim, pa da se s dušom rahat rastavim...
ja bih svejedno zvrk zeljanice, molim da udje u zapisnik.
arzuhal

#16496 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

wewa wrote:
arzuhal wrote:A ove što @wewuška spominje od 50 KM, one su dobre kad seliš, pa ono: Daj mi jednu samo onu, Allaha ti, da se okusim, pa da se s dušom rahat rastavim...
ja bih svejedno zvrk zeljanice, molim da udje u zapisnik.
Cijeli zvrk bi mogla pojest? I smrt bi prevarila... :lol:
wewa

#16497 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

praksa - ne jedem, asimiliram :D
mad_max_ba

#16498 Re: Ramazan, opet ;)

Post by mad_max_ba »

wewa wrote:praksa - ne jedem, asimiliram :D
:lol: :lol: :lol:

dobar dobar
arzuhal