Ne kvari post, ali da je halal i preporucljivo nije.Sanchez22 wrote:Kvari li muzika post?
Imam obicaj na poslu slusati da vrijeme brze prodje,ne bih trebao ali..
Mada muzika nije bas halal u Islamu
Ne kvari post, ali da je halal i preporucljivo nije.Sanchez22 wrote:Kvari li muzika post?
Sve hvalospjevke za izdrzljivost. Mozes biti reklama za duracellMOSALJOZE wrote:Čekam sehur,ustajanje u 5:50
bolje ustajati u 5:50 na posao nego spavati do 10 i nemati posaoMOSALJOZE wrote:Čekam sehur,ustajanje u 5:50
a ja na to gledam nekako, ako te muzika navraca na lose stvari ili cini da se ponasas drugacije, onda ne valja ...Capajebo wrote:Ne kvari post, ali da je halal i preporucljivo nije.Sanchez22 wrote:Kvari li muzika post?
Mada muzika nije bas halal u Islamu
Valja i taskafiskafsnjak wrote:bolje ustajati u 5:50 na posao nego spavati do 10 i nemati posaoMOSALJOZE wrote:Čekam sehur,ustajanje u 5:50![]()
![]()
Uzvraćam hvalospjevku kolegi koji je baš kao i Dino uvijek spreman za šegu šalu.Capajebo wrote:Sve hvalospjevke za izdrzljivost. Mozes biti reklama za duracellMOSALJOZE wrote:Čekam sehur,ustajanje u 5:50
Ako te cura navraca na lose ili cini da se ponasas drugacije, onda ne valja?skafiskafsnjak wrote: a ja na to gledam nekako, ako te muzika navraca na lose stvari ili cini da se ponasas drugacije, onda ne valja ...
upravo na to sam i mislio
Ja se ne slazem sa time, jer nema niti jedan dokaz, argument za tu tvrdnju.
Nema niti jedan dokaz ni argument za suprotno. Svi "dokazi" vrlo lahko mogu biti pobijeni, odnosno "stoje" na klimavim nogama. Parafrazirat cu hz Ibn Abasa r.a., kada je bio upitan o muzici kao haramu. Odgovorio je (parafraziram): "Ko sam ja da zabranjujem nesto sto Allah dz.s. nije zabranio?!", na sta ga je pitac dalje pitao da li je, onda, halal?! Odgovorio mu je: "Ko sam ja da ohalaljujem nesto sto Allah dz.s. nije ohalalio?!", postavivsi kontra pitanje ovome sto ga je pitao:"A sta ti osjecas, da ti je halal, ili haram?!", a ovaj mu odgovori: "Prije da mi je haram, nego halal", na sta mu Ibn Abbas r.a. odgovara:"Sam si sebi dao odgovor.". Ovo vehabiti cesto koriste kao argument da je muzika haram, ali svakom insanu koji ima dvije ciste u glavi je jasno da svako po svom osjecaju/nahodjenju treba da odredi slusati, ili ne slusati muziku (upravo po smijernicama datim u odgovoru rijaseta).Capajebo wrote:Ja se ne slazem sa time, jer nema niti jedan dokaz, argument za tu tvrdnju.
Ali helemnejse, nije ni bitno, a i ne bih da upropastimo ovu finu temu zbog ovoga
„Halal je jasan i haram je jasan, a između njih su sumnjive stvari koje većina ljudi ne zna. Pa, ko se bude sačuvao sumnjivih stvari sačuvao je svoju vjeru i čast. A ko upadne u sumnjive stvari, upao je u haram."salik79 wrote: Nema niti jedan dokaz ni argument za suprotno. Svi "dokazi" vrlo lahko mogu biti pobijeni, odnosno "stoje" na klimavim nogama. Parafrazirat cu hz Ibn Abasa r.a., kada je bio upitan o muzici kao haramu. Odgovorio je (parafraziram): "Ko sam ja da zabranjujem nesto sto Allah dz.s. nije zabranio?!", na sta ga je pitac dalje pitao da li je, onda, halal?! Odgovorio mu je: "Ko sam ja da ohalaljujem nesto sto Allah dz.s. nije ohalalio?!", postavivsi kontra pitanje ovome sto ga je pitao:"A sta ti osjecas, da ti je halal, ili haram?!", a ovaj mu odgovori: "Prije da mi je haram, nego halal", na sta mu Ibn Abbas r.a. odgovara:"Sam si sebi dao odgovor.". Ovo vehabiti cesto koriste kao argument da je muzika haram, ali svakom insanu koji ima dvije ciste u glavi je jasno da svako po svom osjecaju/nahodjenju treba da odredi slusati, ili ne slusati muziku (upravo po smijernicama datim u odgovoru rijaseta).
to je materijal za oženiti i u kuću dovestiCapajebo wrote:Ako te cura navraca na lose ili cini da se ponasas drugacije, onda ne valja?skafiskafsnjak wrote: a ja na to gledam nekako, ako te muzika navraca na lose stvari ili cini da se ponasas drugacije, onda ne valja ...![]()
Mozemo mi to gledati kako hocemo, prvi ja da odma kazem, i ja slusam muziku, ali stav i propis priznate uleme je takav kakav je bilo to nama drago ili ne
Imam je najmanje 3-4 godine na Androidu. Navikao na onu što ima zelenu ikonu sa slovom V. Bile su slične i za Symbian.kritichar wrote:Vaktija.ba od sada i kao mobilna aplikacija za Android
http://www.akos.ba/nauka/vaktija-ba-od- ... za-android
Najjace kad podje zvoniti par puta 10 minuta prije namaza u M Hanuskupljac_zeljeza wrote: Imam je najmanje 3-4 godine na Androidu. Navikao na onu što ima zelenu ikonu sa slovom V. Bile su slične i za Symbian.
Capajebo wrote:Najjace kad podje zvoniti par puta 10 minuta prije namaza u M Hanuskupljac_zeljeza wrote: Imam je najmanje 3-4 godine na Androidu. Navikao na onu što ima zelenu ikonu sa slovom V. Bile su slične i za Symbian.![]()
imam i ja tu, ali ovo je nova, ima više opcija i ljepša mi jeskupljac_zeljeza wrote:Imam je najmanje 3-4 godine na Androidu. Navikao na onu što ima zelenu ikonu sa slovom V. Bile su slične i za Symbian.kritichar wrote:Vaktija.ba od sada i kao mobilna aplikacija za Android
http://www.akos.ba/nauka/vaktija-ba-od- ... za-android
Ja sam takav da ne bi.kritichar wrote:ne bi promjenio curu ako je ljepša i zna bolju pitu napraviti?![]()