Quaresma wrote:
samo u džamiji umjesto ucionice
i to baš kad je tišina i baš jedino meni se desi i to nerijetko
Sto je najgore, cesto slici na prdez, da prostis
Quaresma wrote:
Takav sam danas na ispitu bioQuaresma wrote:
A gdje ima kupiti?asurbanipal wrote:Agromilk iz Fojnice proizvodi, providna kutija, 230 grama, ja se od pola te smjese najeo...Piše na kutiji, "smjesa za topu"...jastuk1 wrote:
Pa kako se to zove i gdje ima kupiti? Ne pravim nikad topu, pa ne bi bilo loše za promjenu.
skafiskafsnjak wrote:![]()
![]()
Sto je najgore, cesto slici na prdez, da prostis
Ja kupujem njihov kajmak, pravo dobar, a vidjela sam i ovo sto spominjes ali nisam probalaasurbanipal wrote:Agromilk iz Fojnice proizvodi, providna kutija, 230 grama, ja se od pola te smjese najeo...Piše na kutiji, "smjesa za topu"...jastuk1 wrote:
Pa kako se to zove i gdje ima kupiti? Ne pravim nikad topu, pa ne bi bilo loše za promjenu.
Jesam to ostao bez hvalospjevkeCapajebo wrote:Al' kako su me komarci izujedali...![]()
Samo da iftarim inshAllah.... samo da iftarim![]()
![]()
Sir(uzimam meggle najobičniji ili ako imam onaj sa sela)pavlaka,jaje,nekad vrhnje posolim na kraju malo maslaca ijastuk1 wrote:Pa kako se to zove i gdje ima kupiti? Ne pravim nikad topu, pa ne bi bilo loše za promjenu.asurbanipal wrote:Selam![]()
Kako ste ispostili današnji dan ?
Danas kupio pavlaku i mislio kajmak uzeti, kada naiđoh na posebno pakovanje za topu, tri vrste sira, kajmak, pavlaka, sve u jednom...
Naravno da nisi, samo nisam vidio tvoj post prije u kojem mi upucujes hvalospjevke.MOSALJOZE wrote:Jesam to ostao bez hvalospjevkeCapajebo wrote:Al' kako su me komarci izujedali...![]()
Samo da iftarim inshAllah.... samo da iftarim![]()
![]()
![]()
Jutros pojeo samo pola somuna,ne znam šta mi je
Nisam mislio da ću ovo ikada napisati,ali upravu si brate moj.Još ako kakav dedo klanja kraj prozora,nema otvaranja bez teške muke.Maharadza wrote:Elhamdulillah što ova Teravija dobro dođe, pogotovu jer lično ugl. "propadnem" nakon iftara (mada iskreno ne jedem previše ali uzalud), pa nije joj ni "kardio" ravan!
Amin brate.skafiskafsnjak wrote:Da vam Allah olaksa i da sa lahkocom ispostite i sutrasnji dan aBd
Prvi dan ljeta: Danas je najduži dan u godini
Stanovnicima sjeverne Zemljine polulopte danas počinje ljeto koje će trajati ukupno 93 dana. U isto vrijeme na južnoj strani Zemlje počinje zima. Prvog dana ljeta dan je najduži, a noć je najkraća.
Voće sa velikim procentom vode je lubenica, dinja, bobičasto voće, s možete napraviti sokove od voća i povrća, kompote bez dodatka šećera, te supe i čorbe.
Alejkumu selam!weltschmertz wrote:Allahu, Svojim si me emrom stvorio i svojom mi voljom, da se ovosvjetskim nedaćama nosim, odredio! Zapovijedio si mi da se pravoga puta držim. A kako ću ga se držati, ako me Ti Svojom dobrotom ne pomogneš, o Silni i Svemoćni?!
Allahu, Ti znaš da, kada bi čitav ovaj svijet sa svim što je na njemu bio moj i kada bi bilo da biram između njega i Tvoga zadovoljstva, da bih Tvoje zadovoljstvo odabrao... Zato mi se smiluj, o od milostivih Najmilostiviji!
Allahu, moja ljubav prema tebi je toliko jaka da mi je, zahvaljujući njoj, svaka nedaća lahka i svaka Tvoja odredba slatka jer me, kada Tebe volim, ne brine kako ću jutro i večer dočekati. - Amir b. Abdullah et-Temini
Uh kako me ovo drži!
Mahsuz selam svima!