Steti tvom organizmu
Ramazan, opet ;)
- skafiskafsnjak
#14726 Re: Ramazan, opet ;)
Pusenje je zabranjeno
Steti tvom organizmu

Steti tvom organizmu
-
KladionicarXXX
#14727 Re: Ramazan, opet ;)
@krvava Hvalaskafiskafsnjak wrote:Pusenje je zabranjeno![]()
Steti tvom organizmu![]()
![]()
![]()
@skafiskafsnjak Znam..
- skafiskafsnjak
#14728 Re: Ramazan, opet ;)
Ma vise se zezam nego sto pametujem. Lahko je meni pricati kada cigare u zivotu u usta nisam stavio
ALi vala, ako ces ikada prestati pusiti , to ce biti za Ramazan
ALi vala, ako ces ikada prestati pusiti , to ce biti za Ramazan
-
m_l
#14729 Re: Ramazan, opet ;)
Moram i tebi linkovati, al' sta cu kad je tema jako korisnaKladionicarXXX wrote:
@skafiskafsnjak Znam..loša navika, ali možda je uspijem i pobijediti do kraja ovog mjeseca
ako ništa pokušaću.. samo volja i sve se može
http://www.klix.ba/forum/cigarete-odvik ... s5375.html
A za post masallah
KladionicarXXX wrote:Prije svega Selam svima. Evo da i ja kažem nešto o svome postu.. Radim od 7 do 19h, do 13 sati me ubi sunce, a poslije zađe. Uvijek sehurim prije 2h tako da bih odspavao barem 4,5h i mogao raditi, jer je moj posao fizički.. svaku noć idem na teraviju. Nije da se hvalim, nego dajem dokaze onima koji kažu ma ne može se postiti po ovome vremenu, evo ako ja mogu onda može svako, ali najlakše je naći razlog da se ne posti, nego razlog da se posti. Živim sam, tako da sam sebi moram pripremiti i sehur i iftar, strastveni pušač, kutija i pol dnevno (kada nije Ramazan). Eto selam svima i da vam Allah ukabuli i olakša post.
- Svakodobro!
#14730 Re: Ramazan, opet ;)
Ljudi, ako neko zna rijesenje bio bi zahvalan. Danas, mnogo tezak dan bijase, buduci da spavam samo od sehura do 7h, onda posao od 8-16, pa mozda se satic odspava jos pred iftar. Jutros mnogo problema sa stomakom, mislio sam da ce proci s iftarom (izdrzalo se
) ali ovaj stomak i dalje probleme pravi. Da izvinete ni toalet nije rijesenje, jednostavno stomak hinjski boli i kao napuhan. Dal jesti i sta je najbolje za sehur. Unaprijed hvala.
- Zatamnjena stakla
#14731 Re: Ramazan, opet ;)
Aferim braćo. Samo postimo.
- Nogatrans
#14732 Re: Ramazan, opet ;)
Hajd Ma sha Allah vidim dosta ljudi posti.Meni licno sad za sad dobro ide i iskreno nekako mi lakse pada postiti dok su ovi duzi dani nego kad su bili kraci,kako ni sam ne znam. Volio bi samo napomenu isto jednu dosta bitnu stvar i mimo ramazana a i ramazanu a to je Namaz. Trudite se braco i sestre sve namaze da klanjate znam dosta ljudi koji su uz ramazan klanjali i hvala Allahau na namazu ostali i iza ramazana.
-
Poezija
#14733 Re: Ramazan, opet ;)
Prvi dan ramazana, barem za mene. Slabo samo jeo na sehuru ali in sha Allah sve se može kad se hoće.
Da in sha Allah svi ispostimo današnji dan i ostatak ramazana bez problema i da nam Allah dž.š primi post. Također za sve one bolesne da što prije ozdrave da mogu postiti jer je ramazan neviđena blagodat. Jedva čekam iftar, da i ja osjetim tu radost prvi put ove godine za naš mubarek mjesec.
Da in sha Allah svi ispostimo današnji dan i ostatak ramazana bez problema i da nam Allah dž.š primi post. Također za sve one bolesne da što prije ozdrave da mogu postiti jer je ramazan neviđena blagodat. Jedva čekam iftar, da i ja osjetim tu radost prvi put ove godine za naš mubarek mjesec.
- vazi
#14734 Re: Ramazan, opet ;)
Ako je stomak napuhan znaci da zadrzava gasove. Ne znam kakav ti je poso ali ako je sjedeci nije dobro za stomak, treba se barem malo kretati da se pokrene i crijevna peristaltika i rad cjelokupnog organizma Mene je jedne godine uz ramazan tako stomak zabolio na poslu da nisam znala sta cu ni kako cu, ko grcevi neki , ne znam ni ja...bijah sama u kancelariji te ja okrenula raditi vjezbe, vjeruj nakon 10 - 15 min vjezbi sve proslo ko rukom odneseno.Svakodobro! wrote:Ljudi, ako neko zna rijesenje bio bi zahvalan. Danas, mnogo tezak dan bijase, buduci da spavam samo od sehura do 7h, onda posao od 8-16, pa mozda se satic odspava jos pred iftar. Jutros mnogo problema sa stomakom, mislio sam da ce proci s iftarom (izdrzalo se) ali ovaj stomak i dalje probleme pravi. Da izvinete ni toalet nije rijesenje, jednostavno stomak hinjski boli i kao napuhan. Dal jesti i sta je najbolje za sehur. Unaprijed hvala.
Inace za varenje ja uz ramzan praktikujem suhe sljive onako jesti, nekad kompot ali najcesce onako i sve im tepam sljive moje sljivice prepune ste zlata
Mozda mozes pokusati piti neku vodu bogatu magnezijem ili jednostavno popiti po koji magnezij uz iftar ili na sehuru, nadam se da ce ti se jos neko javiti sa strucnijim savjetima.
Ugodan post tebi i svim postacima; da bude kabul , amin
- vazi
#14735 Re: Ramazan, opet ;)
evo ti i ovaj link, ne moze copi peste ali npr kazu obloge od jabukovog sirceta drzati 4h na stomaku...piti sok od mrkve...dovoljno tecnostiSvakodobro! wrote:Ljudi, ako neko zna rijesenje bio bi zahvalan. Danas, mnogo tezak dan bijase, buduci da spavam samo od sehura do 7h, onda posao od 8-16, pa mozda se satic odspava jos pred iftar. Jutros mnogo problema sa stomakom, mislio sam da ce proci s iftarom (izdrzalo se) ali ovaj stomak i dalje probleme pravi. Da izvinete ni toalet nije rijesenje, jednostavno stomak hinjski boli i kao napuhan. Dal jesti i sta je najbolje za sehur. Unaprijed hvala.
http://cajeviza.com/razno/prirodni-lekovi-za-kolitis/
- Ultravox
#14736 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum, da se prijavim i odoh ... ne znam jesam li doš'o ili sam poš'o 

- Svakodobro!
#14737 Re: Ramazan, opet ;)
Amin lahi jaRabbi. Mnogo hvala na iscrpnim savjetima i trudu. Da posao je sjedeći, mada ustanem 1-2 prošetam po 5 minuta. I danas je nadutost prisutna, ali borim se, i bas je hinjak ovaj donji dio stomaka. Al insAllah istrpit cu, sve mi lakse kad se sjetim radosti iftaravazi wrote:Ako je stomak napuhan znaci da zadrzava gasove. Ne znam kakav ti je poso ali ako je sjedeci nije dobro za stomak, treba se barem malo kretati da se pokrene i crijevna peristaltika i rad cjelokupnog organizma Mene je jedne godine uz ramazan tako stomak zabolio na poslu da nisam znala sta cu ni kako cu, ko grcevi neki , ne znam ni ja...bijah sama u kancelariji te ja okrenula raditi vjezbe, vjeruj nakon 10 - 15 min vjezbi sve proslo ko rukom odneseno.Svakodobro! wrote:Ljudi, ako neko zna rijesenje bio bi zahvalan. Danas, mnogo tezak dan bijase, buduci da spavam samo od sehura do 7h, onda posao od 8-16, pa mozda se satic odspava jos pred iftar. Jutros mnogo problema sa stomakom, mislio sam da ce proci s iftarom (izdrzalo se) ali ovaj stomak i dalje probleme pravi. Da izvinete ni toalet nije rijesenje, jednostavno stomak hinjski boli i kao napuhan. Dal jesti i sta je najbolje za sehur. Unaprijed hvala.
Inace za varenje ja uz ramzan praktikujem suhe sljive onako jesti, nekad kompot ali najcesce onako i sve im tepam sljive moje sljivice prepune ste zlata(sjeca li se iko ove pesmice iz bukvara ili citanke , ne sjecam se) Jako je vazno ne preopterecivati stomak naglo i redovno ga prazniti tj svakodnevno.
Mozda mozes pokusati piti neku vodu bogatu magnezijem ili jednostavno popiti po koji magnezij uz iftar ili na sehuru, nadam se da ce ti se jos neko javiti sa strucnijim savjetima.
Ugodan post tebi i svim postacima; da bude kabul , amin
- art vandeley
#14738 Re: Ramazan, opet ;)
Svakodobro! wrote:Al insAllah istrpit cu, sve mi lakse kad se sjetim radosti iftarasamo radosti. InsAllah veceras cu vec neke savjete da poslusam. Ugodan i lagan post svima i od mene.
Iza svakog napora dolazi olaksanje, a ne treba govoriti o olaksanju koje je obecano postacima kao i svim nemjerljivim blagodatima mjeseca posta.
Da ljudi znaju sve prednosti, korisnosti i vrijednosti koje nosi mjesec posta, zeljeli bi on traje tokom cijele godine.
Radujnmo se aBda bereketu i nagradama.
- Zatamnjena stakla
#14739 Re: Ramazan, opet ;)
Mašala samo nek se posti. Može se izdržat a i lijepo je pročistit organizam. Aferim braćo i sestre!
- skafiskafsnjak
#14740 Re: Ramazan, opet ;)
Joj veceras supa i topa (uz paradajz) za iftar
Ljepota
Ljepota
- vazi
#14741 Re: Ramazan, opet ;)
skafiskafsnjak wrote:Joj veceras supa i topa (uz paradajz) za iftar![]()
Ljepota
ja topu jos nisam pravila vala bih mogla veceras akbd
a imam graha od jucer, piletine od prekljucer
- MOSALJOZE
#14742 Re: Ramazan, opet ;)
Ja topu jedem 2x dnevno,bez toga meni nema ni iftara ni sehura 
- insomnia78
#14743 Ramazan, opet ;)
Citav se ramazam i post sveo na Topu, isto svake godine

Ko da je gastronomski vrhunac
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ko da je gastronomski vrhunac
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
m_l
#14744 Re: Ramazan, opet ;)
Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu dragi postaci!
Ovo sto @vazi nabroja, koliko joj je hrane ostalo, zaista insan puno i ne napravi, ali uvijek ostane, toliko je bereketa, elhamdulillah. Ja sinoc gledam postavljenu sofru dok smo cekali iftar i mislim Boze, koliko je na svijetu onih koji nemaju ni mrvicu, da ih mogu NEKAKO sve pozvati da zajedno iftarimo.
A taj paradajz sto spominjete, nista bez domaceg. Ovo sto je trenutno u ponudi na pijacama nije vidjelo paradajza. @vazi kako je kod vas tamo, mirise li imalo na paradajz
I da, topu nikako ne jedem. 
Ovo sto @vazi nabroja, koliko joj je hrane ostalo, zaista insan puno i ne napravi, ali uvijek ostane, toliko je bereketa, elhamdulillah. Ja sinoc gledam postavljenu sofru dok smo cekali iftar i mislim Boze, koliko je na svijetu onih koji nemaju ni mrvicu, da ih mogu NEKAKO sve pozvati da zajedno iftarimo.
A taj paradajz sto spominjete, nista bez domaceg. Ovo sto je trenutno u ponudi na pijacama nije vidjelo paradajza. @vazi kako je kod vas tamo, mirise li imalo na paradajz
- šatirana_ljubičica
#14745 Re: Ramazan, opet ;)
Bez uvrede ali jela sam razne vrste topa, ali ova sarajevska mi je najbolja, jel to do toga što sam na nju navikla od djetinjstva ili što je fakat najbogatija ukusima, ne mogu reći, ali mmmmmmmm 
I ne stavlja se cijelo jaje, samo žumance
I ne stavlja se cijelo jaje, samo žumance
- tataćusak
#14746 Re: Ramazan, opet ;)
skafiskafsnjak wrote:Joj veceras supa i topa (uz paradajz) za iftar![]()
Ljepota
Topa i paradajz bili preksinoć, kombinacija nema dalje.
-
m_l
#14747 Re: Ramazan, opet ;)
11. juli
"Sjećanje na julsko zlo blijedi. Zato se nadamo da će naš strip u rukama novih generacija biti najbolja borba protiv zaborava, ali i stalno podsjećanje na one koji nisu prešli. Smatramo da će strip najjednostavnije ljudima, a pogotovo mladima i djeci, približiti priču o genocidu počinjenom nad podrinjskim narodom u julu 1995. godine"
http://www.akos.ba/kultura-tradicija/bo ... srebrenici
"Sjećanje na julsko zlo blijedi. Zato se nadamo da će naš strip u rukama novih generacija biti najbolja borba protiv zaborava, ali i stalno podsjećanje na one koji nisu prešli. Smatramo da će strip najjednostavnije ljudima, a pogotovo mladima i djeci, približiti priču o genocidu počinjenom nad podrinjskim narodom u julu 1995. godine"
http://www.akos.ba/kultura-tradicija/bo ... srebrenici
- Towelie
#14750 Re: Ramazan, opet ;)
Treba maratonski "trcati" u Ramazanu, to jest, polako ali sigurno, a ne sprintati i izgoreti u prevelikoj zelji. Mozda nisam najbolje objasnio, al tu je negde poenta.