Ramazan, opet ;)
-
seksan
#14326 Re: Ramazan, opet ;)
Lezi malo do iftara.
svima nam je isto. kao da nas bas sada testira, kao da je sve ovo iskusenje, 41stepenC.bez vode i hrane. valjalo je to izdrzati. Meni je muka cijeli dan.
- salih88
#14327 Re: Ramazan, opet ;)
Jos malo pa baklavaaaa
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
- Sanchez22
#14328 Re: Ramazan, opet ;)
Kod kuce najmanji problem,moze se postiti lako.Jedino ako radis onda je problemseksan wrote:Lezi malo do iftara.svima nam je isto. kao da nas bas sada testira, kao da je sve ovo iskusenje, 41stepenC.bez vode i hrane. valjalo je to izdrzati. Meni je muka cijeli dan.
-
Dr_dre
#14329 Re: Ramazan, opet ;)
Ja bih sutra za iftar

http://www.islammylife.tv/za-sestre/kuh ... esom-kvrgo
Nekako iako su vrucine i post je dug,meni opet zao sto nam uskoro ode dragi gost.

http://www.islammylife.tv/za-sestre/kuh ... esom-kvrgo
Nekako iako su vrucine i post je dug,meni opet zao sto nam uskoro ode dragi gost.
- nasa
#14330 Re: Ramazan, opet ;)
Bila sam u nedoumici da li da jedem ali kada sam vidjela burek naglo sam ogladnila 
- fatamorgana
#14331 Re: Ramazan, opet ;)
A tek ja, ja bi' za 'vakav i vjeru promijenio,nasa wrote:Bila sam u nedoumici da li da jedem ali kad sam vidjela burek naglo sam ogladnila
-
Dr_dre
#14332 Re: Ramazan, opet ;)
Bila sam u nedoumici da li da jedem ali kad sam vidjela ovaj burek naglo sam ogladnila
Ima se vremena za spremit ga do sehura,tamam ces jos i vise ogladniti.
-
Dr_dre
#14333 Re: Ramazan, opet ;)

Onaj burek i zenicki jogurt.
Idealna kominacija.
-
Dr_dre
#14334 Re: Ramazan, opet ;)
Ma ja vrucine ne podnosim nikako,ni za ramazan niti mimo njega,nekako sam vise zimski tip.Ja hvala Bogu odlično podnosim i ove vruće dane, jedem leganu hranu i pijem tečnost (vodu, ohlađene čajeve i cijeđene sokove, jogurte...) od iftara pa do sehura. Čak imam osjećaj da sve puno bolje podnosim od ljudi koji ne poste. Ne mislim puno o vrućinama i tome da postim.
A sto se tice kvrge,gdje ces lakse od toga
-
Dr_dre
#14335 Re: Ramazan, opet ;)
Evo da se izjednacimo,mada bih te odavno presisao da pocesto ne odem u banoviceJa sam ljetno dijete i volim ljeto. Hehe
.
P.S. Zapade mi za oko kako pođoh da odgovorim da imadosmo isti broj postova - 254, sad je meni 255.
-
Peryton_
#14336 Re: Ramazan, opet ;)
Neka dragi Allah dž.š ukabuli Vaš post.
Sve najbolje
Sve najbolje
-
Dr_dre
#14337 Re: Ramazan, opet ;)
Amin,da ukabuli post svih postaca.Neka dragi Allah dž.š ukabuli Vaš post.
- Magarece_godine
#14338 Re: Ramazan, opet ;)
Prvi put u zivotu ispostit cu citav ramazan. Osjecaj je odličan. Ponosan sam na sebe, shvatio sam kako je sve moguće uz malo volje, a olakšanje također dolazi i od Boga. Osim toga, post je odlično uticao na moje tijelo. Izgubio sam nekoliko kilograma, ali osjećam kako sam nekako pokretniji, živahniji...
-
Dr_dre
#14339 Re: Ramazan, opet ;)
Bas mi je drago zbog tebe.Samo tako i nastavi.Prvi put u zivotu ispostit cu citav ramazan. Osjecaj je odličan. Ponosan sam na sebe, shvatio sam kako je sve moguće uz malo volje, a olakšanje također dolazi i od Boga. Osim toga, post je odlično uticao na moje tijelo. Izgubio sam nekoliko kilograma, ali osjećam kako sam nekako pokretniji, živahniji...
Jos kad dodje nagrada.....
U predaji koju su zabilježili Buhari i Muslim od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, - stoji da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Rekao je Allah: ''Svako djelo sina Ademovog se umnožava, jedno dobro djelo desetorostruko, pa čak i do sedam stotina puta.' Kaže Allah: 'Osim posta, on je moj i ja za njega nagrađujem. Postač ostavlja svoje strasti i jelo samo radi Mene'"
- zagortenej
#14340 Re: Ramazan, opet ;)
fatamorgana wrote:A tek ja, ja bi' za 'vakav i vjeru promijenio,nasa wrote:Bila sam u nedoumici da li da jedem ali kad sam vidjela burek naglo sam ogladnila
- stam
#14341 Re: Ramazan, opet ;)
vrijednost namaza,pogledati..
- nasa
#14342 Re: Ramazan, opet ;)
Ramazan - شَهْرُ رَمَضَانَ (dr. Enes Karić) - Džemat Oberhausen
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... 2mEOITCmuQ
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... 2mEOITCmuQ
- MOSALJOZE
#14343 Re: Ramazan, opet ;)
Ne znam za vas,ali kod mene je baklava spremna i ja sam učinio taj ogroman napor i pojeo odmah 2
,za sehur ću akoBogda još 1.Kako su dobre 
edit
Musa a.s,u razgovoru sa Allahom dz.s,upita svog Gospodara:Gospodaru jesi li ijednog roba pocastio kao mene,jer ja sada razgovaram sa Tobom?Allah mu odgovori:O´Musa,Ja cu imati robove koje cu pocastiti vise nego tebe.Dat cu im da poste Ramazan i bit cu im blizi nego sto sam tebi sada.Dok sada s tobom govoim,izmedu Menei tebe je 70 000 zastora,a kad zaposti ummet Muhammeda s.a.v.s,kad im njihove usne pobjele,a lica preblijede,Ja cu im u vrijeme iftara podignuti sve te zastore za njihove dove.
Dakle postom smo nagradjeni i više nego što je Bog nagradio poslanika Musa a.s.
edit
Musa a.s,u razgovoru sa Allahom dz.s,upita svog Gospodara:Gospodaru jesi li ijednog roba pocastio kao mene,jer ja sada razgovaram sa Tobom?Allah mu odgovori:O´Musa,Ja cu imati robove koje cu pocastiti vise nego tebe.Dat cu im da poste Ramazan i bit cu im blizi nego sto sam tebi sada.Dok sada s tobom govoim,izmedu Menei tebe je 70 000 zastora,a kad zaposti ummet Muhammeda s.a.v.s,kad im njihove usne pobjele,a lica preblijede,Ja cu im u vrijeme iftara podignuti sve te zastore za njihove dove.
Dakle postom smo nagradjeni i više nego što je Bog nagradio poslanika Musa a.s.
Last edited by MOSALJOZE on 07/08/2013 02:30, edited 1 time in total.
-
Dr_dre
#14344 Re: Ramazan, opet ;)
Ako si ozenjen,no problem.Ne znam za vas,ali kod mene je baklava spremna i ja sam učinio taj ogroman napor i pojeo odmah 2,za sehur ću akoBogda još 1.Kako su dobre
Samo je pojedi jedno sahat prije isteka vremena
- vatrogasac
#14345 Re: Ramazan, opet ;)
Amin!Peryton_ wrote:Neka dragi Allah dž.š ukabuli Vaš post.
Sve najbolje
Samo jedan sahat...Dr_dre wrote:Ako si ozenjen,no problem.Ne znam za vas,ali kod mene je baklava spremna i ja sam učinio taj ogroman napor i pojeo odmah 2,za sehur ću akoBogda još 1.Kako su dobre
Samo je pojedi jedno sahat prije isteka vremena
-
m_l
#14346 Re: Ramazan, opet ;)
Magarece_godine wrote:Prvi put u zivotu ispostit cu citav ramazan. Osjecaj je odličan. Ponosan sam na sebe, shvatio sam kako je sve moguće uz malo volje, a olakšanje također dolazi i od Boga. Osim toga, post je odlično uticao na moje tijelo. Izgubio sam nekoliko kilograma, ali osjećam kako sam nekako pokretniji, živahniji...
Tacno.poticaj wrote:... imam osjećaj da sve puno bolje podnosim od ljudi koji ne poste. Ne mislim puno o vrućinama i tome da postim (sve je u glavi).
Da nam Allah te'ala ukabuli post, amin!
Od srca vam zelim sve najbolje.
"Gospodaru naš, ne dopusti srcima našim da skrenu, kada si nam već na Pravi put ukazao, i daruj nam Svoju milost; Ti si, uistinu, Onaj koji mnogo daruje!" (Ali Imran, 8 )
- agnostic_front
#14347 Re: Ramazan, opet ;)
Amin.m_l wrote:"Gospodaru naš, ne dopusti srcima našim da skrenu, kada si nam već na Pravi put ukazao, i daruj nam Svoju milost; Ti si, uistinu, Onaj koji mnogo daruje!" (Ali Imran, 8 )
- Charmed30
#14348 Re: Ramazan, opet ;)
Dragi prijatelji
Evo kako se blizi sutrasnji dan i kraj ovogodisnjeg posta u mjesecu Ramazanu odlucih da se javim jos jednom i da vas sve selamim , kao i da vam se zahvalim na vasim postovima koje ste objavljivali u ovoj temi.
Zaista se moglo procitati svasta od onih lijepih i poucnih pa da onih komicnih , naravno sve to je cinilo jednu divnu temu koju je bilo lijepo citati i ove godine kao i predhodni.
Zaista se covjek uspije okrijepiti , malo skratiti vrijeme , dobiti ideje i proslijediti neke od lijepih hadisa , ajeta itd pa i tu zaraditi koji sevap
Nadam se da vam danasnji dan protice u miru i bericetu , i da cemo svi skupa lahko docekati vecerasnji iftar !
Selamim vas sve i zelim vam puno srece , jos mnogo zajednicki Ramazana da docekamo kao i sutrasnji dan Bajrama
Selam alejkum svima
Euzu bi-l-lahi mine-š-šejtani-r-radžim. Bismi-l-lahi-r-rahmani-r-rahim.
Gospodaru naš, našu bol zamijeni utjehom, tugu radošću, a strah sigurnošću.
Gospodaru naš, neka jekin zgasne požudu srca, neka rijeka imana utrne žar duse.
Allahu, umornim očima podari siguran san, nemirnim dušama spokoj i obraduj ih skorom pobjedom.
Allahu, neka Tvoj nur prosvijetli izgubljene oči, neka zalutali nađu Tvoj put, a izgubljeni Tvoju uputu.
Amin
ALLAHUME AMIN!!
Evo kako se blizi sutrasnji dan i kraj ovogodisnjeg posta u mjesecu Ramazanu odlucih da se javim jos jednom i da vas sve selamim , kao i da vam se zahvalim na vasim postovima koje ste objavljivali u ovoj temi.
Zaista se moglo procitati svasta od onih lijepih i poucnih pa da onih komicnih , naravno sve to je cinilo jednu divnu temu koju je bilo lijepo citati i ove godine kao i predhodni.
Zaista se covjek uspije okrijepiti , malo skratiti vrijeme , dobiti ideje i proslijediti neke od lijepih hadisa , ajeta itd pa i tu zaraditi koji sevap
Nadam se da vam danasnji dan protice u miru i bericetu , i da cemo svi skupa lahko docekati vecerasnji iftar !
Selamim vas sve i zelim vam puno srece , jos mnogo zajednicki Ramazana da docekamo kao i sutrasnji dan Bajrama
Selam alejkum svima
Euzu bi-l-lahi mine-š-šejtani-r-radžim. Bismi-l-lahi-r-rahmani-r-rahim.
Gospodaru naš, našu bol zamijeni utjehom, tugu radošću, a strah sigurnošću.
Gospodaru naš, neka jekin zgasne požudu srca, neka rijeka imana utrne žar duse.
Allahu, umornim očima podari siguran san, nemirnim dušama spokoj i obraduj ih skorom pobjedom.
Allahu, neka Tvoj nur prosvijetli izgubljene oči, neka zalutali nađu Tvoj put, a izgubljeni Tvoju uputu.
Amin
ALLAHUME AMIN!!
- karanana
#14349 Re: Ramazan, opet ;)
u koliko je sati bajram namaz?
nesto mi nejasna ova vaktija na rijasetovoj stranici. je li citam pravilno da je u 6:20?
nesto mi nejasna ova vaktija na rijasetovoj stranici. je li citam pravilno da je u 6:20?
- Charmed30
#14350 Re: Ramazan, opet ;)
Jeste u 6:20 je , ove godine su poranili