A o cemu drugo nego o TOPI, ha jaNefsun wrote:Na početku Ramazana smo brojali svjetla u mahali - koliko ustaje na sehur.
Sredina Ramazana, brojimo koliko nas ima u džamiji.
Šta li ćemo pred sami kraj Ramazana?!
Ramazan, opet ;)
- Motokultivator
#10451 Re: Ramazan, opet ;)
- Motokultivator
#10452 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam ve berhabaplemba wrote:selam postacice i postaci, kako ste danas?
- liliput
#10453 Re: Ramazan, opet ;)
ššššššššš......Motokultivator wrote:A o cemu drugo nego o TOPI, ha ja
@plemba: alejkumusselam (brate Krajisniku
- LK
#10454 Re: Ramazan, opet ;)
slazem se u potpunosti.. Kod nas u princevoj dzamiju u Tz ima 4-5 muskih safova i zenskih 4 (ako uzmem razmak za prolaz muskima a na spratu ne znam da li ima zena.. ali cinjenica je da je manje.. STA SE TO DESAVA.Motokultivator wrote:Mi smo bolji nas ima puna cetiri safa. Da nije tuzno bilo bi smijesno. Na hajr ako Bog da.blinker13 wrote:Ja sam preksinoc spominjao istu stvar, da nas Allah sačuva. Džamija jeste mahalska i žena ima 20-tak, ali nas muških nema ni za dva safaMotokultivator wrote:Ovo haman na teraviji kako ramazan odmice, sve manje i manje svijeta. Na hajr ako Bog da.![]()
Spominjo sam na forumu pred ramazan nefs i njegovo ukoljencavanje (ovi sa sela znace sta ovo znaci). Uz ramazan nema sejtana l.a. povezani su, u ropstvu su, insanima ne mogu nista sapnuti. Sve insan sto u ramazanu uradi u potpunosti je slobodan. Na njemu je 100% da li ce pobijediti svoj nefs ili nece. Neki ce prestat pit, neki ce postit prvi i zadnji dan, neki ce otic na teraviju za 27. noc, neki od ove godine klanjati 8 rekata teravije, neki nesto drugo, trece, peto deseto.
Ali mi je uvijek krivo za insane koji su na namazu stalno, koji su u dzematu stalno, sto valja kontaju (i sebe tu ubrajam, da ne bude zabune, da nekog napadam), sto se nemere ukrotit nefs i rec e neces majcin sine 8 rekata ima da klanjas 20. pa makar se na glavu nasadio ili klanjaces svaki namaz obavezno na vakat ako je ikako moguce odloziti sve obaveze pa da to bude u dzematu. Nemozemo svaliti na sejtana kako nas on nagovara, nema toga. Sve je do nas. Al kao sto ve na pocetku rekoh, na hajr ako Bog da.
- medaaa
#10455 Re: Ramazan, opet ;)
selamim i ja iz moje lijepe zenice 
hocel ko veceras na humanitarni iftar?
hocel ko veceras na humanitarni iftar?
- liliput
#10456 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumusselam @nefsun, @lilla, @medaaa 
Ne znam ni kakv je nocas humanitrani
- znam za onaj 21.8. aBd...- a btw. ja necu ici - jer sam vec ranije pozvaTA na iftar kod seke, imat ce neke iftardzije 
Mahsuz selam u lijepu ZE
Ne znam ni kakv je nocas humanitrani
Mahsuz selam u lijepu ZE
Last edited by liliput on 15/08/2011 11:15, edited 1 time in total.
- Brzopleta*
#10457 Re: Ramazan, opet ;)
selamu alejkum dzematuLK wrote: slazem se u potpunosti.. Kod nas u princevoj dzamiju u Tz ima 4-5 muskih safova i zenskih 4 (ako uzmem razmak za prolaz muskima a na spratu ne znam da li ima zena.. ali cinjenica je da je manje.. STA SE TO DESAVA.
@liliput: Allah te nagradio na lijepoj dobrodoslici amin
I ja sam prvih 10 dana Ramazana bila u Princevoj i bilo je puno zena elhamdulillah
Ovdje u Istiklalu isto tako, kako koji dan odmice tako manje zena i muskaraca
da nam Gospodar ukabuli nas posti i primi nase dove amin!
- medaaa
#10458 Re: Ramazan, opet ;)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... rni+zenicaliliput wrote:Alejkumusselam @nefsun, @lilla, @medaaa
Ne znam ni kakv je nocas humanitrani- znam za onaj 21.8. aBd...- a btw. ja necu ici - jer sam vec ranije pozvaTA na iftar kod seke, imat ce neke iftardzije
Mahsuz selam u lijepu ZE
evo pa bujruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#10459 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum
Idu li kod vas ljudi za koje znate da su prije postili na more sad u avgustu
?
Idu li kod vas ljudi za koje znate da su prije postili na more sad u avgustu
- liliput
#10460 Re: Ramazan, opet ;)
@brzopleta: AMIIIIN! Sviju nas da Milostivi nagradi najljepsom nagradom na oba svijeta 
@medaaaa: a toooo. Pa znam, procitah to negdje, ali eto nisam u ZE... Hajde nadam se da ce ova nasa VDZ-ZE ekipa ici, i da Allah olaksa ovoj porodici aBd...Da im podari opskrbu, jer zaista On je nabolji Opskrbitelj ... Amin
@wipeout: alejkumusselam
. ja ne znam nikog ko je postio i ko posti, a da je otisao na more sad u ramazanu.
znam neke koji su isli u julu ...znaci prije ramazana
@medaaaa: a toooo. Pa znam, procitah to negdje, ali eto nisam u ZE... Hajde nadam se da ce ova nasa VDZ-ZE ekipa ici, i da Allah olaksa ovoj porodici aBd...Da im podari opskrbu, jer zaista On je nabolji Opskrbitelj ... Amin
@wipeout: alejkumusselam
znam neke koji su isli u julu ...znaci prije ramazana
- Ultravox
#10461 Re: Ramazan, opet ;)
Motokultivator :
Ali mi je uvijek krivo za insane koji su na namazu stalno, koji su u dzematu stalno, sto valja kontaju (i sebe tu ubrajam, da ne bude zabune, da nekog napadam ), sto se nemere ukrotit nefs i rec e neces majcin sine 8 rekata ima da klanjas 20. pa makar se na glavu nasadio ili klanjaces svaki namaz obavezno na vakat ako je ikako moguce odloziti sve obaveze pa da to bude u dzematu. Nemozemo svaliti na sejtana kako nas on nagovara, nema toga. Sve je do nas. Al kao sto ve na pocetku rekoh, na hajr ako Bog da.
Navrati mi radni kolega: hoćel'? (On je ovaj plavi
Hoćel!
Kako je postit ba?
Meni lahko, malo žgaravice imam od tagarice al...
Ja ne mogu ni zamislit ...30 dana...što je puno, puno je (
Jes..
Nesmije se ni gucnut... ma ne, nije to za mene...nego da te pitam znaš li nekoga da mi može popraviti motor.
Kakav motor?
Nabavio sam sebi 4 bureta, ona crna, kazan ću dobiti od Ć... a kupio sam polovnu mašinu da mogu mljet jabuke i to je to. Samo da mi motor nije u kvaru, da mi je još to popravit bio bi na konju..
Motor je u tebe u kvaru odavno al hajd ...
Šta..znaš li
Kakvi, odkud ću znat..
E, jesam našo koga ću pitat.. odoh
I ode...
- liliput
#10462 Re: Ramazan, opet ;)
Ultravox wrote: Motor je u tebe u kvaru odavno al hajd ...
- WipeOut
#10463 Re: Ramazan, opet ;)
@Ultravox po dubinama sa kolegom

- Brzopleta*
#10464 Re: Ramazan, opet ;)
liliput wrote:Ultravox wrote: Motor je u tebe u kvaru odavno al hajd ...![]()
Imam i ja jednog pravo dobrog prijatelja iz djetinjstva.. roditelji muslimani.. a on se haman skoro deklarisao ko ateista
zapoceo on neku temu (vjersku) i ja njemu par hadisa i ajeta i zavrsimo na njegovoj konstataciji otprilike : 'da mi je da mi Gospodar da neki veliki dokaz da on postoji'.. nesto kontam kako da mu kazem, kratko al jasno al kad god nesto krenem iz Kur'ana ili hadisa da napisem prekomplikovano
na kraju mu kazem onaj dio koji se ne moze spoznati razumom on se cistim i otvorenim srcem spozna i da treba ocitovati i ne traziti previse dokaza (kud ce mu vise nego sto ima al on ne zna,ne vidi) jer ko trazi dokaze uvijek ce traziti nove i sumnja ce ga drzati..
dal' neko ima iskustva sa slicnim, sta da mu kazem sto ce ga 'upecati' ili makar povuci da vise cita i razmislja o islamu
a jos mubarek Ramazan pa bas razmisljam da me jedan dan nazove i kaze da je zapostio inshaAllah
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#10465 Re: Ramazan, opet ;)
liliput wrote:Ja uvijek sebi nekako govorim - da bih najsretnija bila da svojim primjerom, tj. svojim zivotom, svojim ponasanjem, svojim islamom, imanom, svojim obrazovanjem, ...mogu pokazati drugima kako je islam lijep, kako je islam lahak, kako je islam ispravan, ..., da mogu na taj nacim podstaknuti druge da razmisljaju o islamu i da se vrate vise vjeri....lilla wrote:Šta to mi radimo (a dužnost nam je da prenosimo znanje koje imamo) da ljudi koji nisu muslimani ili jesu u nekoj mjeri, da vide i saznaju ljepote islama?![]()
- Ultravox
#10466 Re: Ramazan, opet ;)
@WipeOut,
Ja i dubine
Samo kontam da smo često pretjerano samokritični...
Znam šta valja i šta ne valja. Trudim se maximalno na poslu, u porodici ali i ja se nekada okrenem na ulici (kad mi žena ne gleda).
Gluho bilo vidi šta je obukla i tako.
Živ insan.
Ja i dubine
Znam šta valja i šta ne valja. Trudim se maximalno na poslu, u porodici ali i ja se nekada okrenem na ulici (kad mi žena ne gleda).
Gluho bilo vidi šta je obukla i tako.
Živ insan.
- WipeOut
#10467 Re: Ramazan, opet ;)
Ultravox wrote:@WipeOut,
Ja i dubine![]()
Gluho bilo vidi šta je obukla i tako.![]()
Živ insan.
ima ba ko gleda non stop
- suncokret_1984
#10468 Re: Ramazan, opet ;)
Selam dragi moji postaci!
@WipeOut jos niko nije otisao na more od ljudi s kojima se druzim, ali pojedini koji su nekad postili ne poste, i hajd izadjem ja da prosetam s jednom prijateljicom prije iftara, ma bi me sramota, polugola izasla, kao vruce joj (evo me pricam ruzno, nek mi dragi Allah oprosti) ali sam primjetila da ljudi bas nemaju osjecaja
@ultravox sto me slatko nasmija
@WipeOut jos niko nije otisao na more od ljudi s kojima se druzim, ali pojedini koji su nekad postili ne poste, i hajd izadjem ja da prosetam s jednom prijateljicom prije iftara, ma bi me sramota, polugola izasla, kao vruce joj (evo me pricam ruzno, nek mi dragi Allah oprosti) ali sam primjetila da ljudi bas nemaju osjecaja
@ultravox sto me slatko nasmija
- plemba
#10469 Re: Ramazan, opet ;)
ma sve je dobro dok ne dira, ha jaWipeOut wrote:Ultravox wrote:@WipeOut,
Ja i dubine![]()
Gluho bilo vidi šta je obukla i tako.![]()
Živ insan.![]()
ima ba ko gleda non stop
selam postaci po drugi put danas, kako ste?
- WipeOut
#10470 Re: Ramazan, opet ;)
Vidi ovog liberala jos na pdf religija
Alejkumu selam
Alejkumu selam
- plemba
#10471 Re: Ramazan, opet ;)
hej, ja potvrđujem ovo gore od cijenjenog kolege da se ponekad "iskrene".WipeOut wrote:Vidi ovog liberala jos na pdf religija![]()
![]()
![]()
Alejkumu selam
kako on rece: Ziv insan!
a ja potvrdujem
- plemba
#10472 Re: Ramazan, opet ;)
al to je "pođahkad" nije stalno, jel tako ultra? 
- plemba
#10474 Re: Ramazan, opet ;)
đe su svi? 
- Ultravox
#10475 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum,plemba wrote:đe su svi?
Ja na poslu pa malo provirim