Pozdrav, zelim da uzmem ram memorije 4gb, ali me zanima koju brzinu da odaberem.
Ploca je msi m41 p26, sad negde pise da podrzava 1333 negde ne , pa me zanima dal podzava ili ne.
Pozdrav, i ako neko ima prijedlog za neku ram memorju
Ram memorija
Moderator: Benq
- Rugafet
#2 Re: Ram memorija
Na msi stranici i na jos par stanica pise supports 1333 MHz.
Sto se tice odabira proizvodjaca, ne znam sa corsair, g. skill, pny, kingston ne bi trebalo da bude problema
Sto se tice odabira proizvodjaca, ne znam sa corsair, g. skill, pny, kingston ne bi trebalo da bude problema
-
dek1king
#3 Re: Ram memorija
Jos jedno pitanje, imam u jedan slot 4gb rama neka starija memorija i sada me zanima da li mogu u drugi slot totalno drugu ram memoriju (ddr3 ce biti), druge brzine i to ?
- Praetorious
#4 Re: Ram memorija
Ako su obje ddr3 onda možeš miješati module raznih proizvođača. Sva memorija će raditi na frekvenciji sporijeg modula. Uvijek stoji onaj čuveni disclaimer da uparivanje pojedinih modula može dovesti do nestabilnosti sistema.
Ako ti je stari modul značajno sporiji, razmisli o nabavci dva (identična) modula nove memorije, što će doprinijeti brzini pristupa memoriji.
Ako ti je stari modul značajno sporiji, razmisli o nabavci dva (identična) modula nove memorije, što će doprinijeti brzini pristupa memoriji.
-
dek1king
#5 Re: Ram memorija
Praetorious wrote:Ako su obje ddr3 onda možeš miješati module raznih proizvođača. Sva memorija će raditi na frekvenciji sporijeg modula. Uvijek stoji onaj čuveni disclaimer da uparivanje pojedinih modula može dovesti do nestabilnosti sistema.
Da, definitivno je bolje uzeti 2 ista novija, hvala