Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
- AmADin_gospo
#1 Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
jeli ko vidio danas u 17.27h iznad Trebevica ista?
pogleda. na trebevic u smjeru vraca i odjednom vidjeh nesto ko raketa/ vatomet pici s ljeva na desno jako brzo, cu se tih piskutav zvuk i 2-3 puta se ko "raspa" ono ko "two stage" rakete i odjednom nesta.. il izgori, sta vec!!
pogleda. na trebevic u smjeru vraca i odjednom vidjeh nesto ko raketa/ vatomet pici s ljeva na desno jako brzo, cu se tih piskutav zvuk i 2-3 puta se ko "raspa" ono ko "two stage" rakete i odjednom nesta.. il izgori, sta vec!!
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Ma to RS vrši nuklearne probe.AmADin_gospo wrote:jeli ko vidio danas u 17.27h iznad Trebevica ista?
- AmADin_gospo
#3 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
bez zezancije, najlogicnije mi je objasnjenje da je neko ispicao vatromet koji mu je ostao od nove godine, al nije puko neg samo letio.
znas one koji gore i smanjuju se kako lete i nestanu.
znas one koji gore i smanjuju se kako lete i nestanu.
- prorok
#4 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Zanemari moje dosadasnje postove i gluposti koje sam pisao..
Vidio sam objekt koji je naglo povecao i smanjio svjetlost. Na trenutak mi se ucinilo kao vatromet, ali bio je na velikoj visini tako da sumnjam

Vidio sam objekt koji je naglo povecao i smanjio svjetlost. Na trenutak mi se ucinilo kao vatromet, ali bio je na velikoj visini tako da sumnjam
-
emir225
#5 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
bez zezancije vidio sam i ja
-
lajkujMe
#6 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Dodikstan izvrsio pokusaj lansiranja prvog satelita u Zemljinu orbitu, niko im nije rekao da orbita pocinje iznad 200 kilometara od tla oni mislili da je orbita na visini od 400 metara dovoljna
salu u stranu meni sad pade napamet, da to nije signalna raketa? Mozda je neko u dubokim govnima gore i zove u pomoc?
salu u stranu meni sad pade napamet, da to nije signalna raketa? Mozda je neko u dubokim govnima gore i zove u pomoc?
-
Rajvosa26
#7 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Prije da ce signalna biti nego NLO...Bas bi mi bili zanimljivi vanzemaljcima,
-
emir225
#8 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
moguce da je signalna raketa,ali koliko ona moze ici ja sam to primjetio na Mojmilu 
-
Rajvosa26
#9 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Mozda je neka kesa ili padobran koji gori penje se gore i ode... 
-
pemanapemani
#10 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Vidio sam "to" u blizini aerodroma u sumrak. Što je najčudnije, išlo je vodoravno. Rekao bih da je visina bila oko 300 metara. Na kraju se samo ugasilo.
-
Rajvosa26
#11 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Izgleda da je nova gradska furka vidjeti NLO...Zar stvarno svi bleje u nebo pravac Trebevic i cekaju da nesto vide?
- @mba
- travar
#13 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Kontam do mene je pa nikom ništa ne govorim,
Vidio sam i ja, nažalost imao sam slušalice pa nisam ništa čuo, ali je izgledalo "lijepo"
Vidio sam i ja, nažalost imao sam slušalice pa nisam ništa čuo, ali je izgledalo "lijepo"
- AmADin_gospo
#15 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
drago mi je da nisam jedini koji je vidio, kontao sam da sam puko.
a Da, islo je vodoravno velikom brzinom
a Da, islo je vodoravno velikom brzinom
- Opetja033
#16 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Kakva je ovo roba dosla u grad a meni niko nije javio 
- hodža
#17 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Opetja033 wrote:Kakva je ovo roba dosla u grad a meni niko nije javio
- karanana
#18 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
E ovako, maksuz sam dosao na forum da vidim ima li sta o ovome. Nesto su me krenuli ovi bliski susreti. Prije par dana vidjeh ono na istocnom nebu a danas bas oko 17:25-30 vidjeh i taj objekt koji je isao vodoravno i kretao se nevjerovatnon brzinom. Ali sto je interesantno i misteriozno je to da ja to nisam vidio na toj strani vec na suprotnoj strani grada. Bio sam u okolini vogosce kada je objekt preletio preko auto puta, gledajuci iz vogosce prema ilijasu isao je s desna na lijevo. Nevjerovatna brzina. Ne mogu odrediti visinu niti velicinu objekta ali je pichio ko svjetleci metak. Ludilo.
-
nino90
- stochar
#20 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
da nije ovako nesto:
avioni, pa cak i putnicki, imaju antiraketnu zastitu i ako lete iznad potencijalno opasnog podrucjaonda ispale tu neku vrstu vatrometa koja je stit od protivavionskih toplotno navodjenih raketa. to su npr u ratu herculesi stalno ispaljivali pri uzlijetanju, a moglo se vidjeti i iz drugih tipova aviona...
avioni, pa cak i putnicki, imaju antiraketnu zastitu i ako lete iznad potencijalno opasnog podrucjaonda ispale tu neku vrstu vatrometa koja je stit od protivavionskih toplotno navodjenih raketa. to su npr u ratu herculesi stalno ispaljivali pri uzlijetanju, a moglo se vidjeti i iz drugih tipova aviona...
-
celava_dlaka
-
pemanapemani
#22 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Bukvalno tako, k'o neki veliki svjetleći metak. Koliko se mogu orjentisati, došao je iz pravca Vogošće, a ugasio se ili nestao, pojma nemam, iznad Butmira ili Hrasnice. I da, išao je velikom brzinom.karanana wrote:E ovako, maksuz sam dosao na forum da vidim ima li sta o ovome. Nesto su me krenuli ovi bliski susreti. Prije par dana vidjeh ono na istocnom nebu a danas bas oko 17:25-30 vidjeh i taj objekt koji je isao vodoravno i kretao se nevjerovatnon brzinom. Ali sto je interesantno i misteriozno je to da ja to nisam vidio na toj strani vec na suprotnoj strani grada. Bio sam u okolini vogosce kada je objekt preletio preko auto puta, gledajuci iz vogosce prema ilijasu isao je s desna na lijevo. Nevjerovatna brzina. Ne mogu odrediti visinu niti velicinu objekta ali je pichio ko svjetleci metak. Ludilo.
- morti
#23 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Aaa, hoću i ja
Inače volim gledati ka nebu, ali za svog života nisam vidio ništa "neobično". Da, bude tu pokoji meteor, satelit ili šta god "ovozemaljsko", ali ništa što nisam mogao sebi objasniti. Do jednom.
Dan jasan, vedro, toplo... ma milina. Bacim pogled s prozora koji je gledao na Igman (stan na Ilidži). U po frke bijelo tijelo, prelijeće iznad Blažuja, Vrela Bosne i nastavlja ka Hrasnici. Tu brzinu do tada, ali i od tada nikada više nisam vidio. "Prepišao" je Igman u roku od 5 sekundi. To čudo mi ubrzo nestaje iz vidokruga.
Sve se može opisati kao "šaranje" tog objekta preko Igmana (iz moje perspektive)... A planina onako zelena, a objekat bijel ko snijeg.
Ne pridajem tom objektu neku nadriidentifikaciju, ali sam tada bio u fazonu "jebote, šta ovo bi?"... I danas sam.
Inače volim gledati ka nebu, ali za svog života nisam vidio ništa "neobično". Da, bude tu pokoji meteor, satelit ili šta god "ovozemaljsko", ali ništa što nisam mogao sebi objasniti. Do jednom.
Dan jasan, vedro, toplo... ma milina. Bacim pogled s prozora koji je gledao na Igman (stan na Ilidži). U po frke bijelo tijelo, prelijeće iznad Blažuja, Vrela Bosne i nastavlja ka Hrasnici. Tu brzinu do tada, ali i od tada nikada više nisam vidio. "Prepišao" je Igman u roku od 5 sekundi. To čudo mi ubrzo nestaje iz vidokruga.
Sve se može opisati kao "šaranje" tog objekta preko Igmana (iz moje perspektive)... A planina onako zelena, a objekat bijel ko snijeg.
Ne pridajem tom objektu neku nadriidentifikaciju, ali sam tada bio u fazonu "jebote, šta ovo bi?"... I danas sam.
-
amazon
#24 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
Jesu li nasli onog pilota sto se sjebo u Jadran, da on ne pali svjetlece rakete, jadan trazi pomoc, ali djaba mu, Bosanci nikako da skuze 
- Hemera
#25 Re: Raketa/kometa/vatromet/NLO iznad trebevica
jesu mrtvog bilo na vijestima