Raiffeisen posao
Moderator: anex
-
Marinela
#1 Raiffeisen posao
Zanima me da li je neku cuo kako je raditi u raiffesenu kao mobilni bankar?
-
Marinela
#2 Re: Raiffeisen posao
Ej ljudi ima li ko da meni pomogne i odgovori 
- Vitez Koja
#3 Re: Raiffeisen posao
Marinela wrote:Ej ljudi ima li ko da meni pomogne i odgovori
Ako nemas trenutno posao, to nije dobro pitanje. Najbolje ces saznati kako je raditi kao mobilni bankar kada se zaposlis na toj poziciji. Nema biranja poslova kda je covijek u krizi.
-
Marinela
#4 Re: Raiffeisen posao
Pa zato i pitam, imam posao ali imam i ponudu da radim na toj poziciji.
zanima me iskustva ostalih u vezi sa tim
- Vitez Koja
#5 Re: Raiffeisen posao
Marinela wrote:Pa zato i pitam, imam posao ali imam i ponudu da radim na toj poziciji.
Koliko ja znam za ovu poziciju je predvidjen Ugovor o djelu. Znaci, nisi prijavljena, odnosno ne ide ti radni staz. Moja rodica je dobila taj posao i preko nje znam ovaj detalj oko Ugovora. Plata i uslove rada ne znam, ali ako sta saznam preko rodice, javim ti
-
Marinela
#6 Re: Raiffeisen posao
Hajd molim te.....
Znam da se sklapa ugovor o djelu ali koliko sam ja upućena ne ide radni staž ali placaju doprinose...
Treba da zakljućim ugovor na godinu dana... kako je ona zadovoljna sa tim...
Bila bih ti zahvalna kada je pitao u vezi zarade...
Znam da se sklapa ugovor o djelu ali koliko sam ja upućena ne ide radni staž ali placaju doprinose...
-
LaCici
#7 Re: Raiffeisen posao
Ne znam konkretno za taj posao, ali znam da je raditi u toj banci grozno. Moj muz ih je napustio nakon 5 mjeseci, totalno nezadovoljan i razocaran, kako platom tako i medjuljudskim odnosima te odnosom firme prema radniku. Cula sam takodjer od jos jedne djevojke da je i njoj katastrofa, ali da je ona tu vec 3 godine jer nije mogla naci nista drugo, tako da je primorana da radi za njih.
-
Marinela
#8 Re: Raiffeisen posao
A na kojoj je poziciji radio tvoj muž?
-
LaCici
#9 Re: Raiffeisen posao
Informaticar - programer, a ova djevojka je ekonomista a na kojem tacno mjestu ne znam.
-
Marinela
#10 Re: Raiffeisen posao
da li ima iko ko je radio ili radi kao mobilni bankar?
Neka se javi...
Neka se javi...
-
leptirica27
#11 Re: Raiffeisen posao
Ovako, mobilnmi bankar nije prijavljen niti mu ide radni staž a živiš od procenta. Znači otvoriš jedan račun zaradiš 2KM, kredit npr. 50 KM zavisi koji kredit itd...uglavnom ti se namučiš a službenik u Banci odbije kredit ti dobiješ 0 KM a potrošiš gorivo, vrijeme... ako živiš u većem gradu možda i možeš nešto i zaraditi a ako si u manjem gradu a još tu i ima poslovnica RBA onda ti nepreporučujem taj posao...
-
*mima*
#12 Re: Raiffeisen posao
Marinela wrote:Hajd molim te.....![]()
Zar ima i to.....uplacuju ti se doprinosi a ne ide staz...
-
Marinela
#13 Re: Raiffeisen posao
Aha, neznam sta bh ti rekla...
Dvoumim se zaista... radi se od procenta ali niko nije do sada mi nesto poslao konkretno, da znam otprilike koliko se moze zaraditi tako. Da li ti imas iskustva u tome ili si isto cula od nekoga?
Dvoumim se zaista... radi se od procenta ali niko nije do sada mi nesto poslao konkretno, da znam otprilike koliko se moze zaraditi tako. Da li ti imas iskustva u tome ili si isto cula od nekoga?
-
JBL
#14 Re: Raiffeisen posao
Znaci traze akvizitere.... simpaticnoleptirica27 wrote:Ovako, mobilnmi bankar nije prijavljen niti mu ide radni staž a živiš od procenta. Znači otvoriš jedan račun zaradiš 2KM, kredit npr. 50 KM zavisi koji kredit itd...uglavnom ti se namučiš a službenik u Banci odbije kredit ti dobiješ 0 KM a potrošiš gorivo, vrijeme... ako živiš u većem gradu možda i možeš nešto i zaraditi a ako si u manjem gradu a još tu i ima poslovnica RBA onda ti nepreporučujem taj posao...
-
Marinela
#15 Re: Raiffeisen posao
Ma neman pojma pravo da ti kazem...
Sve nesto nejasno i nepotpuno....
Sve nesto nejasno i nepotpuno....
-
JBL
#16 Re: Raiffeisen posao
Pa sta tacno ti nije jasno? Koliko vidim radis na ugovor. Znaci trudnoca, bolovanje, dopusti, itd. su tvoj problem i trosak.Marinela wrote:Aha, neznam sta bh ti rekla...
Isto kao sto vjerovatno i sve drugo (telefon, benzin,internet). Znaci od 2 KM (kao sto pise gore) ti mozda ostane 0,5KM. Sto znaci ako hoces na kraju mjeseca 500KM moras nesto prodati 1000x u mjesecu koji ima 22 radna dana (cca 50/dan ili 6/sat). Simpaticno, zar ne
Ovakve stvari nisu za svakoga i po tvojim pitanjima bi rekao da nije posao za tebe.
-
Marinela
#17 Re: Raiffeisen posao
To je meni sve jasno, ali me taj ugovor brine... Neki kazu ovako neki onako.....
kako ja vidim danas svi grabe samo sebi a radnici na procenat rade...
katastrofa....
kako ja vidim danas svi grabe samo sebi a radnici na procenat rade...
katastrofa....
-
Marinela
#18 Re: Raiffeisen posao
Ma jasno je meni sve to, jer sam upućena u to.
Samo sam htela da vidim da li ima neko ko to radi jos i da vidim kakve su mogućnosti zarade bez obzira na to sto je na procenat...
Samo sam htela da vidim da li ima neko ko to radi jos i da vidim kakve su mogućnosti zarade bez obzira na to sto je na procenat...
-
JBL
#19 Re: Raiffeisen posao
zaboravi ovakve poslove ako cijenis zdravlje i obrazMarinela wrote:Ma jasno je meni sve to, jer sam upućena u to.
-
Marinela
#20 Re: Raiffeisen posao
Ispade kao da ti tamo rade neznam sta?? 
-
JBL
#21 Re: Raiffeisen posao
ma super je posao ba, idealna si za tako nesto!Marinela wrote:Ispade kao da ti tamo rade neznam sta??
- Šef
#22 Re: Raiffeisen posao
Pa naravno da rade. To su robovi, cak i nize od toga.Marinela wrote:Ispade kao da ti tamo rade neznam sta??
-
LaCici
#23 Re: Raiffeisen posao
Ne rade oni tebi nista, nego prihvatanjem takvih uslova ti sama sebi radis na stetu. U zelji za sto vecim procentom samu ces sebe forsirati i na kraju si zdravstveno nastetiti.
-
Marinela
#24 Re: Raiffeisen posao
Ok, hvala vam svima...na odgovorima.

-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#25 Re: Raiffeisen posao
Po tvojim zabrinutim reakcijama, imam osjećaj da si ti taj ugovor već potpisala.