Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
- victom
#26 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Drug, meni se čini da su ti ovu uradili. Pri čemu si ti naravno ova manja žirafa. Voli RF tako svojim klijentima.

Last edited by victom on 01/03/2021 06:03, edited 2 times in total.
-
kikiredon
#27 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Svaka cast. Upravo sam se tako i osjecao.
vidi se da poznajes materiju finansijskog poslovanja.
Uljepsao si mi dan
Uljepsao si mi dan
-
kazokazo
#28 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Druze moj... radni kolega je kupio auto na leasing i otplatio ga prije vremena sve ok. Posto je covjek zestoko zapslen a sve racune placa bolesno redovno iz lesinga su mu poslali ( vrlo bezobrazno ) ponudu za osiguranje prilikom registracije.kikiredon wrote:Svaka cast. Upravo sam se tako i osjecao.
Uljepsao si mi dan
Ali ne ponudu nego uplatnicu kao racun.
On je to platio ne gledajuci jer je mislio da je jos nesto duzan lesingu.
Da bi za par dana skontao da je uplatio duplo osiguranje posto je vec auto registovao.
kad je objasnio o cemu se radi ... Nastupa standardno pare ce biti vracene polisa ponistena bla bla... I tako sibicarski danas sutra... Tamo vamo.
Naravno nije niko ni pomisljao da vrati pare ....
Sreca leasingu su falili neki dokumenti. I tek kad su skontali da od dokumenata nema nista dok liku ne vrate greskom uplacene pare. pare su vracene ...
- Edin H.
#29 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Taman htjedoh reci da je u Engleskoj i verbalni dogovor ugovor, a onda procitah da ustvari covjek ima e-mail kao potvrdu ugovora, sto je pretpostavljam dovoljno i kod nas.kojeime wrote:"e ja bogam' mislim da ne bi izgubio, kad bi ih hipotetički tužio. ugovor je zaključen kad je ponuda prihvaćena. a po našem ZOO je ponuda prihvaćena kad ponuđač primi izjavu o prihvatu (teorija prijema). izjava o prihvatu može biti validno opozvana samo ako ti opoziv stigne prije ili istovremeno sa prihvatom.
a imaš mail kao dokaz."
JThomas, cini mi se da si ti pravnik (iz nekih prethodnih tvojih postova sam to zakljucio), pa sigurno znas bolje, dakle, hoces reci da u sudskom sporu "obicnog covjeka" protiv banke moguce je da "obican covjek" dobije a banka izgubi. U BIH.
Ja se iskreno nadam i zelim da vjerujem da si u pravu.