Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
-
kikiredon
#1 Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Pokušavam da počnem ovo, već 17 put napišem pa obrišem ... i ne mogu da nađem pravu izreku, misao, stanje....kako bi se opisao.
Bezobrazluk, bahatost,,a na kraju ono što me iritira do kraja, a to je što me prave budalom.
Nikada prije nisam imao priliku da nešto kupujem preko leasing-a, i u opšte nisam znao kako to funkcioniše dok se nisam zainteresovao za jedno Vozilo iz ponude Raiffeisen leasinga.
Najavili se supruga i ja, pogledali auto svidio nam se i pitam ja lika koja je procedura jer ja auto na lizingu a ja ne želim da kupim na lizing nego bi ga platio kešom, kaže on meni „ na stranici lizinga staviš ponudu mi to razmotrimo tko ponudi najbolju cijenu ta ponuda će biti realizovana i najbolji ponuđač će biti obaviješten.
Kako on meni objasni tako ja i uradih.
Za par dana dolazi meni obavijest na mail slijedećeg sadržaja:
„Postovani,
razmatrali smo Vasu ponudu i ista je usvojena, molim Vas da nam se javite u toku dana i potvrdite istu kako bismo mogli uci u realizaciju
hvala
pozdrav“
Super ja zadovoljan, i odmah nazovem lika da dogovorim kada možemo otići do servisa da se auto pregleda i da idemo završiti ostale papire. On kaže da nemože prije 13:00 i dogovorimo se mi da će se on meni javiti oko 13:00,
Zovem ja oko 13:30 on se ne javlja nego preusmjeri broj na svog kolegu, koji mi uredno kaže da nazovem za par minuta jer je taj zauzet i tako do 15:30. kada me obavještavaju da je auto prodat.
Kako je to lijep osjećaj kad znaš da te je neko prevario.
Šta bi vi uradili na mom mjestu?
Zvao sam ja i njihovu pravnu službu gdje mi je ljubazna kolegica odgovorila, da u svemu tome ne vidi nikakav problem i da ih mogu tužiti i naravno izgubiti.
Bezobrazluk, bahatost,,a na kraju ono što me iritira do kraja, a to je što me prave budalom.
Nikada prije nisam imao priliku da nešto kupujem preko leasing-a, i u opšte nisam znao kako to funkcioniše dok se nisam zainteresovao za jedno Vozilo iz ponude Raiffeisen leasinga.
Najavili se supruga i ja, pogledali auto svidio nam se i pitam ja lika koja je procedura jer ja auto na lizingu a ja ne želim da kupim na lizing nego bi ga platio kešom, kaže on meni „ na stranici lizinga staviš ponudu mi to razmotrimo tko ponudi najbolju cijenu ta ponuda će biti realizovana i najbolji ponuđač će biti obaviješten.
„Postovani,
razmatrali smo Vasu ponudu i ista je usvojena, molim Vas da nam se javite u toku dana i potvrdite istu kako bismo mogli uci u realizaciju
hvala
pozdrav“
Super ja zadovoljan, i odmah nazovem lika da dogovorim kada možemo otići do servisa da se auto pregleda i da idemo završiti ostale papire. On kaže da nemože prije 13:00 i dogovorimo se mi da će se on meni javiti oko 13:00,
Zovem ja oko 13:30 on se ne javlja nego preusmjeri broj na svog kolegu, koji mi uredno kaže da nazovem za par minuta jer je taj zauzet i tako do 15:30. kada me obavještavaju da je auto prodat.
Zvao sam ja i njihovu pravnu službu gdje mi je ljubazna kolegica odgovorila, da u svemu tome ne vidi nikakav problem i da ih mogu tužiti i naravno izgubiti.
- drndalo
#2 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Evo uradio si sta mozes... Usmenom predajom im smanjiti posao... Oni se naravno nece pocesati po guzici zbog toga, ali tebi ce biti malo lakse... A auta ce biti, ako vas nije zapao taj, nije vam bilo sudjeno, za tim ne treba plakati, ko zna za sta je to dobro... Ljudi imaju pravo da ga ako im je naisla bolja ponuda bolje prodaju, ako su ga dalje "lizingovali" jos bolje, ili cak i nekom od svojih dali "povoljnije", ne mozes im nista... Naravno ako nemas pismeni ugovor ili nesto tako obavezujuce, a vjerujem da nemas...
- kadinica
#3 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Evo problema, mislim da se leasingu više isplati prodaja na leasing. Nemaju jednostavno interes, neko je ponudio nešto što im više odgovara i to je to.kikiredon wrote:Pokušavam da počnem ovo, već 17 put napišem pa obrišem ... i ne mogu da nađem pravu izreku, misao, stanje....kako bi se opisao.
„Postovani,
hvala
pozdrav“
- JThomas
#4 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
e ja bogam' mislim da ne bi izgubio, kad bi ih hipotetički tužio. ugovor je zaključen kad je ponuda prihvaćena. a po našem ZOO je ponuda prihvaćena kad ponuđač primi izjavu o prihvatu (teorija prijema). izjava o prihvatu može biti validno opozvana samo ako ti opoziv stigne prije ili istovremeno sa prihvatom.
a imaš mail kao dokaz.
a imaš mail kao dokaz.
-
Thyla
#5 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Ja se registrovah samo zbog ove teme... vjeruj da nisi jedini koji je nezadovoljan njihovim uslugama, ja sam jedno vrijeme isto gledala auta preko njih ali kad sam čula iskustva drugih, odustala sam... Općenito Raiffeisen uslugama, ali leasing je posebna priča.
Uglavnom mislim da bi, ukoliko ste u mogućnosti, trebali pročitati njihov Pravilnik kojim je detaljnije ragulisana ta procedura oko auta, samo ne znam gdje se i kako može nabaviti. Možda neko ovdje zna.
E sad ne znam koliko se Pravilnikom mogu "ograditi", obzirom na zakonske odredbe koje je JThomas napisao?
Uglavnom mislim da bi, ukoliko ste u mogućnosti, trebali pročitati njihov Pravilnik kojim je detaljnije ragulisana ta procedura oko auta, samo ne znam gdje se i kako može nabaviti. Možda neko ovdje zna.
E sad ne znam koliko se Pravilnikom mogu "ograditi", obzirom na zakonske odredbe koje je JThomas napisao?
-
kojeime
#6 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
"e ja bogam' mislim da ne bi izgubio, kad bi ih hipotetički tužio. ugovor je zaključen kad je ponuda prihvaćena. a po našem ZOO je ponuda prihvaćena kad ponuđač primi izjavu o prihvatu (teorija prijema). izjava o prihvatu može biti validno opozvana samo ako ti opoziv stigne prije ili istovremeno sa prihvatom.
a imaš mail kao dokaz."
JThomas, cini mi se da si ti pravnik (iz nekih prethodnih tvojih postova sam to zakljucio), pa sigurno znas bolje, dakle, hoces reci da u sudskom sporu "obicnog covjeka" protiv banke moguce je da "obican covjek" dobije a banka izgubi. U BIH.
Ja se iskreno nadam i zelim da vjerujem da si u pravu.
a imaš mail kao dokaz."
JThomas, cini mi se da si ti pravnik (iz nekih prethodnih tvojih postova sam to zakljucio), pa sigurno znas bolje, dakle, hoces reci da u sudskom sporu "obicnog covjeka" protiv banke moguce je da "obican covjek" dobije a banka izgubi. U BIH.
-
caros
#7 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 8#p7369418kojeime wrote:"e ja bogam' mislim da ne bi izgubio, kad bi ih hipotetički tužio. ugovor je zaključen kad je ponuda prihvaćena. a po našem ZOO je ponuda prihvaćena kad ponuđač primi izjavu o prihvatu (teorija prijema). izjava o prihvatu može biti validno opozvana samo ako ti opoziv stigne prije ili istovremeno sa prihvatom.
a imaš mail kao dokaz."
-
kojeime
#8 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Vidio link. Super. Drago mi je da ipak se moze 
-
svemirska_vjeverica
#10 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
kikiredon wrote:Pokušavam da počnem ovo, već 17 put napišem pa obrišem ... i ne mogu da nađem pravu izreku, misao, stanje....kako bi se opisao.
„Postovani,
hvala
pozdrav“
nema vise socijalizma, nema vise bruke i sramote, doslo je vrijeme mrtvog kapitalizma, gdje se samo profit gleda. Probudi se!
-
ja Casper
#11 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Ja isto tako mislim da bi ih ako nista drugo trebalo makar ovako spominjati i truditi se da sto vise ljudi sazna za njihov nacin poslovanja i bezobrazno ponasanje. A naravno ako imas zivaca i vremena treba ovo tjerati sto dalje. i da bilo bi dobro doci do njihovog pravilnika, samo da vidis imas li osnove i sa te strane. Ko zna mozda se javi neko ko zna nesto o pravilima licitacije.
-
mahalas505
#12 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Malo povuci rucnu, i pogledaj literaturu oko kapitalizma. Po meni je ok da prodaju onome ko hoce, da li je bolja ponuda ili sta, to je njihovo pravo. Ali pogledaj malo po zakonima zemalja koji imaju kapitalizam decenijama, da kad prodavac kaze ponuda je prihvacena, nema vise prodaje. Nema tu nikakve veze s brukom ili sramotom.svemirska_vjeverica wrote:nema vise socijalizma, nema vise bruke i sramote, doslo je vrijeme mrtvog kapitalizma, gdje se samo profit gleda. Probudi se!
- maksumxxx
#13 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
ja sam za to da se skupi grupa postenih gradzana i da odemo fino svi pred KPZ ZENICA i molimo upravu da pusti Gasija na slobodu jer je on super povoljan i susretljiv kada su krediti i zajmovi u pitanju u odnosu na ove LIHVARCINE iz ovih nasih banaka najeb.... im se nane nanine...
pozzz
pozzz
-
kikiredon
#14 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Hvala vam na sugestijama i komentarima. Dobio sam i pismeni odgovor na prigovor koji sam ulozio direktorici leasinga. Kao sto se moglo i ocekivati u obrazlozenju stoji da oni ne vide u ovom postupku licitacije bilo kakva odstupanja i krsenje pravila licitacije. Naveli su i kako su oni finansijska institucija kojoj je u interesu da svoju robu proda po najvisoj mogucoj cijeni. Slijedeci korak mi je da uputim prigovor agenciji za bankarstvo. Sa novim informacijama se javim.
- threshold
#15 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Dobar dan gospodine Jozef K.
-
crnoplavo
#16 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
kao da je malo automobila u sarajevu i divnoj nam bosni sad jos i ti hoces da nam zagadujes vazduh, pa otvaras temu zbog glupostikikiredon wrote: Najavili se supruga i ja, pogledali auto svidio nam se i pitam ja lika koja je procedura jer ja auto na lizingu a ja ne želim da kupim na lizing nego bi ga platio kešom,
hebala vas auta
-
caros
#17 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Čuj glupost, loša ti roba večeras ?crnoplavo wrote: kao da je malo automobila u sarajevu i divnoj nam bosni sad jos i ti hoces da nam zagadujes vazduh, pa otvaras temu zbog gluposti
hebala vas auta
- Skyfox
#18 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Samo im treba siriti negativnu reklamu. Meni su silnih problema pravili kao banka za zadnje 3godine.
-
Mrso
#19 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Ajde može se desiti da neko zbog pohlepe i klix zarade od 100-200 KM napravi glupost i zbavi sebi nezadovoljnog klijenta koji će mnogo duže širiti negativnu reklamu.kikiredon wrote:Hvala vam na sugestijama i komentarima. Dobio sam i pismeni odgovor na prigovor koji sam ulozio direktorici leasinga. Kao sto se moglo i ocekivati u obrazlozenju stoji da oni ne vide u ovom postupku licitacije bilo kakva odstupanja i krsenje pravila licitacije. Naveli su i kako su oni finansijska institucija kojoj je u interesu da svoju robu proda po najvisoj mogucoj cijeni. Slijedeci korak mi je da uputim prigovor agenciji za bankarstvo. Sa novim informacijama se javim.
Ali gore od toga je da oni ne vide nikakav problem u svemu tome....
- starii
#20 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
raiffeisennnnnn..... ma vozdraaaaaaaaa 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#21 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
JThomas wrote:e ja bogam' mislim da ne bi izgubio, kad bi ih hipotetički tužio. ugovor je zaključen kad je ponuda prihvaćena. a po našem ZOO je ponuda prihvaćena kad ponuđač primi izjavu o prihvatu (teorija prijema). izjava o prihvatu može biti validno opozvana samo ako ti opoziv stigne prije ili istovremeno sa prihvatom.
a imaš mail kao dokaz.
Jedino sto ne znam koliko se isplati malteretirati sa nasim pravosudjem.
Moj savijet ti je da im srocis jedan pismen zvanican dopis u kojem prijetis tuzbom kao krajnjom opcijom (i stavis naglasak na princip jer se to inace ne isplati i na to oni i racunaju) i onda iznudis od njih neki drugi dobar deal za neki buduci auto jer kada budu stjerani u cosak na to bi trebalo da pristanu.
Ovo bi bilo onako najbezbolnije.
-
kikiredon
#22 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Pa nije u autu problem uopste. Auto i ne zelim. Do kada cemo pustiti da nas varaju i prave budalama.crnoplavo wrote:kao da je malo automobila u sarajevu i divnoj nam bosni sad jos i ti hoces da nam zagadujes vazduh, pa otvaras temu zbog glupostikikiredon wrote: Najavili se supruga i ja, pogledali auto svidio nam se i pitam ja lika koja je procedura jer ja auto na lizingu a ja ne želim da kupim na lizing nego bi ga platio kešom,
hebala vas auta
-
itekako
#23 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
threshold wrote:Dobar dan gospodine Jozef K.
-
Heartbeats
#24 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Evo i ja sam se registrovao da kazem nesto jer sam imao slican slucaj kod jedne druge leasing kuce. Banke su mila majka kakoje meni ova leasing kuca - Hypo. Ali najzalosnije je sto je regulativa takva. Oni mogi jer im se moze, a mi smo krivi jer dopustamo i biramo ove na vlasti koji se ne bave problemima kojih nas stvarno doticu u stvarnom zivotu. Kad se promjeni zakon onda ce se i poslovanje promjeniti. Hate the game, not players..
-
drvensuz
#25 Re: Raiffeisen Leasing "bruka i sramota"
Dragi prijatelju i ja sam imao slicno iskustvo sa njima prosle godine. Dao sam ponudu za koju su mi javili da je prihvatljiva. Ja se obradovao, doduse htio sam auto uzeti na lizing, nisam bio pri sutu da ga iskesiram. Malo sam otegao sa skupljanjem papira i javili mi da je i medjuvremenu dosla bolja ponuda od moje. Da sam imao odmah pare za neku kaparu mislim da bih uspio zavrsiti ali ... Bilo mi je pravo krivo, pricao sam sa prijateljom koji je advokat, uvjerio me da nemam sanse kad bih pokusao sa nekom tuzbom osim da na kraju platim sve moguce i nemoguce troskove postupka. Kaze da lizing nije drzavna firma i da imaju pravo da svoju robu prodaju po uslovima koji su za njih najbolji. Elem, kasnije sam nasao i bolje i jeftinije auto, nikad ne znas gdje gubis a gdje dobivas. A za ganjanje fursata i inata... ko ime vremena i zivaca, bujrum