Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Daz wrote: ↑13/01/2026 20:06
Cudna je ovo banka. Popunio online obrazac za otvaranje racuna prije mjesec dana. Samo jedan automatizovan mail i to je to. Zahtjev ubibradi. I nista od tad. A puna im usta hvaljenja kako online procedura skracuje vrijeme, jedan dolazak u filijalu.
Pa kad god bude opet ce ti biti krace i jednom ides u poslovnicu.
Nasu su firmu od 5 radnika svrstali u veliku firmu da bi nas derali po 30KM mjesecno,i nista im nemozes
Daz wrote: ↑13/01/2026 20:06
Cudna je ovo banka. Popunio online obrazac za otvaranje racuna prije mjesec dana. Samo jedan automatizovan mail i to je to. Zahtjev ubibradi. I nista od tad. A puna im usta hvaljenja kako online procedura skracuje vrijeme, jedan dolazak u filijalu.
Pa kad god bude opet ce ti biti krace i jednom ides u poslovnicu.
Nasu su firmu od 5 radnika svrstali u veliku firmu da bi nas derali po 30KM mjesecno,i nista im nemozes
Ako može neko da mi pojasni, svakako mi je do banke otići al haj reko, ima forumaša sa znanjem
Imam shoping karticu sa limitom od 1000KM, imam još ostatka (duga) po toj kartici 660KM. Svaki mjesec mi se skida cca 22KM + kamata cca 7KM.
Ako ja uplatim 660KM da li sam ja time stekao uslove za zatvaranje kartice ili imaju neke skrivene kamate, troškovi i sl.
corei3 wrote: ↑19/01/2026 09:52
Svaki mjesec mi se skida cca 22KM + kamata cca 7KM.
Zasto je ova kamata? Kada placas shopping karticom kamate nema, osim ako ne dizes novac s racuna koliko ja znam.
Sto se tie tvog pitanja, vise puta sam pokirvao rate odjednom, jer sam imao novca, nisu mi pravili problem, niti je bilo dodatnih troskova, ali generalno, pravilo je da pravis zahtjev, oni odobre, ti uplatis.
corei3 wrote: ↑19/01/2026 09:52
Svaki mjesec mi se skida cca 22KM + kamata cca 7KM.
Zasto je ova kamata? Kada placas shopping karticom kamate nema, osim ako ne dizes novac s racuna koliko ja znam.
Sto se tie tvog pitanja, vise puta sam pokirvao rate odjednom, jer sam imao novca, nisu mi pravili problem, niti je bilo dodatnih troskova, ali generalno, pravilo je da pravis zahtjev, oni odobre, ti uplatis.
Ako je nesto platio jednokratno ovom karticom, onda je dug kao na svakoj drugoj kreditnoj kartici.
Ima li neko problema sa aplikacijom? Prikazuje mi Korisnik nema aktivnih racuna, ne dozvoljava mi ni da uplatu izvrsim jer nema mogucnost idabira racuna sa kojeg se placa.
JMGuti wrote: ↑19/01/2026 19:09
Ima li neko problema sa aplikacijom? Prikazuje mi Korisnik nema aktivnih racuna, ne dozvoljava mi ni da uplatu izvrsim jer nema mogucnost idabira racuna sa kojeg se placa.
@semsasuljakovic@JMGuti
Najavljeni su radovi 19. 1. 2026. od 19 do 21 h.
Nedostupne su usluge uplate i isplate na bankomatima, RMB app, internet bankarstvo.
Ovako ljudi. Otvorio racun, imam i rmb. E sad, domaca placanja: zasto nema svrhe placanja? Ima samo polje za broj racuna i polje za BAM? A SVRHA? kako vi placate u rmb? Javni prihodi je nesto potpuno drugo, tu imam kamaru polja. Ne treba mi za bh telecom ili epbih. Hvala
Daz wrote: ↑21/01/2026 18:14
Ovako ljudi. Otvorio racun, imam i rmb. E sad, domaca placanja: zasto nema svrhe placanja? Ima samo polje za broj racuna i polje za BAM? A SVRHA? kako vi placate u rmb? Javni prihodi je nesto potpuno drugo, tu imam kamaru polja. Ne treba mi za bh telecom ili epbih. Hvala
Pozdrav. Ne vidi se polje za svrhu placanja u pocetnom prozoru na mobilnom bankarstvu. Tek po upisu broja racuna na koji zelis izvrsiti uplatu se otvara polje za svrhu placanja i tu upisujes potrebno. To je za placanja u zemlji
Pozdrav. Ne vidi se polje za svrhu placanja u pocetnom prozoru na mobilnom bankarstvu. Tek po upisu broja racuna na koji zelis izvrsiti uplatu se otvara polje za svrhu placanja i tu upisujes potrebno. To je za placanja u zemlji
Hej hvala punooo! Tek sad vidio.
Znas kako, nije ni meni to bilo jasno nekad davno . I upravo na ovoj temi mi je neko odgovorio, i od tada ga koristim za placanje svih rezija i ostalog potrebnog. Prenosi se znanje sa koljena na koljeno .
Je li ikome zamjenska kartica (poslije 4 god) putovala 12 dana od poslovnice do poslovnice koje su udaljene 300 m? I ostavila ga bez usluge jer je i stara istekla? ..... kao meni
ing-ecc wrote: ↑02/02/2026 13:26
Je li ikome zamjenska kartica (poslije 4 god) putovala 12 dana od poslovnice do poslovnice koje su udaljene 300 m? I ostavila ga bez usluge jer je i stara istekla? ..... kao meni
Tesko.
Evo meni dosla zamjenska ,pa sam je blokirao kroz 3 dana,pa onda dosla i nova kroz 7 dana a trazio sam jos jednu. Pa bi i ona mogla biti ponedjeljak/utorak naredni.
Nazovi ih i vidi gdje je zapelo i zali se.
Samo meni se ne isplati zvati,neki dan su me oderali 2-3 KM za par minuta,jer naplacuju pozive. Ne znam imaju li i oni besplatni broj za kontakt?